Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Kaatje


Maandag 8 juli 2013062_kaatje_mooi.jpg 065_portret_recht.jpg Heeeey luitjes....de vakantie zit er weer op!
Morgen moeten mijn baasjes weer gaan werken! Dan heb ik eindelijk rust!! Pfffff vermoeiend hoor, vakantie...ik moet dan allemaal mee gaan fietsen, wandelen, autorijden....ik zal blij zijn als ik morgen weer wat rust krijg!
En een aandacht dat ik heb gekregen....loop je rustig door een stadje hoor je de hele tijd "aaah ist dass noch ein baby??" Hee hallo, ....NEIN...natürlich nicht!!!!.....ik ben al een echte grote meid hoor! Ben al loops geweest en al!
Maar goed, al die aandacht vind ik stiekum toch wel errug leuk hoor! Nou hier dan nog wat vakantiekiekjes van mij! Doeiiii!063.jpg 066_boot.jpg 068_rennend.jpg 064_portret.jpgDonderdag 4 april 2013

057_met_kluif.jpg 061_op_de_uitkijk.jpg Ik ben op vakantie geweest! Wel een korte vakantie...eigenlijk meer een lang weekend zeg maar! Maarrrr... volgend weekend ga ik weer! En nog veel vaker zegt mijn vrouwtje! Keigaaf man! Ik slaap dan in een caravan of zoiets...echt heel gezellig allemaal! Het was nog wel heeel koud buiten maar binnen in die caravan was het heerlijk warm! En een groot veld daar waar die caravan op staat! Ik kon daar echt heerlijk op rennen! jaaa zonder riem of iets, want ik blijf lekker dicht bij mijn vrouwtje en baasje in de buurt...stel voor dat ze er zonder mij vandoor willen gaan! Dat ga ik niet laten gebeuren dus ik hou ze goed in de gaten! Maar mijn vrouwtje zegt dat ik de volgende keer toch aan een hele lange riem moet....want dan zijn er misschien wel meer mensen met zo'n caravan en dan zijn ze natuurlijk bang dat ik daar op visite ga!
Nou ik hou jullie wel op de hoogte van mijn avonturen daar! Houdoeee

060.jpg 056.jpg

8 maart 2013


6_tuincentrum.jpg Heeeee daar ben ik weer eens...Kaatje, tis alweer eventjes geleden dat ik in mijn dagboek heb geschreven! Ik heb het ook zo druk....ik ga overal mee naar toe met mijn vrouwtje en soms mag mijn baasje ook mee...supergezellig allemaal!
Zo ga ik bijvoorbeeld geregeld mee winkelen en dat soort dingen...waar ik al niet geweest ben! Zo was ik vandaag nog in een
7_op_de_fiets.jpg tuincentrum of zoiets....nou zeg, ik heb bijna nog nooit zoveel aandacht gekregen als daar!
Ze vinden mij allemaal zoooo schattig en ik schijn ook echt wel heel mooi te zijn! Kijk dat mijn baasjes dat vinden dat weet ik onderhand wel en ik had het natuurlijk ook allang zelf in de spiegel gezien maar nu weet ik het zeker! Ik ga er onderhand gewoon van naast mijn schoenen lopen! Ik vond het echt erg leuk ook in dat tuincentrum....ik mocht zelfs nog een knuffel uitzoeken en ik heb ook nog een nieuw halsbandje gekregen...eentje met bloemetjes! Jaaa je bent een meisje of niet hè! O ja en nog een extra mandje voor op de camping....het schijnt dat ik binnenkort mee mag! Yeahhh! Ik heb er echt zin in want ik ga heeeel graag met mijn baasjes mee!
Zo ben ik vanmiddag nog met mijn vrouwtje voor het eerst gaan fietsen!
055_met_vrouwtje.jpg Dat doe ik dan niet zelf natuurlijk....neeee, ik ga lekker in het mandje voorop! Heeft het vrouwtje speciaal voor mij aangeschaft! Lief hè! Maar leuk hoor dat fietsen! Ècht relaxed zo! En dan dat zonnetje erbij....heerlijk!
Lekker door het bos gefietst en daar nog even rondgelopen ook natuurlijk! Ja....ik kan wel zeggen dat ik een leuk leventje heb!
Nou tot de volgende keer maar weer dan hè! Houdoeeee!

