Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Gijs


Dinsdag 26 mei 2009

63.jpg Hallo daar,
62.jpg Hier even het laatste (korte) nieuws uit het zuiden. Mijn baas is namelijk bezig aan en volledige roman over mij voor in het dagboek. Tot die tijd moeten jullie het even doen met de info die hij gemaild heeft naar mijn moeder Zazou.
Volgens mijn baasje en vrouwtje ben ik aan het puberen. nou ja zeg....ik weet helemaal nergens van!! ik moet zeggen dat ik wel steeds vaker het voortouw neem als we met een hele roedel honden lopen. Ik vind het helemaal te gek om achter de dalmaten van "oma" aan te rennen en ook achter de fiets aan rennen vind ik super. Volgens mij lijk ik wel op Pim, mijn broer. Die heeft ook iets met fietsen. ook uiterlijk lijken wij het meest op elkaar, dus op onze mama.
65.jpg Ze zeggen hier dat ik een tijdje "macho" gedrag heb vertoond, zeker als mijn grote broer Wodan erbij is. Dat soort dingen kan ik me niet zo heel erg goed herinneren. Schijn je last van te hebben in de puberteit dat je korte termijngeheugen te wensen over laat. En zeg nou eerlijk...zie ik er macho uit??? neeee...helemaal niet...toch???
Verder ben ik zoals het bij een echte teckel hoort...een echte zonaanbidder. Ik schuif, op een streep zon, de hele kamer en tuin door. uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze binnenkort willen kijken of ik kan zwemmen. pppfff.....tuurllijk kan ik zwemmen. komop zeg..ik ben een TECKEL....die kunnen allemaal zwemmen.
61.jpg Voor mijn eten heb ik op dit moment even niet zoveel belangstelling. Ik heb er ook niet echt energie voor.
Al mijn energie gaat namelijk in het rennen zitten. En weten jullie waar ik volgens 64.jpg mijn baas achteraad ren??? achter mijn ballen !!! Er zijn namelijk 2 loopse Dalmaten bij "oma". niet dat ik daar bij kan, gezien hun formaat, maar het blijft het proberen waard.
Met mijn opleiding ben ik tijdelijk gestopt. ik heb nu 3 diploma's en ben nog te jong voor de teckel-universiteit. mijn vrouwtje heeft het nu ook even erg druk met werken enzo dus kan ik even uitrusten van dit zware werk.
Mijn baas heeft supergave foto's vanme gemaakt...die wilde ik jullie niet onthouden!!
Tot gauw...als de roman van mijn baas over mij klaar is!!
Lebber van Gijs en een giga lebber van Wodan

Maandag 9 februari 2009

059.jpg Hallo allemaal,
Ik ben helemaal blij en ook mijn vrouwtje is helemaal door het dolle. Ik ben namelijk vorige week geslaagd voor mijn examen van de basis-cursus. Ik was best wel zenuwachtig. Zou ik het allemaal wel goed doen? 060.jpg Maar het vrouwtje had de hele dag vrij genomen en nog flink met mij geoefend. Maar het is eigenlijk best wel gemakkelijk. En ik heb nu alle weersomstandigheden gehad. Dus zo erg kan het niet worden. Toch? Nou, mooi wel. Terwijl we wachten op de mijnheren die ons kwamen beoordelen, begint het toch te sneeuwen. Alles was weer wit buiten. En vooral ook koud. En als ik nu ergens een hekel aan heb.....
Toch heb ik mijn beste beentje voorgezet. Moest ook wel want het vrouwtje was zo enthousiast aan het roepen dat ik maar geluisterd heb. Zitten mocht ik op mijn kleedje en ook af en blijf ging goed. Het volgen ging iets minder. Ja, richting de deur van het warme lokaal ging goed, maar de andere kant op....... Na 20 minuten zat het er gelukkig op. We konden naar binnen opwarmen terwijl de andere groepen werden beoordeeld. Ik viel al snel in slaap totdat ik mijn naam hoorde..... Ik was geslaagd! Jippie!! Supper vet gaaf! Kijk maar op mijn rapport!

Maandag begin ik alweer aan de volgende cursus. Die is gelukkig maar 1 dag in de week. Maar ik heb er best wel zin in. Hoop wel dat het weer nu eindelijk eens beter wordt.

