Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Pim en Max


6 december 2013

021_max_en_pim.jpeg Haaaaai allemaal

Hier nu even een bericht van mij, Maximiliaan-Zazou van 't Rief , voor familie en vrienden zeg maar Max of Maxje hoor!
Zo, nou als eerste ben ik voor het eggie vanaf 16 weken Zindelijk! Vrouwtje is daar heel blij mee heb ik gemerkt en gehoord haha. Ik wil graag vertellen over mijn leven hier in Hillegersberg , mooie naam hè, ik heb me wel laten helpen het goed op te schrijven.

020_max.jpeg Mag dan wel een paar klassen hebben overgeslagen maar het moet niet te moeilijk zijn hoor, ik ben nog klein tenslotte.
Ik heb een lieve broer, niet normaal hoor zo lief. Ik bespring hem, grom en bijt in zijn oren , pak zijn botjes af en hij snauwt niet eens, ik hoor telkens dat het een lulletje rozenwater is en ik een terrorist maar wat dat betekent weet ik niet hoor.
Ik hou wel heeeeeeeel veel van Pim, en wil altijd alleen maar bij hem zijn en spelen en slapen.
Nou ja, ik krijg nogal wat klachten over mijn slapen, dat doe ik niet zoveel overdag.
Wat een gezeur zeg, lekker belangrijk, als ik geen slaap heb dan heb ik echt geen tijd om te gaan liggen hoor!

Verder heb ik hier niets te klagen hoor, we worden alleen wel errug veel geknuffeld, tsjonge jonge, ik kan niet kijken of mijn kont keren en er hangt alweer iemand over me heen met kusjes.
Ik krijg wel vaak op mijn kop van het vrouwtje, zo, die laat zich echt niet in de maling nemen joh, echt niet..

023_slapend_max_en_pim.jpeg Er zijn veel dingen in huis waar ik aan wil knagen, belaggeluk dat dat niet mag zeg! De knoppen van de salontafel , de onderkant van zo'n beetje alle stoelen, ik zie geen verschil tenslotte, etasjere of zoiets van hout ( hmmmm) gordijnen, de stofzuiger, kussens die ik van de bank pik, plaids, plinten, joh er is hier zoveel ik kan niet kiezen dus probeer iedere dag mijn lijstje af te werken...Maar iedere keer is daar die schaduw die zegt nee en euh en foei en zo, gek word ik van dat mens!

019_max_en_pim.jpeg En ze is slim, weet je wat ze doet? Pakt een doekje en een fles met heel zuur doorzichtig spul, asijn of zoiets heet dat en daarop gooit ze PEPERT! Jongen, dat wil je niet weten hoe smerig dat smaakt......brrrrrrrrrrr, dan blijf ik er toch maar vanaf.

Zo gek, ik pak vanaf het begin na het ontbijt even een rondje open haard, lekker joh, ff in het as en roet staan...ze zijn hier al bang dat ik ga roken later als ik groot ben en ik mag ook 31 december niet naar buiten want ze zijn bang dat ik dan fikkie ga stoken of zo...

Maar eerst rommel ik wat aan de pook, eigenlijk stom want dat rammelt en dat komt die schaduw er alweer aan gerend, zondag zaten mijn oren tot de helft in het roet hahahahaha, nou ze kon er ECHT niet om lachen, tjee wat een saggerein zeg.
Nu zag ik dat de pepert ook al in de open haard is gegooid, sjonge kan je wel ik ben nog klein hoor?

Nou ja, ik ga langzaam wel beter opletten waar ik wel en niet aan mag zitten en ik vergrijp me dagelijks aan mijn broer, leuk joh, hij heeft steeds vaker plezier als ik wakker ben :) Buiten lopen vind ik ook zooooooo heerlijk, mijn broer en ik houden wel korte pootjes want we lopen ons kleurenblind soms, maar ik bof want ik mag niet te lang per wandeling en ga dan in een hele mooie luxe draagzak joh, wauw...
017_max_en_lisa.jpeg En met mijn broer wordt in de avond  ,apart  nog hardgelopen met het baasje, want ik hoorde dat Pim in training moet omdat hij 1kilo moet eraf vallen of zo, ik hoop dat hij niet hard valt, ik hou van hem...

Ik eet veel maar blijf heel slank, heb het vrouwtje al horen zeggen dat zij dat ook wel zou willen.
Mijn gewicht is prachtig zegt de dierenarts, iedere week lopen we daar langs en daar staat een heeeeeeeel grote weegschaal, vandaar. Maar ik vind het wel gek dat vrouwtje er niet op gaat staan.....Verder heb ik hier dus ook een grote mensen broer en zus, Thomas en Lisa.

022_max_en_pim.jpeg Liefffffff joh, ik hou van iedereen hier in huis zoooooveeeel....Thomas woont hier niet geloof ik, want ik zie hem hier nooit naar bed gaan, maar als ie komt, ohhhhhh ik word heeeeelemaaaal geeeek joh, oeffffff....
Lisa kroelt iedere dag met mij want zij woont hier nog wel, heb horen zeggen , volgend jaar ook niet meer, tjee wat zal het dan rustig worden alleen het vrouwtje en baasje en mijn echte broer.

Nou gaaais, ik stop ben nu toch beetje moe, al die woorden pffff Vraag straks even aan mijn zus of ze bij mijn verhaal mooie foto's doet.Die zijn er heeeel veel, mijn broer en ik hebben iedere dag vlekken voor onze ogen van het fotograaaveren sjonge.

Dikke lebbers van mij, Max en Pim natuurlijk. (Hij heeft mijn verhaal even nagekeken en is het (bijna) overal mee eens....10 november 2013


014_lisa_en_de_boys.jpg Op de dag dat we Maximiliaan hadden opgehaald en ik mijn toen nog grote droom verwezenlijkt zag, was het prachtig weer. Vandaar dat we, nadat de kennismaking buiten op een speelveldje id buurt had plaatsgevonden, geheel volgens de regels vh spel, de achtertuin even in gingen. Daar stonden de gympen van Lisa, bescheiden maat 38 en "De Max" was kleiner dan de gymp...die trok hij de gehele tuin door en toen hadden we al door: Hij is zeker niet verlegen!!!!!!

In de avonduren waren oa de overgordijnen in de erker aan de beurt.  Die werden nl wel heeeeel erg bol ineens......kortom, het opvoeden begon direct!

