Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Baro†

12 maart 2010 !!!!!

Haai Gaaaaais. long taim no speek!!!
Met mij gaat het goed. Ik heb een soort van zusje gekregen. Ook een teckelding, en die was me daar toch zomaar ineens "ziek" zeg.
Ik werd gewoon bij dr vandaan gehaald omdat het anders voor problemen zou kunnen zorgen. LOOPS noemen ze dat. Ik snap het niet zo goed, maar mijn vrouwtje zegt dat dit binnenkort wel gaat veranderen.
Ik ben namelijk een soort van uitgehuwelijkd. Er zit een schone jongedame op me te wachten in Erica. Ze heet Coco en die gaat binnen zeer korte termijn ook "ziek" worden.
Ik geloof dat het dan de bedoeling is Coco dan bij mij op bezoek gaat komen en dat er dan kleine Barootjes en Cocootjes komen. Allemaal wel een beetje eng, maar volgens mijn vrouwtje doet het niet zeer of zo. Gelukkig hoef ik er ook niet zo lang voor in de auto te zitten, want Coco komt bij mij op bezoek.
Dat zusje van mij heet Dakota en ik ben ook helemaal maf van haar. 8 Poten op 1 buik zeg maar. Dakota is echt mijn maatje, een andere verhouding zeg maar dan met Coco.Zodra ik bezoek heb gehad van Coco, laat ik jullie dat weten. ik ga dan uiteraard niet in details treden, maar het resultaat is zeker niet te missen dan.
CU leter elliegetor.
Oh jaaaa...hier nog een paar shoots van mij

25 februari 2009

Hallo, hallo daar ben ik weer eens...
Het is ook wel erg lang geleden dat ik wat van me heb laten horen, time flyes when you have fun! Maar voor de niet al te snelle denkers onder ons. Ik ben de broer van Ari, Flo en Floortje
Ja waar zal ik eens beginnen, nou om te vertellen hoe goed het met me gaat.
Ben alweer een half jaar gelukkig en tevreden bij mijn baasje Tamaar en mijn 2 speelkameraden, Bliksem en Cooper.
Of ze gelukkig zijn met mij (de katten bedoel ik hiermee) is af en toe nog maar de vraag..hahaha..
Ik vind het geweldig om met ze te spelen ook al wil Bliksem vaker lekker luieren dan mee spelen, Cooper ben ik al aardig de baas.
Vaak na het uitlaten vind ik het erg leuk om achter hem aan te rennen in huis en hem te bespringen, dan bijt ik hem in zijn nek of oren en speel ik een partijtje judo met hem. Ik win altijd, Cooper doet bijna nooit wild tegen mij...
Alleen als ie een bui heeft, dan krijg ik ff een mep, maar dan draai ik mijn kontje naar hem toe om hem uit te dagen.. en sleep ik hem gerust een stukje de kamer door, Cooper vind alles best, toffe makker is het ook. Bliksem daarin tegen, heeft niet vaak zin om met mij te spelen, hij rent vaak weg, ren ik achter hem aan,
maar ja dan doet hij zo onaardig om ergens op te springen, nou dan is de lol er bij mij wel weer af. De sneeuw vind ik ook erg leuk, lekker springen en rennen...beter dan regen, dan wil ik liever niet naar buiten...niks aan, zo nat.
Heb al wel wat speelkameraden uit de buurt, Youke (Golden Retriever) en Max (choco Labrador), 2 grote vrienden uit de buurt  en natuurlijk Lisa en Elvis, 2 Franse buldoggen, daar kan ik zo leuk mee rennen en spelen..baasje van Lisa vroeg aan baasje bij wie ik cursus heb gevolgd, Want ik kan wel heel goed luisteren vond hij, nou bij niemand...hahaha...heb gewoon een lieve (maar ook strenge) baas en ik ben best slim... Dus ik leer snel, toppertje hé vind ik van mezelf. Sommige (grote) honden vind ik niets, ga ik ff flink blaffen, schrikken hun baasjes meer van dan die honden zelf.
Ben ook al een keertje uit logeren geweest en heb ik het zo leuk gehad en heb ik me zo goed gedragen, dat ik weer eens mag terug komen, ze hadden me daarna gewoon gemist, zo leuk hebben die mensen het gevonden. Alleen mijn baasje niet, die kwam me eerder halen dan ze had afgesproken, want ze miste me best wel. Vaak ga ik mee, als baasje ergens naartoe gaat, dus ik raak ook aardig gesocialiseerd met andere mensen en honden,
heb ook een vriendinnetje in Nijkerk wonen, dat is Jack Russel Lilo.
In de zomervakantie komt Coco bij mij  logeren, heb ik best wel zin in, een kameraadje vanuit Erica een weekje op bezoek, dat wordt spelen en keten!!!
Ja, kan best zeggen dat ik gelukkig ben in Baarn, alleen zit ik nu een beetje in mijn pubertijd, vind het namelijk leuk om al mijn knuffels (oude en nieuwe) kapot te bijten...baasje is dan niet erg blij, allemaal witte pluizen door het huis, maar ja ik heb al eerder gezegd, ik vind sneeuw zo leuk.
Zelf de mand overleefd het niet. van de week heeft baasje het nog eens geprobeerd met een nieuwe maar die heeft het na 2 uur al niet meer overleefd en
die staat nu hoog zodat Cooper of Bliksem erin kunnen liggen. Baasje is niet dom en heeft ook nog een hard plastic mooie mand gekocht, daar mag ik net zoveel in bijten als ik wil, die kan toch niet stuk. ben best braaf hoor, bijt alleen mijn eigen spullen stuk, ondanks dat ik zat genoeg te kluiven krijg,
vind het gewoon leuk, of zal het teckel-eigen zijn?....Ik hoop gauw eens mooie foto's van mezelf te laten maken, zodat iedereen kan zien, hoe groot (ahum) ik geworden ben, maar hierbij wat oude, van toen ik een weekje op Texel was.
Tot een volgende keer met nieuwe avondturen, lieve knuffel en een poot van mij, Baro en groetjes van mijn baasje Tamaar.