Tot de volgende keer!!


Woensdag 4 februari 2009

Gijs en meer dan 100 soortgenoten….
048.jpg Hallo allemaal, Wat mij nu allemaal weer is overkomen…. Ik ben afgelopen weekend meegenomen naar een grote hal met allemaal teckels. Het bleek dat er een show was voor puppy’s en jonge teckels. Wel 110 teckels waren er. Man, ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien. In alle soorten en maten. Kaninchen, dwerg en standaard. Lang, kort en glad. Blond, getijgerd en gestroomd. Baasje heeft het mij allemaal laten zien. De bedoeling was dus dat mijn baasjes mij lieten beoordelen door mensen die al heel veel teckels hebben gezien en dus alles van ons zouden moeten weten.
049.jpg Bij binnenkomst vond ik het allemaal best wel een beetje eng. Gelukkig was Wodan mee om op mij te passen en ik hoorde alle teckels vol ontzag blaffen. Baasje zei tegen de anderen dat Wodan een “Teckel Giganticus” was. Haha, daar werden ze allemaal stil van. Gelukkig was ik al snel aan de beurt. Ik zat namelijk in de baby-klasse en die zijn als eerste. Ik was best wel zenuwachtig. Wat stond er allemaal te gebeuren? Vrouwtje moest met mij in een ring lopen, samen met nog drie andere teckels en hun baasjes.
050.jpg Daarna werd ik opgetild en op een tafel gezet. En toen begonnen twee mensen aan mij te voelen. Ze keken zelfs in mijn mond. Nou ben ik aan het wisselen dus ik ruik niet al te fris uit mijn mond. Ha, net goed.
Daarna moesten we weer op de grond staan en ook weer lopen. Vrouwtje was er maar druk mee. Gelukkig had ze een hoop snoepjes mee, dus ik kon heel goed luisteren.
057.jpg Nadat iedereen was geweest werden er nummers omgeroepen. Ik was derde geworden en mocht door naar de volgende ronde. Daarna was het een hele tijd wachten. Ik werd er slaperig van. Alleen toen mijn neefje Abel aan de beurt was heb ik even gekeken. Verder heb ik er weinig van meegekregen. Na een hele tijd heeft het vrouwje mij weer wakker gemaakt en vertelde ze mij dat we zo weer aan de beurt waren.  Weer werd ik van alle kanten bekeken en betast. Nou, ik vind het maar niets hoor. En het resultaat? Weer derde. Alleen nu mochten alleen de eerste twee door. Nou boehoe. Ik was toevallig wel de stoerste teckel ja! 058.jpg Maar de mensen die mij bekeken konden maar niet begrijpen dat ik geen snor had. Geen garnituur heet dat geloof ik. Nou lekker belangrijk, ik lijk op mijn mamma en daar ben ik trots op. Ik kan er niets aan doen dat mijn zus wel een snor heeft en ik niet. Toen Abel ook derde werd en klaar was gingen we weer naar huis. Lekker in de warme auto bij mijn vrouwtje op schoot.
En toen ik weer wakker werd waren we al weer thuis. We waren allemaal hartstikke moe en koud. En het was een hele ervaring. Maar ik geloof dat mijn vrouwtje voorlopig niet meer naar een show gaat met mij.
Nou dat vind ik helemaal niet erg.
Deze week staat mij nog een uitdaging te wachten. Ik moet dinsdagavond examen doen voor school. Ik heb heel veel geoefend en ik weet zeker dat ik slaag. Ik zal wel moeten want vrouwtje heeft mij al weer opgegeven voor de volgende school. En die is nog moeilijker.