Onze engel Pim , echt waar, werd en wordt , uit welke mand dan ook verjaagd, botjes worden afgepakt door een toen enorm grommende cavia van iets meer dan 2 kilo en inmiddels zijn daar van pim's kant oortjes als van een Basset bijgekomen... met overal gaatjes met en zonder korstjes van de loeischerpe tandjes van Max. Hij weegt nu 3,5 kilo en doet dit alles nog steeds alleen nu vergezeld van een hoge blaf, waarvan mij telkens met een schok de koffie of thee uit de hand schiet en hij laat dit vergezellen van een grote sprong of salto waarmee hij op zijn broer landt....

Samen slapen is geen probleem, mits Max echt slaperig is en wegzakt dan is het veilig voor Pim.

Een lievere broer kan max zich niet wensen want hij is te lief en beleefd om Max op zijn plaats te zetten, wat hij vaak genoeg even verdient. Max bedoelt het goed maar de tandjes zijn te scherp en hij bijt hem in het spelen waar hij maar kan , en dan bedoel ik écht overal....

Tsjaa..qua droom, nou , ik hang de slingers inmiddels voorzichtig op. De eerste 3 weken (!!!!)  heb ik, moederziel alleen 2x per nacht buiten gestaan , want manlief zei, jij wilde graag een tweede. Vanaf 05.30 uur meende Max dat de dag begon, nou NOT natuurlijk, maar dat is lang hoor, 2 uur die terrorist laten wachten voor het ontbijt..

Kapot was ik en zat er volkomen doorheen, hetgeen jammer was want ik vroeg me steeds meer af waar ik aan was begonnen....aan het eind vd derde week keek ik om 04.30 onder mijn wallen door met een zaklamp naar de onderkant van de buik van Max en zag letterlijk 3 druppels urine!!!!! Toen besloot ik, bekijk het lekker, pies je bench maar vol maar ik sta niet meer op in de nacht!

Zo gezegd zo gedaan, en zo schoof de tijd terwijl hij wel lag te zeuren om de paar uur 's nachts, van 05.30 uur,  naar tegen zessen en inmiddels zitten we op 07.30 uur, keurig!!  Wel een paar keer een natte bench gehad maar de wasmachine en droger zijn geduldig tenslotte.

Volgende probleem: De zindelijkheid.....nou hij is zo intelligent dat hij het zou kunnen schrijven het woord "zindelijk"... maar uitvoeren.....NEE!!! Dertig keer per dag naar buiten, mee wandelen, hij wacht al vanaf dag 1 op zijn beloning wanneer hij het buiten doet, (hoezo slim) maar gaat rustig binnen zitten piesen of poepen wanneer de nood zich ineens voordoet...Ik zal de verhalen achterwege laten met hoeveel flessen azijn er al doorheen zijn en nog te zwijgen over het stijgen van de aandelen van de keukenrolfabrikanten grrrrrrrrrr.

Inmiddels is Max 16 weken oud...en het plassen gaat beter.  Hij loopt vanaf het begin 3x per dag mee met de dagelijkse wandelingen waarbij hij na de toegestane puppy-wandel-tijd,  in de speciale draagzak verder meehobbelt..vanaf 14 weken plast hij ook volop tijdens de wandelingen, waar zijn broer plast staat ie nog net niet onder de douche maar plast er daarna dapper naast of overheen. By the way, meneer tilt al vanaf 10 weekjes zijn pootje op om te plassen en is daarbij niet 1 x omgevallen..weer zoiets waarvan ik toen al dacht...oh oh wat heb ik in huis gehaald...haha.

013_pim_en_max.jpg Maar al valt zijn drolletje er onderweg bijna uit, denk nu niet dat hij dat onderweg loost, nee hoor, bij aankomst met geluk id voortuin en anders toch gewoon binnen joh....

Qua slapen overdag.....met beetje mazzel 3x per dag kwartiertje tot max 45 minuten waarbij bij ieder geluid zijn luikjes weer open schieten. Dit had tot gevolg dat hij zodra hij zijn eten op had het binnen een uur alweer was verbrand en ik op mijn moedergevoel, de hoeveelheid flink heb opgeschroefd. Hij eet inmiddels 3x 80 gram carnibest en nog steeds heeft Max geen schattig puppybuikje maar hij doet het fantastisch en heeft geen honger meer. Ja, wanneer je niet slaapt om te groeien en alleen maar alles doet wat Pim nooit gedaan heeft en alles wat God verboden heeft, moet je ergens je groei en energie uit halen hé.

Hij is een heel mooi gezond superslim hondje en ik vind het inmiddels echt wel weer leuk, liefde staat er los van want dat voel je meteen voor hem en voor ieder levend wezen. Het wordt steeds beter want hij is nu zover dat hij af en toe enorm piept en dan moet er meestal gepoept worden. Plassen is minder vw het vele buiten zijn maar is de nood aan de man (lees: is de nood aan Max)  dan gaat ie gewoon ff door de achterpootjes helaas wel binnen hoor.  Hij kruipt zelf sinds een kleine week in de mand na de lunch en gaat er soms heeeeel even inliggen om de boel te overzien, niet om te slapen natuurlijk.
Pim is de allerliefste die er bestaat en ook totaal niet jaloers maar die tandjes nu wel wat zat, dus tijd om te wisselen.
Luisteren doet max al naar diverse commando's en verder is het gewoon zaak net iets eigenwijzer en volhardender te zijn dan "De Max"