Donderdag 9 oktober 2008

Hé hé, eindelijk een stuk(je) over mijn avonduren in mijn nieuwe gezin.

Op 14 augustus was het dan zover, ik mocht eindelijk naar mijn nieuwe baasje, Tamaar. Ik was een beetje gestrest en had onderweg de mooie reiskoffer onder gekotst.. maar ik heb het overleefd..pfff
samen met Sonja hebben we kennis gemaakt met 2 andere huisgenoten, de mega grote kater Bliksem (hij lijkt wel op een panter met de print van een zebra) en de 1-jarige kater Cooper. die vonden mij wel een rare snuiter, ze vonden me maar een rare kat met die langere neus en gekke lange oren, dat door het huis stuiterde.. en er komen wel hele rare miauwen uit zijn waffeltje
De dag erna moest ik zo wennen aan dit nieuwe huis en huisgenoten, ik week geen moment van de zijde van mijn vrouwtje.. waar zij was in huis, was ik ook.. maar na enkele dagen begon ik wel te wennen aan deze woonomgeving en begon ik meer te genieten. Ik ging wat meer spelen met de piepbeesten Kip & Kip, met mijn grote knuffels Aap en Beer en met allemaal flosjes, kleedjes en met de katten... Cooper vindt me wel leuk en speelt graag een potje met me mee, rennen we als idioten achter elkaar door het huis, over het bed, onder het dekbed door, via de stoel, terug de kamer in.
Alleen Bliksem wil nog niet echt met me spelen, ik mag wel snuffelen maar als ik te druk doe, springt Bliksem elke keer ergens op waar ik weer niet op kan... beetje jammer..
Van huisgenootje Annemarie (zij logeert een tijdje bij ons) moest ik in het begin niets van hebben, dan beet ik haar gewoon in haar hand, maar dat mocht niet en kreeg ik straf.. ze was wel lief voor me, maar dat lange blonde haar vond ik wat eng.. ik moest gewoon aan haar wennen en nu ben ik zo blij als ik haar zie, dat baasje en Annemarie me uitlachen want ik doe te overdreven enthousiast, is het dan nog niet goed?!
Het uitlaten is ook best een feest, in het begin vond ik die riem om me nek maar niks.. maar 2 dagen was ik daar ook wel weer aan gewend, nu snuffel ik er op los, af en toe til ik zelf één poot op om te plassen, verder vind ik het helemaal leuk om te rennen door het hoge gras en riet, bij de Eem.
Achter mijn huis heb al vele vriendjes gemaakt, met retriever Joeke, met Franse Buldog Elvis, met labrador Max (ziet er qua kleuren net zo uit als ik, is alleen een slag groter.. Mijn eerste bijtincident heb ik ook al na 3 weken moeten meemaken, een rot terriër kwam ik tegen en baasje dacht ‘’t is goed om te socialiseren, dus ga maar snuffelen” voor ik het wist beet dat beest mij keihard in mijn neus, had er een ieniemienie neusgaatje bij.. ja ik was wel ff heel erg zielig, wat was mijn baasje geschrokken en boos. maar het is goed gekomen, blijkt dit beest niet te houden van puppy’s, dus ik ga voortaan met een grote bocht om dit beest heen.
