Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Abby en Floor

29 mei 2012

Hei joehoeoeoe...hier een berichtje van de Purmereutelse Teckelbende. Nou hei...het heeft even geduurd voordat we mentaal weer op deze aarde waren want we moesten toch echt even bekomen van ons bezoekje aan Drenthe. We zijn er dan ook voorlopig wel even klaar mee. En weten jullie wat het ergste is??? Ons vrouwtje blijkt net zo erg te zijn als dat  Rief-mens-persoon in Erica. Misschien is vrouwtje zelfs nog wel een slag erger!!
We gingen op kraamvisite om de broertjes en zusje vanb Floor te bekijken. Ja we gingen écht alleen kijken, want ik...Moi...Abby...had heel duidelijk gezegd dat ik mijn portie aandacht niet ook nog eens ga delen met nóg een teckel!! No way!!!! Floor en ik hebben het prima samen en een nummer 3 is 1 teveel...dan zouden er gewoon 2 bij moeten komen, maar dat is een project voor later. Wat ik wel heel gaaf vond is dat ik mijn mama Ebby weer zou zien. Jaaa...Zij heet ook Ebby maar dan met een E. Ik denk dat ze naar mij vernoemd is of zo.
Ennieweis...Wij gingen dus naar Drenthe en al snel kwaam het kleine grut tevoorschijn. Ik dacht dus echt dat het een gezellig dagje uit was. No moooooiii niet. Ondanks dat het in dat weekend nog niet zo warm was, werd ineens de tuindeur opengeslingerd. Floor en ik werden boven op tafel gekwakt en Floor werd door vrouwtje en ikke...ikke...werd door dat Rief mens vastgepakt. Er stonden allemaal hele enge apparaten op tafel, met  van die scherme hoekjes en tandjes enzo. Ook een doos met latex handschoenen kwam  tevoorschijn...Oooh....mijn....Hemellllll...Waarom doen die 2 handschoenen aan??????? Dat Rief mens legde mij in een soort van stabiele zijligging en begon zo al mijn haren uit mijn lijf te trekken. Nou echt niet meer normaal. Laat ze dat even lekker bij zich zelf doen!! En daarbij gaf ze ook nog eens aanwijzingen aan mijn vrouwtje en spoorde ze haar aan om hetzelfde te doen bij Floor. Wat was dit voor flauwekul? Dat Rief-mens zei tegen vrouwtje dat ze een plooi van Floor moest pakken en dat ze dan moest trekken...nou ja...zo zei ze het niet helemaal maar daar kwam het wél op neer!! En vrouwtje deed dat gewoon!! En Floor liet het ook nog toe!! Nou ik ben van en ander hout gesneden. Althans...dat was ik de eerste 2 minuten. Toen heb ik me maar overgegeven want er was geen ontkomen meer aan. Ze hebben ons gewoon een soort van verminkt zeg maar. Gewoon kaal  gemaakt!! Kun je daar als Teckel een schadeclaim ergens voor indienen? En het ergste was nog wel dat vrouwtje en...nou ja...je weet wel...Ze hadden er nog schik in ook! Nou als jullie maar weten dat als we nóg een keer daar op visite gaan...dan ga IK NIET meer mee!!! Ben dr helemaal flauw van!!!