Foto's volgen voor bij deze update hoor...3 september 2009

Hellleueueue. Nou jongens...wat mij nou een week geleden is overkomen. Dat wil je niet weten. Het heeft een week geduurd voordat ik over mijn trauma heen was. Nou ja...eigenlijk ben ik er nog niet helemaal overheen, want als ik er aan terug denk, kan ik nog spontaan in huilen uitbarsten. Nou vorige week, was het een jaar geleden dat ik geboren werd. Dus ze noemden dat hier in Rotterdam "Pim's verjaardag". Ja...duuuhh.... lekker boeiend...en????
Nou ik werd dus 's ochtends wakker en de hele familie was een beetje maf aan het doen. Me feliciteren enzo. Ik had niet eens iets gedaan. Raar spul hoor dat mensenvolk. Maar toen kwam het...Ze hadden taart gehaald met 1 kaarsje erop, bij bakker kiekeboe of zoiets. Dat leek wel lekker.
pim_jarig.jpg
Komt er opeens een ding de kamer in!! Zag er levensgevaarlijk uit. En dat ding kwam steeds dichter bij me in de buurt. leek wel een UFO.
Begint dat ding te zweven, zie ik dat er een gat in zat. Hemeltje lief...daar zouden toch geen groene mannetjes uitkomen die me mee wilden nemen. Hij kwam dichter en dichterbij en ik deed het bijna in mijn broek.
werd die UFO ineens op mijn hoofd gezet. Ik dacht echt dat het met me gebeurd was en dat ik opgezogen zou worden door de groene mannetjes.
maar er gebeurde helemaal niets. Ik geloof dat mijn gezicht wel boekdelen spreekt. Ik hoop dat ik niet elk jaar jarig ben, want dan word ik niet echt oud als de groene mannetjes me elk jaar komen halen.
Iedereen was aan het lachen en taart was er genoeg. Ik heb nog geprobeerd om het kaarsje uit te blazen....maar helaas dat is niet gelukt!
Dit weekend gaat mijn vrouwtje bellen met dat andere gekke mens in Erica...Nou ik vertrek dan wel naar mn mand, want ze krijgen altijd buikpijn van het lachen als die twee samen aan de telefoon hangen. En altijd gaat het over MIJ!!
Ik ga snel weer slapen, want ik heb nog heel wat slaap in te halen. Bar slecht voor je gezondheid die groene mannetjes die zich uiteindelijk niet hebben laten zien...Maar wie zegt nou dat ze er niet stiekem toch inzaten???
Mazzel Pim

Dinsdag 26 mei 2009.

134.jpg Haaai gaaaais.
Jullie zullen je ongetwijfeld hebben afgevraagd hoe het met mij gaat. Nou ik kan jullie vertellen dat het super goed gaat.
147.jpg Ik ben me hier toch in een huis terecht gekomen...tjonge jonge, dat wil je niet weten. Ik ben namelijk zwaar in training zoals de foto hiernaast aantoont.
Ik probeer om in zo'n speciaal boek terecht te komen. 'zo'n ginnes boek of rekkerd of hoe het ook mag heten.
Wat we daarvoor doen? nou daarvoor ben ik bezig om de snelste en best luisterende teckel van de wereld te worden. Mijn baasje en vrouwtje hebben zo'n gek ding met 2 wielen die ronddraaien en van die gaspedalen waar je met je voeten op moet trappen. Gaan ook rond. op dat ding zit een hondenmand aan een stang en die stang houdt mijn vrouwtje dan weer vast zodat we niet tegen een boom aanknallen met die machine waar we op voortbewegen. Dan gaan we naar het bos en dan flip ik helemaal. Ik wil dan maar 1 ding..en dat is RENNEN!! da's goed voor mijn taille.
Dat deden we dus laatst ook, totdat het jachtgedeelte in mijn gespierde lijf wakker werd. Ik hoorde toch echt iets waarvan ik het de moeite waard vond om erachteraan te gaan, dus ja...dan vergeet ik heel even dat ik Pim heet en zet het op het lopen. Het gras was wel erg hoog, maar ik had mijn staart netjes in de lucht als een soort van periscoop, zodat mijn baasje en vrouwtje mij goed konden zien.
145.jpg Toch verliep dat niet helemaal naar wens, want mijn vrouwtje dacht echt dat ze harder kon sjeesen met haar machine dan ik kan rennen. Nou NOT dus!!!. Het geluid wat ik had gehoord kwam van schattige kindjes waar ik wel mee wilde spelen. Daar dacht dit schreeuwende obstakel anders over. Tjonge jonge...wat een keel zat daarop. En de vader van de schreeuwerd vond het allemaal maar levensgevaarlijk een spelende teckel.
136.jpg Ondertussen hoorde ik mijn vrouwtje snikkend achter me aan komen. Ze wilde zeker ook meespelen dacht ik nog. maar niets was minder waar.
Met klotsende oksels kreeg ik me daar toch onderuit de zak, ppffieuw...en ik moest meteen weer die zwevende mand in.
Toen we die keer daarna weer naar dat bos gingen en ik een spurt wilde trekken, zag mijn baasje de bui al hangen, maar ik was nog niet vergeten dat ik op mijn donder had gehad de vorige keer, dus ik heb mijn vrouwtje toch maar goed in de gaten gehouden. Ruzie met mijn vrouwtje is niet leuk. Ik schaam me ook altijd diep als ik weer iets heb uitgehaald wat eigenlijk niet mag.
142.jpg Weten jullie al dat ik een soort van ski-schans thuis heb? heeft mijn baas voor me gemaakt.
We hebben thuis namelijk zo'n hocker voor het raam staan en daar lig ik graag op om de eenden in de gaten te houden in de tuin.
Maar ja...van springen wordt je zo moe, dus nu  kan ik via mijn eigen loopplank de hocker op.
148.jpg Verder ben ik niet nieuwsgierig en wil ik ook helemaal niet ales weten hoor.
Ik ben gewoon een teckel en die zijn nou eenmaal zo.
Oh ja...en dat ik een echte vent ben....daar hoeft nou niemand meer aan de twijfelen gezien de foto hiernaast.
Tot gauw allemaal.
Dikke lebber  van PimmieWoensdag 4 maart 2009

127.jpg Haaaaai Gaaaaais (da's Engels)
Da's alweer even geleden, maar dat heeft zo zijn redenen. Jullie hebben al kunnen lezen dat ik een soort van mensenzusje heb die Lisa heet.
130.jpg Nou...zij heeft zo'n apparaat en daar kun je dan in praten en dan komt er bij iemand anders in zijn oor geluid uit. Volgens mij heet zo'n ding een telefoon. (in mijn tijd hadden ze die alleen nog maar met een snoer eraan, maar Lisa kan er gewoon mee rond lopen.) Wat je nog meer kunt met dat apparaatje is ook wel handig. namelijk fotoá maken. (echt waar) Ten minste....als je dat ding niet op de grond laat vallen. Daar schijnen ze niet zo goed tegen te kunnen en dan overlijden die apparaten. Gelukkig kun je, als je weer genoeg hebt gespaard, of als de ouders gewillig genoeg zijn, een nieuwe kopen. Volgens mij is dat laatste gebeurd.
Dus nu zijn er weer volop foto's van mij gemaakt die ik jullie niet wil onthouden.
122.jpg Kijk....het is een simpel verhaal en ik wil helemaal niet arrogant overkomen... 121.jpg maar ik ben gewoon een mooie hond! Ik lijk heel erg veel op mijn broer Gijs en dus ook op mijn mama. Hier in Rotterdam hadden ze wel graag gezien dat ik meer haar had gehad, maar ja....mijn mama heeft ook geen krullen en ik dus ook niet. Extensions zijn geen oplossing want die worden ingevlochten en bij mij valt er niets in te vlechten, tenzij ze die dingen in mijn staart knopen.
Dus bij deze...de laatste foto's van mij.
Die "riefmevrouw" heeft beloofd dat ze snel met mijn vrouwtje gaat bellen, dan krijg ik weer een flink aantal uren geen aandacht.
triest hé?
131.jpg 129.jpg19 januari 2009

