Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Aanschaf van een pup

Wij willen een puppy

Pups zijn heel erg schattig maar zorgen er ook voor dat je heel veel werk erbij krijgt. Een pup slaapt veel, hij plast en poept vaak en dat doet hij ook nog eens wanneer hém of haar dat uitkomt. Hij eet vaak en dan niet alleen zijn brokken, maar ook de dingen waar hij helemaal niet aan mag knabbelen. Hij wil zijn wereld verkennen en als het even kan, zal hij zijn tandjes daarvoor gebruiken.
Een pup kan niet zo goed tegen alleen zijn en als hij wakker is, dan moet je wel ogen en oren in je achterhoofd hebben om alles te kunnen zien wat hij uitvreet ( of opvreet). Pups plassen niet alleen overdag, net als baby's dat ook niet doen. Dus hou er rekening mee dat er toch wel een flink aantal weken van uw leven in het teken van de pup staan. Voorop staat, dat u een pup aanschaft als uitbreiding van uw gezin en als een kameraadje voor heel veel jaren. Het is dan ook niet raadzaam om de pup op te laten groeien in een omgeving waar hij weinig tot geen mensen tegenkomt.

Meer over de weg naar volwassenheid vindt je onder de button "Van pup tot hond"


Waarop moet U letten bij de aanschaf van een puppy?

Het is belangrijk dat uw eerste indruk goed is. De pup moet vrolijk en actief zijn. De oogjes en oren zijn schoon en hij is NIET mager met een BOLLE buik.
Als u besluit de pup te kopen, dan is het altijd verstandig om een afspraak te maken bij de dierenarts. Deze kijkt de pup na, luistert naar zijn hartje en kijkt of de pup oormijt heeft. Dat is helemaal niet vreemd want vaak wordt het overgebracht door de moeder.

Onze stamboom Van 't Rief

In tegenstelling tot een aantal jaren geleden, toen de stamboom nog maanden op zich liet wachten en u dus zelf een naam voor uw pup kon kiezen, is dit nu niet meer zo. De stamboom met naam moet binnen 2 weken ná de geboorte van de pup bij de Raad van Beheer geregistreerd staan. Daarom kiezen wij als Fokker een naam. Wij hebben ervoor gekozen om het alfabet te hanteren, waarbij de pups uit ons eerste nestje een naam krijgen beginnend met een "A". De 2e naam van de pup is altijd de naam van de moeder. De fokker waar wij onze eerste honden kochten deed het zo en dat sprak ons erg aan. Bovendien is de moederhond, en in sommige gevallen ook de vaderhond, bij ons alktijd te zien.

Entingen/Chip en paspoort

Als de pup 6 weken oud is, wordt hij geënt tegen hondenziekte en Parvo. Dit doen wij uiteraard voor u. Vervolgens wordt de pup bij 9 en/of 16 weken geënt tegen de ziekte van Weil en Parvo. Als de pup 12 weken oud is krijgt hij nogmaals de enting voor hondenziekte en Parvo, maar nu krijgt hij daar ook de enting voor Leverziekte, Adenovirus, de Ziekte van Weil en Parainflluenza bij. Deze enting noemen we de Cocktail enting.
Deze cocktail enting moet u elk jaar herhalen en dit wordt keurig bijgehouden in het Europese Dierenpaspoort ( die ook wij voor u regelen). Bij het ophalen van uw pup, staat in het paspoort de datum waarop uw pup de volgende enting moet hebben.
Verder wordt uw pup voorzien van een chip in zijn nek. (Dit gebeurt tijdens de periode bij ons) Als uw pup nou een keer sneller is als u denkt en hij loopt weg, dan kunnen ze hem met een chiplezer weer bij u terugbrengen.
Het is niet verstandig om de pup uit te laten op een openbare plek waar andere honden ook hun behoeften doen. Aangezien uw pup nog niet alle entingenheeft gehad. Vanaf 12 weken als hij alles heeft gehad, is dit geen probleem meer.

Ontwormen

Een pup moet je ontwormen met 2, 4 en 6 weken (taak voor de fokker)vervolgens weer met 2, 4 en 6 maanden en daarna 2 keer per jaar. Het ontwormen kan in de vorm van een klein tabletje.

De verhuizing naar het nieuwe gezin

Door de verhuizing en evt. de overgang naar ander voer, kan het zijn dat uw pup een beetje aan de diarree raakt. Dit komt voort uit stress waar de pup tijdens en kort na de verhuizing aan bloot staat. Vaak is de diarree van korte duur.
Uiteraard staat het volledige voedingsschema beschreven op de voedingslijst die u van ons krijgt als u de pup komt halen.

De zindelijkheid van de pup.

Dit is een taak op zich. Wij hebben onze honden altijd zindelijk gemaakt door een aantal kranten in huis te leggen. Elke pup moet als hij geslapen heeft, of als hij heeft gespeeld vaak plassen. Als de pup gaat snuffelen, pakt u hem op en zet hem op een krant. Doet hij daar zijn plasje, dan beloont u hem daar overdreven voor.
De krant wordt steeds verder opgeschoven naar de deur en zo leert de pup dat hij bij de deur moet gaan zitten als hij naar buiten wil.

Het trimmen van de pup.

De vacht van de pup moet rijp zijn om te plukken. Dit is meestal het geval zo ronde de 6 maanden, als het dode haar los begint te laten. Om een mooie teckel te houden, adviseren wij u om naar een trimmer te gaan die weet hoe hij een teckeltje moet plukken.

Zo voorkomt u dat een onkundig iemand het scheerapparaat of de schaar in de mooie vacht van uw teckel zet.

De voeding

Wij voeren onze honden “Carnibest” natuurvoer

Bij de aanschaf van een pup krijgt u van ons voor 2 weken vlees mee. Ook krijgt u van ons een Royal Canin puppy pakket. In dit pakket zit een kilozak puppybrok, een maatbeker, een puppyboekje en wat foldermateriaal. Zo kunt u zelf bekijken of u de pup verder wilt voeren met "Carnibest" (wat wij aanbevelen, omdat het gewoon erg goed is voor de hond) of dat u langzaam afbouwt en overgaat op brokken.

Garantie op de pup

Volgens de Nederlandse wetgeving zijn wij als erkend fokker verplicht om garantie op de pup te geven.
Dit betreft een garantie op erfelijke afwijkingen en/of erfelijke gebreken tot 12 maanden ná de aankoop van de pup.