Maandag 11 januari 2009

038.jpg Hallo! Hier weer eens een berrrichtje van Gijs uit Brrrrabant.
Man wat is het hier koud brrrr! Iemand vertelde mij dat het in het zuiden altijd wat warmer is dan in het noorden bij mijn mamma. Nou, nee hoor. Het was hier vannacht bijna -20graden.
044.jpg En ik heb het al niet zo op de kou. Nou zagen vrouwtje en baasje dat al aankomen, dus hebben ze voor mij een eigen garderobe aangeschaft. Een lekkere bontjas en een ski-jack met zakken in de mouwtjes.
Nou denkt u misschien dat ik dat gaaf vind. Ja, dus niet hè. Ik ga toch niet met mijn eigenwijze teckelkop in zo'n jas lopen? Dacht het even niet! Wat moeten de andere honden in het bos wel niet van mij denken. Dus ik verzet geen stap meer in een jas. Ook al zit ie stiekem best wel lekker warm. Wat ze ook doen. Roepen, belonen, dreigen met lekkere koekjes (mmm) Nee, ik doe het niet!!
En dan gaat eindelijk die jas uit en sprint ik het bos in. Brrrr wat is het koud! En dus ren ik de hele tijd om warm te blijven. Lekker spelen met iedereen en met Wodan op onderzoek uit.
Afgelopen zondag ben ik weer naar school geweest. Ik zit nu in een nieuwe, hele moeilijke, klas. De puppycursus was eigenlijk best wel makkelijk. En omdat het de eerste les was, moest iedereen komen om getest te worden. Er waren wel dertig honden. Maar we mochten helaas niet met elkaar spelen. Dat komt later nog zeggen ze.
043.jpg Het buiten gedeelte ging eigenlijk best wel goed, al zeg ik het zelf. Ook al was het toen al best koud en lag er een dik pak sneeuw. 045.jpg Daarna moesten alle honden in de auto wachten terwijl de baasjes theorieles krijgen. Mijn vrouwtje was het daar alleen niet zo mee eens. Ik in een koude auto en zij in een warme klas binnen. En wat denk je? Ik mocht mee. Als ik me maar gedroeg. Nou dat wil ik wel hoor als ik lekker op schoot mag liggen.
Dinsdagavond was het al weer zo ver. Ik mocht weer naar school. Alleen was het nu dus nog veeeeel kouder. Vrouwtje probeerde het maar weer eens. Ik kreeg mijn jas aan. Ha, ik dacht het niet hoor. Stond ik daar weer voor joker. Wat moeten mijn klasgenootjes wel niet denken. Ik deed dus weer helemaal niets. Dus ging het jasje maar weer uit.
Voor de rest heb ik het hier reuze naar mijn zin. Wodan heeft mij nu al helemaal geaccepteerd en beschermt mij als andere of vreemde honden iets te hardhandig op mij af stormen.
Oh ja…. En ik slaap nog steeds onder de dekens……. Mmm, lekker warm. ;-)

Houdoe!

(Zzzzzzzz)

Maandag 24 november 2008.

033.jpg Hallo Teckelvriendjes en vriendinnetjes,
036.jpg Even een klein berichtje van mij uit het zuiden van het land. Het gaat erg goed met mij.
Al zijn mijn baasjes niet altijd even blij met mij. Ik kan namelijk al heel goed buiten mijn 'ding' doen, alleen met het
slechte en steeds koudere weer buiten, kan ik het heel goed ophouden en het alsnog binnen doen….. haha.
Soms staan mijn baasjes wel tien minuten buiten met mij. Ik ren dan weer naar de deur en zij zetten mij dan
weer achter in de tuin. Dat kan ik heeeeel lang volhouden. Ha! En als ze het dan zat zijn gaan we naar binnen.
037.jpg Als ze mij dan even niet in de gaten houden…… hopla…. Het is toch niks voor een Teckel buiten…. Mijn billen bevriezen zowat.
035.jpg Zeker nu er af en toe sneeuw ligt. Gelukkig ben ik niet de enige. Ik lees dat mijn zusje daar ook 'last' van heeft.
Woensdag ben ik weer naar school geweest. Dat ging best goed. Al zeg ik het zelf… Maar mijn vrouwtje en de juf
vonden dat ook hoor. Mijn baasje heeft een hoop foto's gemaakt. En ik moet zeggen dat ik er goed op sta.
Ik heb nu ook kennis gemaakt met mijn Teckelneefje. Zijn vrouwtje is het zusje van mijn vrouwtje en hij is 12 weken ouder
en een stukje groter dan ik, maar ik ben hem al redelijk de baas.
Met hem kan ik lekker ravotten want met Wodan wil het nog niet zo lukken.
Hij vindt mij nog maar een raar ukkepukkie….. nou, wacht maar, ik krijg hem nog wel.
Nou dat was het wel zo'n beetje. Ik ga zo maar eens lekker slapen.
Houdoe!Maandag 17 november 2008

