Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Ari†

Maandag 5 juli 2010

Gisterenavond hadden tranen de overhand toen het telefoontje van de Muldertjes kwam.
Vreselijk nieuws....Ari is aangereden door een auto en heeft dit niet overleefd. Hoe oneerlijk is het! Een teckeldame in de bloei van haar leven, 2 jaar oud. Onze eerste pup...ze is er niet meer!!! Woorden schoten ons gisterenavond toen we Maja aan de telefoon hadden niet te binnen en ook nu kunnen we er niet over uit.
Ari....Het kind van de Muldertjes, het zusje van Joe en Mike...Ari de mannenverslindster....de oogappel van Henri en het maatje in alles van Maja. Wat een vreselijk gemis voor dit gezin. Ari had zich geen betere baasjes kunnen wensen in haar veel te korte leven. Ari...bang voor grote honden en bang om een bruggetje over te steken. Haar jachtneus werd geprikkeld door een paard waar ze achteraan stoof. vanmorgen om 10 uur is Ari gecremeerd en zal ze alleen nog maar voortleven in de harten van heel veel mensen!!!
Wij wensen de Muldertjes alle sterkte van de wereld toe om dit enorme gemis een plekje te geven.
Maja heeft de kracht kunnen vinden om de allerlaatste dagboekaanvulling van Ari op papier te zetten. (Hieronder te lezen)
Dit dagboek blijft een vast plekje houden op de site.
Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die hun blijk van medeleven willen uiten. Schroom niet om het gastenboek hiervoor te gebruiken.
Medeleven doet (over)leven.
Sonja en Ron

Wat een bijzondere, speciale dag een zwarte bladzijde en de laatste bladzijde in Ari haar dagboek werd.


Zondag ochtend 4 juli 2010.

Ik ging optijd uit bed en Ari lag weer is heerlijk tegen het baasje aan, helemaal uitgerekt zodat ze altijd 2x zo groot leek.
Vandaag gaan we 18 ballonnen in de lucht laten voor onze zoon Dylan.
De ballonnen moesten alleen wel op tijd de lucht in want ze waren al behoorlijk geslonken.
Iedereen uit bed getrommeld en  Ari liep om me heen en wist al dat we iets anders gingen doen dan een andere zondag ochtend, namelijk niet uitslapen maar weg.
Allemaal de bus in en Opa en Oma opgehaald die hier bij deze dag ook altijd bij zijn.
Aangekomen bij Madestein bij het veld werden de ballonnen uitgedeeld, ik had dit keer 18 ballonnen in de kleuren rood, wit, blauw en een oranje met 18 erop en een rode ballon met hartjes voor alle andere engeltjes.
Ari was blij dat ze op het veld was en was druk bezig met haar bal, na het los laten van de ballonnen die deze keer heeeeeel langzaam omhoog gingen en we ze ook heel lang konden volgen, totdat we nog maar kleine stipjes zagen.
Hierna werd het tijd voor een bakkie en Ari nog steeds in de weer met haar bal, die je natuurlijk wel een flinke gooi moest geven en dan kwam ze weer om op nieuw te beginnen.
Maar toen gebeurde het ongelovelijke, Ari haar neus ging de lucht in en nam een sprint die niemand bij kan houden richting het paardepad (we weten allemaal hoe Ari op paarden reageerde, zie dagboek), maar het bleek een paard met koets te zijn.
Ze stierde naar de weg in de verte en door het struikgewas. We riepen………… we gilde ARI maar niks hielp. Joe en Henri vlogen achter haar aan en Mike en oma en ik volgde hier achter.
Toen stond me hart even stil…………… een gepiep gehuil van onze Ari ging door merg en been.
Joe en Henri zagen haar nog naar de kant strompelen en bij haar aangekomen zag het er niet goed uit.
Het ongeloof, nee……………………………. Niet onze Ari, de pijn het verdriet die dan door je heen gaat is niet te filmen.
Henri tilde haar op en we zijn snel naar de auto gegaan om naar een dierenarts te gaan.
Maar deze was niet meer nodig, Ari heeft zo’n enorme klap gehad, waar haar kleine lichaam niet tegen aan kon.
In Henri z’n armen is ze heen gegaan.
Het verdriet, de pijn, de onmacht, de tranen, de waarom, de vloeken, de leegte, de waarom op deze dag, de waarom op deze manier, waarom wij. WAAROM ARI………………………..
Ohh Ari onze lieve kleine teckel, nooit meer van jou die lebbers in mijn neus, nooit meer jou geblaf bij de bel, nooit meer het zuigen aan mn arm, nooit meer van jou die mooie kwispelende staart, nooit meer samen een blokje om, nooit meer een warme kruik in bed, nooit meer op schoot in de auto zo hoog als je maar kon om alles goed te kunnen zien, nooit meer die mooie ogen die je zo aan konden kijken, nooit meer samen die heerlijke wandelingen door het bos door wind en regen en sneeuw en zon, nooit meer jou naast me aan me zij, nooit meer jij die de tranen weg likt, nooit meer die blik van jou die alles zei.
Het is leeg in huis het is leeg in ons.
Lieve ARI je was voor ons een wereld hond waar we intens van hebben genoten en veel van houden.
Rust zacht lieve lieve lieve lieve meid, onze hondenkind.


Bij deze willen wij ook alle lieve familie, vrienden, buren en hondenuitlaters bedanken voor hun bijstaan van knuffels,lieve woorden briefjes, smsjes, krabbels, kaarsjes, knuffels en het er gewoon zijn.
Dat doet een mens goed, dat doet ONS goed.
Heel veel liefs.
Henri, Mike, Joe en Maja.


Vrijdag 10 mei 2010.


Beste tweevoeters,

Hier weer een verhaaltje over mij, ik kan zeggen dat het sinds een paar dagen weer goed met me gaat. Teneerste heb ik de wintersport in december redelijk overleefd, moest even wennen aan de sneeuw en kou, had dan last van krampjes in de poot, maar na een paar keer buiten lopen was ik het wel gewend, en dan is het rennen door het sneeuw heerlijk.
Ook oud en nieuw is zonder pillen goed doorstaan, sommige kanonslagen probeerde ik wel weg te blaffen maar ik merkte na tig x dit te doen dat het niet hielp en dat de baasjes het ook niks vonden dus dimde ik wel weer.
Elke dag wandelen is nog mijn grootste hobby, vooral als de bal dan mee gaat en de grote baas, dan is uitsloven mijn streven, dan vlieg ik als zoef de haas door het bos en jaag daarbij ook alle vogels die in de buurt zijn allemaal de lucht in.
Ook op het strand in het water  is het lekker, vooral als je tig keer achter die bal bent aangevlogen, dan even afkoelen, maar ik moet dan wel uitkijken dat ik niet te diep gaat want dan kom ik niet terug, en om nu alleen naar Engeland te gaan No thanks!!
Nu hebben mijn baasjes me laats een kunstje geflikt, ze namen me mee naar de dierenarts (waar ik al zo’n hekel aan heb) en niet voor een controle NEEEE ik moest daar  nog blijven ook, ik kreeg namelijk een spuit bij m’n kont, en dacht oke dat is het we gaan NU naar huis, maar nee hoor………………………….. gaan die baasjes gewoon met mij in de wachtkamer zitten, nou daar werd ik misselijk en eng van dat ik er gewoon van moest spugen, en toen daarna ging het licht bij me uit???
Toen ik wakker werd dacht ik van HMMM dit klopt niet, ik ben niet thuis maar nog steeds bij die enge man brrrr.
Eindelijk kwamen ze dan die baasjes van me, ooohhh wat was ik blij maar oohhh wat was er nu met me aan de hand ik kon niet eens normaal staan, laat staan lopen, en oohh  m’n buik was helemaal kaal en daar zat gewoon een snee in mijn buik met rare draden, die had ik toch echt nog niet daar op die plek!!!!!!!!
Nou eindelijk gingen we dan naar huis en thuis straf ik dan mijn baasjes om heel zielig onder de bank te kruipen en mijn verlopig niet te laten zien.
Maar onder die bank is het ook maar koud en ongezellig dus was ik blij dat vrouwtje me heeft gepakt en op haar schoot ben ik weer in slaap gevallen.
Toen ik weer wakker werd zaten die gekke draden er nog, en die vreemde snee ook, ik probeerde het nog wel weg te likken maar dat lukte niet, het zat gewoon vast in mij.
Na een zware nacht was ik weer blij dat het ochtend was en hoopte ik dat het allemaal gedroomd was maar………………………. Uhh uuhh het was echt waar, niks gedroomd een ware nachtmerrie.
Maar ik moet zeggen dat je na zoiets wel flink verwend wordt, heerlijke rosbief en snoepjes en knuffels tot en met. Lekker hoor.
10 dagen later na niet naar het bos of strand geweest te zijn vond ik het wel welletjes, ik snapte en niks van waarom gingen we nu niet lekker wandelen, die straten hier ken ik wel en vind ze niks aan, ik wil zand onder m’n poten, totdat………………………………… ik dacht yess ik ga met de baasjes nu echt weg, we stappen in de auto, dat is een goed teken dan gaan we vast naar het bos, zegt het vrouwtje “Nee Ari we gaan naar de dokter”, nou toen kon je me weggooien, ik ben boos op haar schoot gaan liggen en keek haar niet meer aan, en ja hoor, we stapte uit lopen richting een deur waar ik niet wezen wil, maarja je zit aan de lijn dus je kan geen kant meer op en ik dacht alleen maar ggrrrrrr niet weer!!!
Bij de dokter in haar kamer moest ik op de tafel, maar daar had ik echt geen zin in, dus ik sprong mooi op vrouwtje maar die hield me weer tegen en zo kwam dat enge mens met een hele grote schaar richting mijn buik en begon te knippen, ik viel nog net niet flauw maar eng werd ik er wel van, het is dat het vrouwtje me vast hield, anders…………………….. eindelijk het was voorbij en gingen we weer naar huis.
En als eerste ging ik gelijk onder de bank om mijn baasjes te straffen voor dat bezoekje bij de dierenarts, nooiiiiiiiiiit meer.
Ze zeggen dat ik nu nooit meer puppies kan krijgen en ook nooit meer loops wordt en schijnzwangerschap vrij bent, nou ik weet niet wat ze bedoelen dus ik zal niet weten wat ik ga missen. Ik was blij dat ik van de week weer ouderwets met m’n baasjes is het bos achter m’n bal kon aan rennen dus ik ben weer op en top in orde.
Tot zover weer mijn avontuur, en wie weet tot ooit.
Lebber van Ari.

Donderdag 3 september 2009.

Hallo Beste mensen hier ben ik dan weer.

Voordat ik mijn reisverhaal vertel moet het vrouwtje nog even kwijt dat ze mij bijna kwijt waren.


