Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

09 maart 2014

Na een heerlijke wandeling in het bos met Zazou, Boudewijn en Coco zit ik lekker in de tuin in het zonnetje te tikken. Het was (en is nog steeds) een waar genot om op 9 maart in een T-shirt in de tuin te kunnen werken aan je website.Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen van de aankomende bevallingen van Ushi en Ebby. Vandaag over een week zijn beide dames uitgerekend en een week van te voren móet alles klaar zijn. We willen niet voor verassingen komen te staan.
Beide dames zijn ontzettend gegroeid de laatste week. Bij Ushi hangt de buik bijna op de grond. Voor een eerste nestje is ze behoorlijk dik. Ebby groeit meer in de breedte. Je voelt de kleintjes echt trappelen als je je handen op de buik legt van de meiden en dat is elke keer weer zo'n fantastisch gevoel!
Ron is vandaag druk geweest om beide werpkisten op de goede plek neer te zetten. Hij heeft de camera's gemonteerd, de monitoren zijn aangesloten boven en alles werkt. Onze nachtrust is toch al niet optimaal zo vlak voor de bevalling, dus dan moet je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. We weten best dat het "in de natuur" ook vanzelf moet gaan....maar aangezien Teckels niet in de vrije natuur lopen en de pups erg klein en kwetsbaar zijn, zijn wij er áltijd bij aanwezig. Zeker zo'n eerste nestje van Ushi....je moet er toch niet aan denken dat ze in paniek raakt en er alleen voor staat.

Ron heeft de kennel zo ingericht dat beide meiden elkaar goed kunnen zien als de kleintjes er straks zijn, maar wel zo dat ze toch alle twee hun eigen plek hebben.
Morgen nog even een nieuwe grote puppy-ren kopen voor óm de werpkist heen, zodat de rust voor beide moeders ook gegarandeerd is en niet te vergeten...dat straks de pups lekker uit de kist kunnen als ze daar aan toe zijn en goed de ruimte hebben.

We hebben inmiddels veel (heel veel) enthousiaste mensen die graag een pup zouden willen en we kijken uit naar de kennismaking over een aantal weken.
We krijgen erg veel vragen of we ook met een wachtlijst werken en of mensen dan op die wachtlijst mogen.
Ik heb wel eens eerder uitgelegd hoe wij "werken" maar misschien niet overbodig om het nog eens te doen.
Wij hanteren géén wachtlijst. De ervaring in het verleden heeft geleerd dat mensen zich bij diverse fokkers op zo'n lijst laten zetten en dan (helaas) niet afbellen als ze al voorzien zijn. Niet alleen voor ons vervelend, maar ook voor mensen die graag een pup hadden gehad, maar die ik moest teleurstellen omdat onze "wachtlijst" al heel lang was.
Wij adviseren mensen om ons een mail te sturen als ze belangstelling hebben voor een pup, met daarin de voorkeur voor een reutje of een teefje als die voorkeur er is.
Ik bewaar dan de mail en zodra de pups geboren zijn gaat er gelijk een mail uit naar alle belangstellenden.De eerste beller heeft dan ook de eerste "rechten"...het motto "wie het eerst komt...." werkt in de praktijk prima. Het is dus (gezien de belangstelling) slim om zodra het "puppy-nieuws" op de site staat, of je de mail hebt gehad, een afspraak te maken. Dit is helemaal vrijblijvend van béide kanten. Voor ons is een goed nieuw huis voor de pup het aller allerbelangrijkste. De klik moet er zijn zowel met de pup als met ons.
Vanaf het moment dat de pups een week of 5 oud zijn, gaan we kennismaken met belangstellenden. Eerder een pup uitkiezen is ook geen doen, omdat ze allemaal op elkaar lijken en pas met een week of 5 echt "hond" worden. Dan pas kunnen we iets zeggen over karakter, vacht enz. enz.  Bovendien is rust voor moeders en kroost erg belangrijk de eerste weken. Tot zover dit serieuze maar niet onbelangrijke onderwerp. De dikke dames liggen op dit moment heerlijk met hun buik in de lucht om wat vitamine D op te snuiven. De kans is groot dat 1 van de pups, uiteraard een meisje, toch wel bij ons blijft wonen. Ron weet dit nog niet, maar ach...ik hoef niet alles te vertellen toch? Beetje handig aanpakken en dan komt dat wel goed!

Mijn gevoel zegt me dat we het niet gaan redden tot volgende week zondag en dat het wel een dag of wat eerder zou kunnen gaan gebeuren. We hopen het niet want een dracht van minimaal 63 dagen is toch wel de meest ideale start voor de kleintjes.

Wordt vervolgd :)