Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Pups van Cóco

12 juli 2013

Hei jow....it's meeee...Lodewijk oet Drenthe. Ik moet jullie even vertellen wat mij allemaal overkomen is de laatste weken. Da's namelijk nogal wat. Ik heb ondertussen kennis gemaakt met mijn nieuwe baasjes en die zijn wel tof. Ze zijn zijn vorige week weer op bezoek geweest bij me en hadden een hele gave knuffel mee genomen. Als je op het uiteinde bijt....dan gaat er een soort "alarm" af....Dat kreng begint me daar toch van te piepen...Zelfs de grote honden schrikken  zich een hoedje. M'n nieuwe baasjes hadden ook een héle grote emmer meegenomen met allemaal inimini koekjes. Ik dacht 'zooo...dat is in the pocket... allemaal van Lodewijkje', nou...mooi niet.

Ik heb er nog niet één van gehad. Waren kennelijk niet voor mij bedoeld.
Voor mijn andere broer Lucas komt zometeen visite. Die gaat waarschijnlijk meteen studeren ná de verhuizing, want hij gaat in een studentenstad wonen in het Noorden van het land. Lijkt me ook wel gaaf als je meteen door mag naar de Teckel-universiteit.
Afgelopen week was wel een zware week voor ons. Ook best wel emotioneel ...zeg maar....gewoon ...nou ja....heftig!! (ja je bent een Teckel of je bent het niet...die piepen nou eenmaal graag)
We hadden de hele week al buiten gestaan omdat het zo'n prachtig weer was en terwijl wij daar lekker in de schaduw lagen te dutten, kwam vrouwtje er met zo'n rare vierkante kist aan met tralies ervoor. Grappig ding...dacht ik nog. Totdat het deurtje openging en we er stuk voor stuk in werden gezet. Holiemolie...waar ging dat naartoe??? We begonnen opeens te zweven...zo door de lucht. Ik zag de hele wereld aan me voorbij komen. Voordat we het wisten werden we naar zo'n groot ding op 4 wielen gebracht met een ronkende motor. We verden vastgebonden in riemen.....Onze mama en Ebby en Ushi gingen óók mee, die zaten achterin dat ronkende ding en voordat ik het doorhad gingen we in vliegende vaart vooruit. Dat duurde ongeveer 20 mintuen. Dat weet ik zo goed omdat ik gelukkig mijn horloge 's ochtends op had gedaan...Je moet wel een beetje bij de tijd blijven tenslotte.
Toen we stopten vlogen we weer met kist en al door de lucht en werden we in een koele kamer neergezet. Ineens ging het deurtje van de kist open en kon ik eens goed om me heen kijken. Die kist bleek een handvat te hebben en de man die ons uit dat ronkende ding had gehaald, die had heeeeel veeeeel krullen. We hebben daar heerlijk rondgehobbeld in die grote koele kamer samen met de 3 grote Teckels en ik vond het wel coooool. Totdat ik ineens zag dat Lucas op een hele hoge tafel werd getild. Die krullebol bleek een dierenarts te zijn en weet je wat hij deed?????? Hij prikte zo maar met een heel scherp ding in de nek bij Lucas. Deed kennelijk geen pijn want Lucas gaf geen kik. Maar toen...jaaa echt...toen kneep die man in de "mannelijkheid" van Lucas. Nou als ie dacht dat ie dat bij mij  ook kon doen dan had ie het mooi mis!!!! Geen poppenkast aan mijn klokkenspel!!!! Maar ik kwam er niet onderuit. Ik heb nog een keel opgezet van het jewelste....maar het mocht niet baten. Achteraf viel het natuurlijk allemaal best mee, maar dat komt vast omdat die dieranarts wel een beetje van mijn imposante gegil geschrokken was...denk ik...of zo.
Denk je dat je alles hebt gehad, komt er een dag later een man met een hele grote koffer bij ons thuis. Die had 4 pistolen of zoiets bij zich. Ik kon me niet lang afvragen wat hier de bedoeling van was, want voor ik het doorhad werd ik in mijn nek geschoten door die man. Na de beproeving van gisteren had ik het wel even gehad. Dit was vast het einde dacht ik....maar hoe het kwam weet ik niet...na het schot kon ik gewoon nog adem halen. Ik had niet eens tijd om te gillen. Schijnt dat die man de chipper van de Raad van Beheer was. Hij heeft een soort van chassisnummer in onze nek geschoten zodat we altijd weer op te sporen zijn als we een keer de weg naar huis kwijt zijn. Bij dat chassisnummer hoort ook een chique papiertje met een écht gouden stempel (geloof ik) en dat papiertje heet een "stamboom". Daar staat ook alles op van papa en mama en opa en oma enzo. Die gaan ze nu bij de Raad van Beheer maken en dat schijnt nogal een klusje te zijn want ik hoorde vrouwtje zeggen: "Nou...dat duurt weer een week of 4 -5 voordat ze dat klaar hebben bij de Raad".
Gisteren was een "relax-dag" voor ons en die hadden we ook wel nodig zeg. Vandaag is het niet zo'n mooi weer en blijven we maar lekker binnen. Lekker warm onder de dekens. Nog ruim een week en dan is het zover...dan gaan we verhuizen en dan zal ik mijn baasje en vrouwtje eens even laten horen hoeveel kabaal ik kan maken. Zeker als ik iets hebben wil en het gaat niet snel genoeg.....een volhouder....ja dat ben ik ...Lodewijk.