Namelijk op een warme dag in juli gingen wij lekker naar Madestein, spelen met de bal heerlijk rennen dus.
Nu gingen mijn neusgaten weer wijd open toen ik de paarden rook en ik mijn poten niet meer kon tegen houden, ik zette het op het rennen dat vrouwtje wel nog net kon zien dat ik naar links ging maar daarna was ik toch helemaal uit het zicht.
Iedereen ging op zoek en riepen zich schor, het vrouwtje liep het ruiter pad af en die kwam ik dus op de terug weg na ongeveer een kwartier tegen oooooooooooooooooohhhhhhhhhhhh wat was ik blij maar ook vooral de baasjes dat ze me zagen, ik kreeg van iedereen een knuffel en ik likte iedereen de tranen van de wangen, maar wat ik zo raar vond, zijn ze blij dat ik er weer ben moet ik gelijk vast aan de riem en mocht ik niet meer richting ruiterpad kijken of ruiken nouuuuuuuuu snap jij het nog!!!!! Maar affijn we zijn ook weer op vakantie geweest dit jaar, en wel met 9 mensen en ik.We zijn dit jaar naar Tsjechie geweest, het was weer een flinke trip maar ik heb me heel goed gedragen, zo af en toe er uit voor een plasje en daarna weer bij de kids achterin tussen het dekbed, heerlijk!!
Daar in Tjechie hadden de baasjes een groot huis gehuurd en ja hoor wat stond er achter het huis met wel heel mooi uitzicht Ja ja “Paarden”, das mooi dan kon ik weer vast aan de lijn, maar deze was gelukkig heel lang en kon ik bepalen of ik in de zon of in de schaduw wilde liggen.
Maar die paarden was voor mij niet zo’n ramp maar wel de trein die achter de berg reed om de 2 uur.
Op zich toch geen probleem denkje nou dan ken je mij niet goed, deze toeterde continu en maakte best een raar geluid, en vrouwtje dacht als Ari er 1 maal in had gezeten dan weet ze wat het is en dan moet het wel goed komen Duhhhhh ech nie, heel die weg heb ik zitten sjeken, trillen en probeerde me te verstoppen wat niet lukte natuurlijk, na de lange rit een mooie wandeling gemaakt tussen hele rare stenen en weer mocht ik niet los tsss, en toen kwam weer het ergste ik moest met die boemeltrein weer terug, en heel de vakantie als ik die toeter maar hoorde kroop ik toch het liefst bij iemand op schoot en dat is met 9 mensen dan wel heel makkelijk.
Affijn het was weer een drukke vakantie, we hebben gerodeld, en ik ben ik een skilift geweest, heerlijk uiteten geweest jaja ik ook, en dan weer met 9 man dan is er altijd wel 1 die het niet lekker vind hahahhahaa.
Ook een dagje Praag geweest, blijken ze daar paarden met een wagentje te hebben ik heb gelijk laten weten met mijn decibel blaf dat ik hier ook op vakantie ben maar dat doet ze niks die viervoeters.
De hele dag daar gelopen, voordeel van mijn kleine pootjes is dat ik lekker opgetild werd en de kinderen lekker niet hahaahhahaha.
Ik hoefde maar naar mijn baasje te kijken en hij begreep mij gelijk.
Aan het einde van de dag toen we naar de auto terug liepen ging het bijna mis.
Joe was met mij aan het rennen op het grasveld (ik aan de lijn natuurlijk) midden op een druk kruising met auto’s, trams, paardenkoetsjes en veel mensen, dat Joe struikelde over mijn lijn en de riem los liet en ik op het rennen zette naar een meneer waarvan ik de enkels niet mooi vond, dus ik blaffen en hoorde achter mij een hoop gebla van AAAAAAAAAARIIIIIIIIII BLIJF, AAAAAAAAAHhhhhhhhhhhh Aaaaarrrrrrriiiiiiiiiii KOM HIER, nou nou wat een ophef ik snapte er niks van ik blaf toch vaker naar lelijke enkels!!
Maar in ieder geval merkte ik dat er iets mis was want er waren 9 man flink verdrietig en gestresssssssssstttt.
Maar gelukkig hoefde ik weer niet meer te lopen en werd ik verder gedragen door mijn baasi.
Ook was het heerlijk om 9 baasjes te hebben want ik kreeg toch een aandacht, ik hoefde heel de vakantie mijn aandachtsblaf niet gebruiken er was altijd wel iemand die met me wilde spelen of kroelen of waar ik op schoot kon zitten of een gezicht kon aflebberen echt een hondenleven.
De terug reis was wel weer een lange zit maar ook die heb ik weer goed door staan, heerlijk op schoot van het vrouwtje zodat ik goed naar buiten kon kijken of we wel goed reden!!!


Thuisgekomen kon ik weer ouderwets in de tuin de katten weg blaffen, en op het strand weer heerlijk achter de bal aan rennen of naar het bos om verkoeling te zoeken.
Ook wilde ik nog even kwijt dat ik toch maar weer mooie zusjes en broertjes heb gekregen, maar als die foto’s van mijn moeder zie op de site dan krijg ik wel medelij met haar want sjongejonge dat is toch nie normaal zeg om puppies te krijgen ik hoop dat dat mij gespaart blijft.
Heel veel vakantie groetjes van ARI.

Donderdag 11 juni 2009 (foto's volgen)

Hallo lieve mensen,

Zo daar zijn we weer, vrouwtje kreeg nog al wat vragen, van Hee hoe is het met Ari je schrijft niet meer, dus vandaar dat we er weer zijn.

Niet dat we niks mee gemaakt hebben, maar vrouwtje had het druk met andere dingen dus vandaar

Zoals jullie allemaal de vorige keer heb kunnen lezen ben ik loops geweest, en daar ben ik natuurlijk al vanaf maar…..Wat er gebeurde!!!!!

Opeens kreeg ik heel erg last van mijn hormonen en deed ik heel lelijk tegen de baasjes, ik wilde niks meer en zeker niet uit, dus ja om dat te laten merken gingen ik happen naar de baas en grommen en wegduiken.

Vrouwtje was helemaal over de rooie en dacht gelijk aan het ergste, ze ging gelijk de baas van mijn moeder bellen om te vragen of zij iets bekends hier in zag, zij stelde voor om naar de dierenarts te gaan om te kijken of ik niet ergens pijn had. Vrouwtje belde gelijk de dierenarts en de assistente vroeg na het verhaal gehoort hebben wanneer ik loops was geweest want het klonk als “SCHIJNZWANGER”, toen ging vrouwtje hier snel over lezen en viel het kwartje.

Poehee wat was ze blij want ze dacht toch even dat ik gek geworden was.

En in de avond gingen we nog voor de zekerheid naar de dierendokter toe voor de bevestiging, nou ik zat daar niet op te wachten want die vent ben ik echt niet vergeten, dus ik zat meer in de kraag van het vrouwtje dan op die tafel.

De dierenarts kon niks gek vinden en schijnzwanger werd bevestigd, het kon een paar weken wel duren zij die beste man en dat heeft het zeker gedaan.

Wat ik nu zoal gedaan heb in die periode, ik had een kleine ijsbeer, hondje en varkentje die mijn puppies waren, kwam niet te dicht in mijn buurt want dan had ik het niet meer, als er iemand aanbelde dan wist ik niet waar ik naar toe moest m’n mand of de deur , ooooohhhhh zo vervelend, en normaal slaap ik tussen mijn baasjes in maar die kregen me 3 nachten niet mee omhoog, uiteindelijk na 3 nachten vond ik het wel welletjes, mits mijn kindjes mee mochten wilde ik graag mee naar het grote bed en dat was goed.

Naar buiten ging ik niet graag, maar met het varkentje in mijn bek wilde ik wel lopen, maar zodra het vrouwtje met me naar het strand ging was ik alles even vergeten, thuisgekomen ging het moederen weer door, eten wilde ik liever niet, maar de lekkere tussendoortjes sloeg ik maar niet over, want mijn bloedsuiker moest ik wel op pijl houden, gelukkig had ik geen last van hangtietjes, dat hoorde ik andere vertellen want dan moest vrouwtje er dit en dat op doen brrrrr, een week later werd het wat rustiger en mocht iedereen in huis mijn kindjes aanraken, behalve vreemde dan, en s’nachts nam ik mijn kindjes mee naar boven en legde ze dan tussen de oksel van het vrouwtje en kroop zelf verder onder de deken, ik vond wel dat het tijd werd dat ze oppas oma werd!!! Ik hoor de baasjes ook praten over wel of geen puppies van Ari, ze wachten af wat mijn moeder doet Ja Ja ik krijg weer broertjes en zusjes in juli, nu ben ik een keizersnee kindje en we zijn benieuwd of ma het zelf gaat doen dit keer!!! Kijk voor mij en de baas hoeft het niet maar het vrouwtje lijkt het zo leuk en dan zou ze er zelf 1 willen houden, nou ……………dacht het niet !!!!! Ik heb het al druk genoeg met mezelf laat staan dat ik moet gaan delen en dan al die drukte enzo, nee niks voor mij.

Affijn de hormonen die door mij heen gierden zijn nu weg en  ben ik weer de oude Ari en ben nog geen spat veranderd, gek op paarden, honden zoek ik liever zelf uit en ben nog even gek op mijn baasjes en hun kinderen, hou nog steeds van wandelen door het bos en strand en vooral met stokken en een bal dan ik rennen, ik loop dan mijn benen uit mijn lijf maar vind dat heerlijk.

En eten doe ik ook weer goed voor degene die zich al zorgen maakte.

Nou beste mensen weer geupdate en ik zou zeggen tot de volgende keer maar weer.

Een groet en lebber van Ari en zijn vrouwtje.