Woensdag 6 februari


048.jpg 048_2.jpg Ik ben goed gegroeid lief Riefvrouwtje....ik weeg nu al 1550 gram! 1200 toen ik bij jou wegging... Ook mag ik nu mee naar het buitenland want ik heb vandaag mijn rabiës enting gehad! O.ja en ik spring voortaan ook tegen de tuindeuren aan als ik naar buiten moet...goed hè!

xxx Kaatje


Woensdag 30 januari 2013


046_laatste_sneeuwresten.jpg 043_op_3_pootjes.jpg Wat ik nu toch gezien heb....het werd vanmorgen ineens hèèl licht, een beetje zoals toen voor het eerst mijn ogen opengingen zeg maar, en toen ineens.. ...iets héél fels boven in de lucht!
Ik hoorde mijn vrouwtje roepen 'ooooh heerlijk die zon!' dus ik denk dat dat felle wat ik gezien heb 'de zon' heet. Nou heerlijk zeg, die mag mij nog veel meer komen! Het was ook ineens niet meer zo koud! En toen werd het helemaal leuk want ik mocht weer mee in de tas, je weet we...die bewuste tas waar ik eerder over geschreven hebl, en toen ben ik in die tas met mijn vrouwtje en baasje ergens naar toe gelopen waar heel veel bomen staan...een bos hoorde ik zeggen, en toen mocht ik uit de tas, op het paadje waar we toen liepen lag nog van die rotsneeuw en ijs....nou daar heb ik me toch een hekel aan!! brrrrrr...niks voor mij, neuh...
Nu ik de zon ontdekt heb weet ik het wel! Afijn mijn vrouwtje weet wel dat ik daar een hekel aan heb dus die tilde mij snel weer op en zette mij een stukje verder weer neer....nou dat was wel even iets anders! Hèèrlijk zacht en gelukkig niet zo koud en het maakte ook nog eens een leuk geluidje als je er over liep! Nou..hier wil ik wel vaker naar toe en dan graag ook een beetje langer! Maar mijn vrouwtje zegt dat ik nog niet zoveel mag lopen, dat komt nog wel zegt ze...
Nou...doeiiiii dan maar weer!


045_in_het_bos.jpg 044_rennen_in_het_bos.jpg 042.jpg


17 januari 2013


037.jpg 036.jpg Nou en toen lag er ineens sneeuw toen ik vanmorgen wakker werd....en veel joh! Ik denk wel een meter of zo, nou ja zo leek het wel! Tja ik heb buiten gedaan wat ik altijd buiten doe maar verder vindt ik er niet veel aan hoor! Ik snap niet dat mijn zus Bowie het zo leuk vindt...zou dat misschien komen omdat zij veeel groter is en veeel meer haar heeft? Ik heb het alleen maar koud! Vrouwtje had dat wel door want vanmiddag kreeg ik ineens dat jasje weer aan, je weet wel! Ik heb natuurlijk wel even een blik in de spiegel geworpen zoals je ziet... Neeee ik zit veel liever binnen...filmpje van mezelf kijken op de laptop of zo....of van mijn zus die door de sneeuw rent brrrrrrr

