Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Hey peeps…it’s me..Lotje in de house. Voorheen “grote Lotje” (of “dikke Lotje” maar dat is alleen voor intimi)

Inmiddels ben ik een week of 2 geleden verhuisd naar het mooie Enschede. Mijn vorige personeel had mij wel verteld dat ik in een práchtige omgeving zou gaan wonen, maar dat het er zó mooi zou zijn, dat had ik niet verwacht.

Ze hebben hier heel veel hele bijzondere Teckels. Een aantal hebben veren en door mijn personeel worden ze “kippen” genoemd. Dat zal wel dat Twentse dialect zijn waar ik erg aan moet wennen.

Ik ben inmiddels begonnen met een soort van inboergeringscoersoes om me dat dialect eigen te maken. Ik moet er wel moeite voor doen maar dat hej mangs. (is ook Twents volgens mij) Behalve die Twentse Teckels die ze hier dan kippen noemen, hebben ze ook een soort van Teckels die heel hoog op de poten staan.

Ik weet niet precies bij welke fokker die vandaan komen, in ieder geval zijn het geen “Riefteckels” want bij ons waren ze niet zó groot. Ze krijgen een soort van stoel op de rug en een riem in de bek met een stuk metaal ertussen en dan klimt het personeel er bovenop. Ik ken alleen het Twentse woord voor die Teckels en dat is “paarden”.

Ze gaan er hier ook altijd mee naar een soort van ringtraining. Dan moeten die grote Teckels allemaal kunstjes doen. Beetje schuin lopen, pootje over, achteruit rennen, rondjes draaien en weet ik wat allemaal nog meer…en het personeel zit er dan bovenop….heueuel apart.

Mijn personeel heeft dan altijd de mooiste zondagse kleren aan. Voordat ze beginnen aan die kunstjes zijn alle kleren nog schoon en als ze klaar zijn dan ziet die witte broek eruit als een beerput. Ik lach me gek!

Als mijn personeel met die hele grote “Teckels” bezig gaat dan moet ik altijd aan de lijn, (Noe mot 't nich anhaal'n ) want ik schijn er niet tegen te kunnen als ze op me gaan staan.

Bij mijn aankomst liep hier ook een gevlekt ding. Ik weet zeker dat dat géén Teckel is en de Twentse benaming weet ik ook (nog) niet. Maar “het ding” heet Jessie en hoe ik mij ook uitsloofde….Jessie zag mij niet staan. Nou prima….ik heb mij hier in het begin uitstekend vermaakt met al dat Twentse dierengepeupel.

We hebben hier ook een hele grote meneer in huis en met hem heb ik best wel te doen. Hij is de enige man en hij wordt omringd door allemaal vrouwen. Eentje van hemzelf en dat is eigenlijk de oppermevrouw hier in huis. Den hef de bokse an. Dan heeft hij 5 meiden die dan weer mijn “junior-personeel” zijn en Jessie is ook al een meisje….en ik dan natuurlijk…de Diva. Die arme man heeft het vast heel zwaar met al die vrouwen onder 1 dak (alhoewel hij er niet écht slecht verzorgd of ondervoed uitziet)

Inmiddels ben ik prima gewend en word ik overal mee naar toe genomen. Jessie snapt inmiddels dat ik echt niet oplos en vanzelf weer verdwijn, dus ze heeft de taak van grote “zus” op zich genomen. Ze past heel goed op me en ik voel me best veilig met haar in de buurt. Als je even hier klikt, dan krijg je er een soort van live beeld bij hoe Jessie dat doet.

Nou peeps…ik kan me niet langer vrijmaken. Ik moet de kippen gaan melken….of zoiets. Ik ga gauw verder met m’n studie “Twents”…..Twents…. doar is niks mis met.

Aju.