Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Pups van Coco

5 mei 2012

De tijd vliegt voorbij. de kleintjes van Coco zijn inmiddels 3 weken oud en hebben de eerste ontwormingskuur een week geleden alweer gehad. Ongelooflijk hoe je dat leeftijdsverschil van 4 dagen merkt tussen het nestje van Coco en dat van Zazou. Waar die van Zazou echt beginnen te lopen, liggen de mannen van Coco nog 180 graden gestrekt en beginnen ze de lopende wereld net te ontdekken. De eerste afspraken zijn inmiddels gemaakt om kennis te maken met de nieuwe puppy-"baasjes" en afgelopen donderdag was de keuze snel gemaakt voor Jake en voor Isa. Zij gaan samen op 1 adres wonen en wat is er nou leuker voor een pup om samen met een leeftijdsgenootjes te gaan verhuizen. Ze hebben zo ontzettend veel aan elkaar. Wij hebben dat zelf jaren geleden mogen ervaren en zouden dit zeker zo weer doen. Alles over de kennismaking van afgelopen donderdag is te lezen onder kop "Riefpups"
Over ruim een week krijgen de kleintjes (en wij ook) weer bezoek en ook hier willen de aanstaande teckelbaasjes graag 2 pups tegelijk. Alles over deze kennismaking is dan natuurlijk weer hier te lezen.

wordt vervolgd......


22 april 2012


Het mannenviertal van Coco groeit geweldig goed. Coco is als mama de rust zelve en dat komt haar kinderen zéker ten goede. Bij het eerste nest van Coco was het allemaal nog wat onwennig, maar daar is nu geen sprake meer van. Dat was bij de bevalling al duidelijk. Waar ze bij haar eerste nestje nog zat te kijken met een gezicht van "help...wat nu?" deed ze het nu allemaal met 2 pootjes in haar neus. En zo gaat het ook met het verzorgen en voeden van haar mannen! Net als Zazou, maakt ook Coco een soort van nest voor zichzelf. Dekentje in haar rug (stel toch dat je ergens kou vat) en de pups allemaal op een rijtje. Nu is het verschil tussen de pups van Coco en Zazou nog heel duidelijk te zien. Het zijn maar 4 dagen....maar toch! Coco rent nog als een achterlijke naar buiten om te plassen enzo..en ze weet dan niet hoe snel ze weer naar haar kinderen toe moet komen. Als ze ze weer in beeld heeft, begint ze met haar neus te tellen of ze er allemaal nog wel zijn. Daarna volgt het "ik-maak-je-billen-schoon" protocol, en als ze heeft gecontroleerd of het nog wel allevier mannen zijn, dan is het oké en gaat ze liggen.
De heren wegen iets minder dan de kinderen van Zazou 4 dagen geleden. Ook is er wel duidelijk verschil in maat. Dit nestje is een stukje kleiner als dat van Zazou en de kans dat de invloed van papa Baro hier goed anwezig is, is vrij groot. Het is altijd lastig in te schatten of de pups zich ontwikkelen tot Kaninchen of tot Dwergteckeltjes. Het is toch altijd aan de nieuwe puppy-"baas" om (als hij/zij dat wil) de hond op een leeftijd van 1 jaar over te laten meten. Op de stamboom komt in dit geval te staan dat het Dwergen zijn. Over stambomen gesproken.....de geboorteaangifte is afgelopen week gedaan van beide nestjes. De Raad van Beheer was heel snel met alle benodigde stukken die straks weer met het puppypakket meegaan. Vanaf begin mei staat de koffie weer bij ons klaar voor "kraam-bezoek". De oogjes zijn dan open en ze lopen wat meer. Nu is het nog "klunen". De allerleukste periode komt er nog aan. Wat zal dat weer een feest worden. Het weer is hopelijk tegen die tijd beter en als de pups de geschikte leeftijd hebben, kunnen ze weer heerlijk genieten in de zon en wij dus weer van de pups!!
Wordt vervolgd.....