wordt vervolgd...

7 juli 2013


6 weken jong zijn onze kleintjes nu en afgelopen weekenden hebben we de eerste "kennismakingsronde" met de nieuwe aanstaande baasjes van de mannen gehad.   weken geleden is de eerste  keuze gevallen op Ludo-Cóco van 't Rief. Hij gaat eind juli verhuizen naar Brabant en een dag daarna kregen wij bezoek van zo ongeveer hier om de hoek.
Lodewijk-Cóco van 't Rief gaat rond dezelfde tijd verhuizen naar een dorp hier vlakbij. Het gebeurt ons niet zo héél erg vaak dat een pup zó dichtbij blijft.
Voor Lucas kwam vorig weekend heel spontaan bezoek en vandaag waser bezoek uit Den Haag voor Ludwig. Alle pups gaan over 2 weken verhuizen naar hun nieuwe adres. Tot die tijd genieten wij nog even van ze

Afgelopenweek werd ik gebeld door een alleraardigste mevrouw van bovengemiddelde leeftijd. Ze was begin 70 volgens eigen zeggen en ze had samen met haar man 1 wens....een Teckelpup. Voor ons zeker niet de eerste keer dat mensen "op leeftijd" nog een pup willen. Maar deze mevrouw had een "eis" ...het moest een teef zijn. Nou helaas....die hebben wij op dit moment niet in het rek liggen....we hebben alleen mannen, maar Zazou moet over ruim 5 weken bevallen, dus wie weet wat daar uitkomt.
Mijn nieuwsgierigheid wordt altijd aangewakkerd als mensen persé een teefje willen en meestal vraag ik dan ook naar het "waarom".
Deze dame was daar heel stellig in.....Teefjes zijn vééééél liever (?) ze zijn aanhankelijker (?) liggen dús veel liever op schoot (?) zijn niet dominant (???????) en reuen moeten om de 5 meter stoppen om hun dominantie te lozen (???)
Ik heb haar uitgelegd dat áls wij herrie in de tent hebben...dit de dames onderling zijn en je maar 1 ding kunt doen als je deze strijd met hetzelfde aantal teckels wilt beëindigen.....namelijk ze een flinke schop onder hun koninklijke achterwerk geven.
Dat bij ons de dames de broek aan hebben en onze beide mannen het liefst de hele dag op schoot willen en ook het bed in beslag nemen...dat Zazou overal haar dominantie achterlaat (een wat mannelijk uitgevallen teef)...en dat onze reuen op commando plassen.
Het werd stil aan de andere kant van de lijn....toen kwam er een zucht....en uiteindelijk de opmerking...maar ik wil tóch een teef want onze vorige was ook heel lief....tja...dan heb je het dus over het "gevoel" wat iemand heeft bij een bepaald geslacht...en daar moet je dus ook niet aan tornen.....over2-3  weken zou ze weer bellen om te vragen wat onze mannelijke Zazou op de wereld heeft gezet.

wordt vervolgd....