Woensdag 4 maart 2009

Hallo Allemaal, Hier in het Haagje gaat het rustig aan, hoewel…………………………….Ik ben nu ja, ja een echte vrouw geworden want ik ben namelijk loops. Wat een gedoe is dit zeg en dan duurt het ook nog allemaal 3 weken, waarvan ik bijna ben verlost!!!Het begon een paar weken geleden al met het druk zijn om mijn onderkant goed schoon te houden, vrouwtje zag al dat het er anders uit zag dan normaal, en ik had zo iets mens kijk ff ergens anders naar. Tot dat er ook nog eens een rooie vloeistof uit kwam, getsie derrie, en dan had vrouwtje het over bloed, ja dan val ik bijna flauw natuurlijk want ik kan weinig hebben dus moeten ze niet met enge praatjes komen. Zo kreeg ik ook ineens een broek aan, nou ja zeg niet eens een mooie met kantjes, nee gewoon een ordinaire zwarte. En omdat ik graag tussen het baasje en vrouwtje inslaap gaf dit nog een hoop gedoe, ja ken ik er wat aan doen dat die broek s’nachts afzakt!!Dus het vrouwtje maar wassen en poetsen. En dan heb je ook nog eens die reuen, die blijven maar achter m’n kont aan lopen, het maakt ze niet uit wat ik doe, blaffen, grommen, piepen, rennen, ze blijven met hun neus achter me aan lopen.Zodoende dat ik de laatste tijd amper een bos gezien heb. Laats zijn we wel naar iets heel raars geweest, ik dacht we gaan lekker wandelen maar nee hoor we gingen naar een optocht, karnaval noemen ze dat.Mensen zien er dan raar uit en er komen allerlei gekke wagens langs met allerlei kleuren en een hoop sneeuwbuien van papier.En omdat ik zo lekker klein ben mag ik heerlijk in de armen van het vrouwtje of baasje liggen.Totdat die kramp in de armen krijgen hahahahahahaa moet je maar naar het bos gaan met mij dan heb je daar geen last van!!!!!!!Na een tijdje vond ik het wel heeeeeeeeeeeeeeel langdradig worden, en ben ik maar gaan slapen door de herrie heen.Maar die mensen die dan voortdurend langs lopen vinden mij ook een mooi project en moeten mij dan elke keer aaien, en daar wordt je zoooooooooooooooo moe van, ik snap die Britney Spears nu wel een beetje, al die aandacht, poehh hee om je kaal van te scheren!!!Na een paar uur was het eindelijk afgelopen en kon ik weer heerlijk op mijn 4 voeten staan. Nu had Joe laats een film opstaan, en je wilt het niet geloven maar ik heb me ogen uitgekeken en flink naar die glazen bak geblaft, er liepen allemaal van die kleine deftige hondjes op dat scherm, ik geloof dat het Chiwawa’s waren.En die film ging er nog 1 uur en 30 minuten over, sjonge jonge dat ze daar een verhaal over kunnen maken, maar gelukkig keken ze ook nog naar mij om. (moest wel want ik stoorde ze elke keer met mijn geblaf en gegrom hahahahaaaha) 1 voordeel kwam er wel uit die film, de kleding bij hondjes vonden de zij toch wel heeeeeeeeel raar, het scheelt natuurlijk wel dat ik in een mannen gezin zit, buiten het vrouwtje om dan! Dus voor mij geen jasjes en petjes en jurkjes, YESS!!!! Dit was het dan weer voor nu, tot de volgende keer.Lebber Ari.


Maandag 19 januari 2009

Hallo lieve mensen daar ben ik weer, al weer een tijdje geleden maar ik ben jullie niet vergeten!!!!Ik ben dus alweer op vakantie geweest, en nu naar het Limburg we waren daar op een oude camping waar vrouwtje van baby af aan al kwam. Het is voor haar al 30 jaar geleden dat ze daar voor het laatst was.Het is nu een landgoed geworden met luxe huisjes, maar ze had het voortdurend over vroeger zus en vroeger zo.Nou we hebben het er in ieder geval naar onze zin gehad ook al was het onwijs koud.We zijn daar ook naar een heel groot bos geweest, maar baasje vond het er eigelijk niks. Wat bleek, hij was met opa al eerder die dag weg geweest en zagen ze een stuk of 20 jagers een veld in gaan, en toen wij dus in dat bos liepen hoorde je zo nu en dan dat ze aan het schieten waren, dus baas wilde eigenlijk weer terug, maar vrouwtje had zoiets van kom op zeg.Dus toch nog lekker gelopen.
Na een paar dagen gingen we weer terug naar Den Haag.Heerlijk weer in mijn eigen huisje en straatje en tuintje.De kinderen vond ik alleen wel erg onrustig, ze wilden maar naar buiten met vuur en dat mocht niet, en dan was er weer gemopper en boze gezichten.Ook hoorde je buiten soms flinke knallen, ik viel gewoon m’n mand uit, zo hard was dat. Ik schok dan zo dat heel mijn lichaam er van moest trillen, en 2 dagen later was het alleen maar knallen.Die ochtend ben ik ook maar 1x naar buiten gegaan, en de rest deed ik mijn behoeftes heel snel in de tuin en vluchtte ik snel weer in mijn mand. Wat kunnen mensen toch een herrie maken zeg.En het vrouwtje hoorde ik maar praten met mensen over dat een pilletje niet goed voor mij zal zijn maar wel een advocaatje. Maar dat ze eerst zou gaan aankijken hoe ik zou reageren als het heel erg zal worden.Het bleek dus oud en nieuw te wezen en dat met die herrie dat is vuurwerk, tja het is voor mij ook allemaal de eerste keer dus even wennen.In de avond werd het gezellig druk bij ons en de kinderen liepen maar heen en weer naar buiten en naar binnen, ik had zo iets van laat mij maar lekker binnen daar zit je het best.
Tussendoor op die avond werd ik ook helemaal vertroeteld door mijn grote buurvriendin Ingrid, en kreeg ik allerlei lekkere kluiven en nieuw speelgoed, ik vond het wel prima zo, en vergat helemaal wat er zich buiten afspeelde.Totdat heel de club om elkaar heen stond en ik in vrouwtje d’r armen hing en iedereen gilde “GELUKKIG NIEUWJAAR” er werd heen en weer gekust en ik mocht ook lebberen.Toen ging iedereen behalve het vrouwtje naar buiten toe, ik heb daar samen met het vrouwtje naar het vuurwerk gekeken, wat een kleuren gingen daar de lucht in en wat een herrie nogmaals, maar ik vond het allemaal best, en het vrouwtje was helemaal trots op mij, wat een grote hond ben jij heb ik die nacht wel 100 x gehoord.Maar het mooie van zo’n avond is dat ze niet opletten dat er nog lekkere dingen op tafel staan, dus hoeveel gehakt balletjes ik op heb weet ik niet maar het heeft heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk gesmaakt!!
Ook heb ik laatst een verjaardag meegemaakt, en deze was van het baasje.Vrouwtje was hier heel druk mee want hij werd namelijk 50, dat schijnt in de mensen wereld bijzonder te zijn want het vrouwtje had amper tijd voor me.
Daar zat ze weer achter de laptop en dan was ze weer aan het plakken en knippen en ik maar met m’n bal bij d’r voeten of mijn vragende blaf opzetten maar niks hielp.Ja even tussen door een blokje om, of snel door hetbos heen.Maar het ergste was nog de avond voor zijn verjaardag was vrouwtje toch wel met een hele enge man bezig. Mike en het vrouwtje vonden het wel leuk hoe ik reageerde, ik gromde en blafte maar hij gaf geen kick, en ik heb daar zo’n hekel aan als mensen mij niet netjes gedag zeggen. Er zijn een paar vrienden van de baasjes die dat niet doen, nou ik blijf dan gewoon irritant door blaffen tot dat zij iets zeggen, of moeten van het vrouwtje want die begrijpt dat gelijk.Maar terug te komen op die ouwe baas, dat bleek dus een pop te zijn en werd gelukkig in de voortuin gezet.Het was de dag erna vroeg op en het feest ging beginnen.
Toen ik in de ochtend buiten liep met de baas zag ik op elke lantaarnpaal mijn baas staan en hij maar lachen, en ik had zoiets van hé daar heb je hem, en daar ook en daar en daar!!!!!In de avond werd het zo druk dat ik keelpijn kreeg van het blaffen als de bel ging.Gelukkig kon ik verder op de schoot van oma slapen want al die grote voeten om mijn heen vind ik maar niks.In ieder geval is mijn baas nu abraham geworden, en heeft het vrouwtje weer gewoon tijd om met mij heerlijk te wandelen.Tot de volgende keer.Met leuke verhalen hoop ik maar weer.
Lebber Ari.


20 december 2008.Hallo Ari vrienden.
Nou, nou, nou, wat een dagen zijn het weer geweest.
Zo zit je helemaal onder de plakband, pakpapier en in een zak vol met kado’s.
En zo staat er ineens een boom in huis waar ballen inzitten, maar……………………. waaaaaaaaaaaaaaaar je vooral niet mee mag spelen, hmmmm flauw hoor!!!!!!!!
Tussen door ben ik natuurlijk ook bezig geweest met mijn avonturen, want het bos of strand slaan we niet over, vrouwtje vind het heerlijk dus tja dan (moet) ga je wel mee.
Zo heeft ze weer een nieuw stukje ontdekt in Den Haag, waar ze nog nooooooooit geweest was, hahahahaahhaa zo komt ze nog ergens dankzij mij.
Voor de Hagenaars onderons achter de Uithof is dus een heel mooi wandelgebied, je waant je gewoon in een ander deel van Nederland, maar 1 waar ik goed overzicht heb, ik kan dan de vijanden aan zien komen, want ja die mormels op 4 voeten zijn maar rare dingen, vooral die grote.
Weet je wat ik zo vervelend vind, ze zitten elke keer gelijk met hun neus bij me, ehh nou je weet wel!!, en omdat ik zo klein ben word ik dan ook gelijk omhoog gelift en sta dan op 2 poten, niet prettig nie!! Ik laat dan mijn witte tanden zien en maak duidelijk dat ik hier niet van gediend ben, maarja……………….. je heb van die mannen die maar door blijven gaan pfffff…………. om moe van te worden, ik ga dan bij het vrouwtje staan en hopen dat ze dan weg gaan.
Maar eerst een ander verhaal, laats was er in de straat achter ons toch wel iets raars aan de hand, we hoorde een hoop herrie wat uit de lucht kwam. Daar zag ik me toch een grote gele vogel, zo groot had ik ze nog nooit gezien, en omdat ik vogels wel leuk vind ging ik wel twijfelen aan deze.
We gingen met z’n allen naar buiten, jaja ik moest weer is mee, staat er dus bij ons om de hoek een grote gele vogel in het speelveldje, nu hoorde ik zeggen dat
dat gele ding een helikopter is voor trauma gevallen, ik zal jullie dat verhaal sparen want dat was niet leuk.
Maar die gele vogel was toch apart om te zien zo op een speelveldje, het duurde nog wel even voordat hij weer de lucht in ging, dat maakte toch een kabaal, en een wind wow ik waaide zowat bij het vrouwtje weg, en m’n haar zat ook gelijk door de war.
Een surprise avond heb ik ook meegemaakt, mensen doen toch rare dingen om met elkaar te kunnen lachen, ik vond het wel best, ik heb lekker liggen slapen bij het vrouwtje en daarna genoten van de rotzooi die de mensen maakte, alleen moet ik wel uit kijken voor die grote voeten, als er zoveel mensen bij elkaar zijn en dan ook nog 1 met maatje 47 dan ga je wel bukken of rennen. Gelukkig ben ik niet plat gedrukt dus was mijn heilig avondje goed afgelopen.
Laats waren oma en vrouwtje weer met mij naar het uithof gebied geweest, zelfs oma kende het nog niet dus die heeft ook haar ogen uitgekeken, en ik weer heerlijk gerend totdat oh oh!!
Er weer een witte auto voor onze neus stopte met jawel 2 boswachters erin, ja ja ik ga ze nu herkennen hahahahhhaa, afijn ze hadden een heel verhaal over het gebied waar ik dan wel en niet los mag, heel verwarrend voor het vrouwtje, want het schijnt dat boze hondenbaasje de bordjes, verboden voor honden, elke keer weg te halen, ja je kan moeilijk met een plattegrond gaan wandelen, maar deze bosmannentjes waren wel aardig, want ze gingen niet in hun boekje schrijven, maar ik moest wel weer aan de lijn, sukkels!!!!!!!!
Dus we weten nu waar het wel en niet mag, zo ongeveer dan?
Oja, dit verhaal vond vrouwtje ook zo leuk, maar ikke niet hoor, we gingen naar het strand en omdat ik daar al eerder geweest was had ik er helemaal zin in, totdat……………………..wij stapte uit de auto, geen probleem, van de parkeerplaats richting strand geen probleem vrouwtje wilde mij bijna loslaten geen probleem, maar nu komt het, gaat er ineens een achterdeur van een Mercedes busje open, ohoh PROBLEEM, komen er een stuk of 12 ADHD honden uit die achterbak racen en een hoop lawaai dat ze maakte, nou niet
normaal zeg, en er was maar 1 vrouwtje bij, zij durft!!, ze rende om mij heen en stuiterde alle kanten op, dat zelfs 1 grote hond in de knoop van mij riem raakte en ik een dubbele salto maakte, en met mijn neus in het zand terecht kwam.
Vrouwtje haalde me uit de knoop en gelukkig liepen die dolle honden door, vrouwtje vond het zo lachen vooral toen de laatste hond  uit de bus kwam, je raad het al, het was een teckel, nou ik vond het niks want volgens mij spoorde die ook niet!!!!!!!!!
Ik wilde gelijk weer terug naar de auto want ik had het wel weer gehad!! Maarja vrouwtje kennende die wilde het strand nog op, nou oké we gingen toch, maar ik heb wel voor elkaar gekregen dat WIJ de andere kant op gingen, en niet achter die bulldozers aan.
Na een tijdje lopen en ik het weer goed naar me zin had, kwamen we weer een raar mens tegen, ze viel ineens op haar knieën voor me en riep maar OH wat ben jij mooi Ooh wat een poepie en oeh en ahh en haar man stond naar het vrouwtje te kijken zo van, laat maar gaan dan heeft ze haar portie weer gehad voor vandaag, maar ik keek naar het vrouwtje van ehhhh gaan we nu snel naar huis want honden sporen zo nu en dan niet maar mensen ook niet hahhahhaaahaa.