038.jpg 035.jpg 039.jpgMaandag 14 januari 2013

030.jpg 027_schiewawaas.jpg Halloooo daar ben ik weer, Kaatje....tis alweer een paar daagjes geleden dat ik iets van me heb laten horen en mijn vrouwtje heeft alweer zooooveel foto's van me gemaakt dat ik dacht ik ga weer eens achter de laptop zitten! Het is nog eenbeetje lastig om met 10 nageltjes te tikken, maar zo langzamerhand krijg ik het wel onder de poot.
Een paar daagjes geleden waren mijn vrouwtje, baasje en ik op bezoek bij de moeder van mijn vrouwtje, een soort oma van mij zeg maar. En daar was nog iemand, ik geloof dat dat de broer van mijn vrouwtje was, en die had 2 soortgenootjes van mij bij, niet zo knap als ik natuurlijk, dat kán ook gewoonweg niet, het waren 2 schiewaawaaas of zoiets! Ik vond er in het begin niet veel aan.....wat een druktemakers zeg, de foto is er gewoon van bewogen! Maar na een tijdje ben ik toch maar even mee gaan spelen en toen vond ik het best leuk eigenlijk en hebben we toch wel fijn gespeeld! Ik ben thuis natuurlijk wel meteen 032_spiegel.jpg even voor de spiegel gaan zitten om te kijken of mijn haar nog wel helemaal goed zat. Als Diva heb je je naam hoog te houden en een "polletje-piek-kapsel" past daar niet bij. Ik kon m'n lak en gel gelukkig in m'n mand laten liggen...het zag er nog allemaal strak uit.
028_pyamateckel.jpg Zie je die foto van mij op de pyamabroek van mijn vrouwtje? Dat was op zondag geloof ik, blijkbaar vinden mijn baasje en vrouwtje het fijn om daar in rond te lopen (eigenlijk meer op de bank zitten volgens mij) ...en ik moet zeggen 't ligt wel lekker zacht! Mogen ze dus gerust van mij! Niet dat vrouwjte iets aan d'r benen heeft of zo hoor, maar ze maakt er een soort bruggetje van. dat doet ze uiteraard alléén zodat ik lekker kan liggen. heeft er verder niets mee te maken dat ze aan het "bank-hangen" zijn of zo hoor....neueueueuhhhh.
Nog eventjes denk ik en ik ga van Guusje net zo'n lekkere wasbeurt krijgen als ze Ollie weleens geeft! Elke dag komt ze dichter bij mij zitten! Tja ik ben nou eenmaal een lekker ding! Bovendien zegt vrouwtje steeds tegen me dat ik lekker ruik, dus ik denk dat Guusje en Ollie dat ook wel snel door zullen hebben...en zo niet???...dan pak ik m'n "Teckel-Chanel-nummer-5" uit m'n mand en forceer ik een lekker luchtje voor ze.
Laterrrrrrrrrr...

029_peossspoessspoesss.jpg 031_mooooie_kaatje.jpg 034.jpg


Donderdag 10 januari
022_kaatje_met_jas.jpg Wat me toch gisteren overkomen is....vrouwtje doet de kast open, pakt er iets uit wat een beetje hetzelfde kleurtje heeft als ik alleen zat er een of ander beest aan vast....komt naar mij toe en trekt dat 'ding' over mijn kopje heen! Ik dacht dat mijn laatste uurtje geslagen was want ik zag helemaal niks meer! Maar gelukkig viel het allemaal toch nog mee alleen toen ik weer wat licht zag voelde ik me toch alsof ik in een ander vel zat zeg maar....Baasje had met mij te doen denk ik want die zei zoiets van 'ahhh da moete nie doen'....pffff en warm dat dat 'ding' was! Ik heb wel bij het nieuws gezien dat het koud gaat worden....zou het daarom zijn? Ik ben namelijk nogal heel erg klein zeg maar. Als ze maar niet denken dat ik zò de straat op ga! No way!

024_in_de_tas.jpg Vanmiddag ging diezelfde kast weer open en ik dacht al gelijk van waar zal het vrouwtje nu weer mee aankomen.....en jawel hoor, ze had weer iets! Deze keer gelukkig niet dat jasje want zo bleek dat 'ding' te heten maar iets wat wel op een tas leek...daarna pakte ze mijn benchkleed en dat stopte ze in die tas...nou, ik snapte er niks meer van! Totdat ze mij oppakte en in die tas zette! Dat was tof!! Het zat lekker zacht en hoog en ik kon fijn rondkijken! Joehoe!!

Verder stel ik het hier wel in Tilburg! Zoals ik al vertelde ben ik al hèèl lang dikke vriendjes met Ollie maar met Guus, dat andere harige wezen gaat het ook steeds beter... ik kan er nog wel niet zo leuk mee spelen als met Ollie, maar ik denk dat dat niet zo lang meer zal duren....ik doe namelijk wel eens net of ik lig te slapen en dan zie ik door de spleetjes van mijn ogen dat Guus dan wel hèèl dichtbij komt en zelfs wel eens aan mij komt snuffelen! Jaaa ik weet best dat ik heel lekker ruik want dat zegt mijn vrouwtje ook altijd! Guus is ook ècht nieuwsgierig wat ik allemaal doe, als ik in mijn speelgoedmand duik dan kijkt ie wat ik ga pakken....hij wil zeker in de gaten houden of ik niet aan zijn speeltjes kom! Nou, daar speel ik toch wel mee!026_ollie_kijkt.jpg HEI...JOWWWWW...OLLLEIEIEIIEIEIEEEEEE....WIL JE ALSJEBLIEFT EVEN VOOR ME KIJKEN WÁT ER OP DIE STOEL LIGT????????????