01 februari 2012


Joegeee.
Tijd voor een berichtje uit Purmerend. Ik heb me even vrij kunnen maken uit mijn drukke bezigheden. Het leven van een pup vergt de nodige energie en ik probeer mijn zusje Floor daar zoveel mogelijk bij te betrekken. Al vraag ik me af of ze me dit altijd in dank afneemt.
Ons vrouwtje zegt dat ik een totaal ander karakter heb dan Floor. Dat snap ik niet helemaal. We zijn toch alletwee Teckeltjes??? Oke oke..Ik ben bruin en Floor is van alles en nog wat (heet wildkleur geloof ik) maar verder zie ik niet zoveel verschil. Nou ja..Floor moet natuurlijk nog wel veel leren van me (of was het andersom?).
Zo doe ik 's nachts vaak de oefening "tralie-poepen". Het gaat zo: Je wordt wakker, zo halverwege de nacht. En omdat ik m'n bed en dat van Floor schoon wil houden, wring ik mij in een positie waarbij mijn billen tegen de tralies aangeplakt zitten. Het is wel even zoeken dat je met de uitgang ook precies tussen 2 spijlen inzit, anders gaat het niet goed. Krijg je zo'n troepje. Vervolgens zet je zoveel kracht als je kunt, perst alof je moet bevallen en met een beetje geluk vliegt het drolletje er met een noodgang uit en beland buiten de bench. Zo ..hopla op de houten vloer, zodat vrouwtje er 's ochtends ook goed bij kan.
Daarna begin ik aan de 2e helft van mn nachtrust. Ik probeer Floor elke keer over te halen om dit kunstje ook te leren, maar die schijterd (niet letterlijk) zegt steeds dat het eigenlijk niet mag. LB (=lekker boeiend).
Als onze dag dan écht begonnen is, dan probeer ik Floor te leren hoe ze zo snel mogelijk alle speeltjes moet slopen die we hebben. Ik weet niet of er iets mis is met het gebit van Floor....maar het schijnt zo te zijn dat speeltjes die Floor al vanaf haar prille jeugd heeft, bij mij niet zo teckel-proof zijn. Ik vind het gewoon lekker! Zo pak ik buiten ook alles van de grond wat ik tegenkom. Schijnt dat mn zus Sera dit ook doet. Zouden we dit van onze mama hebben? Die doet dat namelijk ook.
Tegenwoordig loop ik ook aan een uit-rol-riem en dat vind ik helemaal te gek. Daar kun je hard aan rennen...dat wil je niet weten. Alleen bij de stoeprand ga ik vol in de ho-ijzers. Dat heb ik weer geleerd van Floor. Daar moet je namelijk wachten totdat je veilig over kunt steken anders wordt het een gevaarlijke toestand.
Op dit moment is de tuin bij ons in Purmereutel goed bevroren, maar als dit weer goed is, dan ga ik verder met mn nieuwste kunstje namelijk "gaten-vinden-in-de-tuin". Ook iets van Floor niet kende. Je rent de tuin in....zoekt een gat..(en als er geen gat te vinden is dan maak je er gewoon een...heb je de volgende keer weer plezier van) en dan ga je graven. En de truc is om zo snel mogelijk in Australie uit te komen, wat nog niet gelukt is. Maar goed...ik heb nog wel even, dus voorlopig ga ik stug door. De aanhouder wint. Zo..ik heb wel weer genoeg verteld. Nu moet ik even uitrusten van de foto-shoot die de vrouw gemaakt heeft. Vind ik altijd helemaal te wauw als de vrouw met die gekke camera aankomt. Leuk...maar dodelijk vermoeiend. See you de volgende keer weer...baaaaaayyyyy!!!

6 januari 2012


Hei jow...hallo ik hier! Kennen jullie me nog? ik ben die knapperd uit Purnereutel...Ik bedoel Purmerend. Floooooooortje! Als mn vrouwtje boos op me is heet ik trouwens plotseling Florine.
Ik een heleboel nachtjes slapen geleden een soort van een zusje gehad....was ergens vorig jaar augustus of zo dat mn soort van zusje geboren werd. Ze heet Abby. Vernoemd naar de mama alleen dan met een A en niet met een E. En nu....nu moet ik gewoon MIJN dagboek met HAAR delen. En dat wil wat zeggen. Ik ben namelijk de rust zelf...maar mn soort van zusje zeg maar, nou moeh...das me er toch eenjte! Je ziet het al als ze je aankijkt. Daar straalt de ondeugd vanaf. Die ogen op de foto dat hep mn vrouwtje trouwens gedaan. Niet dat je denkt dat Abby lichtgevende ogen heeft of zo. Das namelijk niet zo. Ik probeer haar zo goed en zo kwaad als het gaat op te voeden en de dingen te leren die je als volwaardige jachthond-teckel gewoon moet weten. Maar denk je dat ze ook maar iets van me aanneemt? NOT. Ik word gewoon doodmoe van dat mens. Af en toe moet ik me gewoon uit eigen belang terug trekken naar mn merdedesbench..of hoe dat ding ook mag heten, om tot rust te komen.
Ons vrouwtje omschrijft de situatie als volgt: Ik kijk net als mn mama Zazou, zooooo zielig met een randje wit, maar Abby kijkt je gewoon recht in je gezicht en je
ziet nog net geen wolkje verschijnen waarin staat ‘had je wat?’