098.jpg We waren in een hele grote dierenwinkel en daar zag mijn baasje Marco een rekje met jawel JASJES!!!!!!!
de oren vroren van baasje en vrouwtje hun hoofd af dus ze hadden vast zoiets van "zou Pimmie het nou ook koud hebbben want eigenlijk zat en zit hij niet (t)rillen"...Nou mensen...neem van mij aan...IK HEB HET ECHT ECHT ECHT NIET KOUD!!!
Toch hebben ze het verdorie gedaan. 69,95 kostte dat rotding maar goed ze houden vast veel van me...toch?
We komen thuis en ik zag de kinderen gruwen: als je maar niet denkt dat we daar mee naar buiten gaan! ik loop voor....nou ja je weet wel. Ja hallo kiddies...jullie lopen niet voor...je weet wel...wat denken jullie van mij??? Ik heb dat vreemde ding tenslotte aan. maar ik ben wel blij dat jullie me aanvoelen hoor!
Nou goed zei vrouwtje, ik ga zelf wel. Zoonlief Thomas ( de beul) heeft me dat jasje aangedaan (veilig binnen, zodat hij niet voor paal liep buiten en aan mij...dacht gewoon niemand).  Het is een bodywarmer (niet te geloven toch?) met stoere letters erop, in het beige om een beetje kleurgevoelig te blijven.Werkelijk, wanneer ik hem aan heb, ben ik net een gordeldier vanwege die doorgestikte banen  en mijn formaat. Ze zaten zo te lachen dat ze het bijna in hun broek deden. De lolbroeken vooral toen ze mijn koppie zagen, doodongelukkig! Ach, zegt vrouwtje nog (de dwaas) hij went wel!! Nou IK NIET HE!! Lisa schrok zo, dat ze spontaan haar telefoon liet vallen waar ze altijd foto's mee maakt, en dat ding was overleden. Nou...die pret hebben ze in ieder geval niet dat ik met dat stomme ding ook nog op de foto sta.
108.jpg 's Avonds na het eten, het vroor -4, Baasje en vrouwtje in het donker naar buiten.Vrouwtje staat aan het eind van het tuinpad, en baasje was terug naar binnen om zijn handschoenen te pakken en plotseling..... springt er een drukkertje los in mijn nekkie. ik schrok me echt helemaal gek!!! Vrouwtje ging meteen gestrekt op de grond liggen dus ik dacht dat we werden aangevallen door buitenaardse wezens of zo. heb ik wel eens over gelezen namelijk!!! Probeerde vrouwtje op de grond met veel gemopper mijn jasje weer dicht te doen en met dikke handschoenen lukte dat gepiel niet, om mijn jasje weer dicht te krijgen. Ineens keek vrouwtje tegen een fietswiel aan en hoorden we:  "Goedenavond!"..ARRRGHHHHH.. Huh? Vrouwtje keek omhoog vanuit haar bijzonder intelligent uitziende positie, en ze ziet de krantenbezorger die  vraagt: "Gaat het niet goed met uw lieve hondje?" Ook van hem heb ik namelijk het hart gestolen ...ik ben ook zooooo leuk!!!!  Vrowutje zegt:  "nee hoor...ik voel me thuis op de grond met -4 en lig hier voor mijn hondje omdat het drukkertje van zijn jas los is gesprongen... en stel dat HIJ het koud krijgt....vandaar dat ik hier even lig".
Toen vrouwtje weer op haar 2 voeten stond was baasje er weer en wilden we vertrekken , ja dus niet. Je denkt toch niet dat ik ook nog ga lopen met dat ding. Ten eerste is het een levensgevaarlijk exemplaar. Want als er iets los springt van dit ding, vliegt vrouwtje meteen 180 graden gestrekt op de grond en schrik ik nog meer!! Dus ik heb mijn aller aller zieligste blik oogezet en wat denk je???? Het hielp geen fluit!!!!
Ik hoorde vrouwtje roepen....,70 euri zeg! en ze bleef staan .Toen dacht ik, nu heeft ze me door en ja hoor ik rukte die gehele bodywarmer los, drukkertjes doen het nu nooit meer, en ik zette het op een lopen! Om je te bescheuren!
Volgens baasje en de kids ben ik een hond die weet dat je voor gek loopt met een jas en ik wil geen watje zijn denken ze...nou....DAT KLOPT...Tenminste 3 mensen die mij begrijpen., Kijk een metropoolhond, oké. Maar kom op zeg, geen jas...Nou vrowutje zet hem maar lekker op marktplaats.
100.jpg
Verder gaat het fantastisch met mij. Ze vinden me zo blij en lief en ik luister ook al heel goed.Wanneer vrouwtje met mij naar de winkels ga, gedraag ik me ook ronduit perfect. Vrouwtje laat me bij ieder zebrapad zitten en wanneer er niks aankomt zegt ze "ja kom" en dan scheur ik mee, keurig he?
Het nadeel van even naar de winkels is dat bijna iedereen vrouwtje aanhoudt en me wil aaien, oh wat is ie lief en mooi! Ongelooflijk maar daardoor doet ze er rustig een uur over terwijl ze uit en thuis zou kunnen zijn in een half uur. Misschien is het een idee dat vrouwtje geld voor dat aaien gaat vragen dan heeft ze het jasje er tenminste snel weer uit...whahahahaha.
Ik vind ook alle mensen leuk en draai me een slag in de rondte om iedereen kwispelend te begroeten, maar mag van vrouwtje tegen niemand opspringen maar dat is soms moeilijk omdat de echte liefhebbers me zelf al bijna oppakken om te begroeten. Maar ik ben dan ook echt een schatje!! Zooooo braaf dat vrouwtje nog helemaal niet boos op me is geweest. Ik ben nu druk aan het wisselen en lijk nu een tandeloze versnellingsbak, boven mis ik van alles en mijn achterste kiezen komen door, het is qua knagen, wat ze me hier volop aanbieden, net alsof ik familie ben van Ed en Willem Bever tesamen, tjee wat kan ik knagen zeg!!!
Ik slaap tegenwoordig als een bijna volwassen hond. Mijn nachtrust begint in de bench, maaaar de deur gaat niet meer dicht. da's kicken zeg. Dan kan ik als ik stijve spieren krijg van het liggen, verkassen naar mijn mand die is uitgerust met een extra deken. En dat doe ik dan ook als ik wakker wordt 's nachts. Alleen vanmorgen was vrouwtje en baasje niet helemaal blij met me.
En ik kon er helemaal niets aand oen...maaar..uuuh....ik heb vannacht alles ondergepoept en geplast...sorry vrouwtje.
Ik denk dat het komt omdat ik dit weekend wel anderhalve denta-rask heb gegeten. Die had ik nog niet eerder gehad en die waren helemaal wauw, te wuft lekker...wuftie nog aan toe....dus ik heb me kogelrond gevreten aan die dingen...ja en dan raak je misschien verstopt. ik weet het niet. maar vannacht...jowjowjow...alsof er een explosie in mijn buik was ontstaan. de drollen schoten onder hoge druk snelheid mijn darmpjes uit. ik hield het niet meer. En het bleef maar doorgaan. Vandaag de hele dag ook nog, dus ik denk dat ik die dingen voorlopig niet meer krijg.
De foto's komen want Lisa moet eerst een nieuwe telefoon (hoop dat ze hem niet meer laat vallen...moeten ze me maar niet zo'n jas aantrekken)
Als de foto's er zijn (zouden ze me dan weer in die jas takelen?????????) dan zien jullie het wel. Voorlopig moeten jullie het even doen met de foto;s die gemaakt zijn toen mijn zusje Coco hier was.
Mzzl en een lebber van Pim