Nou dat was het voor dit jaar, we gaan geloof ik van een kerstvakantie genieten, geen idee wat dat is maar het klinkt wel goed.
Ik wens iedereen een blaffend nieuwjaar, en ik hoop dat ik in 2009 weer leuke avonturen mag beleven samen met mij baasjes.
Tot volgend jaar.
Lebber Ari en x van vrouwtje.


Dinsdag 25 november 2008


Hallo Ari fans,
Sinds ik op hyves sta ben ik wel populair zegt het vrouwtje.
Iedereen vind dat zij het leuk schrijft en dat ze een boek moet maken, maar dat kan dan wel zo wezen, maar de avonturen komen echt van mij, oké ik heb haar wel nodig om het op te schrijven, maar als ze mij niet had………………………………………!!!!
Zo beleefden we weer rare avonturen met elkaar de laatste tijd. Zo hebben ze in de mensen wereld toch iets raars in november. Er schijnt dan een oude man in een rood witte jurk en een lange witte baard het land in te komen met allerlei hulpies in mooie gekleurde pakjes. Dan denken jullie misschien hoe weet jij dat nou? Nou kijk… de kleinste baas Joe is hier in huis er heel erg mee bezig. Hij kleurt continue die figuren in en maakt allerlei knutsels, die dan lijken op een schoen en tja schoenen vind ik nog steeds interessant en papier ook, dus ik heb ze voortdurend te pakken, tot ergernis van Joe, tussen mijn tanden zitten. Zodoende komen die figuren mij bekend voor.
En zo gingen we dan op zaterdag de 15e met een hele bus vol richting het strand. Ik dacht nog van zoooooooooooooo ze gaan mij nu met zn allen uitlaten Oma, Har, Nick, Joe, Mike, Baasje en het vrouwtje en Moi, ik dacht nog Yesss gezellig…………………maar dat was voor korte duur.
Bij de zee aangekomen mocht ik maar even los, alleen maar omdat ik zo’n rare vogel in het water zag zitten en ik er achter aan ging niet wetende dat het water meteen diep was. Dus ging ik koppie onder, en dacht uit te kunnen rennen op de rots die ik daar zag om verder achter die vogels aan te gaan. Die rots is dus tussen het strandje en de haven, en die rots is de muur die omhoog loopt bij de haven en geen railing  heeft. Vrouwtje en Mike gilden zich een ongeluk maar ik zie geen gevaar ik zie alleen vogels, dus……………………………. rennen, tot dat ik afgeleid werd door Mike en toen maar snel naar vrouwtje terug ging, die mij gelijk aan de riem deed, hmmmmmmmmmm flauw hoor.
Vrouwtje zat helemaal te trillen want die dacht dat ik zo de afgrond in zou rennen, het is best maar ik zat te rillen van de kou. Jeetje dat zoute water is best koud zo op de vroege morgen. Ik mocht toen tussen de jas van het vrouwtje zitten en dat vond ik wel best, lekker warm.
Toen werd het steeds drukker bij het strand en liepen we een lange weg de zee in met aan beide kanten alleen maar water, ik vond dit maar niks, ik dacht nog “wie gaat er nu hier met die kinderen lopen laat staan STILSTAAN!!! Gelukkig bij het einde van die weg was er aan de ene kant een muurtje met een hekje. Maaaaaaaaar……………………………….. aan de andere kant niet, LEVENSGEVAARLIJK DIE MENSEN, Het was niet de keus van het vrouwtje, maar van onze kleine Joe, die vond dit wel een mooi plekje, waarom weet ik nog steeds niet, maar de kinderen en ik mochten ons niet meer bewegen van het vrouwtje en moesten zitten blijven. Om ons heen was dus al dat water en daar voeren allerlei bootjes van groot tot klein, dat zag er wel gezellig uit maar waarom die kindjes om ons heen zo gilde en opgetogen waren……………………….. Ik weet het niet. Joe had praatjes voor tien en ineens werd er geroepen HIJ KOMT HIJ KOMT, allemaal riepen ze,  SINT, SINT en ja hoor, ik zag het ineens, dat was die man met die baard en die gekke mannetjes in gekleurde pakken. Nou, nou wat een herrie zeg maken die kinderen, maar iedereen was blij om hem te zien, zelfs oma glunderde, ik weet niet wat opa hier van zal vinden!!!!!! Oma die zo blij is om die andere opa figuur te zien hahahahahha!
Afijn de boot voer voorbij en Jaaaaaaaaaaaaaa hoor de kinderen kijken en draaien mee richting de kant waar geen muurtje stond, dooooooooooood eng, maar de grote mensen hielden het goed in de gaten. Het was waarschijnlijk voorbij want iedereen liep daarna weer richting de weg.
Wij bleven nog even staan, en ineens horen we oma zeggen “van wie is dat kleine kindje” hhhmmm??  Staat er dus aan onze kant (gelukkig) een klein jongentje met een zakje popcorn in zijn handje, maar zonder papa of mama.
Het laatste restje mensen liepen door en niemand keek nog naar hem om.
Zelfs ik kreeg tranen in mijn ogen.
Oma en het vrouwtje ontfermden zich om hem, maar daar moest hij niet zoveel van hebben en omdat ik daar toch nog in die jas van het vrouwtje zat, en hij heerlijke popcorn in zijn handje had, deed ik wel een poging en gaf ik hem een paar lebbers over zijn wang. Hij begon gelijk te stralen. Nu snap ik  waarom oudere mensen altijd tegen mij zeggen………………. Heee mensen redder!!!!!!
Maar het lachen was niet voor lang, hij wilde toch wel zijn mama. Maar wat wij zagen was niemand. Vrouwtje wachtte nog eens 5 minuten en belde toen de politie, maar toen zagen we in de verte iemand ons te gemoed rennen.
En ja hoor het was zijn papa, wat was hij blij, maar………………… wij ook. Vrouwtje kon het zich niet voorstellen dat je hier op deze plek je kind kan vergeten, maar zijn papa zal het zijn hele leven niet meer vergeten, wat was hij blij om zijn kind te zien.
Ik vond hem maar een grote oelewapper!!!!!!!
Ik heb die kleine vent nog een grote lebber gegeven, en zo is zo’n rare dag toch nog goed afgelopen, en heb ik later nog genoten van de pepernoten.
Dit was het weer even voor vandaag, maar er komt nog meer, dat beloof ik maar al te graag.
Lebber van ARI.

