Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

1 juni 2015

Wat vliegt de tijd! Vandaag alweer 3 weken geleden dat de kleintjes van Ushi geboren werden en over 4 dagen kunnen we dat ook zeggen voor het kroost van Ebby en wat doen ze het goed allemaal!
De oogjes zijn alweer een week open en ze groeien als kool. Meestal lijken de pups uit een nest heel veel op elkaar, maar hier zien we toch wel hele duidelijke verschillen, met name in de kleurstellingen.
De eerste ontworm-sessie heeft plaatsgevonden net zo als de eerste manicure behandeling. Deze keer heb ik maar even een filmpje gemaakt van de manicure behandeling, want het bekende “tangetje” levert nogal wat reacties op op FB. (klik hier voor het filmpje)
We beginnen altijd op tijd met het op de rug leggen van de pup. Niet alleen vinden wij het heerlijk om die lekkere behaarde buikjes te kroelen, het is voor de pup ook goed om te leren dat hij/zij zich onderdanig kan gedragen. (klik hier voor het filmpje)

Dat zijn ook de eerste momenten dat de kleintjes lekker bij ons liggen. Ze kruipen heerijk in je nek…en dan die lekkere puppy-lucht…daar krijg je gewoon geen genoeg van. Uiteraard doen we dit niet te lang, want de mama’s willen ze graag terug om zelf te kunnen kroelen. De afgelopen weken ben ik druk geweest met het maken van afspraken met het toekomstige personeel van de pups.
Alle pups zijn (voorlopig) gereserveerd voor hun nieuwe personeel en over anderhalve week komen de eerste personeelsleden kennis maken (voor zover ze dat al niet hebben gedaan bij de eerste pup die ze bij ons hebben opgehaald) en worden de eerste keuzes gemaakt.
De pups hebben hierbij behoorlijk wat inspraak. Als “checklist” zullen ze zeker de “kroel-kwaliteit” van de “sollicitanten” beoordelen.
Ik ben blij dat ik niet voor die moeilijke taak sta om te moeten kiezen…want laten we wel wezen…pups zijn altijd leuk!!
Vanmorgen kreeg ik op onze Riefteckel-FB-pagina de vraag hoe ik de pups uit elkaar hou en of ik nooit de verkeerde pup bij de verkeerde moeder leg.
Nu doen we alles nog “per nest”  omdat de moeders en kinderen nog in hun eigen kraambed liggen. Over een aantal weken hobbelen ze echt rond en dan gaat dat inderdaad met z’n achten tegelijk. Tegen die tijd hebben ze allemaal een mooi riempje om (die ik deze week maar even ga halen bij Witjes). Bovendien hebben we een chip-reader sinds de Raad van Beheer een pup 2 keer heeft gekierd en een andere pup helemaal niet. Dus mocht er een bandje afgaan…dan is er niets aan de hand.
Het is nog een hele planning om het nieuwe personeel in de goede volgorde te laten komen. Het is zo vervelend als mensen van ver komen (wat bij de meesten het geval is) en ze weten nog niet waaruit ze kunnen kiezen. Maar zoals het er nu uitziet is dat allemaal gelukt en gaan wij vol vertrouwen de “sollicitatie-rondes” in met massa’s gebak en nog veel meer koffie. Vindt mijn weegschaal erg grappig dat ik dit 8 keer “moet” doen….NOT
(jaja..ik weet het…je kunt ook NEE zeggen:-) )