Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Pups van Cóco

15 februari 2016

De afgelopen weken hebben bij ons in het teken gestaan van de puppy's en hun aanstaande personeel. Liters koffie (en thee) zijn er gezet en elke keer was het weer een feestje om al die blijde gezichten te zien. Het nieuwe personeel heeft lang héél lang moeten wachten tot het zover was en de rit naar ons toe was voor allemaal geen enkel probleem.

In de weken voorafgaand aan de verhuizing is de mevrouw van de Raad van Beheer langs geweest om de kleintjes te chippen en DNA af te nemen. Ook de dierenarts heeft een ochtend uitgetrokken voor een uitgebreid medisch onderzoek en alle inentingen en alle pups zijn voorzien van een denkbeeldige APK sticker. En met een opmerking "práchtige pup" in hun paspoort waren ze er echt aan toe om de grote wereld in te gaan.

En zo geschiedde. Afgelopen donderdag was Truffel de eerste die opgehaald werd. 's Middags was Walter aan de beurt om uit te vliegen en voor ons....nou...2 pups op een dag is bést heftig. Vrijdag aan het begin van de middag kwam het personeel van Teckel Joop en zaterdag rond het lunchuur was ook Takkie verhuisd. Toen ben ik er maar eerst even voor gaan zitten...Uiteraard met Tess die bij ons blijft wonen op mijn schoot. Even de rust "in laten dalen". Ik hoor heel vaak "vind je dat niet moeilijk als de pups weg gaan?" Nou......ja en nee. Het is altijd erg stil in huis, maar gelukkig is Tess er nog. Van de andere kant heeft het ook wel weer wat dat ik weer toekom aan andere dingen.......mijn studie bijvoorbeeld :-)

Inmiddels is de "puppy-helpdesk" geopend en maakt het nieuwe personeel regelmatig gebruik van de whats app. De eerste nacht verliep bij bijna allemaal boven verwachting goed....tja..zo gaat dat in een éérste nacht. De twééde nacht ziet er meestal heel anders uit en dat was ook nu weer het geval. Ze slaan zich er ongetwijfels allemaal prima doorheen. Het hoort er nou eenmaal bij die "gewenningsperiode". Behalve  bij ons :) Onze Tess volgt het voorbeeld van haar mama en haar opa en oma die ook bij ons wonen. Fabienne, Ushi en Ebby zijn ook niet te beroerd om Tess van goede raad te voorzien. En 's nachts????? Geen vuiltje aan de lucht! Tess slaapt gezellig bij Mama Cóco in de mand...samen in een slaapzak. En over "Teckel-slaapzakken" gesproken....dat onderwerp komt hier binnenkort uitgebreid aan de bod.....met foto's....en bestelmogelijkheden. Daarover later meer :)


11 januari 2016

Geueuedmeueuerning peeps...it's me...Walter in the house. Ik ben om een aantal redenen een héle bijzondere Teckel-pup. Om bij het begin te beginnen....Ik was de "2e keuze" van de 3 mannen en dat klinkt erg oneerbiedig maar dat IS het niet! Het personeel waar ik in eerste instantie naar toe zou gaan...nou dat gaat niet door vertelde mijn vrouwtje en gisterenmiddag waren er al meteen sollicitatiegesprekken met een "meneer en mevrouw" en daar moest ik natuurlijk bij zijn.

Ik lag uitgebreid van mn brunch te genieten, toen vrouwtje er aan kwam met krulspelden en glansspray voor mij en mijn broeders en zusters. Ik zág het gebeuren en ben al een speer op mn rug gaan liggen zodat ze er niet bij kon (op mn buik ben ik namelijk nog redelijk bloot zeg maar). Ik had mn "ice-watch" speciaal omgedaan want ik had al gehoord dat er vandaag nog véél meer bezoek zou komen en dat is altijd gaaf! Vorige week waren er ook al personeelsleden op bezoek waar we cadautjes van hebben gehad...van die gele ronde dingen die niet stil willen blijven liggen als je er aan snuffelt....héél apart! Maar ja....toen hobbelden we nog rond op de grote tafel en was er over ons nog niets zinnigs te zeggen.

Dat is inmiddels wel een beetje veranderd. Wij mannen hebben natuurlijk de grootste tetter en afgelopen week begon mijn broer ineens van die rare geluiden uit te stoten. Ik schrok me gek....hij zichzelf trouwens ook want hij vloog een "halve-werpkist-lengte" naar achteren. Volgens vrouwtje was dit een vrij normaal geluid...althans dat moet zich nog ontwikkelen...en dat geluid heet "blaffen". Ik kan dat ook wel....denk ik tenminste.

