Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Pups van Fabienne

23 juli 2017

Het waren een aantal rare weken die we nooit meer over hopen te doen, maar tijdens deze weken is er (tijdens mijn afwezigheid) een prachtig nest pupers geboren van Fabienne. Ik had zelf op dit moment écht niet de inspiratie gehad om dit aan m'n laptop toe te vertrouwen, maar gelukkig was daar onze lieve vriendin Nelleke die mijn man dagelijks terzijde heeft gestaan en samen hebben ze...samen met onze dappere Fabienne gezorgd dat alles vlekkeloos is  verlopen!!

Als klap op de vuurpijl heeft Nelleke ook nog eens alles keurig voor zowel jullie als mij bijgehouden en die updates wil ik jullie niet onthouden!

01 juli 2017

Hai fooks , its me Fabbie.

Ongeveer, zo'n pak 'm beet, 63 dagen geleden had ik een date met een mooi ventje. Waauw, wat een lekker ding! Ik was er ondersteboven van. Nou ja, toen ondersteboven, nu meer opgeblazen, zal ik maar zeggen.Mijn slanke lijf is, als sneeuw voor de zon, verdwenen. Ik lijk wel een hangbuik zwijn. Mijn lijf hangt zo dicht bij de grond, dat ik eigenlijk een skateboard nodig heb om me te kunnen verplaatsen.

Eten, jakkes, daar moet ik nu ook even niet aan denken. Mijn hele lijf rommelt, heb last van sidderingen en dat maakt me wat rusteloos, zenuwlapperig zeg maar. Het Personeel draait trouwens op halve kracht, want de andere helft zit in Verweggistan bij haar doodzieke Mam. Het halve Personeel zal ondersteuning krijgen van een soort van "Hulp-Personeel"

Pff, lekker belangrijk, baas. Ik ben meer met mijn eigen dikke lijf bezig. Inmiddels is het nacht, ongeveer kwart voor 2 of zo en na een aantal heftige weeën, komt de 1e X-❤️ter wereld. Achterstevoren hè, dat dan weer wel.Onder mijn wakend oog mocht de baas even "nazorg" doen, daarna was ze, op z'n Teckels....van mij! Dat was echter van korte duur, want die verrekte weeën kwamen weer terug, pfff. Nu kwam, met een mooie buiklanding nr 2 een X-💙

Het "hulp personeel" was inmiddels ook geland en kon even mijn grut bewonderen.Uiteraard werden er meteen foto's en filmpjes gemaakt. Echter niet van lange duur, want met een prachtige sliding kwam nr 3 een X-❤️

Zo, het grut ligt aangemeerd bij de Milk-bar, voor mij nu tijd voor een power-napje en koffietijd voor de 2-beners. Het "hulp-personeel" (vanaf nu HuP genaamd) had ondertussen de andere helft van Het Personeel op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen in 't Rief huis. Het beeldmateriaal werd meteen doorgestuurd, zodat Zij, in Verweggistan, ook een beetje mee kon genieten. Weliswaar met een lach en een traan en op van de zenuwen.Na een tukkie van ruim een uur begon het hele circus opnieuw met dat verschil buiten de Hangjongeren aan den tiet en binnen file voor de uitgang. Weeën, weeën, weeën en ja hoor............Met een gave landing kwam nr 4 een X-💙te voorschijn.

Kennelijk was er één erg nieuwsgierig waar broerlief uithing en kwam ook maar meteen een kijkje nemen. Hoppa nr 5 ook een X-💙  een "ienimini-mannetje"Na een flinke pauze kwam nr 6, enigszins moeizaam, als laatste X-💙 ook om de hoek kijken. Hè hè nou doei.Ik ga slapen, want ik ben moei 💤💤💤

Ik, de "HuP" vind, dat di Mama  op een fantastische wijze een prachtige 6-ling op de wereld gezet 🍀Baas Ron een kanjer is. De rust en kalmte die hij had tijdens deze hele bevalling, daar neem ik, de HuP dus, mijn petje voor af. #goedgedaanjochie# 👍