023.jpg Hallo! Ik woon nu alweer een weekje in het Brabantse Son.
024.jpg En het is hier kei-leuk joh! Ik begin al een echte bink te worden. In het begin vond ik het allemaal best een beetje eng,
maar nu ben ik voor de duvel niet bang meer. Van Wodan mag ik af en toe niet in zijn buurt komen en dan waarschuwt ie mij. Maar ik doe dan lekker of ik gek ben en blaf terug. Maar na twee waarschuwingen begrijp ik best wel weer dat hij de baas is.
Elke dag train ik met mijn vrouwtje voor de puppie-cursus. Want ik wil natuurlijk wel de beste van de klas worden.
En het gaat al best goed. Als vrouwtje HIER roept en ik ga dan snel aan haar voeten zitten dan krijg ik iedere keer wat lekkers,
nou da's makkelijk verdient! En we zijn ook al aan het oefenen met ZIT en AF. Woensdag middag gaan we weer. Jippie!
027.jpg Als we gaan wandelen komen we soms heel veel andere honden tegen. En die willen dan allemaal kennismaken met mij. 032.jpg Dat vind ik soms best wel een beetje eng, want ja, ik ken ze nog niet allemaal he... En dan kijk ik omhoog naar mijn baasje van " Til mij op alsjeblieft!" maar dat doet ie dan niet. En dan blijkt het ook wel mee te vallen, want alle honden
zijn heel lief tegen mij.
Ook 's nachts slaap ik al hele stukken. Ik hoef er meestal maar één keer uit om een plasje te doen. In de ochtend mag ik dan nog even op bed om te spelen met baasje, of om nog even lekker luieren onder de dekens bij het vrouwtje. Nou, het is nu al weer laat in de avond. Ik ben best wel weer een beetje moe. En mijn baasje moet om 5 uur al weer uit de veren....Ik meld mij binnenkort wel weer na mijn cursus ok?
Houdoe!! 030.jpg 031.jpg
029.jpg 026.jpg
Dinsdag 11 november 2008.


021.jpg Hallo, hier een berichtje van Gijs! (nu met een zachte G)
Zoals jullie weten woon ik nu in Son in Brabant. Zondagavond kwam dan eindelijk de verhuiswagen voorrijden. Ik herkende mijn nieuwe baasjes bijna niet want ze hadden een hele week in de zon gezeten.
Na alle formaliteiten gingen we eindelijk op weg naar Brabant. Eerst nog onderweg Wodan opgepikt. Die had bij opa en oma gelogeerd. En dan eindelijk, na twee uur rijden, kwam ik in mijn nieuwe huis. Dat was wel even wennen.
De eerste nacht heb ik geprobeerd om het mijn nieuwe baasjes lastig te maken door flink te gaan brullen toen we gingen slapen. Maar ze deden net alsof ze me niet hoorden….Flauw hoor! Na een kwartier heb ik het maar opgegeven en ben ik gaan slapen. Drie uur later moest ik plassen en gelukkig werden ze wakker van mijn piepjes. Terug in mijn bench heb ik weer een keel opgezet. Maar na drie minuten heb ik dat maar weer opgegeven. Uiteindelijk heb ik ze toch maar mooi drie keer uit hun slaap gehaald!
019.jpg De hele dag ben ik actief geweest. Mijn vrouwtje is behoorlijk druk geweest met mij. Plassen doe ik al wel buiten op mijn mooie nieuwe grasveldje, maar dat andere……… Dat lukt nog niet zo goed. Nou ja, moeten ze maar beter opletten.
’s Middags zijn we met heel veel honden gaan wandelen in een groot bos. Wodan was er ook bij en de Dalmatiërs van de andere opa en oma. En er was nog een teckel! Kaatje heet ze en daar heb ik lekker mee rondgerend. Ik verheug me nu al op de volgende keer. Misschien dat mijn baasje meegaat en wat foto’s kan maken.
Afgelopen nacht is voor mijn baasjes al weer wat rustiger verlopen. Ik heb ze nog maar twee keer wakker hoeven te maken. En ik weet dat brullen toch geen zin heeft, dus dat doe ik dan ook maar niet meer. Ik heb bijna van 11 uur tot 9 uur de volgende ochtend geslapen. Waarvan het laatste uur lekker op bed. Jippie! Dat was toch lekker zacht.
022.jpg
Ik krijg hier alleen wel een beetje honger. Mijn baasjes waren een beetje in de war over de hoeveelheid eten die ik moet hebben. Ik mag twee keer per dag ongeveer 35 gram, maar ik kreeg maar 12 gram. Ja zeg, ik wil wel een slanke taille, maar mijn ribben hoef je niet te zien hoor. Gelukkig heeft mijn baasje de weegschaal gemaakt en krijg ik nu wel de juiste hoeveelheid. Jummy!!
Morgenmiddag mag ik al naar school. Ik ga dan naar de puppy cursus. Kan ik allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten. Dan zal ik es laten zien wat voor een stoere bink ik ben.
Nou  binnenkort dus meer!
Houdoe!