Dinsdag 8 januari


012.jpg 011.jpg Nou zeg, wordt ik me daar vanmorgen terwijl ik nog heerlijk lag te slapen toch wakker van een raar geluid! Dat had ik nog nooit gehoord. Vrouwtje wel denk ik want die keek niet raar op of zo, ze zorgde er wel voor dat dat geluid meteen ophield. Toen ik eenmaal goed wakker was wist ik het weer, vrouwtje had gisteren tegen mij verteld dat we op visite gingen bij haar werk. Ik ben dus inmiddels al laaaaang terug en ik moet zeggen dat 't toch wel errug leuk was daar, ik heb nog nooit zoveel van die kleine wezens gezien....en volgens mij vonden ze mij ook wel leuk want ik kreeg me toch een kusjes en knuffels!
Vanmiddag hoorde ik mijn vrouwtje iets zeggen over boodschappen doen...ik dacht dat ik weer gezellig mee mocht lekker in vrouwtjes vest, maar nee, ik werd in een of ander ding gezet waarin een mandje stond en ik zag dat mijn vrouwtje mijn dekentje en mijn Kaatjesknuffel er ook in gelegd had...een bench of zoiets hoorde ik haar zeggen. Maarrrr er lag ook nog iets lekkers in dat mandje dus ik heb het maar goed gevonden dat ze het deurtje dicht deed. Even later waren mijn vrouwtje en baasje weg, ja ik zag mijn baasje nog wel voor het raam staan kijken maar ik deed maar net of ik hem niet zag! Ben lekker nog even op mijn botje gaan kauwen en heb toen maar een dutje gedaan. Ja je moet iets hè!
Nou doeiiiii

014.jpg 025.jpg


Maandag 7 januari

017_met_mn_vrouwtje.jpg Heeeerlijk uitgeslapen vanmorgen, ik had nog veeeel langer kunnen slapen maar om half 10 vond mijn vrouwtje het welles en toen werd ik hup van mijn warme bedje zo buiten neer gezet, nou ja ik was allang blij dat ze dat vannacht niet had gedaan, ben ik toch duidelijk geweest....om haar te belonen heb ik meteen een plasje gedaan, konden we weer lekker naar binnen.
016_aan_de_riem.jpg
O, ja en ik heb gisterenavond nog ik iets geleerd...ik kan zitten, op commando! Ik kon natuurlijk al heeeel  lang zitten laat dat even duidelijk zijn maar als het vrouwtje nu KAATJE ZIT zegt,  nou dan ga ik dus zitten. Tja niks moeilijks aan maar het vrouwtje doet dan net of ik ik weet niet wat voor kunstje gedaan heb!
Vanmiddag na mijn slaapje kreeg ik ineens iets om mijn nek, een halsbandje heet dat geloof ik, met een lang ding eraan vast en toen gingen we door een andere deur naar buiten, dezelfde deur zeg maar als waar ik de eerste keer naar binnen kwam toen ik van mijn Riefvrouwtje afkwam. Ik dacht nog moet ik nu alweer terug dat hele end naar Erica en eenmaal buiten moest ik gewoon zèlf lopen! Vrouwtje....ik mag nog maar een paar minuten lopen...nog lang geen 240 kilometer!!... maar we gingen een andere kant op. En ik kon ons
018_samen_met_ollie.jpg huis nog zien en toen werd ik alweer opgetild door mijn vrouwtje. Dat bevalt me tòch beter dan zelf lopen! En weet je...aan het einde van deze straat kan je gewoon van alles kopen! Ik heb het zelf gezien! Het vrouwtje kocht verschillende dingen en het baasje mocht het dragen, was die ook niet voor niets meegelopen!
En die Ollie hè, die ging vanavond toch zomaar ineens in MIJN mand liggen! Ik ben er maar even bij gaan liggen...kan ik het een beetje in de gaten houden of ze hem niet sloopt of iets!
Nou morgen schijnt er ook wat te gaan gebeuren...ga ik samen met mijn vrouwtje op visite bij haar werk, daar schijnen nogal veel van die heeeele kleine baasjes en vrouwtjes te zijn dus ik ben ben benieuwd! Maar dat vertel ik morgen dan wel weer! Doeiiiii020_slopppuuhhhh.jpg 021_samen_in_de_mand.jpg 010_mn_vriend.jpg


