Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Vrijdag 24 juli 2009

Nou jongens.......wat mij nou eergisteren is overkomen. Het was prachtig weer en vrouwtje pakte een soort van tafel uit de kennel en zette die lekker in het zonnetje. Ik werd geroepen en ik sukkel kom dan ook meteen. Word ik daar op die tafel gezet en ik dacht nog even dat het voor een foto-shoot was. Nu dat was het dus niet. Vrouwtje had wel allemaal kammetjes en borstel gepakt. Plotseling deed ze handschoenen aan en ik dacht nog....zo koud is het toch helemaal niet. maar het waren geen gewone handschoenen...neueueueueue...het waren alleen de vingertoppen van de handschoenen...zeg maar gewoon zonder hand. Nog had ik niets door, maar dat duurde niet lang. Dat mens begon zomaar ineens aan mijn haren te trekken. ja halloooo....doe normaal. ik trek jouw haar toch ook niet uit je hoofd?? HEI...STOP HIERMEE!!!. Ik heb me echt verdedigd met mn leven en toen ik stopte met tegenstribbelen, kwam ik er achter dat het eigenlijk helemaal geen pijn deed. Het was eigenlijk wel heel lekker en ik werd steeds slanker en slanker. Ook was ik ineens niet meer zo grijs. En weet je....elke keer als ik even piepte...kriebelde vrouwtje me lekker op de buik. je snapt dat ik behoorlijk vaak een piepje heb gegeven. Kijk maar...mijn buik is ook gedaan. Het heeft wel eventjes geduurd voordat ik klaar was, want ik had niet zo'n klein beetje haar op mijn lijf. Je snapt dat ik een beetje strak in mijn vel moet zitten voor aanstaande maandag als Pimmie komt. en Gijs...jaaaaaa...Gijs komt binnenkort ook op bezoek. Zijn baasje had het over het weekend van 23 augustus, maar dat is het weekend dat alle pups zo ongeveer uitgevlogen zijn en dan kunnen ze de kleintjes niet meer zien. Dus daar moeten we even wat anders op verzinnen.
Nou ..ik ben weer blij met mijn nieuwe kapsel al was ik even bang dat ik uit elkaar zou vallen toen ik al dat haar uit mijn lijf zag vallen.
Laterrrrrrrrrrrr.....

Zondag 19 juli 2009

Whahahaha...ik heb gisterenavond stiekum de telefoon afgeluisterd en lekker gehoord wie vrouwtje aan de telefoon had. Jaaa...De mama van Pim. En weet je. Pimmie komt op bezoek. OW YEAH!!!!. Mijn stoere broer komt! Dan mag vrouwtje mij wel eerst plukken anders kan Pim mij niet vinden tussen al het haar. Ik wil hem tenslotte ook geen trauma bezorgen door mijn kapsel. Eerst wilden ze op een dag komen dat de grote baas van Pim moest werken (terwijl het vrouwtje van Pim wat opvoeden betreft de broek aanheeft hoor). Maar ja...het vrouwtje van Pim wil eigenlijk wel heeeeeeel graag een broertje voor Pim en Lisa en Thomas (de mensen-pups) ook wel. Maar de grote baas niet en hij is ook niet gevoelig voor 4 knipperde vrouwenogen, 1 paar knipperende mannenogen en zelfs niet voor mijn grote knikkers.
Nou hebben ze daar in die sjieke buurt van Rotterdam, maandag over een week allemaal vakantie. ook de directeur van dat huis. en dan komen ze aaaaalllluuuhhhmaaaaal. En dan hopen we op mooi weer, want dan kunnen we allemaal de tuin in. lekker kroelen met mijn broers en zussen. En weet je wat ze meenemen???? Taart van een superbakker....Kiekeboeh..of zo heet die bakker. Ik krijg daar vrees ik weer een keer helemaal niets van, maar vrouwtje lag gisteren helemaal in een deuk aan de telefoon met het vrouwtje van Pim. Raar geslacht hoor...zeker als ze aan het bellen zijn. Ik kijk in ieder geval heel erg uit naar morgen over een week en dan worden er heel veel foto's gemaakt. Oh ja....Op deze foto hierboven....dat zijn de 2 volle broers van mij en Pim...gaaf hé?
Groetjes...PIMMIE....TOT VOLGENDE WEEK!!!!!