14 november 2008
Hallo fans en teckel vrienden.
Het waren toch wel weer rare weken hier in het Haagje. Zo wandel ik vaak met het vrouwtje, wat zij heerlijk vindt en ik ook natuurlijk. Althans meestal.
Het lekkerste plekje vind ik Madestein. Het is daar zo heerlijk open en ik hou van heel hard rennen en dat kan daar perfect. Vooral langs het water dan kan ik de vogels op stang jagen! hahahahaaha.  Ze denken dan echt dat ik geflipt ben, maar dat is niet zo. Ik vind het gewoon heerlijk om mijn haren in de wind te voelen.
Omdat het wintertijd was geworden dacht het vrouwtje, komop Ari  gaan we lekker met z’n 2tjes naar Madestein. Want oja vrouwtje heeft weer een eigen boodschappen karretje(auto). Daar kunnen wij dan samen overal mee naar toe tuffen, want tuffen doet dat ding zeker. Tjonge jonge als je luxe gewend bent dan is dat voor teckels best ff wennen.
Maar ik mag niet zeuren want ik heb wel meer uitzicht dan in die bus van de baas, en we hebben het samen heel gezellig.
Maar even terug komend op ons uitje. Ben ik daar lekker aan het rennen worden we gestoord door een auto op het veld. Wat is dat nu??? Stappen er 2 dames uit in het blauw(politie) met een pistool in de broekzakken. Ik dacht ohoh... vrouwtje wat heb je nu weer gedaan!!!!!!!! En een man in het groen(boswachter) Hij durfde schijnbaar niet alleen!!. Ze gingen met vrouwtje kletsen en ineens kreeg ik mijn lijn weer om. Hmmm wat is dat nu??mag ik niet meer vrij lopen???!!!!!! Na lang kletsen kreeg vrouwtje een geel papiertje van die blauwe vrouw, en van die groene een boekje. Vrouwtje liep met mij weer terug terwijl ik nog lekker verder wilde rennen en vrouwtje mopperde nog in haar zelf en eerst begreep ik er geen bal van maar later dus wel.
Wat bleek nu, we mochten daar niet lopen, nou ja vrowutje wel maar geen honden, en zeker niet los.Vrouwtje wist dit niet. Zij loopt hier al jaren en jaren geleden ook bijna elke dag met de Bouvier Rinus en heeft nooit iemand gezien.
En nu kreeg ze niet eens een waarschuwing maar gelijk een bekeuring, van ja wel……90 euro!!! Vandaar dat gele briefje, vrouwtje zei tegen die blauwtjes dat ze het belachelijk vond en heeft zich verder ingehouden, want in discussie gaan gaat alleen maar meer kosten.
Dus dat was even een duur kwartiertje!!!! Van die groene kreeg ze een boekje en daar stond in waar je hond wel en niet los mag lopen in Den Haag, misschien handiger geweest als we die eerst hadden gehad hahahahahaaha
Maar dit heerlijke gebied kan ik dus vergeten, balen hoor.
Nu heb ik ook het strand ontdekt en dat is ook wel goed vertoeven. Ik kan dan ook heerlijk racen mits ik geen andere honden tegen kom.
Want dat is wel mijn probleem. Ik heb het niet zo op andere honden. Ik kruip dan het liefst in vrouwtje dr nek, tussen haar benen haar voeten of in de jas het maakt niet uit waar, als ik maar veilig ben. Mijn staart zie je dan haast niet, want deze laat zien dat ik er niets van moet hebben.
Met bekende honden gaat het steeds een stukkie beter, behalve die Sjonnie dan, want die sloopt mij af en toe.
Hij bespringt me, bijt in mijn kont en mijn oren, ik laat dan wel mijn witte tanden zien, maar die ziet hij weer niet, en hij heeft niet eens haren voor zijn ogen!!!!
Hoewel ik hem wel graag zie want als vrouwtje zijn naam roept dan moet ik toch even kijken.
Het gaat dan even goed en dan....ja hoor gaat tie weer.
Vrouwtje hoopt dat het goed komt met mij anders gaan we naar een hondenfluisteraar hoorde ik haar lachend zeggen…………… hmmm ja ja.
Als we in het bos zijn, komen we ook geregeld honden tegen en het nadeel van het bos is dat ik ze vaak niet zie aankomen, dus dan sta ik weer oog in oog met 1 of andere hond die van alles wil besnuffelen bij mij. Ik duik dan snel tussen vrouwtje dr voeten en voel me dan veilig, als we weer lopen dan loop ik ook zo dicht mogelijk bij haar zodat ze bijna struikelt over mij.
Wel vind ik de mensen gaaf. Die zijn allemaal zo lief, en ik krijg ook zoveel aandacht. Tijdens het wandelen hoor je dan ook vaak ooooooooooohhhhh wat een moppie en die oogjes en zelfs tijdens hun mobiele gesprek zeggen ze nog “wat is tie mooi” Ja dan loop ik weer met m’n staart omhoog zo van kijk maar goed naar mij.
In huis ben ik ook min of meer de prinses. Ik mag heerlijk op de bank of schoot, en bij slecht weer in de tuin voor mijn behoeftes, wat wel betekent dat ik het graag allemaal ophoud en alles bijna in de tuin doe.
Al lopen ze kilometers met mij het maakt mij niet uit... ik hou het op voor in de tuin.
En het bed slaapt ook heerlijk. Ik moet wel eerst in mijn hondenbak in, maar na 2 uur dan krijg ik spierpijn en wil ik graag onder een warm dekbed en slaap ik heerlijk tussen de baasjes in.
Soms wordt ik wel gestoord in mijn slaap, dan komt Joe naar beneden om te plassen. Ik begrijp dat nog niet en denk dan vaak dat er een vreemde binnen komt en laat met blaffen weten dat deze niet welkom is.
Joe zegt dan heel dromerig “Ik ben het Ari” maar dan wil ik eerst zien en dan geloven.
Dat houdt dan wel in dat alle buren wakker zijn hahahahhahaa.
Wordt weer vervolgd

Donderdag 16 oktober 2008
Hallo (ARI) teckel liefhebbers, daar ben ik weer. Ja alweer snel want het een en ander is weer gebeurd. Geen enge dingen of zo maar toch leuk om weer te vertellen.Ik begin eerst over de uitlaat plekken Hier in Den Haag hebben ze eigenlijk wel allerlei soorten, nl bossen, duinen, parken en strand. Bossen en parken heb ik al veel gezien en de duinen pas geleden, dit waren allerlei sluipweggetjes en paadjes dat ik dacht, niet te ver van het vrouwtje dus het liefst tussen haar benen lopen, zodat ze dan haar nek bijna breekt als zij niet oplet hahahahahha.
En dan heb je Madestein dat is me toch gaaf. Dat zijn hele grote grasvelden met bos en water er omheen en daar kan ik rennen niet normaal, zo heerlijk. Het weekend waren we er ook geweest, en er gingen ook 4 kids mee om met mij en de voetbal heen en weer te rennen, nou dat was gaaf ik heb ze laten rennen dat wil je niet weten. Het water vind ik ook wel steeds spannender maar ik doe wel voorzichtig want ik weet wat er kan gebeuren, en ik lijk niet op mijn zusje!!!!!!!!! Dus wat gebeurde er “plons”, lag ik er zomaar in, nou………………… zeg dat was raar en NAT.Brrrr gelukkig werd ik er... hup ...uitgetrokken anders had ik de bodem ook nog gevoeld. Hierna ben ik gaan rennen en was ik in een mum van tijd weer droog.Toen gingen de mannen weer voetballen en ik ging met de stok en bal verder spelen. Toen het aardig donker werd gingen we weer richting auto, maar mijn neus wees mij nog even een andere kant op en ja hoor .... had ik me daar toch een heerlijke kippekluif te pakken, zodat ik nog even bleef. De baasjes maar roepen en ik niet komen  natuurlijk want ik ben een teckel, waarop Mike het zag door ...de schemering... dat ik WEER iets in mijn mond had ...(de verrader!!!) Zij weer achter mij aan rennen, maar die kluif was van mij dus ik liet me echt niet pakken. Maarja 6 tegen 1 schiet dus niet op en moest ik het maar opgeven. Vrouwtje had zoiets van, ...wat heeft ze nu weer in haar bek. Het was al donker dus zagen ze niets hahahahahhaahaa kon ik nog verder kauwen. Ploteling kwam er een lichtje en hopla ...weg kluif, dat was balen…… en de baasjes maar mopperen. Hopen dat ze niet ziek wordt enz. Nou ik heb een sterke maag en heb nergens last van gehad.

Ook ben ik met het vrouwtje en vrienden die dus een heeeeeeeeeeeeele grote hond heeft naar een ander park geweest. Hier kon je in de speeltuin en in het water en door het park lopen. De kids gingen spelen en ik met Balou (zo heet die grote) heerlijk lopen, ja die ouwe kan het nog aardig, maar die ging ook als een zeehond het water in.Nou mij niet gezien ik hou het liever droog, dus gingen we weer verder lopen en ja hoor wat komen we tegen….. een bruggetje!!! De trouwe lezer weet dat ik niet van bruggetjes houd en er zéker niet over heen loop, dus iedereen liep er over heen ook Balou. En het vrouwtje werd opgestookt dat ze gewoon door moest lopen en dat kleine Ari echt wel zou komen. Nou daar stond ik dan! Ik wachten op het vrouwtje en wat doet ze???………. gewoon niet komen hé!!!! Tja en ik hou heel veel van haar dus heb ik mijn ogen maar dicht gedaan en ben er snel over heen geremd, en ik moet zeggen HET DOET GEEN PIJN.De 2e keer heb ik het zelf met mijn ogen open gedaan, het was er heerlijk, maar de speeltuin was ook gaaf met de kids.En dan zal ik jullie nog de straat honden voorstellen, wij hebben nl een soort van hondenveldje verderop in de straat waar honden en baasjes elkaar leren kennen. Ik moet er niet zoveel van hebben dus probeer ik die tijden zo aan te passen dat het dan leeg is op het veldje, maarja zoals je al begrijpt lukt dit niet altijd, dus dan kom je tegen, ..Nick de Steffard, een reu. Johnny de Jack Russel, ook een reu. Happy, een zwarte Herderteef. Joost, een Chi wa wa (of zo iets) enMimi Chi wa wa, net zo oud als ik en ook een teefje. Dan hebben we Woest,  een black tan Teckel (gladharig) en de laatste die ik ken heet Dapper, een hele kleine choco Teckel (bijna 1 jaar) .
En vast nog andere die ik nog niet ken.Maar poehee die zijn druk en maken een herrie die mannen. Ik zit dan echt in de jas van het vrouwtje of onder een stilstaande auto. Brrrrrrrr niks voor mij.En nu het laatste nieuwtje Vrouwtje gaat niet meer naar puppy cursus!!! Ikke blij want ik vond het 10x niks. Ik deed wel mijn best, maar word zenuwachtig van al die honden en geblaf (heb ik van mijn moeder) en die man ging een beetje te ruw met mij om dat ik het op het piepen zette en dat vrouwtje een gezicht trok waarbij dr mond goed open viel.  Zo van EN ALS JE DAT NOG 1 X DOET DAN DOE IK DAT BIJ JOU!!!!


Ben je nu helemaal!!!!!!!!Die man had het ook over vrouwtje d’r smoeltje dat stond hem niet aan. Nee vind je het gek? Jouw praktijk staat haar en mij niet aan grrrr waf waf grrrr gromgrom…… Er werd een hoop gebla bla bla maar toen de les afgelopen was, en die man het weer over mij had, dat het belangrijk was voor Ari, en dat je moet laten zien wie de baas is bla bla bla, ttsss nou dat hoef je echt niet tegen mijn vrouwtje te zeggen die weet heus wel hoe het moet, en daar heeft ze die man niet voor nodig. Mijn wurgriem ging thuis gelijk de prullenbak in want die les praktijken van hem willen we niet. Het is een hobby en geen drilkamp, en ik hoef geen politiehond te worden. Dus ik ben gelukkig van puppy cursus af…………YEAH!!Jammer voor de verhalen, maar ik verzin wel iets anders!!!!!!!Tot zover mijn verhaal.Tot gauw.Lebber van ARI.

Maandag 6 oktober 2008


Hallo allemaal,
Hier ben ik weer, het is weer even geleden maar ik dacht kom op vrouwtje, doe eens wat met dierendag!!
Niet dat ik niet al verwend ben hoor. Weer nieuwe kauwstaven, een voerbak, tja……………… ze weet wat ik mooi vind, hahahahaaha.
Maar nu mijn verhaal want het een en ander is weer gebeurd.
U weet wel..die puppycursus. De derde les was ik namelijk weer van de  partij. (Tijdens de tweede zat ik in Groningen).
We gingen nu met z’n allen in de auto naar Madestein ik dacht Yess ....we gaan weer rennen. Maar nee hoor, mijn droom werd weer verstoord door al die hondjes die in een rij achter elkaar aan lopen, oké dacht ik doe wel even mee, maar dan ook even, dus ik ging weer liggen na 6 rondjes mijn best te hebben gedaan.

Maar vrouwtje zat maar te zeuren, dus deed ik maar weer mee, maar ik moest wel buiten de lijn want anders hield ik iedereen op. Ook mocht ik niet naar mijn baasjes die aan de kant stonden…………………………. Flauwe bedoeling hier.
Eindelijk was het pauze en kon ik even bij komen. Nou ja bijkomen………….. zitten al die honden weer aan me. Ik vind dat maar niks. Geef mij maar een paar handen, die doen tenminste normaal met je en niet zoals die vierpoters.
Toen kwam het sein, we moesten beginnen, loop ik daar ineens met het baasje, ja…je leest het goed...met BAASJE. Dan doe ik dus wel stoer mee. Kan hem niet voor paal zetten toch!, maar naar een paar rondjes vond ik het wel weer best, en ging ik er lekker bij liggen.
Maar nee hoor kwam het vrouwtje erbij lopen, ja dan wil ik wel weer mee.
Nou ik was blij dat het afgelopen was en dat ik in de auto zat, wat een rare hobby’s hebben die mensen toch.
Nu is er in de straat een pup bijgekomen, en wel ....een Jack Russel... genaamd Sjonnie. Nouuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wat een portret is dat zeg, die is druk…………………. Hij wil mij alleen maar tegen de grond duwen. Maakt salto’s van een stoeprand af, springt als een circus hond over mij heen en kan keffen……………… niet normaal zeg.

