Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

15 april 2015

We zitten halverwege de dracht en het gaat voortreffelijk met zowel Ebby als Ushi. Het enige waar de dames een beetje "last" van hebben, is hun eetpatroon. Het is niet zo zeer dat de dames geen trek hebben, maar ze lopen echt te miezemouzen met hun eten. Nou is dat bij zwangere dames niet uitzonderlijk, maar je kunt het ook overdrijven!
Een aantal weken geleden zijn wij overgestapt van de Carnibest naar TamRo. Dit had puur een logistieke reden en was niet omdat wij Carnibest niet meer goed vonden. TamRo is ook een natuurvoer en zelfs onze moeilijke eters Ebby en Ushi vonden het heerlijk. Dat wil zeggen....ze vonden het gedurende 2 dagen heerlijk. Daarna stonden de dames me aan te kijken met een gezicht van 'ik weet niet wie DIT op moet eten, maar WIJ in ieder geval niet'. Dus ik heb de dames weer op de Carnibest gezet wat er weer in ging als zoete koek. Dat heet....wat er gedurende 2 dagen weer in ging als zoete koek. Toen begon het " lange tanden verhaal"  opnieuw. Dan ben je creatief en gaat kip koken met rijst...mjam mjam...ja...gedurende 2 dagen. Ook niet geslaagd. Dus over naar de Ceasar (waar ik helemaaaaaal geen voorstander van ben) en jaaaaaa....dat ging erin...gedurende 2 dagen :(
ondertussen groeide Ushi als kool maar zagen we bij Ebby gewoon helemaal geen buikje groeien. Dat was bij eerdere nestjes toch wel even anders. Nou kan het best dat je met ruim 4 weken nog niet zoveel ziet....maar helemaal niets....dat is wel heel erg weinig. Omdat je toch moet inspelen op de voeding van een zwangere dame, wilde ik zekerheid of Ebby überhaupt wel zwanger was. We hadden 'gebruik' gemaakt van een 'nieuwe' dekreu die nog niet eerder gedekt had. Dus tja...wat nou als hij niet vruchtbaar is? Dan is het niet zo gek dat Ebby niet dikker wordt. Mocht ze wel drachtig zijn, dan pakken de pups echt wel dat wat ze nodig hebben, maar gaat het ten koste van Ebby en dat willen we ook niet. Dus dan is de enige oplossing een echo.
En zo tufte ik vanmorgen met Ebby naar Arts en Dier in Klijndijk voor een echo. Eigenlijk met in het achterhoofd dat deze dekking niet was gelukt. De dierenarts begon de buik van Ebby af te tasten en zei eigenlijk vrij snel dat ze wel dacht dat ze een pup voelde. En de echo wees dit inderdaad uit. Het voelt bijna weer alsof je zelf zwanger bent als je die plaatjes ziet. Kent u die reclame? " we zullen nu eerst even naar uw kindje kijken....luister maar...1 hartje...oooh...ik hoor er 2...nee....zelfs 3!! Gefeliciteerd...toch?? Nou in Ebby haar geval zag ze zelfs 4 pups!!!! Onvoorstelbaar!!! Dit was wel het allerlaatste wat ik had verwacht! We hebben even goed overlegd wat nu verstandig was m.b.t. het voer en hebben besloten om verplicht bij te gaan voeren. Niet leuk om te doen (normaal gesproken) maar het moet even. Een dikke spuit mee met een tuitje er aan en 10 zakjes 'high energy' voer. Het is een poeder wat je aan moet maken met warm water en dan zuig je het op in de spuit. De rest laat zich raden. Meestal trappen de dames er 1 keer in...en vaker niet.
Klinkt misschien wat vreemd, maar ik proef vreemde dingen altijd omdat ik wil weten wat ik mijn honden geef en dit was echt heel heel vies, dus ik zag de bui al hangen. Met alle vrolijkheid die ik in mijn stem kom leggen heb ik beide dames gelokt en ze laten snuffelen aan het 'papje' in m'n spuit en tot m'n verbazing begonnen ze er alletwee aan te lebberen. sterker nog....ze deden alle twee hun bek open en ik kon het zo met beleid naar binnen spuiten. Het spelletje vonden ze ook wel grappig en de snorren van beide dames waren helemaal wit van het 'papje'...ben heeeeeel benieuwd of dit morgen ook nog zo is :)
Voor de komende 2 weken heb ik genoeg speciaal voer en we hopen dat ze dan weer 'normaal' aanvallen op hun maaltijd.\

Wordt vervolgd.....