Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

03 juni 2014

Het werd tijd...de hoogste tijd om de site weer eens aan te vullen. De wil was er wel maar de mogelijkheid even niet. Door een operatie aan m'n pols/hand was het typen op m'n laptop even lastig en aangezien de Ipad de mogelijkheden (nog) niet heeft, heeft het even geduurd.
De laatste weken hebben wij regelmatig belletjes en mailtjes gehad of Noah er nog is. Ja dat is natuurlijk niet zo gek als er op de site staat dat hij nog beschikbaar is. Maar net als alle andere pups heeft Noah ook een super plekje gevonden.
Als eerste ging onze Bram (Olivier-Ushi van 't Rief) Na maaaaaandenn van wachten en wachten...en nog meer wachten mocht Bram als eerst mee met Riky. Bram(metje) is verhuisd naar Deventer waar hij regelmatig speelt met Bibi....ook een Riefteckelje maar dan een beetje ouder.
Ik geloof (nee ik weet wel zeker) dat het voor Riky voelt alsof Bram er altijd is geweest. De dag na de verhuizing van Bram kwam ook het vrouwtje van Bo (Olleke-Ushi van 't Rief) om haar op te halen. Bo is helemaal naar Belgie verhuisd. Onze "Drama Queen" doet het helemaal geweldig bij Kelly. Ze windt ze daar allemaal om haar pootjes.
En daarmee was het nest van Ushi "uitgevlogen". Op dinsdag 13 mei kwam er bezoek voor Noah. In eerste instantie om te kijken of er een klik was. Maar "het bezoek" was voor ons niet onbekend, dus het kennismaken konden we overslaan. En of de klik met Noah er was?? Ja dat was snel duidelijk. Die klik was er en zo ging Noah-Ebbygail van 't Rief verder door het leven als Jip. En met Jip gaat het goed. Héél erg goed. Hij woont in Hoogland en krijgt regelmatig knuffelweekenden kado van de kleinkinderen. Jip slaapt het klokje rond en ik heb sterk de indruk dat ook in Hoogland een leven zonder Jip niet meer denkbaar is.
Een dag later, op woensdag, kwamen Marieke en Co. om Freddie op te halen. We hebben even her en der wat moeten schuiven omdat Anneke (van Shaffy) liever op vrijdag wilde komen. Dan zou Freddie de nacht van vrijdag op zaterdag zonder broertjes en zusje slapen en dat vonden we toch best een beetje sneu. Dus ik in de telefoon geklommen en Marieke gebeld of ze ook woensdag kon. Dat was geen probleem (graag zelfs) maar dan wel aan het einde van de middag...en zo geschiedde. Onze Freddie (Nelson-Ebbygail van 't Rief) ging verhuizen naar Gasselternijveen (wat een mond vol en jaja...dat is hier vlak in de buurt)
Marieke en Co. hadden ook de nodige maanden gewacht op "de baby" en dat ze weer een baby in huis hebben.....dat hebben ze geweten (en weten ze volgens mij nog steeds) Omdat het zo dichtbij is, had Marieke de mogelijkheid om tussendoor nog een paar keer te komen. Niet dat het wachten daardoor minder lang duurde, maar toch.....beter iets dan niets.
vrijdag ging ook Shaffy (Nick-Ebbygail van 't Rief) verhuizen naar Assen. Ook Anneke had er lang naar uitgekeken en aangezien zij geen Facebook heeft, hebben we haar regelmatig voorzien van foto's en speciaal voor haar alle filmpjes ge-upload naar Youtube zodat ook zij mee kon genieten van de eerste 9 puppy-weken.
En toen was het "eindelijk" tijd voor Poppy om te verhuizen. Die vehuizing had nogal wat voeten in aarde. Er waren een  flink aantal mensen betrokken bij dit complot, waar ondergetekende natuurlijk ook bij zat.
Het was de bedoeling dat Poppy (Noelle-Ebbygail van 't Rief)  op zondag 18 mei opgehaald zou worden door Ivy, en haar ouders Marlon en Frits. Als het aan Ivy had gelegen had ze Poppy het liefst meteen meegenomen toen ze haar de eerste keer had gezien....maar ja...dat was een beetje heel erg vroeg. Vanaf vrijdag 16 mei mocht Poppy verhuizen en Ivy heeft van alles geprobeerd om vrij te krijgen op vrijdag de 16e, maar helaas....ze moest toch echt geduld hebben tot zondag (dacht ze)
Wat Ivy echter níet wist, was dat haar ouders een plan hadden beraamd om samen Poppy op te halen op vrijdag en Ivy te verassen aan het einde van haar werkdag....om daar ineens te staan ... met .... tatattttaatttaaaa ....Poppppyyyyy!
Dus toen Ivy die bewuste vrijdag geheel niets vermoedend naar haar werk was gegaan, vertrokken Marlon en Frits als een speer vanuit Nootdorp richting Erica. Met een onwijs groot "Haags pakket" waar we zelfs op stal nog een aantal dagen van hebben genoten, kwamen ze aan bij ons, en Poppy was er natuurlijk helemaal klaar voor.
We mochten niet eerder iets posten op facebook totdat Poppy was "afgeleverd" bij Ivy, want stel dat ze haar facebook zou checken. Het was nog best lastig om met alle posts van mensen op het Riefteckel FB, om het geheim ook geheim te houden maar het is gelukt! Het gezicht van Ivy sprak boekdelen!! Missie geslaagd.
En zo was het vrijdagmiddag stil bij ons in de kennel...heeeeeeeeeeel stil. Ron heeft altijd wat meer last van het "lege-nest-syndroom" dan ik...maar wennen is het voor ons alletwee wel elke keer weer. Maar zoals dat bij elk nadeel het geval is....ook dit had weer zijn voordelen. Zaterdagochtend hebben we heerlijk uitgeslapen !!!!!!!
We wensen alle nieuwe baasjes ontzettend veel gelukkige Teckeljaren !! Heel veel plezier samen en we hopen jullie allemaal weer te zien tijdens de Rief-Tekelwandeling die we begin sepptember organiseren. Dit jaar in Apeldoorn, maar de uitnodigingen hiervoor volgen nog.
Wij sluiten een puppy-periode af van 2 geweldige nesten met een heel goed gevoel!!!