03 juli 2017

Helloooo, it's me di Mama Fabbert from da House,ja, die import Drent noemt me zo. Ze komt uit de buurt van Rotjeknor en daar plakken ze overal een T achter, stom hè 😜Ik "gaat" jullie effekes vertellen, dat het met de 6-ling en mij giga goed is. Ik moet wel wennen aan die hangjongeren, want zodra ik mijn fraaie welgevormde kont gekeerd heb, "hangen" ze weer aan de Milk-bar. Nou ja milk.......meer slagroom.Ik haal af en toe, alleen bij hoge nood, een frisse neus om daarna als de wiedeweerga terug te gaan naar mijn kids, dat dan wel weer 😄Dé import-Drent heeft van ons allen plaatjes geschoten zoals jullie zien. Leuk voor Het toekomstige Personeel, maar vooral voor mijn Vrouwtje, die zich nog steeds in Verweggistan bevindt 😰 en bijna niet kan wachten om ons live te zien en plat" te knuffelen 💕

Zo, nu tijd voor een Powernapje..........lebbers van dé Hangjongeren & di Mama💤💤

05 juli 2017

De HuP, is weer in da Hause samen met......3x raden......haar fotodingesdinges. Na de knuffel cessie heeft de HuP, weer de nodige foto's van ons, de "hangjongeren" en mij, geschoten.Ze zegt wel dat ze hier komt om plaatjes te schieten voor Verweggistan, maar ik heb daar sterk mijn twijfels bij. Volgens mij is ze hier, omdat wij zo geweldig zijn, hihi 😜Logisch, want dat is toch ook zo 😏Baai de wee, de "hang-meiden" hebben inmiddels een naam.

Volgens de boomstam of is het nou stamboom? (ja weet ik veel, 'k heb ook niks met bomen, wij zijn meiden, hè) worden ze gedoopt met de hier volgende namen:

Xara-Fabiënne van 't Rief -  Xammie-Fabiënne van 't Rief. Wanneer Verweggistan terug is zal ze mij dat "boomstam gedoe"  wel even haarfijn uitleggeren. Xanthi Jr-Fabiënne van 't Rief is mijn ienimini ventje. De namen van de andere "hang-jongens" heb ik nog niet horen vallen.

07 juli 2017

de "bevallings-beleving van de hang-jongeren"😄

Vandaag willen wij, "de Hangjongeren" dus, onze ervaringen met U allen delen.

Wij zijn, weliswaar een lange tijd geleden, met het dienstpistool van ons Pap, een "grot" ingeschoten. Een riante ruimte, waar het prima vertoeven was. Echter, doordat wij groter groeiden, werd het wat krap, waardoor ons Mam wat begon te zwellen en een soort van "kamerolifantje" werd. Na verloop van tijd hadden wij het wel gezien in de grot en unaniem werd er besloten om op korte termijn te gaan verkassen. Voor ons een reden om nog even goed te gaan 🎊feesten🎉en dat heeft ons mam geweten. Het was zelfs zo erg dat ze dreigde met een "uit de grot zetting" Daar konden wij wel om lachen, want dat waren we toch al van plan, hè 😜Alleen was er wel één probleem....wáár zat het het ontsnappingsluik????

"Slimpie" had een opening ontdekt, schuifelde er naar toe, verloor haar evenwicht en glibberde op haar kont naar beneden. Oeps.....help......'k zit vast......wat nu????Gelukkig had ons Mam een soort van "buikkramp" en met hulp van buitenaf, rolde ons "slimpie" zo tussen de pootjes van ons Mam. Wij hadden ons lesje geleerd en doken in de vooruit stand de gang in.Daar de laatste feestganger óf niet opgelet had óf bang was achter te blijven, hij ging dus ook op zijn kont naar beneden. Gelukkig was ie wat slanker dan zuslief en kwam, alleen ietwat hortend en stotend, ook beneden 🤣Eind goed, al goed 👍🏽

Wij, als hangjongeren, liggen heerlijk en zeer comfortabel bij ons Mam, alwaar wij genieten van een perfect werkende Milkbar. Voor wij, moe maar voldaan ter aarde storten, worden wij door ons Mam eerst gepoetst en geboend, zodat we schoon kunnen tukken.

💤💤💤💤💤💤🍀wij groeten U 😄

15 juli 2017

Haai Joe all, Ik, Fabbie, gaat jullie effekes een vertelsel vertellen, over wat ons vrijdag allemaal is overkomen.Zoals jullie weten heb ik hier een stelletje jong over de vloer, nou ja vloer, ze hangeren meer aan mijn buik  😄Nou schijnt het zo te wezeren, dat als ze hier 2 weken "hangen" er iets moet gebeuren tegen wat ze noemen "wurmpies"Kijk en daar snap ik geen jota van. Iets tegen "wurmpies".........het zijn 6 wurmpies 😜Afijn om een kort verhaal lang te maken of was het nou andersom?