Ik weet donders goed dat je buiten moet plassen en Abby weet dat ook wel. maar als we dan naar buiten gaan dan komt de choco-prinses binnen...Echt waar met stalen ponem buiten niks doen en binnen naast ons vrouwtje een mooie drol draaien...pfieuwww ik schiet dan meteen in de bench maar Abby…niet warm of koud wordt ze ervan!
Het grote voordeel van een teckelzusje is, dat we elkaar lekker kunnen naäpen. Als ik blaf, dan begint de choco-prinses ook en samen spelen is ook helemaal tof! Dus we gaan er saampjes een geweldig 2012 van maken!!
Reutelsssssss

27 maart 2011


Hier gaat alles goed hoor! De huwelijkse staat bevalt heel goed (alsof er iets is veranderd….) Alle kids gaan lekker en wij ook. Ik ben elke dag weer blij met Floor. Ze is zo leuk en lief, Ze krijgt een heel eigen karakter en kan je zo aankijken dat je smelt.
Heerlijk om buiten te wandelen, luistert al heel goed (wachten bij de stoep enzo) is iets voorzichtiger met honden die ze nog niet kent maar dat is goed, als ze een hond kent (en dat zijn er heel wat) rent ze er als een gek naartoe en ‘bespingt’ het arme dier, die vervolgens nog steeds weet dat ze een pup is en dus heeeel voorzichtig met haar doet, echt de natuur zit geweldig in elkaar als je m zn gang laat gaan. Ze denkt overigens nog steeds dat je vogels kunt vangen hahaha, das leuk met een voliere in de tuin…maar voor Sjaak (onze papegaai) heeft ze ontzag, en als je ‘KOM’ roept naar dr kijkt ze je alleen dom aan, pas als je er ‘debiel’ bij gaat doen komt ze…
We zijn zondag voor het eerst naar het bos geweest, nou dat was eng hoor, overal liepen honden en mensen….brrr ze bleef het liefst achter Gert-Jan zn voeten lopen. Gaan we dus vaker doen, went vanzelf, ze kan nu al een flink stukje wandelen en ze vind het heerlijk. Ze heeft ontdekt dat het niet leuk is als er een gezinslid weg gaat, en vooral niet als ik weg ga, dan gaat ze op de mat voor de deur zitten piepen. Gelukkig is ze ook snel weer afgeleid, de wereld is toch vooral een grote ontdekkingsreis. Gert-Jan is echt helemaal om hoor! Heeft haar geleerd om te ‘apporteren’, speeltjes weggooien en die brengt ze braaf terug, nu nog het in de handen bijten afleren maar dat gaat ook steeds beter, ze heeft trouwens al allemaal grote teckeltanden, heel mooi wit en niet zo scherp.
Een nestje leek ons heel leuk, en de dierenarts had gezegd dat als je haar zou laten steriliseren dat het beste kon als ze ongeveer 6 maanden was, dus moesten we er nu al over na denken. We doen het maar niet, ik denk dat ik ze allemaal wil houden! Lijkt me trouwens fantastisch als Ebby een nestje krijgt van een kanninchen mannetje, ze is zo leuk! Ben benieuwd, of Gert-Jan er nog een keer instinkt!!
We gaan binnenkort op vakantie met zn tweetjes, een soort uitgestelde huwelijksreis, lekker 10 dagen naar Gambia, daar komen we al jaren, heerlijk weer en vooral hele lieve mensen, heeeeel relaxed. Floor gaat natuurlijk naar een liefdevol logeeradres (Timo ook hoor), daar woont een meisje van 14 en die is helemaal weg van haar.
Gert-Jan kwam een poosje geleden bij het winkelcentrum mensen tegen die tegen elkaar zeiden, goh dat hondje lijkt precies op Prinz…bleken de buren te zijn van de baasjes van Prinz
Veel succes met het vinden van een ‘wipmaatje’  voor Ebby, komen vast prachtige puppies uit. Houden jullie op de hoogte, hoop dat de rest dat ook doet, tis toch leuk om te lezen.
Dikke kussen uit Purmerend, liefs van Gert-Jan, Els, kids & Floor (die ik trouwens toch ook vaak Florine noem…)