6 januari 2013


006_even_mooi_zitten.jpg J 009_echt_te_lief.jpg oehoeoe peepel...it's meeeee..Kaaatje.
Nou m'n eerste nachtje zit erop en ik kan wel zeggen dat ik m'n plekje gevonden heb. Zoals ik gisteren al zei mocht ik gewoon tussen baasje en vrouwtje in slapen, maar ik had eigenlijk geen idee wat dat nou precies inhield. Kijk....ik heb hier in huis een práchtig eigen bed. Zo'n ding heet een "mand"...maar hoe de mand van  vrouwtje en baasje eruit zou zien....ja dat is natuurlijk altijd weer even afwachten. Nou dat bleek een wat grote mand te zijn...van wel een paar vierkante meter. Daar lag ook een heeeeeeeeeeel groot kleed op. lekker zacht joh dat het was. Dus daar ging ik in gisterenavond en ik ben gelukkig niet zo groot, dus er was nog wel wat ruimte voor baasje en vrouwtje. Lag ik daar heerlijk te knorren, wordt vrouwtje ineens halverwege de nacht wakker. Word ik me daar uit die grote mensenmand getild en ik had geen idee wat de bedoeling was.
Word ik daar buiten neergezet....pppfff....koud aan m'n billen.....was kennelijk de bedoeling dat ik ging plassen of zo! Word ik dáárvóór uit m´n nest gehaald??
000a_in_mn_nieuwe_mand.jpg Nou mooi niet. Dus ik heb de vrouw even duidelijk gemaakt dat die poppenkast zo midden in de nacht niet aan mij besteed is en gelukkig snapte vrouwtje me meteen.
Ze nam me weer lekker mee naar haar grote mensenmand en  daar heb ik gewoon geslapen tot kwart voor acht of zo....niet dat ik klok kan kijken, maar zoiets las ik in de mail die vrouwtje naar Drenthe schreef. Dat vond ik vroeg genoeg om alles te doen wat een kleine Teckelpup behoort te doen...daar kom je toch je nést niet voor uit.....Dat is me super goed bevallen zo en vrouwtje en baasje mogen vannacht wel weer naast me liggen....maak ik geen punt van:)

Laterrrrzzzzzz.....ik ga ff weer een tukkie doen. best wel vermoeiend om ze hier de hele dag bezig te houden!
5 januari 2013
000_onderweg_naar_huis.jpg Zo, mijn eerste dag bij mijn nieuwe vrouwtje Trees en baasje Jan-Peter zit erop! En ik moet zeggen...dat valt niet tegen! Het begon met een heeeele lange autorit, 240 kilometer of zoiets, ik had al snel een lekker plekje gevonden zodat ik ook een beetje naar buiten kon kijken...achter in de nek bij mijn nieuwe vrouwtje. Kijk zo is zo'n ritje best om uit te houden...beetje buitenkijken, beetje slapen...
002_wat_doe_jij_met_die_bal.jpg En in mijn nieuwe huis had ik mijn draai ook snel gevonden...ik heb al heel fijn gespeeld met een van die twee grote harige dingen die daar rondliepen. Eentje heet Ollie, da's die ene waar ik al leuk mee gespeeld heb en die andere heet volgens mij Guus, die is een paar keer aan mij komen snuffelen en toen heb ik hem niet meer gezien. Ach ja, dat komt nog wel! En met mijn nieuwe vrouwtje en baasje kun je ook heeeel leuk spelen heb ik al gemerkt! En als ik moe ben ga ik gewoon piepen en dan ga ik weer lekker bij mijn baasje of vrouwtje achter in de nek liggen...
Het schijnt dat ik vanavond ook niet alleen hoef te slapen... ik hoorde ze daar vanmorgen in Erica nog over praten...ik mag gewoon in bed tussen mijn baasje en vrouwtje in slapen! Yessss!!