Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

2 augustus

Campinglife bevalt aardig. De regen af en toe hoeft van ons niet, dan gaan we bij het personeel droog zitten of stappen we ons eigen tentje in, verder is het prima. Door de afzetting is het duidelijk dat dit ONS terrein is. Soms moeten we mensen daar wel even op wijzen hoor.

Het plenst hier. Het ene personeelslid is boodschappen doen. Het kleine personeel is de hort op. Dus moeten we samen bij het overgebleven personeel. Maar ze hebben de bank niet meegenomen πŸ™„ dus samen op schoot op een campingstoel.... Het lukt net, als er niet van die irritante vliegen zouden storen..
Beetje behelpen zo...
🐾🐾 Ziva en Dino

28 juli 2019

Hallo allemaal, zie hier ons buitenverblijf. Ons personeel heeft ons terrein goed afgezet en ook onze eigen tent opgezet. Die is voor overdag hoor. S' nachts slapen we in onze eigen vakantiebenches dicht bij ons personeel binnen.
We moesten alleen net heel snel mee met ons personeel naar de dokter. Ons ene personeelslid stapte de vouwwagen uit op het krukje, maar dat kiepte en toen viel ze achterover met haar hoofd op het randje van de bak 😳 allemaal bloed. Toen moesten we snel mee en hebben we buiten (we mochten de huisartsenpost niet in) op het kleine personeel gepast. Gelukkig valt het mee. Ze moet nu verplicht bij ons blijven zitten. Kunnen wij mooi even slapen, want dit soort spannende dingen zijn heeel vermoeiend! Ze heeft wel mooi rood haar nu en de vloer in de tent rook vreemd en was ook rood. Maar dat is opgeruimd.
Wij slapen nog even verder!
🐾🐾 Ziva en Dino

15 juli 2019

Hoi allemaal hier Dino, inmiddels ben ik wel echt helemaal thuis hier. Mijn zus en personeel vinden mij inmiddels uiteraard geweldig. (klik hier voor het filmpje om te kijken hΓ³e geweldig mn zus en ik elkaar vinden)

Samen uit ( foto: gaan we nou?), samen eten, samen spelen en samen bij het personeel slapen. Ziva en ik hebben nog weleens discussies over bepaalde speeltjes, maar ik moet zeggen, haar gemopper is niet heel indrukwekkend hoor.
Volgens het personeel voeren wij in de tuin regelmatig een klucht op, waarbij we dan beurtelings in de struiken verdwijnen en weer eronder vandaan vliegen.
Verder staan er weer dingen in de huiskamer, nu niet voor wat ze "het trouwen" noemden, maar nu voor iets wat "vakantie" heet. Mijn zus heeft hier ervaring mee, ik heb nog geen flauw idee. Maar aangezien er erg veel heel leuk is, komt dit vast ook wel goed.
O en ik heb eindelijk mijn eigen band om. Hij was iets te groot, dus ik had de oude van mijn zus, maar nu ben ik weer echt met het rode bandje πŸ˜ƒβ€
🐾🐾 Dino


8 juni 2019
Hallo iedereen, hier Ziva en Dino. Poe dat personeel van ons is zo druk en wij moeten steeds maar mee. Heeft iets te maken met bruiloft en trouwen. Geen flauw idee wat het betekent, maar het kost veel tijd. Gisteren met het ene personeel mee in de auto naar Rotterdam. Daar bleek het andere personeel ook te zijn. We werden in de wiebeltassen op de rug van het personeel gehesen en gingen de stad door naar een winkel waar beide personeelsleden gingen passen. En wij netjes wachten in die wiebeltassen. Dino ging wat drama maken en toen werd hij door het winkelpersoneel uit de tas gehaald 😳 Ons eigen personeel was even uit beeld aan het omkleden, maar die vonden dat niet zo fijn. Een maal weer buiten snel een boom gezocht voor Dino om bij te kunnen plassen. Blij dat we niet in de stad wonen zeg, je kunt daar bijna nergens even plassen!
En vanmorgen moesten we weer mee in de auto, zitten we weer in de tassen te wachten. Dit keer bij de kapper. Het personeel ziet er niet uit nu, we hopen dat het nog goed komt hoor.
En straks gaan we op bezoek bij de oppas voor tijdens dat trouwen. Dino moet nog even kennis maken, ik Ziva heb ze al een keer gezien. Prima oppas personeel hoor πŸ‘ Maar goed, we zijn er maar druk mee!
🐾🐾 Ziva en broertje Dino

