Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

12 maart 2015

Ik kan wel zeggen dat dit een hele bewogen week was en dan zeg ik het echt heel voorzichtig. Het bedrijf waar ik de website onder heb gebracht heeft besloten dat het tijd is voor "vernieuwing". Of ik als leek de website maar even wil 'migreren' naar zijn nieuwe 'omgeving'. Nou heb ik deze term binnen mijn werkgebied bij de politie meer dan regelmatig gehoord, maar wij van 'blauw' hebben daar mensen voor en nu 'mag' ik het helemaal zelf doen.

Na veel gemopper en getier (ik zal u de exacte bewoording besparen) heb ik een layout gevonden die enigszins lijkt op die van de vorige website (welke ik veel en veel mooier vond...maar ik heb het vermoeden dat ik nog wel wat aan mogelijkheden ga ontdekken in dit programma).
Ik zal u mijn gemopper over 'verdwenen foto's'  en niet te vergroten foto's besparen en ook met een niet werkend gastenboek zal ik u niet lastig vallen. Daar wordt allemaal nog aan gewerkt. Maar eerst maar even de dingen die ECHT belangrijk zijn benoemen.

Ushi en Ebby zijn alletwee loops!!! En daar zijn we blij mee!!
Ik kwam iets minder dan 2 weken geleden terug van een weekje 'stedentrippen' in New York en bij het begroeten van mijn Teckies, zag ik spontaan een drupje bloed. Ik vroeg aan Ron welke dame er al hoe lang loops was waarop hij zei: "loops???????...ik dacht dat ze wild aan het stoeien waren geweest".
Oookkkeeeee...en bedankt! Dus vorige week zaterdag ben ik met Ushi (want dat bleek de 'druppende dame' te zijn) richting Arts en Dier in Klijndijk gereden voor een progesteronbepaling. Omdat mevrouw zo dik in het vacht zit (zat) kon de DA de ader in haar hals niet vinden, dus dan maar een beetje bloed tappen uit de pootjes. (zo sneu).
Een uurtje later werd ik gebeld. Als de waarde tussen de 5 en 10 zit, dan zit de meest gunstige 'dektijd' er aan te komen...maar Ushi zat op 0,9 dus hadden we nog even de tijd en wist ik wat mij te doen stond. Haar goed in de gaten houden en dan wordt vanzelf duidelijk wanneer ze er aan toe is.
En dat was dus afgelopen maandag voor het eerst zichtbaar. Een teckeldame gaat dan heel charmant met haar achterste naar haar soortgenoten gedraaid staan....doet haar staart opzij en kijkt het soortgenootje aan met een blik van 'Wil je met me eueuehh spelen?' Reageert het soortgenootje niet meteen, dan schudt ze haar goddelijke billen een keer heen en weer om ook zeker te weten dat het soortgenootje het wel gezien heeft. DAT is het geschikte moment om de echtgenoot op te gaan zoeken.

Dat hebben we dus afgelopen dinsdag gedaan. We zijn naar Duitsland gereden waar de toekomstige vader woont. Zijn naam? Santiago vom Altsiedlerhof . Een prachtig Kaninchen reutje en ze kenden elkaar al van een vorige 'date'.
Vandaag is Ushi voor de tweede keer gedekt en als de natuur zijn werk doet, verwachten wij rond 13 mei Kaninchen pups.

Afgelopen weekend besloot Ebby om ook loops te worden. Ze zal vast gedacht hebben "Wat jij kunt dat kan ik ook".
Ik verwacht de dekking van Ebby ergens eind komende week. Dan tuffen wij weer richting Duitsland voor de dekkingen. Voor Ebby heb ik gekozen voor een jong dekreutje. Hij mag er wezen en heeft de naam van een echte charmeur Rozenkavalier om Altsiedlerhof. Uiteraard wordt u weer op de hoogte gehouden van het wel en wee van beide dames de komende 9 weken.

Wordt vervolgd ......