Zaterdag 25 oktober 2008

009.jpg 005.jpg Haaaaai. Ik ben Wodan en vandaag ben ik weer bij mijn..soort van....broertje geweest. Da's die kleine turf die Gijs heet. Ik moet er een hele rit voor maken, maar goed, ik lig lekker relaxed achter in een mega auto, met rondom mij heen allemaal koeken en kluifjes.
Ik mag helaas niet mee naar binnen bij Gijs, want ik ben een vent en als die andere grote mannen-teckels ruiken dat ik in huis ben geweest, dan tillen ze hun poot steeds op. Vinden hun baasjes niet zo'n goed idee.
Dus na de koffie, kwamen vrouwtje en baasje naar buiten, dus ik dacht...we gaan weer. Tot ik zag wat er achter de jas van vrouwtje zat!!! GIJS....Nou da's dan lekker. hij woont nog niet eens bij ons en mag nu al achter haar jas zitten. Dat is mij nou nog nooit overkomen en ik woon er toch echt al heel wat jaartjes. maar goed..verder klaag ik niet want ik kom niets tekort.
014.jpg Samen met baasje en vrouwtje ben ik met Gijs gaan wandelen. Nou ja..Gijs heeft meer in de jas gezeten dan gelopen, het watje. Ik had al snel een stik te pakken en het was prachtig weer, dus who cares....
Thuis merk ik wel dat er de nodige bedrijvigheid heerst. en dat alles uiteraard vanwege die kleine smurf.
Zo hebben ze een bench gekocht voor Gijs (da's denk ik ook ter bescherming van mij...hahaha), maar ook een super gave retro teckel stoel-kruk-poef-bed. En het vervelende is...IK PAS DAAR NIET IN!!!!!
En dat is nog niet alles..neueueueue...Gijs heeft: Een nieuw halsbandje, zo'n héééééle foute maar daardoor erg leuke halsband.
Hij heeft nieuwe bakjes, zo klein dat als ik 1 keer een slok neem, zuig ik waarschijnlijk de hele bak naar binnen.
012.jpg
Maar Gijs heeft ook een nieuwe "transportkoffer", en....een nieuwe reistas, voor het geval meneer Gijs het beu begint te worden in de koffer, dan gaan ze hem denk ik tillen!
010.jpg Nou ik heb me al voorgenomen, dat als we samen op pad gaan, dat ik dan ook maar eens moe ga worden en ga liggen, want ik wil ook wel een keertje in dat groene ding. Baasje kan dat vast wel...mij tillen.
Nee en dan die knuffels...niet normaaaaal meer zeg. Hij heeft..een koe, en een varken...een cavia, een krokodil, een kip, een floskluif en uiteraard een wubbakong. Nou ik ben blij dat wij hier in huis weten wat delen is, want dat zijn speeltjes waar ik lekker samen met Gijs mee kan spelen (als ik ze niet per ongeluk doorslik)
En wat eten betreft??? Ik denk dat het voor gijs een stuk ingewikkelder wordt dan voor mij. Mijn bakjes staan namelijk erg hoog en hangen aan een paal. Die van Gijs staan op de grond, dus als Gijs...en baasje en vrouwtje even niet goed opletten, dan is het HAP...SLIK....WEG...bakje.
013.jpg 015.jpg


Woensdag 22 oktober

Nou, Martijn heeft de "hele" tuin (zo groot is ie niet hoor) Gijs-proof gemaakt, wat inhoud dat de kale aarde-vlakte die eerst ons achtertuintje sierde nu voorzien is van prachtige grasplaggen en de tuin rondom is afgezet met kippengaas.