5 juni 2019
Hallo hier Ziva, ik wil even mijn beklag doen. OkΓ© ik zou hem misschien missen als hij weer weg zou gaan, maar man wat is een broertje afzien!! Hij houdt me wakker, pikt mijn speeltjes en mijn plekjes.
Lig ik een keer IN mijn theemuts, klimt hij er gewoon bovenop 😳 zo kan ik toch niet meer liggen πŸ™„ Die opvoeding gaat nog heel wat tijd en moeite kosten. Hij is ook niet snel onder de indruk en echt heel brutaal hoor. Zo dat moest ik even kwijt πŸ˜‰πŸΎπŸΎ Ziva

3 juni 2019

Hallo, hier Dino.
Vanmorgen samen met mijn zus en ene personeel naar opa en oma gewandeld. Ik mocht verdorie niet eens de hele tijd lopen, maar werd in de draagzak gestopt. Mijn zus mocht gewoon zelf lopen. Bij opa en oma rondgesnuffeld, op mijn kop gekregen omdat ik mijn tanden in een plant wilde zetten, met Ziva gespeeld en ruzie gemaakt om een kluif. Ik mocht er niet aankomen, dus Ziva deed lelijk, maar ik laat me niet wegjagen, dus ik ging terugschelden! Uiteindelijk heeft opa de kluif doormidden gezaagd, zodat we allebei een halve hadden.
We gingen het nieuwe kussen en onze lunch voor morgen brengen. Dan moet het personeel werken en komen opa en oma ons halen.
Terug wilde ik persé zelf lopen (5 minuten) en snuffelen! Eenmaal thuis snel geluncht en nu ben ik toch wel heel moe 😴😴
🐾 Dino

01 juni 2019

Dorelotje Van Het Rief ik mis je... mijn nieuwe zus ziet het niet zo zitten als ik mijn hoofd op haar leg, nu moet mijn personeel een soort kussentje maken, anders blijf ik tachtig posities proberen voordat ik kan slapen. 🐾Dino

30 mei 2019
Hallo allemaal, hier Dino. Ik heb van mijn zus geleerd dat je ook OP je theemuts kan liggen. Het is een hele klim om erop te komen en soms glij ik er in mijn slaap weer af en moet ik nog een keer klimmen, maar het slaapt heerlijk!
🐾 Dino

28 mei 2019
HΓ© peeps, Het is mij Ziva.

Moet me toch even van β€˜t hart hoe zwaar zo’n broer opvoeden is.Gisteravond ging hij piepen in de bench toen we moesten slapen. Ik heb hem ff goed uitgeblaft (en gegromd toen hij het opnieuw probeerde). Pff een teckelmeisje heeft wel d’r schoonheidsslaapje nodig.

Vanmorgen deed hij zomaar zijn behoefte binnen, terwijl het personeel net 15 min buiten had staan aanmoedigen. Tsss... ik heb er wat van gezegd hoor.

De jeugd van tegenwoordig πŸ™„

Maar goed ik hou hem goed in de gaten en check af en toe even of hij nog ademt als hij ligt te slapen.

Nu ligt hij in MIJN mand 😳 dus ben ik maar bij het personeel op schoot geklommen.
Gaaaaaap.... welterusten
🐾🐾Ziva


20 mei 2019

Hallo allemaal, ik kom net van de kapper. Wat een ellende is dat! Ik heb ook heel duidelijk gemaakt dat ik mezelf ontzettend zielig vond. De kapster en stagiaire hebben al mijn ellende moeten aanhoren. Ik heb gejammerd en geklaagd, maar ze ging gewoon door. Ik ben weer kaal. Alle kriebelharen zijn eruit, maar mijn figuur valt vat meer op nu. Mijn personeel had het al over nog minder snoepjes 😳 ik heb na deze ellende meer snoep verdient hoor, niet minder 😟
Maar goed, we zijn nu in Rotterdam om het kleine personeel uit school te halen...
🐾🐾 Ziva


29 september 2018

Vanmorgen weer naar school geweest. Dat is altijd leuk, gezellig en lekker! Vandaag gingen we ook spelen. Tussen de benen van mn personeel door, om tonnen heen, door een tunneltje, door hoepels en slalom....en maar snoepjes verdienen πŸ˜ƒπŸŽ‰

Maar we moesten ook oefenen. Een van de meest relaxte oefeningen is "blijf". Dan hoef je namelijk niets te doen. Nou ja, even gaan zitten, dan loopt je personeel weg en komt vanzelf weer terug met een snoepje. Geniale oefening! Nou wilde ze alleen vandaag dat ik erbij ging liggen "af"