Dinsdag 23 juni 2009

Haai gaaaais.

Ik heb heel erg slecht nieuws volgens mij want ...jow.....ik denk dat ik dood ga. Ik heb me niet gesneden, ben ook met mijn kont helemaal nergens opgevallen, maar ik bloed ...HELLLUUPPPPP ...IK BLOED!!!!!. Ik heb vrouwtje al gevraagd om een pleister te plakken maar die zei dat het niet hielp en dat ik niet dood ga. Ik schijn loops te zijn!!! Ik moet ook bekennen...Het doet geen pijn. Ik zat al te wachten tot die pijnaanval zou komen en ze de ambulance voor me moesten bellen, maar zelfs toen ik keek alsof ik heel veel pijn had, toen trapten ze er nog niet in. Ik heb ook geprobeerd,  nu ik het zo zwaar heb....of ik meer vlees mag, maar dat feest ging ook niet op. En wandelen??? dat is helemaal de limit...ik mag NIET MEER LOS !!!! en dan mijn vader...pppfff. Volgens mij is hij met zijn kop tegen de deur aangelopen of zo. Die is helemaal maf aan het worden. Hij probeert me gewoon te bespringen dus die heb ik even flink in zijn "jeweetwel" gebeten vanmiddag. Is ie nou helemaal bezopen. Hij wilde met mij hetzelfde doen als met mijn moeder een paar maanden geleden en kijk nou hoe mijn mama erbij ligt, met haar dikke tetter. Dat gesodemieter wil ik niet hoor en ZEKER niet van mijn vader. De viespeuk.
Dus nou moet hij lekker ergens anders slapen (mag hopen dat het niet bij baasje en vrouwtje in bed is, want dat wordt ie nog beloond ook voor zijn maffe gedrag). Boudewijn zit mij aan te kijken met een gezicht van...weet je...als ik nog een vent was geweest...dan had ik me wel raad geweten met je. Tja...jammer joh...mormel....ga jij maar lekker met de anderen spelen en laat mij met rust. Ik heb het al zwaar genoeg nu ik een echt dame ben geworden. Oh ja...ik zou het zeer op prijs stellen als jullie nu allemaal U tegen mij zouden willen zeggen. Dat moet ik namelijk ook altijd tegen volwassenen en bij die groep hoor ik nu ook.
OOooow...Pim...of Gijs....als ik nou echt zoveel bloed ga verliezen dat het gevaarlijk wordt hé.....en ik moet een transfusie...kan ik dan bij jullie terecht??
Lebber...Coco


Dinsdag 26 mei 2009

Hello peepel.
Wij van 't Riefjes lijken toch wel erg veel op elkaar. Zoals jullie misschien hebben gelezen in het dagboek van mijn broer Pim, is hij zwaar in training. Nou dat is bij mij ook het geval, alleen ik train voor iets anders. Mijn baasje vindt namelijk dat ik later als ik groot ben, wel in het circus kan gaan werken.
Dus zijn ze me allemaal kunstjes aan het leren. Ik krijg van mijn baas het commando "Coco...val flauw"...en dan laat ik me als een tuimelpop omvallen en lig ik 180 graden gestrekt op mijn rug. Het leuke is (vind ik...mijn baasje vindt het minder) dat elke keer als ik nu voor de bank sta en er op wil, mijn baasje me op wil tillen...en dan val ik ook spontaan flauw, waardoor baasje echt op moet staan om me op de bank te takelen, want ik ben dan topzwaar. Mijn broer Pim heeft ook zo'n foto in zijn dagboek staan, maar dat is meer om zijn mannelijkheid aan te tonen hoor. Niet dat jullie denken dat hij ook flauw kan vallen op commando.
Sinds een paar weken krijgen wij ook weer Carnibest te eten en ik had dat nog nooit gehad. Had er wel veel over gehoord van mijn vader, maar mijn baasjes waren ermee gestopt omdat Sanne zo slecht at.
Nou weet ik wat ze bedoelen zeg. Jow jow..wat is dat lekker...en Sanne??? die muts heeft het natuurlijk maar 3 dagen gegeten en toen hoefde madam het niet meer. Nu krijgt ze ander natuurvoer, ook vlees en dat vindt ze wel lekker (ik ook trouwens...ik lust echt ALLES!!)
Het mensenkind hier in huis heeft er een taak bij gekregen. Eentje waar ik heel blij mee ben. Hij moet namelijk elke avond 3 van ons uitlaten en omdat ik heeeeel veeeel energie heb, mag ik gewoon lekker elke avond mee. Da's heel gaaf. Dan gaan we in het bos hierachter. Meestal neemt Bas (zo heet het mensenkind) Sanne ook mee omdat sanne nog steeds een echte angsthaas is. Als ze veel gaat lopen en merkt dat ze niet alles hoeft te schrikken, is dat alleen maar goed voor haar zelfvertrouwen. En de derde is meestal Boudewijn. Zazou vindt 2 keer met de vrouw per dag wel genoeg want we hebben ook genoeg gras om te rennen hier in de tuin en Xanthi...pppfff....mijn vader...die is liever lui dan moe. Zeker nu hij in de zon kan gaan liggen met dit mooie weer.
Over een aantal weken krijg ik broertjes en/of zusjes. Vind ik wel gaaf. Zou je daar meteen mee kunnen stoeien als ze geboren zijn?