004_tuin_gijs.jpg Tsja, Wodan kon niet door de ruimte tussen stenen en schutting, maar Gijsje natuurlijk wel.
Ons konijn Nijn en cavia Fifi vonden het ook prachtig en nu komen ze niet meer roetzwart naar binnen, dat is erg prettig voor de baas.

Ook hebben we ter voorbereiding een agenda van Martin Gaus gekregen van mijn ouders en we moesten zo lachen, daar staat in dat je je goed moet voorbereiden op de komst van een pup.

Hun advies was om alvast een paar keer per nacht in de zeikende regen buiten te gaan staan met een riempje (anders staat het zo stom he?) en dan te roepen: moooooooie plas, toe maar, moooooie plas. Maar dan dus zonder hond?!? Tsja, ik denk dat mijn buren dan toch echt het gekkenhuis gaan bellen....
Ook hebben we vast de nieuwe mand / klapstoel van Gijsje neergezet, zodat Wodan er een beetje aan kan wennen.

Vlak voordat we op vakantie gaan zal ik ook alvast de bakjes naast de eetbakken van Wodan neerzetten. Hij zal straks toch het verschil moeten leren tussen zijn eigenlijke bak met lekkers en het bakje van Gijs met puppy-lekkers.

De knuffel die Gijs een paar weken geleden heeft gekregen is inmiddels "overleden". De stoffen ogen konden niet zo goed tegen teckeltandjes en bovendien kennen de broertjes en het (drakerige) zusje van gijs niet het verschil van eigendomsrecht. Dus ...met 2 teckels aan de oren en 2 achter aan de poten van de knuffel...dan overleeft de knuffel het niet.
Wordt weer verolgd.....


Donderdag 16 oktober 2008

Hallo fans.
Gisterenavond heb ik bezoek gehad, van mijn baasje en vrouwtje. Ze hebben weer dat hele stuk gereden om mij te bezoeken. Helemaal tof vind ik dat. En weet je....baasje en vrouwtje hadden een grote doos meegenomen en ik wist wel wat er in zat. Ik rook het al toen ze uit de auto stapten. Het was taart, en dat lust ik ook wel hoor. Want mijn vrouwtje was jarig. Maar helaas, tegen de tijd dat ik bij baasje op zijn holle bolle gijsbuik lag, was de taart al op.

202_stoere_riem.jpg Maar vrouwtje had een giga suprise. Een echte stoer halsband, met allemaai mooie zilveren plaatjes. Ze dacht zelf dat hij nog een beetje aan de grote kant was, maar niets was minder waar. Hij kon zelfs al op het tweede gaatje. Ik heb de halsband omgehad en dacht eigenlijk dat ik met ze mee mocht naar huis, maar mijn "nu nog" vrouwtje, zette mij met halsband in de tuin om te plassen.

Ja ... denkt ze dat ik uit een ei kom of zo??? Ze hebben een heerlijk wit wollen kleed binnen liggen en dan ga je als echte teckel zijnde toch niet met natte pootjes buiten lopen terwijl het ook op het kleed kan? Kom...ik ben niet simpel hoor.
Dus buiten liep ik parmantig met mijn halsband te showen, er was behalve vrouwtje wel niemand, maar dat boeide niet...en binnen...op het kleed...tja...da's lekker warm...daar heb ik een heerlijke plas gedaan.

207_aan_de_wandel.jpg En dat was wel een hele verademing moet ik zeggen. Na die ontlading was ik "relaxed" en ben ik lekker gaan spelen. Mama kwam er ook bij en zusje Coco ook.
Ik probeerde meteen bij mama onder de Campina fabriek te duiken, maar ze wil dat niet meer. Zou dat aan mijn scherpe tandjes liggen???

Mijn nieuwe baasje en vrouwtje hadden weer hele speciale koekjes meegenomen die zo groot zijn, dat ik er vanmiddag mee omkiepelde in de mand.
Ik weet wel...met zo'n winkeltje voor hondjes in de buurt...wil ik wel in Brabant wonen. En oh ja....ik krijg ook een giga broer. Hij heet Wodan en deed gisterenavond alsof hij mij niet zag.....ppppffff.....wacht maar Wo....als ik bij je woon dan ren ik rondjes tussen je poten door,.....want ik ben snelle Gijs!!!