Ik weet echt wel wat ze dan bedoelt maar hΓ©, weet je hoe nat en koud dat gras is! Dat heb ik dus niet gedaan, dan gaat ze zelf maar met haar blote buik op het gras liggen! Volgens mij begreep ze het wel en vond ze zitten ook goed πŸ˜‰

Nu lekker opgerold naast het personeel (op een dekentje) op de bank uitrusten 😴
Fijne dag allemaal!! 🐾 Ziva

27 september 2018

Hmm mijn T phone en Facebook doen het niet goed samen. Ik heb inmiddels 5 keer geprobeerd een filmpje van mij en mijn grote vriend op de boerderij te delen, maar er gebeurd niets πŸ€” Kan dus zijn dat er vannacht ofzo ineens 5 keer een filmpje van mij opduikt
Ooooh ik zie net dat het is gelukt, Nu kunnen jullie mijn grote vriendelijke reus vriend zien 😁Cool filmpje he?
🐾 Ziva

24 september 2018

Hoi allemaal, vanmorgen werd ik meegenomen naar wat mijn personeel noemt: de kapper. Aardige mevrouw die me op een tafel zette en aan me begon te plukken.

Toen zei ze dat mijn haar nog niet genoeg loslaat en dat ze me geen pijn wil doen. Dat is wel fijn denk ik. Daarna mocht ik weer op de grond en kreeg ik een snoepje. Toen deed ik wat kunstjes en kreeg ik nog meer snoepjes πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
Ik hoorde mijn personeel afspreken dat ik 17 oktober nog een keer mag komen. Dan denkt ze dat mijn haar wel loslaat. Ik ben benieuwd. Het is er tot nu toe best leuk met die snoepjes en aandacht πŸ˜€
🐾Ziva

11 augustus 2018

Hoi peeps, mijn personeel is de hele week al aan het klussen. Ht assistent kluspersoneel had net even tijd om het een en ander te filmen van mijn enorme "klus-talent"

Eerst de bovenkant van de keuken, dat was saai, daar kan ik niet bij.

Maar vandaag kon ik helpen.πŸ˜ƒ Er moesten plinten onder de keuken. Geen idee wat daar mee bedoeld werd, maar dat was gezellig! Ik ben benieuwd wat we morgen gaan doen! Ik ben wel heel moe nu 😴
🐾 Ziva

Juli 2018

Mijn vouwtent is binnen. Nu kan ik straks ook mee op vakantie!!! Met mijn nieuwe vervoersmiddel en mijn tent kom ik de dag wel door en ze geschiedde. Eind juli ging ik met mijn personeel mee op valantie!

Hallo, ik hou hier alles goed in de gaten! Zoveel te zien en op te letten op zo'n camping!

(Ik zit hier trouwens op het gras.....dat jullie dat even weten. Er is door de warmte alleen niet meer zo heel veel gras over.)

Drukke bezigheid dat "vakantie". Vandaag ben ik bij Ikea geweest, heb ik onze kampeerplaats verdedigd en nu even facebook bijwerken. druk druk druk druk

Uiteindelijk was ik wel blij dat ik wee thuis was. Tjonge wat heb ik de bank gemist! Kan die volgende keer misschien mee naar de camping? 🐾Ziva


30 juni 2018

Hoi allemaal, wat me nu weer overkomt. Ik voelde me al wat raar de laatste tijd. Ik wilde ook niet eten. Ze gingen zich al een beetje zorgen maken dat ik een hele dag mijn eten niet had aangeraakt.
Volgens mijn personeel ben ik nu officieel puppie af en echt puber en daarom schijn ik me wat vreemd te voelen. Blijkbaar betekent dat ook dat je absoluut niet naast het dekentje op de bank mag. Ik kreeg wel het compliment dat ik mezelf netjes schoon houdt...
Voor het eten heb ik iets opgevangen over tante Ushi en ik laat nu ook mijn personeel mij mijn eten in hapjes aanbieden. Dat is wel fijn, dan is het toch eigenlijk best lekker. En dan kan ik daarna nog hun vingers aflikken 😁
🐾 Ziva

20 juni 2018

Vandaag op de boerderij met mijn vriend Benny gespeeld. Mijn personeel heeft het gefilmd voordat ze op het paard weg ging.

Ik mocht bij Benny in de tuin blijven. We hebben samen heel hard door de tuin gerend, om zijn personeel heen, dat was gaaf.

