Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

07 mei 2014

Haaaaaai Peeepel...it's me ..Noah in te house. Zoals het er nu uit ziet wil niemand mij hebben voorlopig, dus ben ik de aangewezen persoon om de notulen te verzorgen voor m'n vrouwtje. Mijn broertjes en zusje en mijn 2 "soort van" nichtje en neefje Bo en Bram zijn alleen maar bezig met praten over hun verhuizing. De een krijgt nog gewilliger personeel dan de ander....bla bla bla...zal allemaal wel, maar ik ben stiekem wel de mooiste en voor zulke mooie Teckels als ik...daarvoor duurt de sollicitatieprocedure voor nieuw personeel gewoon wat langer. Is een "extra-security-screening" zeg maar.
De laatste weken waren bij ons wel erg intensief. Voor de andere pups kwamen natuurlijk allemaal mensen en voor mij niet (snik) maar gelukkig heb ik ook gewoon meer dan genoeg knuffelmateriaal ter beschikking en mag ik elke avond bij vrouwtje op de arm in slaap vallen. Ik geloof dat vrouwtje mij eigenlijk stiekem wel wil houden.  Ik ben de kleinste van de mannen en ze heeft het maar steeds over het hebben van een "dekreu"...ik weet niet op welk dek ze precies bedoelt maar daar kom ik nog wel achter.
Naast al het bezoek van de afgelopen week zijn wij ook op pad geweest met vrouwtje en mensenkind Bas. We gingen in een soort van kist met allemaal gaatjes en we mochten niet samen in 1 kist. Vrouwtje had het erover dat we dan moesten "stapelen" en dat vond ze niet zo'n goed idee. We werden in die kist weggedragen en kwamen in een soort van huis op wielen. Heeeeel apart. Dat ding bewoog en nadat ik op mijn horloge had gekeken en had gezien dat we al 20 minuten onderweg waren, werden we uit het huis op wielen getild en bleken we bij een dierendokter te zijn.
Daar mochten we lekker rondhuppelen en op verkenning. Stuk vooor stuk werden we op een grote metalen tafel getild en al snel werd duidelijk waarvoor. Ik riep nog naar de anderen...wegwézuuuuhhhh...maar ik was te laat. Ik werd op tafel getilld en daar stond een meneer met van die tuinslangen in zijn oren en aan het uiteinde een kleine Ufo. Daarmee drukte hij zachtjes op mijn buik.. oow...oke.....dat dit niet zeer. Die meneer zei: "Het klopt"...waarop vrouwtje zij: "Gelukkig maar". Ik had gehoop dat het hierbij bleef maar niets was minder waar. Die meneer had een heel eng ding met een naald en dat ding stak hij zomaar in mijn nek. Ik dacht even dat het gebeurd was en dat hij me zou laten inslapen. Ik ging al een beetje in een makkelijke houding liggen...maar er gebeurde niets....ik leefde nog....ppppfieuuuwwww.... Die stress moeten we maar niet teveel hebben. En als klap op de vuurpijl begon die man ook  nog in mn balletjes te knijpen!! Was ie nou hélemáál gek geworden???? Ik hoorde hem zeggen: "Het zijn er 2"...Ja tuurlijk zijn het er 2 pipo...Je had me dat ook gewoon kunnen vragen dan had ik je kunnen vertellen dat ik 2 balletjes heb. Onbehouwen gedrag dit.
Toen we allemaal op de tafel hadden gestaan en we allemaal mishandeld waren met die grote spuit ging die meneer allemaal hele mooie blauwe boekjes invullen. Dat bleek ons Europees paspoort te zijn. Werkte die meneer soms ook bij de Douane?? We hebben allemaal zo'n paspoort geregen dus kom maar op toekomstig personeel....check "vakantieveiling" maar regelmatig...wij zijn klaar voor de vakantie.
Wij zijn gelukkig niet ziek geweest van die prik en net toen we dachten dat we het allemaal gehad hadden verscheen er 2 dagen later een mevrouw bij ons thuis. Zij had een grote koffer bij zich en daar kwamen echt belachelijk grote spuiten uit. Ze legde ons uit dat daar de chip in zat. Vrouwtje had al uitgelegd dat die chip voor een stamboom is. Een soort van kentekenplaat zeg maar, alleen wordt hij niet vastgemaakt onder onze staart maar verdwijnt hij waarschijnlijk ergens in de la.
Na al dat geprik en gedoe was ik er wel even klaar mee en werd het toch wel tijd om de komende dagen leuk te besteden. Ons grootste hobby is het rennen in de tuin. Daar hebben we ook allemaal speeltjes. De reuzen-flos is favoriet. Die is groter dan groot en daar doen we een heus "touw-trek-gevecht" mee. Het personeel heeft het gefilmd. Klik maar eens hier als je het filmpje willt zien.
Komend weekend gaat Bram als eerste verhuizen. Hij gaat met Riky mee en Riky heeft weer een vriendin die ook een Riefteckel heeft, Bibi. Die 2 zulllen heel erg veel samen gaan spelen.
Zondag gaat Bo verhuizen. Zij gaat helemaal naar Belgie, maar dankzij Facebook zullen we ongetwijfeld vaak wat van haar horen en zien. Bo is een echte diva!!
Mijn 2 broertjes Freddie en Shaffy en zusje Poppy blijven nog even een weekje langer.
en ik???? tja...wat er met mij gaat gebeuren.....geen idee...maar neem van mij aan dat ik jullie op de hoogte ga houden als er sollicatie gesprekken zijn geweest. Daar hangt het namelijk allemaal vanaf of er geschikt personeel gevonden gaat worden. Zo...genoeg getikt.....Ik hoorde vrouwtje net alweer praten over  dat "dekreu" gedoe....ik ga maar eens op onderzoek uit om te kijken oof ik dat dek kan vinden.

latterrrrzzzzzz