24 februari 2011


Hoog tijd voor een kleine update van onze Floor. We kunnen inmiddels krulspelden zetten zolang wordt haar vacht...en voor een meisje toch een flinke sik!
Het gaat heel erg goed en we genieten elke dag van ons mormeltje. Ze is zo lief, speels, brutaal, nieuwschierig en een knuffelkont. Vindt het heerlijk om door de tuin te racen en denne-appels te vermoorden, het is af en toe net een konijntje zoals ze huppelt. Als het zonnetje schijnt gaat ze als een prinsesje in het zonnetje liggen en genieten.
Ik vind dat ze al heel goed luistert, behalve buiten als haar neus het overneemt...dan is het maar goed dat ze aan de lijn zit, maar daar weten jullie alles van...wat heb ik moeten lachen om jullie 'bos' verhalen....dan begrijp je ook ineens dat het jachthondjes zijn! Alles moet onderzocht worden en haar oortjes staan op scherp, ja volgens mij zit er toch wel wat 'politiehond' in hoor, hahaha.


Kortom, onze kleine meid is al een behoorlijk grote meid geworden, voor zover je dat van een teckel kunt zeggen natuurlijk, ze eet nog steeds als de beste en Gert-Jan is helemaal verkocht. We hebben zelfs al stiekem gedacht dat een nestje ook wel heel leuk zou zijn.


Hoop dat met jullie en de broertjes en zusjes van Floor ook alles goed is.
Kijk uit naar een reunie-dag, lijkt me geweldig al die mormels samen! Wie is nou wie......
Liefs uit Purmerend en tot gauw xxxx

Gert-Jan, Els, Kids & Floor.
20 december 2010

Helleu everrieboddie ....Hier was ik weer. Zo hei...dr is nogal wat gebeurt bij ons thuis de laatste tijd. Mijn baasje en vrouwtje zijn getrouwd!! Dat schijnt heel bijzonder te zijn, dus ik ben maar driftig op zoek nu naar een geschikte vent zodat ik ook kan trouwen. Dan mag je namelijk in een auto die zo lang is als een tram!! Dat ding heet een Limo. Vrouwtje en baasje en de kids zagen er allemaal prachtig uit!! en ze moetsten natuurlijk aalemaal in die grote tramauto...en ik ook!!! Baasje had een gave stropdas om en voor mij hadden ze er ook eentje gekocht in dezelfde kleur. Maar omdat ik over de stropdas zou struikelen tijdens het lopen, mocht dat ding bij mij gestrikt worden. Ik voelde me net een soort van bruid. Toen was er iets heel serieus wat moest gebeuren en ik mocht weer mee. Er werd heel veel gepraat...heeeeeel veeeel vond ik. Zoveel dat ik maar lekker mijn oogjes dicht heb gedaan. Dat was ook het beste voor iedereen volgens mij. Je moet er toch niet aan denken dat de vrouw tijdens de plechtigheid met mij naar buiten had gemoeten omdat ik zonodig een plasje moet doen.
We hebben een onwijs gezellige dag gehad al heb ik het niet allemaal zo bewust meegemaakt...hahaha!!! Hoe het verder met mij gaat?? Helemaal top. ik ben een echte vreetschuur (net als mijn moeder) Ik schrok het allemaal zo snel naar binnen dat ik tegenwoordig mijn maaltijden in 3 porties per dag verdeeld krijg. Verder snap ik nog steeds niet helemaal wanneer ik nou wát precies buiten moet doen. Baasje en vrouwtje hebben voor mij de wekker gezet
's nachts om mij uit te laten...maar ik ben een teckel en je denkt toch zeker zelf niet dat ik met mijn terre billen op de grond ga zitten om daar mijn behoefte te doen??? Nou echt niet. Ik wacht gewoon totdat ik weer in mijn bench lig en uiteraard totdat baasje en vrouwtje weer in hun bench liggen....en dan draai ik een prachtig klein drolletje in mijn bench. Gewoon lekker warm.
Het schijnt zo te zijn dat nu de meest ideale maand van het jaar is aangebroken. Een maand waarin het geloof ik de bedoeling is om in een zo kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk voer naar binnen te werken. En daar ben ik onwijs goed in, dus dat komt helemaal voor de bakker. Mijn baasje en mensenbroers en zussen wensen jullie en alle teckelvrienden een gelukkig, gezond en liefdevol 2011 toe. Ik ga me alvast voorbereiden op de komende "hoe-eet-ik-zoveel-mogelijk" week en jullie horen snel weer van mij.
Dikke lebber...Floortje

