Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Pups van Ebby

2 september 2016

's Ochtends kondigde de bevalling van de pups van Ebby zich al aan. Haar laatste nestje voordat ze met "pensioen" gaat. Het zag er de eerste uren allemaal heel relaxed en normaal uit en na de nodige weeën kondigde de eerste pup zich rond de klok van 19.00 uur aan. Het verliep allemaal hel vlot en we werden blij gemaakt met een meisje.

Ebby vond het daarna wel eventjes welletjes en besloot een uurtje te gaan slapen. Op zich niets bijzonders, maar Ebby hield het slapen ook wel erg lang vol. Bijna 2 uur later kreeg ze weer weeën die maar niet door wilden zetten. Het ging ook niet echt over in persweeën en dat baarde ons toch wel de nodige zorgen. Na overleg met de dierenarts zijn wij zonder pasgeboren pup maar met Ebby richting kliniek gereden. De kleine meid had net een vol uur liggen drinken en lag lekker warm onder de lamp, dus geen enkele reden om met haar te gaan lopen "slepen".

De dierenarts schatte het zo in dat de bevalling wel op de natuurlijke manier kon worden voortgezet en dat een keizersnede niet nodig was. Ik zal jullie de details besparen, maar na een half uur "wrikken en wroeten" en helse pijnen voor Ebby werd pup nummer 2 geboren. Wederom een dame.

De dierenarts heeft een foto gemaakt om te kijken of er nog 1 of 2 pups geboren moesten worden en dat bleek er nog 1 te zijn. Ook dit zou op de natuurlijke wijze gebeuren nadat weer de nodige oxytocine was gespoten. Voor pup nummer 3 heeft het allemaal te lang geduurd en hij heeft het helaas niet gered.

Zo heb je járen lang alleen maar voorspoedige bevallingen en zo gaat het 2 keer vlak n a elkaar niet goed en dat neemt dan meteen de "vanzelfsprekendheid" weg.

Voorlopig doen wij het eventjes kalmpjes aan en genieten van deze 2 kleintjes en uiteraard al onze Teckies. Ergens in het voorjaar van 2017 kijken we wel eens verder...want het fokken van dit práchtige ras is té leuk om je door tegenslag te laten leiden!