Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

04 maart 2013
Haaai ...Joowwww...me here..Ushi in the house. Hier weer even een riedeltje uit mijn lodderige Teckelpoot. Jow hei...wij zijn vandaag weer in het bos geweest met vrouwtje. Rennen man...als een achterlijke gladiool. Ik ging zo hard, dat ik bijna over de kop vloog. Boudewijn die ouwe bok was mee en ook Cocó en Ebby waren erbij. Xanthi is thuis gebleven want die is zo ziek als een "hond"...spugen enzo...jakkie...en Zazou hield hem gezelschap.
Kunnen jullie je het verhaal van de rode paraplu nog herinneren?? Nou vandaag kwam daar een vervolg op...We liepen daar te lopen en plotseling zei vrouwtje "oh nee...gezellig dit"..Dus ikke kijken en ja hoor....ze hadden ons nog niet gezien...maar ikke hunnie wel. Dat waren de mensen van de vorige keer...die man herken je meteen. Of zn gebit is te groot voor z'n kaak...of z'n kaak is te klein voor het gebit....maar zoiets herken je op afstand...zelfs als die Terrier van hunnie nog niet in beeld is....de mensen met "de rode paraplu".
Ze hadden ons dus lekker niet in de gaten en dat was onze kans. We vlogen er in een flinke middengalop op af, uiteraard gepaard met héél veel kabaal. Voordat "het gebit" ook naar iets kon zeggen, begonnen we te dollen met de Terrier. En echt...hij vond het leuk!! Z'n staart geen héén en weer...een beetje stijfjes...het zag eruit alsof ie dat niet zo héél vaak doet....maar ja....da's een kwestie van trainen.
Terwijl wij aan het spelen waren, besloot vrouwtje te kijken of er ook geluid uit "het gebit" kwam, dus ik hoorde haar zeggen 'zoo...we kunnen dus concluderen dat mijn Teckels NIET gevaarlijk zijn'.
Oeps...vrouwtje...je hebt de verkeerde toon te pakken en ook het verkeerde onderwerp. "Het gebit" antwoordde 'neeee...nu niet...maar tóen wel!! ze vlogen hem (wijzend op de rondrennende Terrier) écht aan. Vrouwtje...niet reageren!!!..please..niet doen!!!
Ik hoorde vrouwtje zeggen 'oooh...zag u ergens bloed rondvliegen?? Moest u naar de dierenarts?? Had uw hond bijt- of scheurwonden???...Volgens mij viel dat wel mee!
Ooohh meneer.....laat mijn vrouwtje maar...ze heb niet zo'n beste dag vandaag en ging speciaal wat later met ons omdat U altijd na uw boterhammetje gaat volgens haar...toe meneer. Nou die meneer was stil...maar toen begon mevrouw..'onze hond is oud...die kan niet tegen de drukte van andere hondjes...Hij is ál 11 jaar'...waarop vrouwtje meteen reageerde 'Nou...dan moet u misschien uw hond in uw achtertuin uitlaten en niet in een openbaar bos!! En oud??? (wijzend naar Boudewijn)..híj ís al 12...en speelt op dit moment heel fanatiek met uw "uw oude hond".
Vrouwtje...kom...we moeten verder...we gaan...die Terrier wil vast uitrusten. En gelukkig luisterde ze deze keer wél naar mij. Zonder dat "het gebit" en zijn vrouw nog tijd hadden om te reageren, scharrelde vrouwtje ons bij elkaar en gingen we weer verder.
Die Terrier was hartstikke leuk en we hebben heel leuk gespeeld ...maar voor de "rust in de keet" is het misschien slimmer om de volgende 's ochtends om 7 uur te gaan wandelen....maar of vrouwtje dat zo'n strak plan vindt.......