Maar nu ben ik wel heel erg moe! 🐾 Ziva
En bij deze wil ik gelijk mijn eerste personeel even een hele dikke knuffel geven!! ❀❀


25 mei 2018

Hoi peeps, vandaag ben ik mee geweest naar de boerderij. Een van mijn personeelsleden heeft daar een IJslands paardje staan. Die vond ik te groot.

Maar ik heb wel vrienden gemaakt daar in de tuin. Daar mocht ik wachten tot mijn personeel klaar was met dat paard. En dat wachten was heel leuk (al was ik ook wel heel blij toen ze weer terugkwam hoor!!) Al moet ik zeggen....we hebben wel ontzettend cool gespeeld m'n vriend(en) en ik ... kijk maar
12 mei 2018


Ik heb vandaag mijn eerste "diploma" gehaald 😊 Knap ben ik hè?
Volgende week gaan we verder met de vervolgcursus en na de zomervakantie begint de echte cursus (EG)
Ik vind het in ieder geval heel leuk daar. Al die snoepjes! πŸ˜‰ En al die andere hondjes. Het is iedere week weer een feest!
Groetjes Ziva 🐾7 april 2018

Hoi peeps, vanmorgen bleek er een spannende activiteit gepland. Het personeel had er al iets over gezegd, maar ik had geen idee wat te verwachten.

Eerst met de auto, enige wat daar jammer aan is, is dat ze nog steeds niet begrijpen dat ik liever op schoot wil. Toen we de auto weer uit mochten waren daar heel veel honden! Spannend! Sommigen heel groot, anderen heel blij, van alles. Mijn personeel vroeg waar we moesten zijn. Er werd iets gezegd van: op het middelste veld, daar zijn nog meer puppies.

Daar waren de honden inderdaad wat minder groot. Zag er gezellig uit. We moesten in een kring met al de honden en hun personeel. De mevrouw ging vertellen en ieder personeelslid moest zichzelf en de hond voorstellen. Dat duurde lang, want er deden 8 honden mee, maar tussendoor mochten we steeds even spelen met ons personeel, dat was leuk!

Daarna kregen we oefeningen, dat betekent dat als je iets doet wat het personeel leuk vindt, dat je iets lekkers krijgt. Ik deed ook iets goed voor de vertel mevrouw en toen kreeg ik van haar ook wat lekkers! Aardige mevrouw! We mochten ook naar allemaal rare dingen kijken en er overheen en doorheen lopen. Beetje vreemd, maar ook dat leverde snoepjes op.
Het was leuk, spannend en heel vermoeiend. In de auto terug heb ik geslapen.

Inmiddels ben ik weer een beetje uitgerust en ben ik aan het ontspannen in de zon in de tuin. Ik kreeg iets harigs om op te kluiven wat, volgens mijn personeel, speciaal voor buiten is.... Ik weet niet of jullie dit ooit gezien hebben???? ik vind het prima hoor 😊
Volgende week gaan we weer bij al die honden spelen en snoepen!
Groetjes Ziva

13 maart 2018

Hallo peeps, tjonge wat ik nu allemaal weer moest meemaken! πŸ˜’ Eerst gingen we met de auto. Dat is op zich prima te doen, alleen wil mijn personeel maar niet begrijpen dat ik echt liever op schoot wil. Toen gingen we een gebouw binnen waar het raar rook, dus ik bibberen! Maar daar mocht ik wel op schoot gelukkig. Ik moest wel eerst op een grote plaat staan en toen zei mijn personeel, okΓ© 2, 70 Geen idee wat ze bedoelde. Op schoot was het prima en er bleken aardige mensen met snoepjes langs te komen.
Na een tijdje gingen we naar een andere ruimte waar ik op tafel moest. Nog een mens erbij, die ging overal aan me voelen en knijpen (wel zachtjes gelukkig) beetje ongemakkelijk.