De ene helft van Het Personeel (de andere helft vertoeft nog steeds in Verweggistan) staat daar met een soort van spuit in zijn hand en dat Hulp Personeel-geval, HuP dus, pakt me op. Vervolgens douwt die ene HP gewoon die roze zooi in mijn lieftallige mondje. Jassesssss, dat is goor. Let op nou komt het......ze doen dit óók bij de "Hangjongeren" en ik, ikke moest lijdzaam toezien. Maar wat nóg véél erger is.....gaat dat HuP-figuur er ook nog een plaatje van schieten. Geloven jullie me als ik zeg, dat ik dit ècht niet tof vond.Gelukkig kwamen mijn "Hangjongeren" weer snel terug en konden ze die rotsmaak bij de Milkbar wegspoelen.Pech dat er slechts 2 van ons nog maar net de luikjes open hadden, maar een volgende keer dan............   Dat horen jullie nog!!!!!

Baai de wee, .....wij als Hangjongeren hebben géén identiteitscrisis meer en we kunnen elkaar nu ook zien. Behalve Xanti Jr, die heeft nog spleetoogjes 😏HuP heeft ons ieder "versiert" met een prachtig gekleurd bandje.Wij vormen met z'n allen een soort van 🌈Regenboog volgens Remco van Kai & Tys.

Xara & Xammi - roze en oranje, Xanti Jr - Paars (bijnaam ienimini-mannetje) De 3 reutjes - Oranje, Blauw & Geel

22 juli 2017

Hoi lieve Riefjes,

Wij, de "Hangjongeren" hebben allemaal de kijkertjes open. Wij kijken dus een beetje de wijde wereld in. Nou, de wijde wereld, we komen niet verder dan ons uitermate gerieflijke huis. Dat heet dus werpkist. Nou die naam alleen al. Oh wacht, we liggen ook regelmatig op zo'n wiebel ding. Ze motten zonodig weten of we wel groeien. Nou eerlijk, dan zien ze toch zelf wel, tenzij ze zelf de kijkertjes dicht hebben 😜

Staat ineens van de week zij uit Verweggistan voor onze giechel en begint aan een soort van "inhaal knuffel rondje" 🤣Wij, de Hang-Jongeren" vonden dat wel leuk, behalve die ene zus van ons, die trok effe haar laadklep open. Nou onze oortjes schoten meteen dicht van dat kabaal.Ons zusje vond kennelijk dat ze nog naar Verweggistan rook in plaats van ons eigen heerlijke puppy luchtje. Tis wel goed gekomen tussen die twee.

Vandaag, was er ook nog iets gaande. Loopt zij, de ene helft van Het personeel met een of andere tang rond. Heeft ze het over nageltjes knippen, pfff.....Doodeng natuurlijk 😜 Een verkeerde beweging of het is.....pech....pootje weg 😰

Gelukkig is het helemaal goed gegaan en hebben wij alle pootjes nog, oké wel met iets kortere nageltjes 😄De HUP was er óók. Zij heeft ons bijkans plat geknuffeld en ook de nodige plaatjes geschoten. Voor ons was het een heel avontuur, want dat knippen èn plaatjes schieten was echt in de "wijde wereld" So hé en die was wijd en de 🌞scheen ook nog. Na dit hele avontuur, ja want dat was het, hebben wij, moe maar voldaan, ons in diepeslaap gestort.

Nou Toedeloetjes tot laterssssssss

24 juli 2017

Oh ja, nou nog eens wat. Wij hebben groot nieuws.
Yeah, behalve dat wij ons onderscheiden dmv een gekleurd "ik ben ik" bandje, heeft het personeel ook nog een naam verzonnen voor hen, die er nog géén hadden.
Xaviér-Fabiënne v 't Rief
Xander-Fabiënne v 't Rief
Xepp-Fabiënne v 't Rief
Xarah, blijft bij Het Personeel wonen
Xanthi Jr Paars, verhuist naar de HuP
Xammi krijgt Ubbe als maatje
Wij, Roze, Oranje, Gele, Groene en Blauwe puppert wachten nu nog vol spanning af welke naam er aan ons geplakt wordt.

wordt vervolgd......


27-07-2017

Hello piepsels hier Blue Boy, alias "Hands-Up" Ikke ga jullie even iets vertelleren. Wij, de Hangjongeren wonen in een werpkist. Kijk alleen die naam al, wat nou werpkist 😰 Zij, Het Personeel dus, zegt dat wij geworpen zijn en dat is NIET waar. Wij zijn gelanceerd en wonen dan "op" onze Lanceerplaats, ja toch of niet dan? Na ja, macht kein  flaus aus als we maar ergens wonen.  Normaliter heeft een huis een voordeur, bij ons niet 🤣 wij hebben een luik. Kijk en dáár ga ik het vandaag over hebberen.  Dat luik is ineens weg, gewoon foetsie weg. Kijk ik me toch in een "grote wijde wereld" 😜So hé, dat is wel effe schrikken zeg.