Lik van Pim


Dinsdag 2 december 2008

Vanavond had mijn vrouwtje, die mevrouw waar ik geboren ben weer aan de telefoon. De "Riefjes-mevrouw".
Niet dat ik letterlijk alles versta, maar mijn naam wordt wel heel erg vaak genoemd. Nou weet ik wel dat ik het noemen méér dan waard ben, maar dit lag er wel heel dik bovenop.
001_boudewijn_met_jas.jpg Mijn baasje heeft voor de komende dagen wel iets te verwerken. Het onderwerp kwam namelijk op de “teckel-jasjes”.
Een nadeel van ons teckeltjes is, dat als er sneeuw ligt, of als het gras hoog en nat is, wij met ons hele hebben en houden door die nattigheid heen banjeren. Dus vertelde mijn Rief-vrouwtje dat Boudewijn en Xanthi al jaren een jas hebben (Zazou voorlopig genoeg vet op haar lijf heeft) maar dat er voor Coco en Sanne nog een jas moest komen.
Ik hoorde mijn vrouwtje akelig stil worden en mijn baasje schudde bij het woord “jasje” zo hard met zijn kale knikker, dat deze er bijna afviel. Zou hij ooit met zijn hele hebben en houden in het natte gras hebben gelopen of erger nog...in de sneeuw??? Misschien moet hij dit eens gaan doen....dan weet hij ook wat ik allemaal moet doorstaan! Ik dacht even dat de batterij van de telefoon leeg was, maar uiteindelijk hoorde ik een “gehik” van mijn vrouwtje en een hoop gegier aan de andere kant van de lijn.
005_xanthi_met_jas.jpg Ooooh…dat heeft mijn Rief-vrouwtje kennelijk  niet verteld toen het besluit viel om een teckeltje bij hunnie te kopen??? Foutje…..bedankt.
Nou weet ik dat er onwijs gave jasjes te koop zijn, want ik heb al stiekem op het internet geneusd en ik heb ook naar Gooise meiden gekeken, daar loopt namelijk een plaatje van een teckel met een gestreepte polo..... want tja...beter verwend dan verwaarloosd...toch????? Mijn oom Boudewijn heeft een vlieger-jack en mijn vader heeft een soort van Hell’s Angels jas. Nu de motorfiets nog.
Dus ik wil ook wel zo iets stoers. Mijn zus Coco zal wel een roze krijgen, maar als ik mijn kledinggeld heb, ga ik voor een piloten jas.
Hebben jullie enig idee hoe koud het is als je met je kokosnoten en plaspijp door het natte gras moet lopen???? Gek hé? Dat wij teckels altijd bibberen.
006_samen_met_jas.jpg Bovendien ben ik wel een hele speciale teckel want ik ben slimmer dan slim.
Ik was bij opa en oma op bezoek (lees: Mijn vrouwtje heeft me gewoon weer een uur achtergelaten omdat haar voetjes gedaan moesten worden) en ik ging met opa aan de wandel. Als ik dan weer binnen ben, dan veeg ik mijn pootjes aan de deurmat en ren vervolgens naar oma die in een soort van stoel met formule I wielen zit. Ik lebber haar dan helemaal af, want ze is helemaal te wow.
Ik weet precies dat opa me uitlaat, want dat kan oma niet met haar F1 wagen.
Na ons rondje ging ik dus mijn pootjes af vegen, maar in plaats van naar oma te rennen, bleef ik op de deurmat zitten. Ja hallloooooo…..er zat nog iets flink dwars voor mijn achterdeur en ik was het nog niet kwijt. Dus opa weer met mij naar buiten waar ik een bolus heb gedraaid van het formaat Deense Dog.
Eenmaal binnen ging opa met vuurwerk bezig (althans daar leek het op. Zo’n wit stokje en dat moest je in brand steken en dan komt er rook vanaf. Levensgevaarlijk. Gelukkig deed hij het op het terras en bleef ik bij oma. Plotseling….ik schrok me helemaal gek…viel oma uit haar F1 auto. Opa stond buiten met zijn vuurwerk stokje. Dus ik rende als een achterlijke naar de deur. Opa dacht dat ik wéér moest plassen, maar ik wilde hem waarschuwen dat oma daar lag. Dus toen de deur openging riep oma “joehoe…hier lig ik”…en zo heb ik oma gered. Misschien dat ik nu voorgedragen wordt voor een lintje.
Moeten we maar eens kijken op welk gedeelte van het jasje we dit speldje gaan vastmaken, maar ik denk dat Beatrix of Maxima daar best wel raad mee weten.
20 december komt mijn “echtheids-certificaat” deze kant op. Mijn zusje Coco komt dan ook en ze neemt haar baasjes ook mee…gaaaaaaaf.
Oh ja…ik ben ook druk aan het solliciteren …namelijk bij Smit-Tak als baggeraar. Ik heb namelijk een hele speciale manier van eten. Dat gaat ongeveer zo: De bak met brokjes raakt de vloer…ik sta op…ren naar mijn bak…steek mijn neus erin….activeer de knop van mijn stofzuiger…en dan hoor je alleen nog maar…..sssscccccccccchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhlllluuurrrrrrrrpppppp.
En WEG zijn mijn brokken. Soort van stofzuiger op pootjes.
Zo…en nu moet ik als echte vent nog even het internet op om een mooie jas uit te zoeken zodat het baasje helemaal een rolling krijgt als hij met me gaat lopen.