Mag alleen van mijn baasje niet zo blaffen naar alle honden, kan namelijk heel stoer blaffen en grommen maar als ze dan in mijn buurt komen, ren ik toch maar weg.
Verder heb ik al best wel wat geleerd, ik weet heus wel wanneer ik iets doe wat niet mag, bijv. de kattendrollen opeten uit de kattenbak, maar ik ga netjes zitten in de lift als ik uitga, ook bij het oversteken ga ik op commando zitten, als ik los loop en baasje roept me, kom ik er ook aan, daarom mag ik ook best vaak loslopen.. Ik ben nu aan het leren op tijdens het zitten een pootje te geven maar dat wil nog niet goed lukken, want ik val dan steeds om..kan namelijk niet goed op mijn kontje zitten (dat schijnen meer teckels te hebben) ik zit wat scheef op één bil.
’s nachts slaap ik netjes in de bench en ik kan al een tijd een hele nacht doorslapen, niet dat ik de buren of mijn baasje wakker houdt, maar af en toe moest ik toch wel heel nodig plassen, maar nu houd ik dat vol tot we ’s ochtends heerlijk weer naar buiten gaan.
Overdag moet mijn baasje werken en speel ik de hele dag met de katten en al mijn speelgoed, ben ik moe doe ik een tukje en voor ik het weet is mijn baasje weer thuis. af en toe moet ik wel piepen of zielig zachtjes huilen als mijn baasje de deur uitgaat, maar de buren horen me gelukkig niet.
Ik ben ook al wat gegroeid, wordt al een echte vent...mijn baasje is volgens mij zelfs verliefd op me, ze knuffelt me elke avond dat ik het af en toe zat wordt en wil spelen, maar ben ik moe mag ik lekker op haar schoot in slaap vallen..af en toe samen in bed als mijn baasje in bed nog even tv wil kijken, ga ik lekker tegen haar aan onder het dekbed liggen
Ben zelfs met haar een paar dagen naar Texel geweest, dat was gaaf, rennen door de duinen en over het strand, ik vind dat zand helemaal te gek. Ook heb ik in een fietsmand gezeten, lekker die wind door je oren, flapperdeflap.. gingen we lekker op terras zitten, lag ik heerlijk in een fleecedekentje te slapen op schoot of liepen we stukjes door de winkelstraten.. het was helemaal leuk, mijn baasje was trots op me, dat ik zo lief was en luisterde.
Ook gaan we af en toe naar het bos, dat is één groot avontuur.. spelen met de taken, halve bomen proberen mee te slepen of met de dennenappeltjes..
Ik mag vaak mee op bezoek, ga ik netjes in mijn tuigje (die vast zit aan de gordel) op de stoel naast baasje liggen slapen met Aap naast me... ben best lief bij anderen, maar wel erg ondeugend bij de ouders van mijn baasje, want daar mag ik altijd door de tuin rennen. zij hebben boomschors liggen en dat vind ik zo leuk om mee te spelen, dat deed ik ook al bij Sonja.
Nu ben ik moe en ga ik ff slapen met Aap in mijn mand.. Ik probeer gauw mooie foto’s te laten zien van mezelf.
poot van Baro en veel liefs van mijn baasje Tamaar

vrijdag 25 juli 2008.