Zaterdag 10 januari 2009

Haaai. daar was ik weer. We zijn net weer terug van een weekje vakantie. (dat is te lezen in de (pupdate die er aan zit te komen. Nou ja vakantie??? Ik ben stuk...kapot...helemaal op!! Tjonge jonge dat was me een week zeg. ik heb gezwommen in een zwembad met zoutwater, heb in een zandbak gespeeld die onwijs groot was, heb een jurk gedragen, heb bijna een paard omver gelopen enz. maar wat me gisteren is overkomen?
Mijn neus is geen neus meer maar een vergiet. Of zaten die gaten er al in??? Ik liep met de rest van de teckelfamilie en mijn vrouwtje in het bos waar het nog helemaal wit was. Erg leuk. ik had mijn jurk weer aan en struikel inmiddels niet meer over mijn eigen benen.
Ineens zag ik op het pad een raar ding liggen en vrouwtje begon te gillen dat ik weg meost gaan. Ja dat wakkert mijn neiwsgierigheid natuurlijk aan. Dus ik ben gaan kijken. Ik heb van mijn mama Zazou wel geleerd dat je moet kijken met je ogen, maar ik kijk liever met mijn neus. (vrouwtje baalt nog steeds dat ze geen camera had meegenomen...hahaha).
Dus ik ren op die grappige bal af, steek mijn neus erin...en AUAUAUAUWWWWWWWW!!!...dat speeltje prikte heel hard in mijn neus. Ik hoorde vrouwtje wel roepen dat ik terug moest komen, maar ja...halllooo...ik ben een pup..dan luister je alleen als je zin hebt toch? Mijn mama (met jas) kwam me helpen en wilde ook met de bal spelen en ja hoor...haar neus werd ook gebombardeerd tot een speldenkussen. Mijn vrouwtje begin te roepen: Laat die egel liggen. hij heeft een winterslaap en prikt als je hem stoort.
Winterslaap???? egel????...allemaal onbekende termen voor mij. Boudewijn viel met jas en al om ...gewoon van het lachen volgens mij toen hij zag dat er een egel aan mijn neus vast geprikt zat. daar moet ik het nog wel even met hem over hebben.
Nu heb ik een soort van labello stick om mijn tere neusje weer een beetje te verzorgen want die gestekelde tennisbal deed me goed pijn.
Voor alle avonturen in de vakantie ( en dat waren er nogal wat...zo heb ik kennis gemaakt met een zoutwater-bad, een grote zandbak en rare honden met veren die ze ook wel eenden noemen) nou ja...dat kun je allemaal lezen in de (p)uodate. dat gaat vrowutje typen, want ik heb nu lamme pootjes van al dat geroffel op een toetsenbord. Bovendien moeten mama en ik onze neus-wonden verzorgen.
Tot gauw....kebber van Coco (met gaten-neus)

Zondag 21 december 2008.