212.jpg Ik heb nu ook nog een mensenbroertje Bas. hij vindt het heel erg leuk om met ons buiten te spelen. Alleen kan hij ons niet uit elkaar houden. Komt vast omdat we allemaal dezelfde kleur hebben.

Ik moet nu slapen want het is al'wéér laat en ik had me voorgenomen om op tijd mijn mandje in te gaan..TOEDELSSSS.
Lebber van Gijs

Wordt vervolgd

Hallo teckelvrienden,

Nu ik aardig "volwassen" begin te worden, wordt het zo langzamerhand tijd voor een eigen Roman. Als bekwaam schrijver zal ik mij even opnieuw aan jullie voorstellen. Jawel...opnieuw.
J
039.jpg ullie kennen mij onder de naam Cyranó-Zazou van 't Rief. Dat is mijn stamboeknaam. Maar er is nogal wat gebeurd in mijn prille leventje. Om jullie alvast te laten wennen aan mijn nieuwe naam...Ik ga GIJS heten!!!...Gaaf hé? Een stoere en echte teckelnaam! Aan deze naam laten mijn baasje en vrouwtje mij nu ook al wennen.

Aan deze naamsverandering is veel vooraf gegaan. Kijk...in de eerste 3 weken lag ik in een soort van teckel-coma. Dat betekende in mijn geval slapen, slapen en nog eens slapen...oh ja....en veel eten bij mijn mama natuurlijk.
De foto's van mij en hoe ik eruit zag toen ik net geboren was kunnen jullie zien in het foto-album. (kijk....hier rechts lig ik vooraan)
124.jpg Ik ben de eerste pup uit het nestje van mijn mama Zazou met een eigen dagboek. Hoe dat komt? Nou dat is nogal een verhaal.
In de (p)update heb je wellicht het verhaal van mijn vrouwtje gelezen dat er bezoek kwam met een zachte "G" (dachten we). Nou dat waren dus Karen en Martijn. (Ik hoop niet dat ze under-cover willen, want dan heb ik zo een claim aan mijn broek)
146.jpg Ongeveer 2 weken geleden werd ik ineens grof uit mijn slaap gehaald samen met mijn 2 broertjes en mijn zusje Coco. In de woonkamer stond een soort van teckel-gevangenis, met echte tralies. Dat was wel gaaf, want we hadden de eerste 4 weken in zo'n rare witte kist gelegen met een zonnebank boven ons hoofd.
Ik kwam er al snel achter waarom dit was. Toen Karen en Martijn binnenkwamen werd mij al snel duidelijk dat dit allemaal voor ons was. Mama Zazou liep ook rond en papa Xanthi werd er ook bijgehaald. Die snapte er helemaal niets van en hij trakteerde Karen meteen op een mensvriendelijke tandafdruk. (Sorry Karen). Bij mij begon het lampje al te branden en ik bleek gelijk te hebben. Nadat Martijn 3 keer zijn hoofd had gestoten aan de lamp die een beetje laag hing, werd Ik zomaar door mijn vrouwtje uit mijn gevangenis getild en
001.jpg toen...toen...toen.....toen mocht ik lekker op schoot. Ik werd gekieteld, geknuffeld, zoveel dat ik er helemaal moe van werd. Ook mijn broertjes kregen zoveel knuffels dat ze er voor een jaar genoeg aan hebben. Ik heb toen maar met mijn broers afgesproken dat we de "slaap-act" gingen doen.