15 april 2012


Haai hier was ik weer...Isabella...de enige dame uit het nest van Zazou. Als je je afvraagt wat ik onder de kop "pups van Coco" doe, dan kan ik daar heel helder in zijn. Sinds afgelopen dinsdag zit ik in een soort van overlevingsfase als enige dame tussen allemaal mannen. Nou had ik van mijn mama gehoord, dat Coco (das gewoon een echte zus van me maar een paar jaar ouder) ook baby's zou krijgen en dat dit niet meer al te lang zou gaan duren.
Het bed van Coco staat maar een paar meter verder dan het bed van mijn mama en van ons, en als het 's ochtends licht is en mijn mama doet de gordijnen open, dan hebben wij riant uitzicht op het de slaapkamer van Coco. Zoals altijd doen wij 's middags een soort van middagdut en zo ook gisteren. Vrouwtje was naar haar grote bonte beest, ook een soort van teckel maar dan zo groot en je kan er op rijden...en wij...wij lagen heerlijk bij ons mama. Coco lag zich mentaal voor te bereiden op wat ging komen en ik?? Ik was één brok spanning omdat ik nu eindelijk nichtjes zou krijgen zodat ik over een tijd ook met barbies kan spelen.
Baasje kwam om iets over vier bij ons, om ons wakker te maken van ons middagslaapje en uiteraard om weer te kijken hoe het bij Coco was. Ik zag hem door de knieen gaan en daar bleef hij dan ook....Het ging allemaal razendsnel. Zelfs vrouwtje was er nog niet. Ik hoorde  haar auto wel aankomen en ik hoorde haar ook praten met de buurvrouw, maar gezien had ik haar nog niet. Dat duurde niet lang....en haar eerste vraag was...'hoe gaat het hier?' Waarop de baas antwoordde....De eerste pup is geboren!!!. Watttt???????? Nu al??? Ook de vrouw was heel verbaasd want dit ging allemaal wel heel snel. Coco was druk bezig met het doorknippen van de navelstreng en de baas zat een onderzoek uit te voeren tussen de achterpoten van mijn netgeboren nichtje. ik hoorde de baas zeggen: "Een kerngezonde jongen met alles erop en eraan". Hei baas...joehoe...dat was niet de afspraak. Ik wil een nichtje!! Heb al mannen zat hier om me heen!! Deze 'soort van broer' heeft van de baas en vrouw de naam 'Jason' gekregen. Ze hadden hem beter 'tijgertje' kunnen noemen. Hij heeft allemaal soort van strepen en dat zijn langere haartjes. Je weet dus wel wat voor haar die krijgt. Veeeeeeel!! Dat hebben ze niet van papa Baro. Het duurde maar een half uurtje en Coco begon weer aan haar pufoefeningen. Zo'n zwangerschapscursus voor Teckels werpt dan toch wel zijn vruchten af.
10 minuten later was daar dan eindelijk mijn lang verwachtte nichtje...toch? De kleine dook uit zijn vlies, met de poten omhoog...en wat hing daar tussen zijn benen??? Een soort van dienstpistool...arrghhh wéér geen nichtje maar een neef. Een heuse politieteckel in spé.  Het zit mij niet mee, maar de baas en de vrouw waren helemaal happy. Die kicken kennelijk op mannen!!!
Coco beet de luchtslangetjes van de kleintjes door en ik kreeg het toch wel even benauwd toen ik dat zag. Deze neef krijgt de naam Jasper. Weér een man met zo enorm veel borsthaar, maar hij is een heel stuk donkerder dan Jason. het duurde niet zo heel lang tot nummer 3 van zich liet horen. Waar blijf ik als tot nu toe enige vrouw in dit geheel? Als het zo doorgaat dan ben ik  binnenkort aan het voetballen in plaats van met poppen aan het spelen. Nummer 3 kostte toch wel wat moeite en mama Coco zat te kijken met een gezicht van...'Ik ben er wel klaar mee en stop voor vandaag'. Maar ja....de achterdeur ging open en hopla......daar was nummer 3!...Ik probeerde over de rand van onze werpkist te kijken maar mijn mama zei steeds dat ik niet zo nieuwsgierig moest zijn. Maar ik wil zó graag een nichtje. Ik hoorde de baas zeggen dat alles oké was en dat deze de naam Jacco zou krijgen. Dat betekende dus...arrrghhhh...ik durf het bijna niet hardop te zeggen. Het voetbalelftal is zo ongeveer compleet. Dat zag er slecht uit voor me. Baasje en vrouwtje hadden het idee dat Coco er 3 zou krijgen in totaal. En dit wás nummer 3. Ik begon de moed al bijna te verliezen. Baasje begon de boel op te ruimen, handdoeken werden in de was gedaan, nieuwe handdoeken en dekens werden gepakt voor het bed van Coco en haar 3 ZOONS!! en ineens....de staart van Cooco ging omhoog...het zou toch niet???? En voordat iemand ook maar echt doorhad wat er gebeurde...lag daar nummer 4....en in dit geval....was het.......uuuhhh....een JONGEN!!!! Hij heet Jake en ook bij deze neef zat alles op en aan.
Ik weet niet hoe ik de komende weken ga overleven met 7 van die rouwdouwers. Ik als enige poppenmeisje tussen al die kerels. Het teckelleven is niet eerlijk en ik zal dit mentaal moeten verwerken. Vrouwtje zei dat ik me gevleid moest voelen met al die mannelijke aandacht om me heen. Ik heb daar nog geen beeld bij, maar zal mijn best doen om dit mannelijk geweld onder de duim te houden.
De mannen zullen zich héél snel zelf verder aan jullie voorstellen. Ik ben bekaf en ga verder waar ik vanmiddag was geeindigd...bij m'n schoonheidsslaapje.
Wordt vervolgd.....