Vrijdag 21 november 2008

029.jpg Joegee...hier ben ik weer. Ik verkeer in een kleine identiteitscrisis. Ik ben gisteren bij de dierenarts geweest en begin toch sterk te twijfelen of ik nou een teckel ben of een poes. Ik moest namelijk voor mijn prik wat ik op zich al niet zo leuk vind, maar goed....wat moet dat moet. Om mij af te leiden (je zou het bijna met een lange IJ schrijven) gaven ze me een hondenkoekje...ja daaaaag...daar stink ik niet in, maar toen kreeg ik iets wat ik wel heel erg lekker vond. Bleek het later kattenvoer te zijn. Nou lekker joh...Dus ik zit nu al de hele dag te wachten tot mijn blaf over gaat in een MIAUW.
030_even_denken_hoor_ik_daar_de_zee.jpg Vorige week zijn we er lekker op uit getrokken. We zijn naar een soort van zandbak geweest met een heeeel groot zwembad erbij met van die rare golven. Mijn oren flapperden de hele tijd en ik was toch wel een beetje benauwd dat ik zo de lucht in zou gaan. Dat is tenslotte met die olifant met die grote oren ook gebeurd. Waarom zou het mij dan niet overkomen....toch???
037_wat_een_grote_tak.jpg In die zandbak vielen de bomen met bosjes tegelijk om want er lag een heel oerwoud op het strand of zoiets....dus ik dacht het wel even op te gaan ruimen en zag een giga-boom liggen. Nou mooi dat die boom niet met me mee wilde....en ik ben nog wel zoooo leuk.
Ik ben op dit moment ook aan het testen hoe ver ik met mijn baasje en vrouwtje kan gaan. Niets is namelijk zo leuk als in het weekend om 6 of 7 uur wakker worden en dan maar hopen dat ze naar beneden komen en bij me blijven om te spelen.
Nou heb ik vrouwtje iets horen zeggen over....in het weekend mee op bed...jaaaaa...gaaaaaaf. Maar de baas die is nog niet "om".
032_hap.jpg Baaaaaaaaaaaaaaaas....please....ik zal heeeeel lief zijn en gewoon bij vrouwtje in de knieholte gaan liggen ...en....en...ik zal ook echt niet op je kussen plassen hoor...neeee...echt niet....please.....ik heb van mijn broertje Sijbert gehoord dat hij ook in bed slaapt.....pleaeaeaeaeaeaease baasje???????
Vrouwtje wil wel graag uitslapen, dus als ze slim is....maar oké...ik zal verder niet aandringen...pleaaaase baas????
031_grote_bal.jpg ow ja....ze hebben hier nog een klein probleem. ze denken namelijk dat ik het formaat van een labrador ga krijgen, tenminste...als je kijkt met welke speeltjes ze aankomen. Ze denken zeker dat ik die bal niet aankan of zo? Nou echt wel. Ik ben een echte echte echte teckel en ik ga net zo lang door met proberen totdat ik hem in mijn bek heb. De kans bestaat echter dat ik dan met uitgescheurde bek-hoeken naar de dierendokter moet...en dan kan ik 's nachts helemaal niet meer slapen en dan MOET ik wel in bed slapen....PLEASE??????
034_hmmm_wat_is_dit.jpg Verder ben ik gelukkig helemaal niet nieuwsgierig of zo...neueueueueueu. maar ik wel graag weten wat nou precies waar in zit. Ik hoop voor mijn baasje en vrouwtje niet, dat ik straks in het bos mijn neus echt in alles steek wat mij onbekend is. Dan zit ik namelijk voordat ze het weten in een konijnenhol. Dat schijnt wel erg spannend te zijn, want dan moet de brandweer erbij komen om mij weer uit te graven. Tja...wij teckels zijn natuurlijk echte jachthonden. oooh.....Hebben de Riefjes dat niet gezegd???? Nou maak je niet ongerust hoor...de rekening van de brandweer om teckels uit te graven valt wel mee. En als het dan toch nog in de papieren gaat lopen, dan kun je altijd nog het zakgeld van de kids korten...toch??? Vooralsnog stop ik mijn neus alleen nog maar in dingen waar hij ook weer uit kan.(maar ik doe het wel om alvast te oefenen!!!)
lebber van Pim


Zondag 2 november 2008.

