Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

23 juni 2017

Het einde is in zicht....nog 1 week te gaan! Afgelopen dinsdag zijn wij met Fabienne naar de dierenarts geweest om middels een röntgenfoto te bekijken hoeveel pups het nou werkelijk gaan worden. Nou dat heeft niet veel duidelijkheid gegeven.

De foto is niet van een al te beste kwaliteit en in de praktijk was het redelijk druk, dus na een heel enthousiast geroep van het team en een korte blik op de foto kwamen "we" tot de ontdekking dat het minstens 5 pups moeten zijn.

Maar het ziet er zó vol uit daarbinnen dat het er ook best meer kunnen zijn. Thuis aangekomen liet ik de foto enthousiast zien aan eenbevriende dierenarts en zei riep meteen (dat de foto van een bagger kwaliteit is) maar ook dat het er zéker meer dan 5 zijn. Zij telde er zeker 6 en waarschijnlijk zelfs 7!!!!

Uiteindelijk weten we dus nog gewoon helemaal niets zeker en moeten we het gewoon afwac hten. Ik heb er 's avonds een heerlijk glas wijn op genomen en om te voorkomen dt ik er spontaan 8 zou zijn...is het bij dat ene glas gebleven.

Met Fabienne gaat het goed alhoewel het eten nu wel een dingetje aan het worden is. Ze heeft natuurlijk niet meer zo veel ruimte in haar buik, omdat de maag in de verdrukking komt, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat mevrouw er ook wel een hele toneelvoorstelling van maakt (en het personeel daar grif in mee gaat )

De maaltijden worden nu over de dag verdeeld en in 4-6 kleine hoeveelheden gegeven. Althans dat proberen we....als ze echt niet wil eten, dan zit er niets anders op dan een geconcentreerde voeding van de dierenarts te geven via een grote spuit...hopla zo achtr in haar bek. De pups groein in deze fase van de dracht het hardst en hebben de goede voedingstoffen echt nodig.

De werpkist staat klaar....ze heeft er vannacht weer voor het eerst in geslapen en dat was geen probleem....de camera staat erop....medicatie voor tijdens de bevalling is in huis (we hopen het niet nodig te hebben).....puppymelk en flesjes liggen ook klaar (mochten het er echt 6 of 7 zijn zullen we waarschijnlijk moeten bijvoeren).

Nu nog een aantal dagen geduld en dan staat het personeel klaar voor deze prachtige moeder in spé <3