25 november 2010

Even een update uit het Purmerendse. Jullie hadden het al gehoord he, ik heb zowaar mn broertje hier in Purmerend gezien! Eindelijk een soortgenoot op gelijke hoogte, ik krijg bijna een nekverrekking van al die grote honden die hier in de buurt wonen. Het gaat heel goed met mij, mijn baasjes hebben eindelijk mijn ritme door, want dat bepaal ik natuurlijk. Ik heb ze ook horen zeggen dat hondjes hun eigen nestje niet bevuilen, nou dat hebben ze dus mooi mis, niks zo lekker als in mn bench of op mn speelkleedje een piesje of, jawel, een poepje doen. Mn baasje komen dan gelijk aangerend met van die heerlijk ruikende zwitsal doekjes, mmm.  Soms laat ik ze lekker met me buiten lopen, ren ik achter de blaadjes en takjes aan, maar wacht ik mooi tot ik warm thuis ben om mn billen op de grond te laten zakken! Ze houden toch wel van me.
Alhoewel....als ik het buiten doe krijg ik een lekker koekje, en als ik het binnen doe praten ze altijd een beetje boos tegen me en pakken ze me in mn nekvelletje, net als mn moeder, tja misschien moet ik het toch maar eens allemaal buiten gaan doen, nou oke dan, maar alleen als het niet regent en waait!
Ik ben al een paar keer mee geweest naar oma in het oude mensjes huis, nou maar die zijn lief! Echt waar ik mag bij iedereen op schoot, en als ik een beetje bibber krijg ik nog een dekentje over me heen ook.
Trouwens op school bij de oppaskindjes is het ook feest, ze aaien me allemaal en gaan met me spelen en knuffelen, echt waar ik weet niet hoe dat komt maar iedereen vind me zoooo schattig! Nou ik geniet hoor.
Mijn baasjes gaan trouwens over 4 nachtjes trouwen, ik weet niet precies wat het is, maar het is hier een beetje een zenuwenboel, kwamen hier zondag zomaar 10 vrouwen binnen en die gingen gewoon mijn vrouwtje ontvoeren, pfff. Ik heb gehoord dat ik mee mag om te trouwen, maar dan moet ik wel een grote strik om...jullie zullen daar ook wel een foto van krijgen denk ik. Nou ik laat nog wel weten hoe het is gegaan. Oh ja, tegenwoordig wordt ik helemaal opgetuigd als we op naar buiten gaan.....
Liefs en knuffels van Gert-Jan (die trouwens helemaal verliefd op me is en hartstikke leuk met me stoeit) Els en de kids, doeiii FloortjeZaterdag 31 oktober 2010


Hii fooks.
It's me Floortje uit Purmerend. Zoals jullie allemaal misschien al weten ben ik  verkast afgelopen weekend. Ik woon nu zo ongeveer aan de andere kant van het land...nou ja....in ieder geval aan der andere kant van de afsluitdijk, Bij Els en Gert-Jan. Ik ben zeg maar de nieuwe baby en daar denkt mijn nieuwe vrouwtje hetzelfde over volgens mij...haha...LET OP...dit mailde ze mijn oude vrouwtje:

