Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Riefteckelwandeling 18 september 2016

Het ligt alweer 3 weken achter ons, maar wat wás het weer de moeite waard! Deze keer hebben we besloten een andere lokatie te kiezen en na wat mogelijkheden te hebben voorgelegd binnen onze Facebookgroep, koos het merendeel van de mensen voor het "Erkemeder Hondenstrand" in Zeewolde.

Half september is het altijd afwachten of de weergoden je goed gezind zijn, maar we hebben het in alle opzichten getroffen! Het zonnetje scheen lekker, het was vooral niet té warm (wat we ook wel eens hebben gehad in de Soesterduinen) en de opkomst was weer groot! Het "voor-vertrek-je-route-checken" was niet door iedereen gedaan, waardoor "mini-Meg" met haar personeelslid iets later dan gepland aankwam. Het mocht de pret niet drukken, want wij waren de dijk al opgeklommen en ook weer afgedaald richting water.

Voor sommige Tecks was dit de eerste kennismaking met water en was er wel wat aan begeleiding nodig. Voor sommige personeelsleden was het volgens mij "enger" dan voor de Teck in kwestie. Al het watergespetter werd vergezeld door een soort van "sirene" die ons luid en duidelijk mededeelde dat zwemmen leuk is. Die Sirene.....dat was Diva....2,5 kilo Choco-Teckel mét zwemvest en aan een lange lijn. Had ze die lijn niet gehad dan was ze waarschijnlijk naar Engeland gezwommen! (Of zaten we daarvoor aan het verkeerde water????)

Nadat ook Mechel-baby-Meg met personeel ons had gevonden (wat niet te missen was) liepen we met z'n allen richting "de Jutter" om wat te drinken (en sommigen wat te eten). Ze waren daar duidelijk op grote groepen mét honden voorbereid, dus daar was helemaal niets mis mee. Na het nodige vocht te hebben genuttigd en ook weer te hebben weggebracht zijn we weer terug het strand opgelopen. Fotografe Mischa Uitenbogaart bewoog zich weer geruisloos en bijna onzichtbaar door al dit Teckelgeweld heen en dat heeft uiteindelijk prachtige foto's opgeleverd.

Voor mij altijd ontzettend leuk om zoveel (Rief)Teckels bij elkaar te zien. Het was voor de 5e keer dat we een Riefteckelwandeling hebben gelopen en wat mij betreft gaan er nog vele vele komen.

Allemaal heel erg bedankt voor de gezellige middag!!!