05 juni 2013


Even weer een korte (p)update....De pups groeien als kool!!! Met moeder én kinderen gaat het uitstekend. We zien het graag zo...bolle buikjes van het drinken en een glimmend vacht van de kleintjes. Na het drinken vallen ze meteen weer in slaap en als je het filmpje bekijkt ( klik hier ) dan kun je je afvragen waar ze over dromen...warschijnlijk over de volgende maaltijd.
Eén dezer dagen zullen zeer waarschijnlijk de oogjes open gaan en kijken ze verwonderd de grote wereld in.
De eerste 2 afspraken met enthousiaste mensen zijn gemaakt voor het weekend van 22/23 juni. Er wordt vast al reikhalzend naar uitgekeken.
De eerste weken worden de pus helemaal door Cóco verzorgd en hoeven wij er eigenlijk niets aan te doen, maar dit gaat over een week of 2 veranderen. Dan zijn ze actief, lopen (tuimelen) ze de werpkist in en uit en vlucht moeders waarschijnlijk steeds vaker een uurtje er tussenuit....even bijkomen in het zonnetje.
Wordt vervolgd.....


27 mei 2013


Onze Cóco heeft ons lang laten wachten, maar na 6 nachten te hebben geslapen met een camera mét geluid en dus een hele hoop Teckelgesnurk op de achtergrond, was het gisteren eindelijk zover.
Nornaal gesproken kondigt een bevalling (bij ons) zich aan doordat de moeder eerst gaat spugen. Daarna duurt het meestal niet meer lang. Cóco had daar andere ideeën over....dat "spuuggedeelte", daar heeft ze nog aan voldaan...en toen ging mevrouw SLAPEN...en nog meer slapen.
Ik had die dag gepland met "paardenvrienden" want Cóco was tenslotte vorige week al uitgerekend. Ron is bij de Teckels altijd de verloskundige en ik sta er met knikkende knieén naast en aangezien Cóco toch de voorkeur gaf aan slapen, zei ron dat ik maar lekker met mijn "paardenvrienden" mee moest gaan. Hij zou bellen als mevrouw wakker werd en wat actiever zou worden.
Met een klein schuldgevoel ben ik in de auto gestapt, maar kon het toch niet laten om elk uur even naar huis te bellen. Het antwoord was steeds hetzelfde: "Cóco heeft zich ingegraven in de fleecedeken en SLAAPT!
Om 17.15 uur werd ík voor de verandering gebeld door Ron...'We hebben 2 pups!!!!'....HUH?? 2 pups?? Hoe dat zo?? 2 Tegelijk??? je zou bellen als de weeën begonnen waren...Nou die kans heeft Ron niet gehad. Volgens hem was het "Plop....Plop". Zonder te piepen en met persweeën waar het gedeelte "pers" niet zichtbaar was zijn de eerste 2 pups geboren.
Alles zat er op en aan en de route naar de melkvoorraad was snel gevonden. Voordat ik het vergeet....De eerste 2 waren van het mannelijke geslacht. Vervolgens is Cóco gaan slapen...niet heel erg lang want 20 minuten later kondigde de volgende pup zich al aan.
Deze was kennelijk door Cóco's gehopse de laatste dagen een beetje zeeziek geworden en had zich omgedraaid in de buik van Cóco. In een stuit maar op volledige snelheid floepte meneer het daglicht tegemoet. Ook dit was een meneer.....we hebben er patent op lijkt wel de laatste jaren.
Nummer 3 was nét helemaal afgelebberd, toen nummer 4 op de deurmat landde....en ook dit was een reu!! Alle 4 de mannen zijn gezond en sterk en moeders maakt het uitstekend. Ze wijkt niet van de zijde van de pups en heeft die beschermende blik in haar ogen die een Teckelmama hoort te hebben.
3 van de mannen zijn héél donker wildkleurig en 1 meneer is iets lichter van kleur, maar dat kan zomaar nog veranderen.
De namen zijn gekozen, dit nest moet voor de stambomen met een 'L' beginnen:

Lodewijk-Cóco van't Rief
Ludwig-Cóco van 't Rief
Lucas-Cóco van 't Rief
Ludo-Cóco van 't Rief


Uiteraard zijn dit de namen die op de stambomen komen te staan maar kan de nieuwe baas zelf een leuke naam voor z'n pup uitzoeken.
Wordt vervolgd........