Hij kan misschien volgens de baasjes leuk zijn, maar ik heb mijn twijfels. Moet natuurlijk wel aan mijn reputatie denken!!!
We gaan zo af en toe op bezoek, of ik kom hem tegen met het rondje door de straat, nou dan wil hij gelijk op me, Mike zei al: "straks krijgen we kleine Jackels". Ik weet niet wat hij bedoelt maar het klinkt voor geen meter!!!!!!!!!
Dus als ik Sjonnie nu zie dan ga ik gelijk rechtsom.
Ook zijn er verder in de straat 2 teckels komen wonen, volgens vrouwtje zijn ze mooi, maar niet zo mooi als Ari natuurlijk!! Ik zie ze alleen niet vaak want hij loopt op andere tijden buiten." Hij" is het baasje van die 2, en toen hij mij voor het eerst zag zei hij "TECKELPOWER". Vrouwtje begreep het eerst niet zo, maar toen ze de 2 teckels zag ging het lampje aan.
Volgens het vrouwtje was de kleine teckel een lekker ding, nou daar hou ik me nog niet mee bezig hoor.
Laatst gingen we weer naar het Zuiderpark. Vrouwtje en Mike gezellig mee, racen over het groene tapijt samen met Mike. Dat was cool, en de kraaien hadden geen rust want ik joeg ze de stuipen op het lijf.
Toen we een end verder waren en bij de bosjes kwamen kreeg ik een heerlijke geur in mijn neus dat ik gedwongen werd om die bosjes in te gaan, vrouwtje en Mike gillen maar dat kon me even niet boeien, ik moest er heen.
Toen ik samen met Mike uit de bosjes kwam, (want Mike holde maar achter mij aan) gilde hij: "Maaaaaam.... Ari heeft iets in dr bek". Tja, dus ik maar rondjes rennen en zij achter mij aan tot vrouwtje mij had. Toen deed ik hap... slik en vrouwtje stond naast mij bijna te kotsen want ze vond mij stinken,.... naar ....stront. Nou zeg………….. werd ik toch vermeden en thuis gekomen werd ik gelijk in bad gedaan. Ik snap er niks van!!!!!!
Toen ik uit bad kwam moesten ze wel weer lachen, maar bleek dat ik er niet uit zag, lekker stel.
Ik hoorde ook dat we daar voorlopig niet meer heen gaan…………………. tttsssst...belachelijk gewoon!
Nu was er weer een puppy cursus deze week en het vrouwtje moest werken, dus het baasje met Joe er naar toe. Ja ja en ik ook natuurlijk! Gelukkig was het nu weer binnen, want het regende hier niet normaal meer.
Het vrouwtje was heeeeeeeeeeeeeel nieuwsgierig hoe ik het gedaan had, en jaaaaaa ik had heel goed mijn best gedaan. Nee, echt zonder dollen. Die meneer zij zelfs "heb je geoefend met Ari?" Nou...écht niet! Het vrouwtje is nu zeer benieuwd hoe ik het volgende week doe.
Ik merk wel de laatste tijd dat ik niet echt een straat hond ben maar meer een natuurliefhebber. In de bossen en duinen heb ik het bar naar mijn zin, en op straat moeten ze me soms vooruit slepen. Tja, smaken verschillen, dus nu maar hopen dat de baasjes ooit gaan verhuizen naar een mooi bos!!!!.
Nou tot blafs.

Vrouwtje haalde me uit mijn slaap en hop daar moest ik in de fiets mand, ik dacht nou we gaan weer lekker racen in het park maar dus niet.
Ik kwam ineens bij een gebouwtje met allemaal leeftijds genoten in allerlei maten, maar vooral grote maten!!

Daar stond dan een man te blablabla en toen moesten we allemaal in een rijtje achter elkaar een kunstje doen, nou ik heb 10 stappen voor het vrouwtje gedaan en me 1x naar de grond laten drukken omdat ik MOEST gaan zitten maar daarna ben ik gaan liggen plat op de grond en gaf het op, sorry voor het vrouwtje want die stond daar maar!!!!!! Maar ik ging echt niet meer verder, ga een beetje als een malloot rondjes lopen en kunstjes doen, ja doei ik ben niet van gisteren!
Ja toen we klaar waren toen ging ik lopen, en buiten was iedereen verbaast om mij te zien lopen, zo van KIJK hij (ik ben een ZIJ) LOOPT.

Toen we thuis kwamen lag het vrouwtje helemaal in een deuk het verhaal te vertellen aan mijn huisgenoten, en ze zij tegen de baas JIJ wilde toch een Teckel dus maak jij die cursus maar af hahahahahhahahhahhaahha doet tie toch niet, want als er 1 iets zielig vind dan is hij dat wel hahaaahhaa.

We zijn laatst weer een weekendje weg geweest met opa en oma, helemaal naar Groningen, het was weer een stuk met de auto rijden maar ja daar heb ik geen moeite mee, ik ben ten slotte wel iets gewend!

Ik moet zeggen dat dit toch wel een heerlijk plekje was, een hele grote tuin voor mij alleen en daar kon ik heerlijk rennen, en los lopen bij het vrouwtje vind ik wel super, ze zeggen dat ik dan beter vooruit ga!!!

Maar wat ze niet zeiden was dat ik ook mee moest in de kano. Dat heb je als je staat te piepen aan de kant je ziet het vrouwtje op het water zitten, dan wil je daar naar toe toch…….., maar niet figuurlijk, huppetee werd ik opgetild en in dat rode gevaarte gezet. Nou daar zat ik dan zo stijf als het maar kon, met mijn neus in de wind, was toch wel leuk.

Het baasje en Mike gingen eerder naar huis en het vrouwtje en Joe bleven nog bij opa en oma.

Dus ik kon nog heerlijk ravotten, bij de buren hadden ze 2 Jack Russels 1 van mijn leeftijd en zijn moeder, nou dat was ook dikke pret, wat een drukte makers zijn dat!! Ze zijn zo wild duwen je op de grond enzo, nou ik heb er niks mee, ik moet dit eerst rustig opbouwen, en later alleen met die kleine ging het beter.

Maar het lekkerste vond ik die tuin, man ik had een heel bos voor me zelf, dat is toch goed vertoeven voor een teckel.

Maar aan alle leuke dingen komt een eind, ook wij moesten naar huis, ik dacht we rijden met opa en oma mee maar nee nee, we gingen in een grote slang(trein) idee met bankjes binnen.

Ik dacht wat is diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit, maar ik moet zeggen dat het wel prettig reed, ik heb mijn ogen dicht gedaan, zo af en toe gespiekt van waar zijn we en toen we in Den Haag kwamen werd ik beloont met de komst van het baasje en Mike.
Ze zijn zo blij met me!!!!!!!!!!
Op naar het volgende avontuur.

Dikke lebber van mij


Donderdag 21 augustus 2008,


Hallo daar ben ik weer.

Wat moet ik lachen om mijn broer en zus. Vrouwtje leest het hier in huis altijd hardop voor aan iedereen die het wil horen.
Ik moet zeggen dat we toch wel dezelfde streken hebben. Zoals die neus ..... hahahaahahahaaha. Die van mijn baas is ook zo aantrekkelijk!! En de kids daar kun je ook zo lekker in bijten. Vinden ze niet eens leuk als ik lekker met ze dol, maar ik maak het altijd wel goed met mijn welkomst-kus. Als ze even uit het zicht zijn geweest en ik zie ze weer, dan lebber ik ze helemaal af. In de oren.... neus, en dikke zoenen dat zijn wel mijn favoriete plekjes.

Laatst ben ik bij vrouwtje d’r zus op de minicamping geweest bij mijn aankomende vriend Neo. Ik zeg aankomend want ze zijn nog zo voorzichtig die honden. Ik moet niet te wild doen want dat vindt ie niks. Enfin.... hij wordt wel wat losser want ik mocht al aan zijn neus ruiken.

En afgelopen week moest ik weer naar die dierenarts. Wie dat uitgevonden heeft weet ik niet maar ik vind het 10x niks.
Ik werd weer op die tafel gezet en moest gelijk aan Baro denken……………… ik dacht ...euh.... euh.. en kroop gelijk in vrouwtje d’r nek. Maar ja... dan zijn we toch echt klein en hebben we niks te vertellen en daar zat ik weer in de armen van die enge man!!!
Alles was goed zei hij dus ik dacht,  MOOOOI... wegwezen hier!. Nou mooi niet! Kwam er wéér een spuit aan. Het ging gelukkig snel, dus we waren zo weer thuis, maar daar werd ik toch een partij eng. Ik verkrampte, trilde als een rietje en kon niks om me heen verdragen.
Vrouwtje heeft mij heel wijs in mijn nachtbak gelegd en daar heb ik geslapen, maar toen ik wakker werd deed alles pijn en voelde ik me niet happy, en ik geloof de familie ook niet! Want die hoorde ik bellen met de dierenarts en met de Riefjes. Die zeiden dat ik wel even van slag kon zijn van die cocktail, maar`dat dit wel weer goed komt. Het heeft even geduurd maar ik moet toegeven dat het in de avond weer oké was met mij en toen heb ik weer lekker met de baas gespeeld en weer met iedereen geknuffeld.
Gisteren ben ik voor het eerst in de duinen/bos geweest. Wauwwwww... daar kun je lekker rennen, mits ze met je méé rennen want die lijn om mijn nek houd me vaak tegen. Die kleine Joe kan mij aardig bij houden. Het was een heerlijkheid zo in die natuur, beter dan die straat waar ik woon!! Alleen over een bruggetje lopen vind ik niks. Dat was zó eng dat ik plat op mijn buik ging zoals je op de foto's kunt zien en vrouwtje begreep mij ook helemaal hoor.
Pas toen we bijna bij de auto waren kon ik niet meer, ging het licht uit en verroerde ik me niet meer.
Hierna heb ik heerlijk geslapen. Over slapen gesproken.... Ik ga wel eerst in mijn nachtbak maar na een paar uurtjes doe ik "piep... piep..." en slaap dan net zoals mijn zusje heerlijk onder het dekbed.

Zo ik ga weer wat spelen, en blaf blaf tot mijn volgende avontuur.
Lebber van Ari.

En I'LL BE BACK.

Vrijdag 8 augustus 2008Hallo allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden maar hier ben ik weer.
Nou…………. Ik ben namelijk met de baasjes op vakantie geweest. Ja ja en niet zomaar even weg, nee heeeeeeeeelemaal naar Kroatië.

