Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter


1 jaar Bram!!

30 september 2018

Hier is Br am weer, luitjes!

Het is zo ver! Hoera 🎊 Inmiddels heb ik hier één jaar overleefd. Het was een heftig jaar, dat wel. Ik kwam hier dus toen ik nog klein en lief was. Iets waar ik nooit van had kunnen dromen, dat dát mijn plekkie zou worden. Bij zo’n mens. Ze woont vlakbij veel water en veel plekjes waar ik rond kan dollen. Als ik tenminste mág dollen, want ze is nogal streng. Het ziet er zo uit als boven op de foto.

Nou, boffen of niet? Soms gaan wij ook weleens ergens anders naartoe. Daar kan ik lekker tegen palen aan plassen, maar het liefst ga ik los bij dat water. Lekker, joh!

Ik begon zó, een jaar geleden: Als ielepieterig puppy, maar ben intussen een aardige jongen geworden. Mochten jullie daar aan twijfelen………tschek de foto rechts!

Jullie moeten maar denken: klein van stuk, maar niet voor de poes!!! (over dat laatste gesproken: Oh, daar heb ik toch zo’n hekel aan, aan die beesten. Ze kijken me altijd aan van: Wat doe JIJ hier eigenlijk en dan wil ik ze wel effe duidelijk maken, dat ik er ook mag zijn. Tjonge, wat een hooghartige wezens.......)

Het kostte allemaal wel wat, in dit ene jaar. Niet alleen lust ik best wel veel en het liefst heel veel van dat veel. Maar als ik niet genoeg krijg probeer ik gewoon of ik niet wat anders kan vinden om op te eten. Om maar wat te noemen:

Op de foto links: Hielp absoluut niet tegen honger…..Leuk om uit elkaar te halen, maar voor de rest niet veel bijzonders…..Zo'n hapje als op de foto rechts vind ik OVERHEERLIJK, maar ja, helaas te zacht om lekker op los te kauwen. Ik schrok dit zó naar binnen. Maar dat mag weer niet van haar! Ze zou het zelf ook eens moeten proeven...écht té lekker!!

Dan roept ze: NEE, Bram, mág niet. Nou, het kan aan me kont roesten. Ik doe het t och als ze niet kijkt. Het ligt overal op straat, gratis, echt waar!👅Yammie.

Deze jongen komt aardig in de buurt.Alleen om op te kauwen dan, hè.

Het deed mij ergens aan denken, maar ik kon er niet op komen......In ieder geval lekker om aan te knabbelen.......

Ik eet ook weleens verkeerde dingen. Zegt ze. Dan doet mijn buik opeens zooooo’n zeer.

En dan sleept ze me mee naar een ander vrouwmens, die mij vervolgens vol prikt met au! zere weet-ik-wats...........💉 en krijg ik 💊💊maar dan gaat wel de buikpijn weer weg.

Pffffffff.....ik moet ook aan alles wennen.....

Ik k an ook goed meehelpen.

Kijk maar! En het resultaat mag er dan wel zijn: Ik bedoel maar!

ZIJ zegt dat ik dit ook zelf allemaal veroorzaak, maar daar geloof ik helemaal niets van.

Niet alleen kan ik dweilen achterna jagen, in tuinwerk ben ik bijvoorbeeld ook heel errug goed.

Het liefst sleep ik alles uit de aarde. Ik noem het opruimen, maar ZIJ noemt het “vieze, akelige k..teckel dat je bent!” Echt waar. Die neemt ook echt geen blad voor d’r mond......🍃

Déed ze dat maar, dat zou een hele hoop schelen, zo gezegd. Gewoon doen wat IK vind. Dus húp, lekker die rommel eruit!Net gepoot........niet geoogst. Ik heb natuurlijk veel moeten ontdekken in dit eerste jaar.

Er zijn ook van die enge dingen. Heet het hier soms Kabouter Plop-land? Ik ontmoet hier iedere keer een kabouter.

Nee-ee, niet die uit de wintertijd, die was werkelijk te erg om naar te kijken. Om jullie herinnering wat wakker te maken, dat zag er zó uit: Kijk naar rechts.....en let op haar linker neusgat. Hij was nog bevroren ook!

Die ik nu moest ontdekken zag groen.


Zeker teveel van dat groen gepeuzeld. Nou, dat kan ik mij voorstellen, ik zag zelf ook groen, van angst……..Ik gaf een enorme schreeuw toen ik die voor het eerst zag, maar inmiddels ben ik ook aan die gnoom wel gewend.

Ik pies ‘em gewoon onder. Nou, dat helpt écht! Hij houdt gelijk zijn smoel!!!

Voor de rest heb ik een best leven. Ik mag mee op de fiets. Dat vind ik heerlijk. Dan roept ze FIETS, FIETS, FIETS! ( één keer roepen is wel genoeg, pffff, maar zij denkt dat ik achterlijk ben 👀 alsof een teckel zoiets niet in één keer b egrijpt) en spring ik achterop. Nee, niet echt natuurlijk. ZIJ helpt een handje mee…..En zo toeren wij dan rond. Oh wee, als ik dan maar iets van een 🐎of een 🐕 zie ( zal geen namen noemen) dan schiet ik gelijk in de stress. Ze moeten het niet wágen om ook maar in de BUURT van onze mooie fiets te komen. Mijn mens heeft die speciaal gekocht voor ons saampjes.

Voor de rest wil ik maar afsluiten met het volgende:

Lieve volgelingen: Ons edele ras kent maar EEN gouden regel.

Sluit iedere dag zó af en bidt iedere avond tot uw grote verlosser en vraag hem om alles wat jullie nodig hebben en dat is vooral VÉÉL. Van ÁLLES!!!!

Houdoe! BRAM en 🙋‍♀️.