Hi guys....hier even een berichtje van mijzelf. Ik woon nog steeds in het mooie Drenthe tussen de andere teckels. Hebben jullie al gelezen dat zazou pups gaat krijgen?? Gaaf man. Helaas woon ik hier dan niet meer, want op 14 augustus ga ik verhuizen naar mijn nieuwe baasje Tamara.
Afgelopen weekend is ze weer geweest, samen met een collega. Met de collega hadden ze hetzelfde gedaan als met Zazou...zo'n grasmaaier voor haren over zijn hoofd gehaald...WEG HAAR!!!!   Bij Zazou hebben ze dat op de buik gedaan...doodeng.
Mijn nieuwe vrouwhte heeft een soort van bezoekregeling zeg maar...om mij af en toe te zien. We hebben lekker maf gedaan op het gras en ik heb heel veel geslapen bij haar op schoot. Ik geloof dat ze mij wel mooi vindt! Die meneer met die kale klets vond mij ook wel gaaf geloof ik. En als ze heel hard om mij gaan lachen, dan ga ik natuurlijk nog maffer doen.

Verder ben ik gek op de planten in de tuin en de graspolletjes. Helemaal gaaf gewoon. De clematis is ook erg lekker maar dat mag weer niet ..stom he?

Afgelopen woensdag heb ik weer een traumatische ervaring gehad. Ik moest wéér naar de dierenarts voor een prik. Ik snap niet waarom dit nou weer nodig is, want ik heb hem al gehad met 6 weken en ook met 9 weken. Wanneer stopt dit een keer?????????
Ik werd dus op tafel gezet en Bas mocht mij vasthouden. Nou die kon ik wel aan, ik had namelijk hele andere plannen dan weer een prik in ontvangst te nemen. Het ergste was, dat die dierendoktermevrouw eerst nog heel hard in mijn ballen kneep. Ze kon namelijk 1 bal niet vinden. Nee HALLLOOOO... weet je wel hoe klein die dingen nog zijn? Uieindelijk had ze hem te pakken en dacht ik klaar te zijn. FOUT !!!
Kwam daar weer zo'n giga spuit aan en Bas hield me vast, maar ik was veel sterker. Dus toen de naald erin geduwd werd, nam ik een jump en...YES...de halve spuit werd maar leeggespoten en toen ben ik hem gesmeerd.
maar ja...op zo'n tafel kun je geen snelheid maken dus ze hadden me zo te pakken. En toen kwam mijn (nu nog) vrouwtje en hoorde ik de dierendokter zeggen..."zullen we hem in de houtgreep nemen?"...wwwaaargggghhhhh...kwam er weer een spuit aan en kreeg ik gewoon NOG een spuit. Nou als ik dat had geweten dan was ik niet op de loop gegaan de eerste keer.
Toen ik klaar was zijn we met Zazou bij een soort van fotograaf geweest. Die heeft foto's gemaakt van de binnenkant van haar buik. Knap he??? En daar zitten allemaal inimini-tecks in.
Na mijn prik heb ik wel heel veel geslapen en uiteraard ben ik heel veel geknuffeld want het is me nogal niet wat...zo'n stalen pen in je lijf...

Wordt vervolgd.....

