Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Gedrag van de Teckel

De Teckel wordt over het algemeen als gezelschapshond gehouden, wat hem ook heel erg goed af gaat. Hij kan ondeugend, koppig, komisch en zelfs halsstarrig zijn. Maar bovenal is de Teckel héél erg nieuwsgierig. Ook staat hij bekend om zijn opmerkelijk gevoel voor initiatief, dat hem als hond waar mee "gewerkt' wordt zo uitermate geschikt maakt. Neem een Teckel mee op puppy-cursus en de eerste reacties (zeker van mensen met grote honden) zullen vaak een beetje lacherig zijn. Totdat hij helemaal "los" gaat. Dan verstommen de grote honden(bazen) en beginnen de teckelbazen te glimmen.
De Teckel is onafhankelijk, maar tegelijkertijd vol levenslust en energie wat niet verward moet worden met een zenuwachtige hond. Dat is de Teckel namelijk absoluut niet. Verder valt hij heel vaak op door zijn zeer scherple intellegentie.
Door al deze karaktereigenschappen, heeft hij een zeer vastberaden baas nodig, met nét voldoende natuurlijk gezag. (En dat is iets anders dan autoritair en hardhandig optreden). De Teckel is een zeer sociale hond alhoewel hij zo zijn voorkeuren kan hebben.
Soms kan hij zich zeer wantrouwend en terughoudend gedragen tegenover vreemde mensen. Dan zie je de staart tussen zijn benen verdwijnen en verstopt hij zich achter de benen van zijn baas. Maar over het algemeen is de Teckel een uitstekende alarminstallatie. Hij is nergens bang voor en bij ongewenst bezoek zal hij zich zeer zeker laten horen en als de bezoeker pech heeft...zijn aanwezigheid ook laten voelen.
Als hij door kinderen met het nodige respect behandeld wordt (wat voor elke hond gewenst is) is de Teckel een uitstekend speelkameraadje. Het is een echte hond met karakter!