Een paar dagen ervoor moest ik eerst nog naar de dokter voor die Rabiës prik en deze deed gelukkig niet zo'n zeer.
En op 18 juli was het zover. Ik werd me zo achterlijk vroeg mijn bed uitgetild………… het was nog helemaal donker buiten, en na een grote plas moest ik de auto in, dat doen ze normaal nooit !!!!!!!!
Maar daar zaten de kinderen met kussens en dekbedden en hoorde ik iets zeggen van ...YESS we gaan op vakantie.
2x raden waar ik geslapen heb!!!
Ik zal je ook zeggen waar ik allemaal geplast heb....In Duitsland, in Oostenrijk en in Slovenië.
In de avond waren we in Slovenië om een nachtje te slapen.
De volgende ochtend was ik al heel vroeg wakker want ik dacht dat we al weer verder gingen, maar dat was toch iets te vroeg voor het vrouwtje, dus na een grote plas mocht ik lekker bij het baasje in bed en dat is coooool.
Na het ontbijt gingen we weer verder richtingKroatië. Bij de grens aangekomen was er wat paniek in de auto want ik moest verstopt worden. (Het schijnt dat je een half jaar oud moet zijn als je naar Kroatië wilt) Nou....... lag ik toch veel te slapen dus van mij geen last!
Bij de grens kreeg ik ineens een groot dekbed over me heen en toen we er door waren werd ik me daar toch onthaald ...iedereen blij dat het gelukt was.
Eenmaal op de plaats van bestemming waar het erg warm was zag ik gelijk familie. Ik dacht even hééééé... zijn die Riefjes ook hier ????? Maar nee deze spraken Italiaans, tja en zover ben ik nog niet!
Ik zal verder in het kort vertellen hoe mijn vakantie is geweest ander zit het vrouwtje hier volgende week nog te tikken!
Het was hier mooi en ik ben door alle culturen geaaid en gefotografeerd.

Vrouwtje zei dat als ze van iedereen 1 euro had gehad dan had ze de vakantie er al uit, zoveel handen en fotografen. Iedereen vond mij mooi en baasje dacht even dat al die aandacht voor hem was, al die mooie jonge dames,  maar..... hahahaha het was allemaal allleeeeen voor mij!!!!
Ik heb even last van mijn oog gehad want vrouwtje dacht dat ik de zee wel lekker zou vinden. Ik kreeg gelijk zo’n golf over mijn kop, dus dat was even balen voor de baasjes want die dachten het ergste, omdat ik bij een uiteindelijk bij een Kroatische dierenarts belandde. Maar gelukkig na een paar dagen en een tube creme viel het wel mee.
Ik heb gevaren op een boot, ik heb niet veel gezien want ik werd er zo moe van dat ik lekker heb liggen zonnen!
ik bijna elke dag uit eten geweest, en ik moet zeggen dat als je maar hééél  snel bent.... patat heel lekker kan zijn!!! Echt waar....
Ik heb me goed vermaakt, heb heerlijk geslapen en gespeeld en ook nog wat gezien van het land.
Na 2 weken gingen we weer terug naar huis.  In Oostenrijk hebben we overnacht en daar heb ik wel mijn sporen achtergelaten!
En zo ben je van het buitenland weer in Den Haag. Hier moet ik wel weer even aan wennen, al die nieuwe geluiden en die rare straat waar ik dan moet plassen en zo.  Nee geef mij toch maar iets zachts onder mijn voeten.
In de straat was iedereen weer blij mij te zien en Oma helemaal ..... die heb ik lekker verwend met mijn lebber.

Tot zover mijn dagboek.
Ik ga weer een tukkie doen....oh ja........de rest van de vakantiefoto's staan hieronder...
Een dikke lebber van mij.
En I'll be back!!

Donderdag 10 juli 2008


Hallo daaro,

Daar ben ik weer, het was me toch wel weer wat de laatste dagen.
Zondag waren we op een soort van feestje en wilde iedereen mij "natuurlijk" bewonderen. Daar heb ik geen probleem mee en laat het dan ook allemaal gebeuren.

Die mensen steken ook allemaal hun neuzen in me en ze maken dan van die rare geluiden, zo van oh........aah............. ooooooooooohhhhhhhhhhh............. wat lief en dan klinkt dat echt pieperig!!
Maar toen kwamen er toch wel hele rare wezens op me af! Vrouwtje hield me vast en ik voelde aan haar van.... oh oh als dit maar goed gaat. Ze had het over die tamme ratten. Ik heb geen idee wat het is maar het zag er toch stom uit, ze waren heeeeeeel klein... hahaha. Dus ik was nu eindelijk grooooot en ik dacht moet je dit eten? en hap deed ik dan, nou ja waren ze ineens weg. Vrouwtje blij want die dacht dat het andersom zou gebeuren.

Ik ben toen maar bij het baasje gaan slapen, zodat ze me geen andere wezens zouden voorschotelen.
Verder slaap ik goed en doe ik zo goed als ik kan mijn behoeftes buiten. Hier en daar een schoonheids foutje, maar dat ligt dan zéker niet aan mij!!!
Dinsdag avond gingen we met z'n allen op pad met de auto en ik dacht gezellig.... waar gaan we heen. Nou we waren niet ver gekomen ik kon nog niet eens m'n ogen sluiten, stonden we al buiten en gingen we een rare winkel in met stoeltjes.
Het rook er zeer verdacht en kwam wel een beetje bekend voor althans de lucht?? We moesten even wachten en toen werden we opgehaald door een man met een witte jas. Ik werd gelukkig gedragen door stoere Mike, maar even later stond ik op een grote tafel en die man ging mij helemaal betasten ....BAH!!!

Toen gaf hij mij een paar snoepjes en toen voelde ik toch wel een rare steek in mijn nekvel. Ik mocht toen naar het vrouwtje en pfffff wat was ik blij dat ik van die tafel mocht. Ik hoorde iets zeggen van het ...is een mooi beessie ...en ze is kerngezond dus ze mag best wel mee naar Kroatie,
als je dan dinsdag een prik voor rabbi komt halen, tssssssstt ik heet ARRRIIIII geen Rabbi!!!!!!!
Thuis gekomen ben ik in slaap gevallen bij het vrouwtje en toen ik wakker werd en opgepakt werd gilde ik het uit. KIJK UIT ZEG ...ik ben net geprikt
en dan ben ik heeeeeeeeeeel zielig!!!
Gelukkig deden ze verder voorzichtig met me want ik heb me toch een stijve nek!!!
Woensdag ben ik op visite geweest bij de zus van vrouwtje en daar zijn ze ook helemaal weg van mij.... "wie niet" ja alhoewel ... Neo de huishond van hen van
het merk Kooiker, nou dat is een rare snuiter. Die wil niet echt kennis met mij maken en zit een beetje zielig onder de stoel.
Misschien als ik wat groter ben wil hij vast met me spelen.
Ik hoop wel dat het weer wat beter word want elke keer moet ik maar die regen in om mijn behoefte te doen, en het vrouwtje is een doorzetter die blijft net zo
lang buiten tot dat ik iets gedaan heb.

En ja.... soms moet je gelijk en soms ook niet.... brrrrr en dan is het koud en vies nat.
Het baasje doet het beter. Die tilt me lekker op, en als ik weer op de grond sta en ik niets doe en dan even piep,
dan zit ik weer heerlijk in zijn grote armen. Alleen mopperd hij dan wel als ik het kleed dan gebruik als noodstop!! Tja halllooo zeg ik moet het toch wel kwijt,
want met deze regenbuien ligt het onder die coniferen ook helemaal vol met water, dus ook niet echt prettig.
Nou dat was het weer tot de volgende keer.
I'LL BE BACK

Lebber Ari

06 juli 2008 Vers van de pers

Hallo daar ben ik weer!!!!!

Het gaat hier bij de Muldertjes heel erg goed met mij. Ik wordt continue geknuffeld en geaaid
en we spelen wat af. ze vinden het alleen niet leuk als ik in hun tenen of neuzen bijt met mijn scherpe tandjes.
En wat ik ook leuk vind is in het vloerkleed bijten. Daar krijg je dan leuke lussen van. Maar ook daar krijg ik dan commentaar op, nou nou ...ik mag ook niets...............................

Het eten moet ik wel aan wennen en soms neem ik daar ook niet de tijd voor dan heb ik het te druk met andere zaken.
Baasje wilde me laatst nog mee nemen naar "Parkpop", dat klonk mij wel leuk in de oren maar van het vrouwtje mocht het niet,
Ik snap niet waarom maar ze zal het wel goed bedoelen!!!!
Verder gaat het lekker. Veel slapen...spelen... slapen ....spelen.
Het buiten plassen gaat mij wel goed af, soms nog een ongelukje, maar dan kan
ik het echt niet meer houden. En ja als ze dan niet opletten ....laat ik me even gaan!!!!

Afgelopen vrijdag zijn we naar een mooie plek gegaan, eerst vond ik het raar en eng maar
later toch wel gaaf.  Het was een groot grasveld, en daar heb ik toch heerlijk gerend. Van het
baasje naar het vrouwtje, en dan weer naar Mike en dan weer naar Joe, het gras kriebelde flink
zo onder mijn buik, maar later was het geweldig.
En vandaag ben ik toch naar iets geweest dat vond ik maar niks, allemaal auto's van groot tot klein,
Hele oude en ook nieuwe, baasje hield mij gelukkig goed vast want ik vond het best eng vooral die motor geluiden.
Maar ik moet wel zeggen dat zelfs hier, met al die enge mensen er ook heel veel fans tussen liepen, want ik
kreeg toch wel vaak een aai over mijn bol, en volgens het vrouwtje keken ze meer naar mij dan naar de auto's,

Tja wat wil je met mijn mooie lokken en ogen!!!!!!!!!!!
En toen werd het toch koud en nat, ik vond dat helemaal niks, vrouwtje had dat goed door dus gingen we weer snel
naar onze auto terug.
Nu heb ik ook iets opgevangen dat mijn baasjes OP VAKANTIE GAAN!!!! over 2 weken en dat ik weer even terug ga naar Ron en Sonja.
maaaaaaaaaaaaaaaaaaar dat ze het eigelijk niet meer willen omdat ze mij dan gaan missen.....en bang zijn dat ik baasje en vrouwtje en Joe en Mike ook ga missen.
ahhhhhhhh dat vind ik zo lief!!!!! Nu hebben ze zelfs hun reis op Markplaats gezet!!! Ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Zodra ik wat meer hoor dan horen jullie het ook.
Verder weet ik niet meer zoveel want ik slaap nog teveel om avonturen te beleven.
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar I'LL BE BACK
Lebber van Ari.

25 juni 2008


Zo daar ben ik dan, Ari komt van Ariël maar ik heb ook nog andere namen gekregen die op een mooi papier staan en daar heet ik Anne-Sophie Sanne V. 'T Rief.
Maar hier in mijn nieuwe huis noemen ze me Ari omdat het baasje dit een COOLE naam vond.
En ik…. "tja" ….dat wordt niet aan mij gevraagd, maar ik vind het wel best hoor!!
Samen met mijn vrouwtje gaan we proberen een dagboek bij te houden (dat vind zij wel leuk geloof ik!!) dus ga ik er voor zorgen dat er ook wel wat in komt.