10 juli 2008


Jow jow jow...ik had een "Herman Brood" ervaring...Ik dacht even dat ik kon vliegen. En dat was ook even echt zo.
Wat er is gebeurd??? nou...mijn baasje en vrouwtje hebben luxaflex opgehangen in onze nachtkennel. Dan is het 's ochtends lekker lang donker (ook gewoon eigen belang hoor...dan kunnen ze langer slapen) Die luxaflex ..daar zit een touwjte aan en vrouwtje dacht die dingen even op te trekken zodat het zonnetje lekker naar binnen kon. Toen lag daar ineens zo'n zwart touwtje op de grond. In mijn flos-draad, daar zitten ook van die touwjtes in...gaaf hoor. dus ik ren naar het touwtje en pak het in mijn bekkie. Om te voorkomen dat één van de andere teckeltjes mijn nieuwe zwarte flosdraadje zou pakken...ging in rennen...en toen ..
ZOEFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF....dat rare luxaflex ding vloog omlaag...en ik.....ik vlooooooooog omhoog. Alleen ik was mijn parachute vergeten. en daar hing ik dan....aan mijn hoektand, op 1 meter hoogte...te bungelen aan het "flosdraadje"...wat helemaal geen flosdraad was.
Zazou zag het gebeuren en begon heel heel hard te blaffen en te springen om te zorgen dat ik weer met 4 pootjes op de grond terecht zou komen, maar het lukte niet....na het blaffen kwam baasje polshoogte nemen en zag hij mij hangen aan mijn hoektand. Hij schrok zich helemaal wild en heeft me eraf gehaald. ik was compleet in SHOCK.. en dat zijn teckeltjes al erg snel.
Vrouwtje en baasje laten het draadje noooooooooit meer op de grond hangen, want dit was wel heel erg eng....
Ik heb er gelukkig niets aan over gehouden...baasje wel...die ligt nog steeds wakker 's nachts en vraagt wel 3 keer per dag aan vrouwtje of die touwtjes niet op de grond hangen.
Mijn nieuwe baasje zit nou ergens in Torremolorres of zoiets...in een heeeeeeeeeeele gote zandbak, met water waar van die golven in zitten. En ze had het over een cocktail...zou dat een prik zijn die ik gisteren ook heb gehad?????
Ik heb me heel kranig gedragen bij de dokter en ze vond me een stevige stoere vent.
en oooohh ja...ik denk dat ik een scheerapparaat nodig heb...ik krijg namelijk een baard.....van die plukjes...

wordt vervolgd........

4 juli 2008

Baro mocht een dagje bivakkeren bij mij en mijn collega’s.
maandag 23 juni jl. was het dan zover, Baro kwam een dagdeel meekijken op mijn werk.

Lieve teckel-mama Sonja had hem verteld wat hij die dag ging doen (niet niks en best eng om weg te zijn bij je mammie en zusjes)
Sonja nam hem mee voor een rit van anderhalf uur naar ons werk. Dat heeft hij zonder wagenziek te worden en te poepen goed overleefd.
Je bent een bikkel Baro. Je bent zo lief geweest in je  oranje-teckel-reishuisje..(had ook niks anders verwacht)

Om 08.00 uur werd Baro in mijn armen afgeleverd...poeh wat ben je weer gegroeid in die tussentijd...
na vele kusjes en knuffels kreeg hij zijn pap, van zo’n wereldreis krijg je best trek...

Toen snel even een plasje gedaan op het grote grasveld voor bij mijn werk maar Baro wilde meer spelen dan een plasje doen.
Hij was zo moe dat hij lang uit in zijn nieuwe mandje in de bench heeft geslapen, heel dicht tegen zijn grote nieuwe knuffel aan.

Af en toe moest Baro wel even piepen, want ik denk dat het toch wel allemaal wat vreemd en nieuw was en zo alleen zonder zijn mammie en zusjes.
Nou ik ben trots op dit kleine mannetje. Van werken kwam natuurlijk niets terecht. Ik nam hem op sleeptouw (in mijn armen) en sjouwde hem het hele bureau door. Alle collega’s die er waren wilden hem wel even zien en knuffelen.

Toen ik hem op onze "Stoere-mannen" afdeling neerzette, deed hij eventjes een ieniemienie plasje.
Die kerels bleren wat ie nou deed en ik zei: "goed gedaan Baro, tenminste niet op mijn t-shirt" ...hahaha...

Na wat gesopte brokjes te hebben gegeten was het weer tijd voor het grasveld.. Baro deed een poep zoooo groot voor zo’n klein hondje,
maar ik schrok wel want wat zag ik een lange worm in zijn ontlasting. Ik in paniek naar Sonja, maar ik hoefde me niet druk te maken,
dat was een spoelworm en het was ook bijna tijd voor weer een kuurtje.

Ja, het is ook wel even wennen voor mij zo’n pupje. Ik weet nog niet alles... maar ik leer snel...

Toen kwam het moment dat hij weer mee naar "huis" ging, errug jammer...snik... heel veel kusjes en knuffeltjes gegeven en met een gerust hart heb ik hem meegegeven.
Tot ziens Baro, tot gauw... ik mis je nu al, maar ben blij dat je van de grote baas fijn met Sonja meemocht, ik heb van genoten!
Dikke kxs je baasje...en knuffels aan Sonja...