042_pim.jpg Hi guys,
021.jpg Hier weer even een berichtje van mijn kant. Het leven van een kleine teckel is gewoon alles behalve "easy". Ik woon nu ruim een week ik "het westen" en ik moet zeggen....ze zijn hier wel consequent zeg. Na mijn "act" van vorige week dacht ik een nieuw trucje te hebben gevonden.
Vrouwtje ( da's de ergste...want als die nee zegt is het ook echt nee) was even iets later thuis, dus ik was alleen met de grote baas en met de kids.
En ze hebben hier van die grote stoelen waar je wel met 3 man naast elkaar kunt zitten, met van die flappen aan de onderkant.
Dus daar ben ik gewoon razendsnel ondergekropen. Op een gegeven moment zie ik daar een mensengezicht voor mijn neus.
020.jpg Jaaaa....ik had wel door wat ze van plan waren hoor! Ze wilden me uit dat gave hol trekken. Nou ik was wel in voor een dolletje, dus ik trek één van mijn 2 lippen op zodat ze mijn levensgevaarlijke melkgebit konden zien. een beetje gegrom erbij...en het spel kon beginnen. Plotseling werd ik in mijn teckelnek gegrepen...ik was gewoon niet snel genoeg geweest...ik werd opgetild...dus ik dacht dat het spelletje gewoon doorging. 043_pim.jpg Ik probeerde de handen van mijn kaper te pakken (volgens mij was het de grote baas, maar ik was zo onder de indruk dat ik niet zo goed opgelet heb) Ik heb echt mijn uiterste best gedaan om die vingers in mijn bekkie te krijgen en begon heel hard te schudden met mijn hoofd. Uiteraard heb ik er ook heel veel geluid bij gemaakt. Opeens hoor ik ze roepen: "Help...Pim is gek geworden...hij heeft hondsdolheid...helllup......"
En toen....ja écht wel....werd ik zo opgepakt en in mijn gouden kooi gezet en weet je wat...de deur ging nog eens dicht ook. Ja halllloooooooo.....ik had gewoon mijn gekke 5 minuten hoor...HELLLUUUPPPPP waar is mijn vrouwtje..?????
027.jpg Nou gelukkig kwam ze even later thuis en heeft ze me kunnen redden uit die kooi. Vrouwtje moet de grote baas en de kids nog af en toe uitleggen dat ik ook echt opgevoed moet worden (nou van mij zou ze dat wel even iets minder duidelijk mogen brengen) Wat een flauwekul zeg. Als ze hier eten krijg ik gewoon echt geen aandacht. Ze doen net alsof ze me niet zien.....pppfff.
028.jpg Een paar dagen geleden heb ik vrouwtje nogal laten schrikken. Ze gaan hier redelijk op tijd naar bed en ik weet dan meestal wel flink inbreuk te maken op hun nachtrust. Dat is eigenlijk ook wel mijn voornemen...zoveel mogelijk aandacht en dan het liefst op de meest onmogelijke tijdstippen. Maar ja....waar ik al bang voor was is dus ook gebeurd. Ik ben dood- en doodmoe van die nachtelijke zingpartijen. Dus een paar dagen geleden werd ik gewoon pas halverwege de nacht wakker....en wat mensen ook hebben als ze zo vast geslapen hebben...ik had een houten kop. Vrouwtje schrok zo van mijn lange nachtrust, dat baasje kwam kijken of ik nog wel ademde....en hij heeft me toen maar buiten neergezet. Toen ik weer in mijn warme kooitje lag, heb ik 019.jpg me weer lekker omgedraaid en tot de volgende ochtend doorgeslapen. Nu ik ze toch niet meer wijs kan maken dat ik 5 keer per nacht moet "plassen" heb ik besloten om de wallen van mijn vrouwtje tot rust te laten komen, zodat ze weer een beetje in de plooi trekt.
Ooh..jaaa...en weten jullie wat??? Mijn ex vrouwtje en mijn nieuwe vrouwtje zijn de grootste kleppers die ik ooit heb meegemaakt.....Ze hangen gewoon meer dan 2 uur aan de telefoon...en waar die gesprekken over gaan??? Nou dat kan ik hier niet vertellen hoor...maar het had te maken met o.a. mijn pluisje...ofzo.
Als er weer wat te melden is...dan horen jullie het allemaal.
Lebber van Pim


Zondag 26 oktober 2008.

008.jpg Haaaai teckelvrienden en vaste fans...
Afgelopen donderdag was het zover. De verhuiswagen kwam voorrijden. Met daarin 3 "slachtoffers". We hadden er 4 verwacht dus nu heeft mijn (ex) vrouwtje een extra stuk taart gehad.
Ik had ze al lang aan horen komen maar ze gingen natuurlijk eerst uitgebreid aan de koffie. En toen...jaaaaa...toen werd ik gehaald. Ik had mijn krulspelden er net op tijd uit en mijn nageltjes nog even gedaan.
Uiteraard eerst even plassen want het wollen kleed in de woonkamer van mijn (ex) baasje en vrouwtje is niet teckel-plas-bestendig. En daar zaten ze dan hoor...mijn nieuwe gezin. Ik hoorde alleen maar ...ooooh....en aaaaahhh wat lief, dus heb maar even een flinke borstkast opgezet. Beetje showen hoort erbij, dan weten ze meteen wat ze in huis hebben gehaald...toch?
009.jpg Na uitgebreid te hebben geknuffeld met de "exen" zijn we in de auto gestapt en mocht ik bij mijn vrouwtje op schoot. Al snel sliep ik als een roosje. Onderweg moest er ineens gestopt worden. Ik weet niet of "mensen-zus" Lisa moest plassen of dat het voor mij bedoeld was, maar oké...ik ben de moeilijkste niet, dus ik heb het er maar even uitgegooid.

