Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter


Toen wij in 2007 hoorden dat én de kennelnaam was goedgekeurd én dat we door een andere woning te kopen, nu de ruimte hadden, hebben we geen moment langer gewacht en zijn we gaan nadenken over hoe onze "kennel" er uit zou moeten zien.
Wat wij voor ogen hebben is een kennel, waar de honden lekker los kunnen lopen en van binnen naar buiten kunnen. Bovendien is het sociale contact met ons gezin erg belangrijk.  De binnenkennel moet schoon en verwarmd zijn, zodat de honden een warme slaapplaats hebben want wij liggen tenslotte ook niet op de grond in onze slaapkamer.
Buiten hebben wij gekozen voor een speelterrein (van 60 m2 grind)  op ons erf. Waar de in totaal 7 honden lekker kunnen rennen en hun energie kwijt kunnen. Zelfs Tess, (ons normaal gesproken ongeleide projectiel) rent door het grind alsof haar leven ervan afhangt en vegen is daarna een noodzaak.
's Nachts slapen ze allemaal samen in 1 grote mand.


In de voortuin is een heel mooi bord gemaakt met uiteraard een Teckelkop (van onze eerste Teckel Xanthi) erop zodat ook iedereen die langs ons huis rijdt kan zien dat we er écht zijn! En de reacties zijn niet uit de lucht en erg positief.
De visitekaartjes zijn gedrukt, contacten zijn gelegd met dierenwinkels om met korting manden etc te kopen voor de "Van 't Rief pups" en uiteraard wordt elke nieuwe pup eigenaar voorzien van een  puppy pakket met daarin "DARF kvv" (=Kant en Klaar Vers voer) en een verassingspakket van ons.
Wij zelf voeren onze honden ook "DARF kvv". Dit is voor onze honden de meest ideale voeding. Géén zetmeel, géén kleurstoffen en uiteraard geen varkensvlees. Naast het puppy pakket van Darf puppybrok, krijgt u tevens voor 2 weken "DARF kvv" van ons mee. Zo kunt u zelf bepalen of u uw pup groot wilt brengen met vlees of dat u over wilt stappen op brokken en het vlees langzaam afbouwt. Beide kan natuurlijk ook, maar de ervaring heeft geleerd dat als ze 1 vleesmaaltijd per dag krijgen, dat de brokken tijdens de andere maaltijd met lange tanden worden bekeken.
Onze teckels groeien op in een vrije omgeving tussen de mensen met veel beweging en vooral een goed leven. Daar houden wij zelf ook van, dus dat krijgen onze teckeltjes ook!

Wij hopen u snel te kunnen ontmoeten in onze kennel waar dan de evt. pups en uiteraard (in sommige gevallen) beide ouders te bewonderen zijn. Als ik naar het buitenland ga voor een dekking wordt dat uiteraard lastig. Mocht u vragen hebben over wát dan ook, kunt u ons altijd bellen of mailen.


Contact