002.jpg Het was eigenlijk de bedoeling dat ze één van ons gingen uitzoeken, maar wij waren wel een beetje bang dat we meteen mee moesten dus we bleven gewoon heeeeeeel stil liggen. Tja, toen viel er niet zoveel te kiezen.
We lijken ook nog eens sprekend op elkaar dus zoek dan maar eens een leuke pup uit...dus NOT!!!
Die zondag daarna kwamen weer hele aardige mensen. Die kwamen ook al zover bij ons vandaan. Helemaal uit Rotterdam en ze hadden ook een mensenkind meegenomen. Helemaal leuk!. Ze kwamen helemaal speciaal voor ons om ons te bewonderen. gaaf hé?
Afgelopen zaterdag kwamen Karen en Martijn weer. De mama van Karen was er ook bij en die mama had toch veel verstand van pupjes. Ik werd overal gevoeld en gekieteld. En ik werd heeeel goed bekeken. Zelfs onder mijn buik keken ze. Bij mijn broers deed ze dat ook. Ik zou er bijna iets van gaan denken, maar mijn vrouwtje legde later uit dat het met de haartjes te maken had.
170.jpg We liepen op een grote tafel en uiteraard liet ik me van mijn beste kant zien. Ik vond die mensen wel toppertjes en had al snel door dat ik Karen en Martijn als mijn nieuwe baasjes zou uitkiezen. Nu zij mij nog.... en dat is gelukt...jottum!!!
En weet je wat???? Ik krijg meteen een broertje....nou ja broertje...Hij heet Wodan en is groooooooot en heel lief.
Mijn nieuwe baasje en vrouwtje gaan mij dus Gijs noemen en dat vind ik een toffe naam. Mijn officiele naam is Cyranó-Zazou van 't Rief, maar zo kun je mij niet roepen als het eten klaar is toch? Dan is het eten ondertussen afgekoeld.

Nou maar wachten totdat de verhuiswagen voor komt rijden. Vanavond kreeg mijn vrouwtje een mailtje van Martijn. Karen mist me nu al zo erg dat ze het niet gaat redden om nog 3 weken te wachten. Dus komen ze gezellig volgende week woensdag weer op bezoek en dan krijg ik alle aandacht.  Dan hoef ik dat niet meer te delen met mijn 2 andere broertjes.

191.jpg Vandaag ben ik voor het eerst met de grote honden buiten in de tuin geweest. Dat was kicken. Ik heb ook een groot mensen-kind-broertje. Die ging buiten met ons spelen en dat was echt heel erg leuk. Hij had touwtjes aan zijn jack en daar kon je aan hangen.
Mijn papa is niet blij als ik de brokjes uit zijn bek jat en "tante" Sanne vindt het geweldig om te spelen met ons. Oh ja...ik heb ook gezwommen...in de waterbak. Is maar goed dat ik mijn haar niet net had gedaan want ik kreeg een natte "baard". Ik geloof dat ik water wel leuk vind, want ik heb meteen geprobeerd of ik onze waterbak om kon gooien in de puppy-ren. Da's helaas niet gelukt.

163_cooper_en_casper.jpg Van al dat spelen werden we wel heel erg moe en vrouwtje heeft lekker een handdoek over ons heengelegd en toen hebben we heeeeel lang geslapen.

Morgen krijg ik weer een rare pasta in mijn bek. Da's voor de wormen zeggen ze. Die lust ik helemaal niet. Wie eet er nou wormen??? en weet je wat??? Ik krijg morgen ook een prik.
189.jpg Doodeng.
maar gelukkig gaan mijn broertjes en mijn zusje ook mee en we gaan naar dokter Laura. Daar zijn baasje en vrouwtje al heel vaak geweest en da's een hele aardige dokter.
Oh ja...ik heb heel lang bij mijn nieuwe teckelmama op schoot gelegen en lekker geslapen en ik heb ook al een waaaaanzinnig mooie knuffel gehad. Ik hoop dat mijn nieuwe teckel-papa snel foto's stuurt van mijn grote nieuwe broer, dan kunnen die ook in mijn dagboek.

Morgen komt er een hele aardige mevrouw uit Rotterdam. Als alles goed gaat, dan gaat één van mijn broertjes bij haar wonen. Wie dat gaat worden weten we nog niet. Dat gaat ze morgen beslissen. Het wordt in ieder geval Cooper of Casper. Wel weet ik al dat mijn andere broertje, die ook in Rotterdam gaat wonen de naam Pim krijgt. Dat vind ik ook een onwijs stoere naam. Ooit komt er een Rief-puppie-reunie en dan zie ik hopelijk al mijn broertjes en zusje weer.
Nou tot gauw...

Dikke lebber van mij....GIJS..
ennuuuh...de rest van de foto's kun je bekijken in ...nou ja...je snapt het al......het fotoalbum