Eenmaal thuis aangekomen heeft vrouwtje mij een bakje vlees voorgeschoteld en dat ging erin als zoete koek. Mijn "ex" vrouwtje had wel gewaarschuwd dat het zou kunnen zijn dat ik misschien de eerste paar dagen slecht eet, maar nee hoor...als ik me op mijn gemak voel, dan gaat het voer er wel in. No prob....Thuis heb ik kennisgemaakt met "mensen-broer" Thomas en hij vond me ook helemaal woow...en aaaahhh. Dus dat komt wel goed. Ik ga de komende dagen eens kijken wie ik hier het eerste rondom mijn pootje heb gewonden.
En ja...toen gingen we de eerste nacht in. Ik had in mijn nieuwe huis al in een soort van kooi gezeten, en dat was niet zo als de Gouden kooi......neeeeeee...helemaal niet. Niks bubbelbad en zwembad. Gewoon een deurtje...en dat ding ging nog dicht ook. Ja daaaaaag...ik heb me even van mijn beste kant laten zien, want dat pik ik niet hoor!
013.jpg Ik mocht er gelukkig meteen weer uit en toen gingen we spelen. Heeeel veeel spelen, gaaf joh. En ik werd getild en geknuffeld en nog meer getild. Ik werd er doodmoe van. Ik zag die "gouden" kooi wel staan en zag dat het deurtje open was. Dus ik ben erin gekropen en heb goed opgelet dat ze het hek niet zouden sluiten, maar ja...ik was zooooo moe dat ik in slaap ben gevallen.
Opeens hoor ik een geluid!!! Ik til 1 ooglid op en zie daar mensen benen heel sneeky sneeky ...de kamer uitgaan en het geluid??..dat was een piepende deur...ooohh...de lampen gingen uit. héél langzaam.....maar ze gingen wel UIT !!! en daar lag ik...ALLEEN. Nou daar had ik hele andere gedachten over, dus heb ik mijn stembanden maar even weer geactiveerd. En weet je wat er gebeurde???? 012.jpg Gewoon helemaal NIETS!!! Ik heb het bijna een uur volgehouden en toen heb ik me maar weer omgedraaid. Toen ik weer wakker werd moest ik wel plassen en heb ik het alarm van mijn stembanden af laten gaan. Nou dat werkt....er was in no-time iemand beneden en ik werd zo in de tuin gezet. Mijn vrouwtje stond heel raar te springen in haar badjas, maar later hoorde ik dat dit was om de lichtsensor te activeren...whahahaha...dat was dol komisch.
En zo zijn wij de nacht doorgekomen met een aantal onderbrekeningen. De dag daarna kwam er (nog meer) kraamvisite en ze vonden me allemaal ooooh...en aaahhhh...(ben ik ook wel hoor!)
Ook ben ik bij mijn teckel opa en oma geweest die heel vaak op mij gaan passen. Dat huis heb ik helemaal verkend en daar hebben ze een groot terras. Ik ben eigenlijk wel een hele slimme teckel. Want ondanks dat ik het helemaal niet gewend was, plas ik op de krant. Sterker nog...Bij opa en oma hebben ze een krant op het terras gelegd, dus toen ben ik maar voor de deur gaan staan zo van...hei joow...joehoeee...doe die deur eens open...ik MOET even. En toen ben ik maar op de krant gaan zitten. Als ik bij baasje en vrouwtje buiten plas krijg ik een lekker koekje, dus dat heb ik er dan wel voor over. Afgelopen nacht was ik het niet zo mee eens dat ik weer in die bench moest liggen en heb ik 2 uur achter elkaar een keel opgezet. Vrouwtje is er ingetrapt, want ze dacht dat ik iets in mijn bedje had gedaan....nou,.,,GEFOPT....daar kwam ze aan..gezellig...spelen....(dacht ik). Maar ik werd opgetild en buiten neergezet. Ja daaaag...daarvoor heb ik geen keel opgezet!!! Ik wilde gewoon aandacht. Nou plassen heb ik echt niet gedaan. Achteraf niet zo slim van me want nu weet vrouwtje dat ik 's nachts best wel een flink aantal uren doorkom zonder dat ik moet plassen.
Ik ga maar weer een nieuw kunstje verzinnen om de aandacht te vragen.
Oh ja...weet je wat hier errrrruuuug lekker is??? de sokken van Lisa en de pantoffels van Thomas....
wordt vervolgd...
Lebber van Pim
Donderdag 9 oktober 2008

Haaaaai vrienden,

Mijn naam is Pim. (Pimmetje voor intimi).
Officieel heet ik Cooper-Zazou van 't Rief, maar ja...da's een beetje lastig roepen. Ik ben nu 6 weken oud maar gedraag me eigenlijk al als een echte vent. Zo ben ik supergoed in "prooischudden". Hoe dat gaat??? Nou heel simpel. Je rent naar je zusje, of je broertje, maar die zijn meestal nét iets sterker. Dan benader je haar van achteren en voordat ze door heeft wat er gaande is, dan grijp ik een vierkante decimeter vel, neem het tussen mijn scherpe tandjes en begin te rennen. Coco bungelt dan in mijn nek en begint te spartelen en dan krijg je dus het "prooischudden". Helaas zijn vrouwen op de een of andere manier altijd heel slim want dan trapt ze me op een plek waar ik het niet zo fijn vind en laat ik haar maar los.

001.jpg Gisterenwas ik bij Laura de dierendokter. Ik dacht dat we gewoon op bezoek gingen maar alles behalve dat. Eerst mocht ik nog op de grond rondlopen omdat Gijs eerst APK werd gekeurd. Dus dat vond ik nog wel leuk. Maar voordat ik het wist stond ik op tafel. Ik had Coco al zo raar horen gillen, maar Gijs was helemaal stil, dus ik maakte me helemaal geen zorgen.
De dokter begon te voelen en met zo'n ufo naar mijn hart te luisteren en zei dat ik een BEER was en supersterk ben. (wist ik al lang). maar toen maakte de dokter een fout. Ze zocht mijn balletjes, om te kijken of ze ingedaald zijn. Ja hallo....Ik weeg precies 1.5 kilo en als je dan de juiste verhoudingen hebt, zoals ik, dan zijn die dingen dus echt niet te vinden volgens mij.
Ze bleef maar knijpen en voelen maar er zat niets!!! nee...dokter....dat duurt bij ons kleine teckeltjes eveniets langer ja!!!!@#$%%$%^&^%$

002.jpg En toen zag ik wel iets langs aankomen. Het had een beetje de vorm van een breinaald in teckelformaat en er zat een "fles" met vloeistof aan vast. Omdat Coco zo gegild heeft, kreeg ik een teckelgebakje onder mijn neus in de vorm van een brokje. Nou daar was ik zo druk mee dat ik helemaal niet door had dat ik de prik kreeg.
Ik probeerde wel steeds om met de dokter te spelen en in haar vingers te happen, maar ze wilde gewoon kijken of mijn gebit goed is. Nou echt wel en dat heeft ze gevoeld ook.
Ik was helemaal bekaf na het onderzoek en was blij dat ik weer in mijn reiskoffer mocht.
Over 3 weken moet ik mijn volgende prik, maar dan woon ik al in Rotterdam. Ik ben benieuwd of ik daar ook een lieve dokter krijg die ik in de handen kan happen!

086.jpg Thuis gekomen, heeft de baas een nieuw huis voor ons gemaakt want de puppy-ren ...tja..daar kun je niet echt uit je dak gaan.
dus nu hebben we een echte kennel net als de geote honden en dart is gaaf. Ook spelen we elke dag buiten met de grote hondjes. Onze papa is daar ook bij maar die is alleen maar druk met zijn kluif.
ik snapte het even niet en wilde lekker bij hem drinken, maar dat vond hij niet zo'n goed idee. Ik snapte er niets van toen ik zijn "ding" in mijn bekkie nam....mama heeft ze toch ook????. Papa Xanthi gromde een keer en de boodschap was wel duidelijk.
Nu slaap ik dus elke nacht met mama en mijn broertjes en zusje in een mand met een teddy-vacht. We krijgen kluifjes en volgende week mogen we mee naar het bos. Socializen noemen ze dat hier. lijkt me wel gaaf. We gaan niet echt een afstand lopen maar op ontdekkingstocht.
nu ga ik slapen. Mijn nieuwe baasje en vrouwtje ziujn nu nog in Frankrijk maar van mijn mensenzusje Lisa heb ik foto's gekregen die ik bij mijn verhaaltje zet.
Tot de volgende keer!!!