Ennieweis...om 11 uur kwam er een ding op 4 wielen aangereden en daar stapten een hele kudde "mensachtige wezens" uit. Volgens mijn vrouwtje was dat het toekomstige peroneel van 1 van mijn beide zussen. 2 grote wezens...1 middelmaat..en 2 redelijke kleintjes, waarvan de een weer net groter was dan de ander. Ze hingen meteen boven ons en we hoorden allemaal "aaaahs...en oooooohs". Dat was goed nieuws! We waren gespót!!!!

In no time werden we opgetild...althans...dat heet...mijn zússen werden opgetild!! mijn broers en ik konden het wel ff sjeeken. Mijn zussen verdwenen op schoot bij het toekomstige personeel en wij....de mannen....wij zijn maar eerst weer gaan slapen. Mijn zussen kregen na wat wikken en wegen een naam toebedeeld. Nou lekker is dat zeg!! Ze zijn zwaar in de minderheid de dames en weten als eerste wie nou wie is. Die kleine smurf gaat Takkie heten en dat grotere donkere poppenkind...die heet Tess en ik heb ook gehoord dat die hier OP Erica blijft wonen. Nou daar ben je klaar mee!!! Nadat duidelijk was geworden wie nou wie was, kregen wij ook de nodige aandacht en gingen wij van schoot naar schoot. Dat was mega coooool. Iedereen kriebelde ons en daar kunnen wij Tecks geen genoeg van krijgen.

Het afscheid nemen was wel even een dingetje....maar ja....wij moeten onze aandacht een beetje verdelen en dan moet je keuzes maken als pup zijnde. Dus op een gegeven moment werden wij, na goed overleg met het nieuwe personeel, teruggelegd in onze "chill-ruimte". Takkie werd nog 287x extra geknuffeld en toen vertrok dat ding op wielen mét het nieuwe personeel weer richting het midden van het land. Daar ging een half uur over heen...toen ik wéér zo'n ding aan zag komen...maar deze was écht veueueueueul kleiner en ook heeeeel geel! Was iets met de cijfers "500" achterop..of zoiets.

Tja....en toen waren mijn broers en ik aan de beurt voor een "kriebel-en-kroel-sessie" en hadden de dames eventjes het nakijken (die lagen toch voor dood op hun fleesje). Het is nog niet helemaal duidelijk welke van de 3 mannen ik nou precies ben. Daar komt volgend weekend duidelijkheid in. Teckel Joop wordt aankomend weekend uitgekozen. En Tiny-Truffel...die wordt nu als tweede gekozen. Dat personeel is een plaatsje opgeschoven en daar waren ze héél blij mee volgens mij.

En dan kom ik...ik ben een soort van "over" maar zo voelt dat niet want ik ben mega speciaal. Waarom?? Nou...punt 1: Mijn toekomstige baasje gaat écht met mij aan het werk. Ik ga iets doen met "jagen" en zo. Misschien krijg ik wel zo'n geruite jas aan en een groene hoed op...en zo'n groot jachtgeweer enzo...joe neffer no. Punt 2: Mijn nieuwe vrouwtje...die doet iets met "nagels" en dat betekent dat mijn 18 nagels altijd keurig gepolijst, geknipt en gelakt zijn. Misschien kies ik wel ooit voor iets met "gel", maar dat is van latere zorg. Maar last but not least...punt 3: Ik blijf hier op de hoek wonen..nou ja...zo ongeveer. Mjn huidige vrouwtje kan mij zo ongeveer elke 2 weken zien (ook iets met "nagels") en dat vinden zowel vrouwtje als ik super gaaf!! Dan speelt de fysio van mijn huidige vrouwtje hier ook nog ergens een rol in....het schijnt een soort van "suikertante" van me te worden, maar hoe dat precies zit, dat ga ik nog uitzoeken. Boeit me eigenlijk ook niet....als ze maar veeeeeeeeel cadeautjes voor me mee neemt!!!

Laterrrrrrrrrrrrr


11 december 2015

Gisteren was ze uitgerekend onze knappe Cóco en uiteraard stond er al een week 's nachts een camera mee te kijken om haar goed in de gaten te houden, maar daar bleek achteraf geen enkele reden voor te zijn.

Precies op de uitgerekende datum, vlak nadat ik het ontbijt voor de hele meute had gemaakt, gaf Cóco aan dat ze helemáál geen trek had en dat is absouut niets voor haar! Ze liep richting bijkeukendeur en er hing nog nét geen ballonnetje boven haar hoofd met de tekst "vrouwtje mag ik naar mn werpkist?"