Vervolgens stak hij iets in mijn oor, dat vond ik niet goed, maar het mens van de snoepjes hield me heel stevig vast. Hij zei dat ik veel haar en vuil in mijn oren heb en......beestjes 😨 toen begreep ik wel waarom mijn oren af en toe kriebelen (dat hoorde ik mijn personeel ook al zeggen tegen hem toen ze me op tafel zette)
Maar hij was nog niet klaar. Hij ging in mijn pootje prikken en er bloed uithalen. Het deed niet echt pijn, maar stilzitten had ik eigenlijk geen zin in. Toen kwam hij met nog zo'n prikding aan, maar volgens mij heeft hij die niet gebruikt. Hij gaf me namelijk snoepjes en aaide stevig over mijn rug. Daarna mocht ik op de grond.
We moesten nog even meelopen met het mens van de snoepjes. Maar die verdween ergens achter. Daar mocht ik niet heen. Ik heel zielig piepen, want ik vond dat ik wel meer snoepjes had verdiend. Ik hoorde ze zeggen dat die ander over 10 dagen weer in mijn oren moet kijken....
Gelukkig gingen we weer weg, want ik was inmiddels zo moe! Thuis was ik blij thuis te zijn. Mijn personeel smeerde nog even iets nats in mijn nek (tegen beestjes) en druppelde wat in mijn oren, dat kriebelt!!! Ik ga nu slapen hoor. Groetjes van Ziva


22 februari 2018

Nou moe, had ik net mijn drukke programma getikt, is het niet terug te zien. Ik wilde even laten weten hoe druk ik het heb, met mijn spullen en met de spullen van mijn personeel. Kijk maar even mee op dit filmpje ...wat een activiteit!! Ik mocht nog een keer mee in de auto. Bij het rijden is de tas dicht, maar ik kan mijn personeel wel zien. Ik heb even gepiept, want op schoot leek me fijner, maar uiteindelijk was het best relaxed en viel ik zelfs even in slaap.

Als mijn personeel "hier" roept, betekent dat een brokje en aangezien ik altijd honger heb ren ik dan even naar ze toe. En als ik even wil uitrusten dan kruip ik in mijn mandje, mijn eigen plekje wat 's nachts mee naar boven gaat of de theemuts. Vaak lukt het me dat ik op schoot mag bij mijn personeel, dat slaapt ook heel lekker, bovendien kan ik ze dan goed in de gaten houden.


Eind van de week post ik nog even een vragenlijst die ik aan het opstellen ben. Ik zoek nog wat tips en tricks om mijn personeel nog wat te optimaliseren.
Groetjes Ziva

19 februari 2018

Goedemorgen, hier Ziva weer. Vannacht werd met hele eigen plek verplaatst. Nadat ik nog even buiten had geplast moest ik mijn plek in. Daar lag een heerlijk warm ding waar ik oo ben gaan liggen. Mijn personeel ging ook slapen, vlakbij mij, heel gezellig. Om een uur of 5 werd een van mijn personeelsleden wakker. Ik hoorde iets over kramp. Ze moesten allebei plassen en toen mocht ik ook even buiten plassen, want ik was ook wakker geworden. Daarna ging iedereen weer verder slapen. Eigenlijk wilde ik spelen, maar omdat iedereen ging slapen heb ik dat ook maar gedaan.
Om half 8 was iedereen weer in beweging. Mijn kleine personeelslid ging even mee maar buiten. Daar heb ik netjes geplast en gepoept. Daarna kreeg ik weer lekker eten en nu ben ik heel druk op ontdekkingstocht! Geweldig interessant!
O hier lig ik in de theemuts, dat is ook een fijn plekje!

18 februari 2018

Hallo hier Ziva, na een spannende autorit kwam ik in een nog spannender huis. Er was daar zoveel te zien dat ik nog geen tijd had om te slapen. Eerst kreeg ik lekker eten, daarna ben ik op onderzoek gegaan. Uiteindelijk was ik zo moe dat ze me in, wat ik heb van horen zeggen, mijn plekje hebben gezet om uit te rusten.

Ik heb daar lekker gelegen, maar wel alles in de gaten gehouden. Daarna weer verder op verkenning. Uiteindelijk was ik zo moe dat ik bij een van mijn personeelsleden op schoot in slaap viel. Toen werd ik weer in mijn plekje gelegd op een heerlijk warm ding. Al het personeel zat vlakbij aan tafel, dat was gezellig. Daarna heb ik buiten geplast.

Vanavond nog een keer gegeten. Dat had ik door, maar het duurde even voor het opgediend werd. Klik hier maar als je wilt zien hoe dat er aan toe gaat Daarna heb ik weer buiten geplast. En nu ben ik aan het rennen en het spelen. Ik sleep van alles mijn plek in en uit en ik heb nog 2 fijne plekjes ontdekt.
Volgens mij is het hier best gezellig!

12 februari 2018 ............Hoe het begon

Volgens mij hebben we inmiddels genoeg in huis voor Ziva 😁 (leuk effect een reflecterend riempje met flitslicht)

#nog6nachtjes