Even een berichtje uit Purmerend van Floortje en alvast wat foto's.
De nieuwbakken vader en moeder weten ineens weer hoe het ook alweer was om net een baby te hebben....vermoeiend maar zoooo leuk!
Onze Floor wordt steeds vrijer, ondeugender en toch ook weer makkelijker (alles went). Ze is al behoorlijk aan het socializen, gister heeft ze 's middags gespeeld met twee labradors, en 's avonds met twee beagles, ze is ook al op het bureau bewonderd natuurlijk.
Iedereen wil op 'kraamvisite' komen maar we gaan naar de visite toe om Floor zoveel mogelijk mee te laten maken (met de nodige slaapjes tussendoor natuurlijk). Het is verbazend om te zien hoe ze overal zonder enige gene loopt om alles te onderzoeken, nergens bang voor is (hoe groot de hond ook is) alles onderzoeken en sinds gister ook overal op kauwen. Het lijkt wel of alle 'volwassen' honden denken dat ze van porcelein is want die doen vreselijk voorzichtig met haar, zelfs als Floor de aanval inzet op hun staart, neus of pootjes! Zo leuk om te zien hoe ze op straat steeds meer gaat 'rennen',  met blaadjes en takjes spelen en jawel zelfs af en toe een behoeftetje doet.
De eerste nachten heeft ze natuurlijk "only the lonely" in haar bench zitten piepen (nee wij zijn sterk!). Sinds gister viel het op dat ze op een bepaald plekje naast de bank ging liggen op mijn fleecedekentje wat ik gebruik als ik het koud heb. Gert-Jan dacht dat dat wel eens kon komen omdat dat dekentje naar 'mij' ruikt. We hebben dat dekentje in de bench gelegd en ze heeft vannacht geslapen als een os.
Slechts 1x gepiept, haar uitgelaten, en miepje ging gewoon weer verder slapen! HEERLIJK!
Nou maar hopen dat het door dat dekentje komt en niet omdat ze gewoon bekaf was na al dat gespeel.....we gaan het vannacht meemaken.
In de auto moet ze in een reismandje  dat was de eerste keer een beetje piepen, maar dat was van korte duur, ze slaapt er heerlijk in, ook als we op visite zijn, zodra je haar erin legt, rolt ze zich op en gaat heerlijk slapen (doet ze op schoot trouwens ook, maar ja daar mag ze van de grote baas natuurlijk niet aan wennen, neeee ze moet leren dat ze ook 'alleen' kan slapen.....pfff streng hoor die Meeg).

Dus.....knuffels en aandacht genoeg, ze speelt als ze zin heeft en rolt zich op,  op 'mijn' dekentje als ze wil slapen, voorbeeldige dame!
Veel succes met het 'afstaan' van de rest van het spul. We houden jullie op de hoogte.

Lieve groetjes uit Purmerend, Gert-Jan & Els.


Om even duidelijkheid te verschaffen.....mijn vrouwtje ruikt HEERLIJK...het fleecedekentje is echt DE oplossing. Ik lig 's avonds helemaal gestrekt. Zou ze er een soort van " rustgevende parfum" op hebben gespoten??? Het slaapt in ieder geval super.
Maar nu heb ik haar op een andere manier tuk. Als ze met me gaan wandelen, dan doe ik lekker mn behoefte niet. Ik knijp mijnbillen samen (soort vanbekkenspieroefeningen) en ik kan het heeeeeeeel lang ophouden. Dan zijn we bijna thuis...en daaaaaaar...ligt een mat. Als ik dan bij de mat ben, dan zak ik soepletjes door mijn pootjes...en plas heerlijk van me af. Da's tenminste lekker warm aan mijn billen.
heb ik ze daar ff mooi te pakken!!! Ik vrees wel dat ze me dat nog gaan afleren. Verder ga ik overal mee naartoe, heb vrienden gemaakt. Althans....heb even laten weten aan de LABS wat voor vlees ze in de kuip hebben. Ik heb het hier r3euze naar mijn zin en denk dat ik binnenkort " bruids-meisjes-jurkjes"  moet gaan passen. Ze gaan het namelijk doen volgende maand...TROUWEN!!! Ik mag dan vvast de roenblaadjes strooien en de ringen aangeven. Ze moeten me nog wel even leren om te appooorteeren...of hoe dat ook heet. Maar dat komt vast helemaal goed!!

Dikke Smak
Floortje