Ze lag nog geen 5 minuten in haar werpkist toen ze begon te spugen en dat is voor ons altijd een teken dat de bevalling niet meer lang op zich laat wachten. Nou is de definitie van het woord "lang" in Teckelbegrippen heel anders dan in mensenbegrippen. Dus Ron en ik hebben gewacht.....en gewacht...en Cóco bleef spugen en spugen...en wij hebben nog langer gewacht, totdat om iets voor 17.00 uur de weeën begonnen! En toen ging het snel...heeeeeel snel.

Om 17.00 uur floepte de eerste pup eruit. Letterlijk "floepte". De navelstreng was al door....het vlies was er al af. De kleine schoot nog nét niet linea recta richting melkbar, maar wat was hij helder en actief zeg. Já...HIJ. De eerste reu was geboren! Zijn naam wordt volgens het toekomstige personeel "Teckel Joop-Cóco van 't Rief" ....roepnaam JOOP!

Niet veel later kreeg Cóco weer weeën en om 17.40 uur werd reu 2 geboren. Ook deze pup kwam met een snoekduik ter wereld, navelstrengtje al door.....en huppakee achter z'n broer aan richting melkbar. De naam van deze kleine man is voorlopig "Tommy-Cóco van 't Rief" maar de inspiratiebron bij het toekomstige personeel is aangeboord, dus wie weet wat daar nog uitkomt!

Het werd ondertussen wel een beetje spannend, ook voor ons, aangezien wij wel graag een Tess in onze roedel wilden opnemen. Daarvoor moest er wel een dame geboren worden. Ook in Amersfoort steeg de spanning. Daar zaten ze ook met smart op een dame te wachten. Cóco liet zich alle tijd van de wereld en geef haar ongelijk. Een tukkie doen tussendoor is een prima manier om even bij te tanken. Om 18.40 uur was het zover. Pup 3 kondigde zich aan en hoewel deze in een stuit lag, ging het redelijk soepel (nadat ik wat geholpen had...fijn om de theorielessen van "hulpzuster Henny" in praktijk te brengen :-) )

Het was toch best wel spannend om onder de buik te kijken of er weer een dienstpistool(tje) onder hing, maar als je wilt weten of er een Tess geboren is...dan zul je wel moeten. Er zouden tenslotte nog maar 2 pups geboren worden volgens de echo. Na wat getwijfel wie er van ons zou draaien hakte Ron de knoop door en onderwiep de pup aan een diepgaand onderzoek. Geen dienstpistool te zien...dus YESSS..... "Tess-Cóco van 't Rief" was geboren!

Ondertussen zat er in de trein iemand zo ongeveer te bezwijken want nog steeds was er geen 2e Teckeldame geboren. Op Facebook kwamen al vragen voorbij waar de dames bleven, dus we hebben even een stevig gesprek met Cóco gehad die ons alleen maar heel verbaasd aankeek met haar grote kijkers. De spanning heeft niet meer lang geduurd want om 19.00 uur kwam pup 4 ter wereld ...een dame!! " Takkie-Cóco van 't Rief ". In amersfoort ging zo ongeveer het dak eraf zoals ik begreep!

Ondertussen had ik mijn bord weer in de magnetron geschoven en ben er even bij gaan zitten. Ondertussen wel steeds op het LCD scherm kijkend of het goed ging met Cóco en kroost. Ron was ook bij haar, maar toch....ik wil die touwtjes toch wel altijd stevig in handen houden (vreselijke eigenschap).

Plotseling zag ik op het scherm een handdoek voorbij komen...en het horloge van Ron...en in de handdoek lag een pup die werd droog gewreven. Mijn eerste gedachte was 'wat doet ie nu??? Alle pups zijn al droog door de lamp!' of...neeeeeeee...dat kan niet waaaaaaaar zijn. Ik heb mijn bord ergens neergekwakt (later bleek mijn restantje eten het niet overleefd te hebben want Zazou was in de buurt :( ) en ben meteen gaan kijken!

Ron had gewoon "even" pup 5 ter wereld gebracht. Nou ja...niet Ron...maar wel Cóco natuurlijk. Die dappere dodo heeft pup 5 zo tussen neus en lippen even uitgepoept! Ik weet niet waar die pup zich verstopt had tijdens de echo...maar dat ie goed verstopt was dat is een ding wat zeker is! Nummer 5 was weer een man en zeer waarschijnlijk gaat hij "Truffel-Cóco van 't Rief" heten, maar daar is het toekomstige personeel nog niet helemaal uit.

Wij zijn ontzettend blij met dit práchtige nest. Voor Cóco het laatste nest want na dit nestje gaat ze lekker met pensioen. Dat heeft ze dubbel en dwars verdiend onze TOP Teckel!!