Vandaag was de dag, er kwamen 2 grote mensen en 2 mensenkinderen op bezoek bij de Riefjes, en volgens mij had ik ze wel eerder gezien, maar toen zag ik alles nog een beetje vaag!!
Ik mocht op schoot bij iedereen en heb gespeeld met de mensenkinderen en mijn broer en zusjes en tantes en ooms of wie dat ook mogen zijn.
Maar toen ging er iets gebeuren. Iedereen kreeg een aai over de bol en er werd gelebberd met de Riefjes en ik werd opgetild en bij mijn moeder neus aan neus gezet, en toen was ik ineens aan de andere kant van het huis.
Daar stond een busje en ik ging daar met het vrouwtje die mij tilde in zitten.  Ik kreeg een lekker kleedje onder mijn kont en vond het allemaal wel best, ik zie wel waar ik terecht kom!! Ik viel gelijk in slaap want die baas reed best wel aardig.

Toen ik wakker werd zat ik nog in die bus, maar we stopten toen snel en WOW kreeg ik ineens iets raars om mijn nek dat ik dacht van Hé ….even dimmen, wat gaan we doen???? Stond ik ineens op een groot grasveld met de mensenkinderen om me heen. Dat ik toen heb geplast heb ik niet laten merken, stel je voor. dan denken ze misschien dat ik een pieperd ben!!!!!!!!
Toen gingen we weer die grote bus in en ik vond het best, weg van die drukte pfff. Het vrouwtje heeft lekkere armen om op te sabbelen alleen komt er geen melk uit dus kreeg ik wat water, nou ja .......................ook goed!! Ik ben toen weer heerlijk in slaap gevallen en vond het wel prima zo.

Maar toen ik wakker werd was ik toch even in een andere wereld, we stapten uit en toen stonden er allerlei gezichten om me heen en hoorde ik AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH  WWWWWWWAAAAAAATTTTTTTT  LIEEEEEEEEEEEEEEF, en op de deur waar we door heen gingen hingen allemaal brieven en foto's, schijnbaar familie ofzo!!! Binnen in huis was het wat rustiger en mocht ik op de grond, die ik gelijk heb ingewijd met mijn keurmerk "PLASJE" en van zo'n lange zit moet je natuurlijk ook poepen dus..........................
Hierna kwamen er veel mensen kijken naar mij en ik heb gelijk laten zien dat je met mij wel kunt lachen dus ik rende en huppelde heen en weer en gooide mijn lokken (oren) goed in de lucht zodat iedereen mij helemaal "GEWELDIG" vond.
Hierna was ik wel bekaf (dat heb je weer als je teveel van jezelf weg geeft!!) en ik ben toen heerlijk in slaap gevallen.
Het wakker worden was op de zelfde plek, dus verder gaan we denk niet....................................of toch, ik kreeg dat nekding weer om en werd naar buiten gebracht. Brrrrrrrrrrrr weet je wel hoeveel wind hier staat?????? Nou ik vond het maar niks, heb snel geplast en kon gelukkig weer naar binnen. Ik kreeg nog wat lekkers en heb wat gespeeld met de baas en het mensenkind.
Hierna gingen we naar een plek waar ik nog niet geweest was, eerst een trap op en ik kwam in een kamer met een heerlijk groot kussen (bed) maar daar mocht ik niet op. Ik moest in een soort van bak naast dat grote kussen. Tttsst flauw hoor!!!!   afijn ik zat hier en rook toen de geur van mijn hondenfamilie dat was wel fijn. Het zat in een stuk touw.  Ik heb toen even liggen spelen en keek af en toe omhoog en zag daar dan de ogen van mijn vrouwtje, zij heeft net zulke bruine ogen als mijn moeder, en zij kijkt me aan met een blik "het is goed ga maar lekker slapen en dat ben ik ook gaan doen. Tussendoor ben ik een paar keer wakker geworden en moest ik even weten waar ik was, want het was zo donker dus pieperdepiep en ja hoor…. daar kwam een hand en die herkende ik.  Dat was die van het vrouwtje, ze kroelde wat met me en toen viel ik weer heerlijk in slaap, totdat ik het niet meer kon volhouden. Ik piepte en sprong op zodat het vrouwtje nu wel begreep wat er moest gebeuren. Dus wij naar beneden en kreeg ik weer dat nekding om en gingen we naar buiten.  Daar heb ik me toch snel een grote plas gedaan dat het vrouwtje er helemaal vrolijk van werd. Dat om half 5 in de ochtend, gelukkig maakte ze niet al die mensen wakker anders stond ik nog langer buiten, want ze willen me allemaal bekijken als ik buiten sta!!!!!!!

Binnen hebben we nog even gedold, wij vrouwen onder elkaar, en zijn toen weer naar boven gegaan en mocht ik weer in die bak en ben gaan slapen, daar wordt je namelijk mooi van!!!

26 juni 2008

De mensenkinderen waren blij toen ik weer wakker was, en ja hoor het nekding kwam er weer aan. Ja dan weet je het wel, naar buiten dus, nou ik vind het daar eigenlijk maar niks en loop op hun verzoek af en toe een stukje. Gelukkig hebben die mensenkinderen minder geduld dan het vrouwtje en was ik weer snel binnen, en heb daar de inwijding afgemaakt, heerlijk zo zonder wind.
Maar de mensen vinden dat niet zo leuk geloof ik, ze lopen dan te mopperen en te poetsen, nou ja ik help wel mee hoor en zet mijn tandjes in het doekje, alle beetjes helpen toch?
De mensenkinderen gingen ineens weg en de baas was al weg, (dat heeft hij vast gedaan toen ik sliep) en was ik alleen met het vrouwtje dat was wel heerlijk rustig en we hebben lekker getut.
Later kwam het grote mensenkind, Mike heet hij geloof ik,  en hij heeft onwijze lange blonde manen…. wel mooi hoor, kun je lekker in hangen!!
Hij had wat vrienden bij zich en die vonden mij ook heel erg mooi, tja ach!!!
En later weer bezoek met cadeaus, lekkere snoepjes en speeltjes, ik lijk wel jarig.
Later kwam het kleine mensenkind dat Joe heet, die wil alleeeeeeeeeeeen maar spelen en maakt mij daar gewoon voor wakker. En daar gaan we dan weer….. lekker ravotten en een lol dat we hebben. Mike houdt het dan goed in de gaten of alles niet te wild gaat, ja Mike is meer mijn ridder op het witte paard. Hij beschermt me en is verliefd op me …….zoooooooooooooo lief is die jongen.
Ik heb vandaag de tuin ontdekt, het is niet zoals bij de hondenfamilie maar voor mij groot zat en daar kan je lekker plassen en poepje doen onder de coniferen, ja................. dit word wel mijn stekje, daaronder is het altijd droog...........snap je!!!!
Later op de avond kwam mijn baas thuis, nou die is ook al zo gek op me, terwijl ik in de wandelgangen hoorde dat "HIJ" juist geen hond wilde, maar toen HIJ overstag ging, koos HIJ voor ons soort hond, dus smaak heeft hij wel!!!!!!!!
Later ging ik weer naar boven en heb weer een redelijke goede slaaprust gehad, om 4:15 uur het vrouwtje gewekt, want ik hield het niet meer.
Met dat nekding ging ik weer naar buiten, nou als ik dat had geweten was ik blijven liggen. Het was ineens heel nat onder mijn voeten en dat vond ik maar niets. Vrouwtje dacht misschien "zo die loopt lekker" maar dat was meer om geen natte voeten te krijgen, dus snel alles buiten gedaan en weer heerlijk onder de wol.

27 juni 2008

Vandaag gingen vrouwtje, Joe en Mike weg, ik geloof naar school en werken, dus ik was alleen met de grote baas. Nou die heb ik goed omgetoverd want hij is niet bij me weg te slaan!!! Heerlijk gespeeld en op zijn schoot mijn schoonheidsdutje gedaan. Hierna kwam mijn stoere vriend Mike al weer thuis. Hij heeft iets van een repetitie week of zoiets en is dan tot volgende week elke dag vroeg thuis.
De baas moest nog even werken en ik was dus met Mike alleen, heerlijk spelen en slapen op zijn schoot, hij overspoelt me met kusjes heerlijk gewoon. De baas heeft wel een paar keer gebeld om te vragen of het goed ging met mij!!!

s 'Middags was iedereen weer thuis en gingen we met z'n allen de deur uit. Buiten stonden weer alle fans voor de deur, dus duurde het even voordat we vooruit kwamen, en aangezien ik het niet zo op die tegels heb, had ik geen zin om te plassen. Dus na 15 min gingen we de auto in en mocht ik bij Joe op schoot.
Het was niet zo ver rijden, en hopla daar stond ik weer buiten en de baasjes wachten op mijn plasje, nou het rook er geweldig maar ik vond het niet zo bijzonder!!
Toen gingen we een hoog gebouw binnen en gingen we een deur door die ons naar boven bracht, dat was handig je hoeft dan niet te lopen. Maar toen kwam ik buiten en toen was het toch HOOOOOOOOOOOG, maar gelukkig waren we weer snel binnen en waren wij bij.................... als ik het goed hoorde, opa en oma, dat waren nieuwe luchtjes en eindelijk kon ik dan mijn blaas legen en ach ….een poepje kon ook geen kwaad. Daar lekker gegeten en hierna even heerlijk gelegen in de zon die daar lekker in de kamer scheen.
Later ging de baas met mij lopend naar huis, althans HIJ liep en ik mocht op zijn arm zodat ik alles goed kan zien, want hier in Den Haag is er van alles te zien, geloof mij maar!!!!!!!!!
Thuis was ik weer bekaf en heb dan weer heerlijk geslapen, later heb ik gespeeld met Mike en zijn vriendje tot dat ik het weer tijd vond om te slapen en dat was weer heerlijk.

28 juni 2008

Vandaag was het weer druk met kijkers, en zo ging ik van de ene schoot naar de andere. Ik vind het wel best ….als ik maar kan slapen.
Tussendoor natuurlijk spelen met mijn grote vrienden en vrouwtje zorgt voor mijn natje en droogje!!
In de middag gingen we met Mike naar wat ze hier noemen …de kapper. Ja ja zijn blonde manen gingen er deels af en ik mocht mee om te kijken. Nou hij ziet er weer goed uit hoor!! Terug moesten we lopen althans vrouwtje en Mike ik mocht op de arm. Ik heb nog wel een stukje gelopen om het vrouwtje te ontlasten!! maar geef mij die arm maar!
Verder verliep mijn dag met spelen en slapen en eten.
Vanavond sliep ik een hogere bak, vrouwtje was bang dat ik er uit zou springen?? En het baasje had nachtdienst, dus die heb ik gematst …af en toen mijn piepje getest en om half 8 vond ik het wel wektijd. Dus met de baas ging ik naar buiten, maar zoals ik al eerder zei, de tuin werkt beter!!!!!!

Tot zover mijn verhaal, en I’LL BE BACK!!!!!!!!!!

Dikke lebber van ARI.