Afijn, ik waggel er met mijn wiebel pootjes naar toe en wat denk je.....lazer ik bijna naar buiten. Weer bijna een soort van lancering. Ikke ook niet gek, weet me de landing van een hele tijd geleden nog goed te herinneren. Juist ja......op mijn kont en zo stap ik, wel met enig gewiebel, zo op mijn pootjes over de drempel naar "buiten"  Man, man wat een ruimte, gewoon een beetje eng. Beetje eng....eigenlijk toch wel beetje boel veel eng. Ik zet mijn speurneus aan en ga, gans geheel in sluiphouding op onderzoek uit. Best raar hoor, ja weet ik veel wat ik tegenkom. Ik voel me een soort van Remi uit "alleen op de wereld" Niks geen broers & zussen die me volgen hè en ons Mam is ook in geen velden of wegen te bekennen. Hebbie ook niks an dan, pfff. Ja hè hè, nadat ik mijn rondje gelopen heb en de kust veilig is, komen die schijtbakken ook achter me aan. Oh en ons Mam is ook weer terug van weggeweest en zo is het toch nog gezellig onder onsje geworden.Moe van het kijkeren gaan we nu naar de "kroeg" en daarna heerlijk slaperen.

Toedeloetjes....tot de volgende keer 😏


10-07-2017

Hello puppy spammers,hier zijn we weer, weet je nog.......de hangjongeren 😜 Wij hebben nieuws, niet een klein beetje maar GROOT nieuws. Nou kijk, het afgelopen weekend was het een drukte van je wel hier in het Rief-huis. Het aanstaande Personeel, niet te verwarren met Hèt Personeel, kwam ons met een bezoekje verrassen. Een soort van "smoeltjes" kijken 😜 De dames waren het eerst aan de beurt. Kijk een naam was er al ver voor we de tunnel uitfloepten, maar ja wie is er nou wie? Kijken, nog eens kijken, staan, draaien, wenden en keren..............Yes bingo 💘 Ik, Lady Orange ben nu Xarah en blijf bij de Rief-clan wonen.  Lady Pink, ons andere zussie is Xammi en gaat naar Amersfoort Zij wordt Hèt zusje van Ubbe, die "hunk" met die mooie U-baard 💙 Over Mister Paars kunnen we kort zijn, die heet al vanaf zijn "lancering" Xanthi Jr.  Hij blijft óók lid van de Rief-clan. Echter vanwege zijn "dienstpistool" gaat hij in Klazienaveen samenwonen met HKH Ebby, Di Diva, Heer Roderick & onze HuP. Mister Yellow, doopnaam Xander, heeft de naam Mick gekregen. Hij gaat naar Zutphen verhuizen. Mister Green, Xepp zal ook als Xepp door het leven gaan en verkast naar Dronten. Mister Blue, Xavier, alias Hands-Up krijgt Bram, als "luister" naam en gaat in Katwijk wonen.

Vandaag hangt er wèl iets héél bijzonders boven ons hoofd. Eigenlijk meer aan ons nekkie & bekkie.  Wij krijgen onze "wij zijn echt" chip, nou lekker dan zo'n dikke prik in je nek. Daarna wordt er nog een soort van Swiffer, zo ongeveer dwarsover, achterstevoren, binnenstebuiten door je lieftallige bekkie gehaald. Iets van DNA, om zeker te zijn  wie onze Paps & Mams zijn. Kijk onze Mam, wéét natuurlijk allang van WIE wij zijn, daar was ze nota bene zelf bij. Op onze beurt weten wij weer Wie onze Mam is, dus voor ons is het duidelijk en hoeft dat Swiffer gedoe niet.  Maar helaas, pindakaas........we komen er niet onderuit 😰

Wij, als Hang-Jongeren, hebben ons bijzonder stoer gedragen. Geloof ons, het was ècht zo niet leuk, maar hebben geen kik gegeven, maar leuk is toch iets héél anders. Voor volgende week staat er ook nog 't een en ander op onze to-do-lijst, maar dat vertellen we een andere keer.  Toedeloe, 🐾🐾 van ons, de Hang-jongeren.