Haaaaaai Gaaaaaaais.
Ik heb vandaag een wereldreis gemaakt. Voor mn gevoel zat ik 2 weken in de auto maar dat was niet zo erg, want ik mocht de warme jas van vrouwtje leasen.
Toen we eindelijk aankwamen en de auto geparkeerd stond, werd mijn riem vastgeklikt voor een plasje. Ik weet het allemaal wel hoor.
maar toen ik daar in het gras liep schrok ik me helemaal gek. Het circuit van zandvoort is er niets bij ( niet dat ik daar ooit geweest ben) maar hier reden meer auto's in 1 minuut aan me voorbij, dan in Erica in 1 week. daar rijden ze soms nog


met paard en wagen en da's ook niet alles, maar dit...jowww...dat was wel een wereldwijze les voor me.
Toen we de voortuin in liepen lagen daar ook van die witte steentjes die we thuis ook hebben. Zouden ze die in Erica gekocht hebben????
Van plassen kwam natuurlijk niets en toen de deur open ging zag ik me daar toch een kanjer aan komen. Nou ik was op slag verliefd, maar gerdroeg me als een nette dame en hield me wat op de vlakte.
Ja da's lekker dan. Kom je eindelijk een leuke vent tegen....blijkt het je bloedeigen broer te zijn. Ik had hem niet herkend want hij lijkt helemaal niet zoveel op mij. Hij lijkt meer op mama.
Een beetje eng vond ik het wel, maar Pim wilde spelen met mij. Oke....geen probleem. Pim had net als ik wel zin om te rennen en ik werd uitgenodigd door hem voor zijn gekke 10 minnuten-moment.
Dat houdt dus in dat je als een gek achter elkaar aan gaat rennen geloof ik.
Ik vond het veel leuk om boven op Pim te duiken, dus ik sneed de bochten af waardoor ik eerder weer bij Pim was dan hij doorhad.
Nou dan is het nog een kwestie van een snoekduik nemen, vast bijten en afmatten en vervolgens leg je zo'n mannetje gewoon op de rug. Wij vrouwen snappen wel hoe het werkt.
Ik heb gehoord dat ze daar het hele huis gaan verbouwen zodat er heeeeel veel teckeltjes kunnen wonen. Da's leuk toch???
Na een uurtje of 2 (en de nodige lekker dingen uit een trommeltje) zijn we weer in die auto gestapt. Op naar het volgende adres.
Dat was nog een stukje verder zeg maar bijna in Zeeland. Bij de aller aller aller beste vrienden van vrouwtje en baasje. en weet je...die hebben oojk een teckel, maar dat is niet zo'n lieve met andere hondjes. Ze heeft nogal kanibalen gedrag. Niet schrikken hoor. Het is géén van 't Rief teckeltje.Ik had haar nog nooit gezien dus was op het ergste voorbereid. Had mijn EHBO koffer al meegenomen, maar dat was helemaal niet nodig. Mijn vrouwtje had al gezegd dat Chica heel lief is en dat ik niet bang hoefde te zijn. (Chica is de grote liefde van Boudewijn en rent hier achter Boudewijn aan)
Nou het was beregezellig en Chica stond zo hard met haar staart te kwispelen dat ze bijna omviel. Alleen was ik zo moe van alle overwinningen die ik op Pim had behaald, dat ik meer lag te slapen dan te spelen. (sorry Pim...ik hoop dat je ego het overleeft)
Het was me zo het dagje wel en om half 9 vanavond viel ik in een soort van coma in slaap op de bank. Dit nadat ik op de terugweg al ruim 2 uur samen met mijn vrouwtje in de auto had geslapen. (En zij heeft niet eens een gevecht met Pim gehad...ppppfff)
Woensdag gaan we lekker op vakantie en vrouwtje heeft voor ons alle vijf een paarden-hondenjas gekocht. Stoer man. Ik had eigenlijk graag een roze gewild, maar dan wilde de baas niet mee op vakantie, dus nu is hij donkerblauw met een bruine singel.
Wordt vervolgd........Donderdag 18 november 2008

Haaaaaaaaaaaai...jow jow....Hier een berichtje uit het prachtige Drenthe. Tjonge jonge...weten jullie wel hoeveel bos ze hier hebben? Een paar weken geleden had ik nog nooit van het woord "bos" gehoord. Nou...inmiddels wel.
Een paar weken geleden was ik al in dat oerwoud geweest toen Gijsje nog bij ons woonde. Toen gingen we wandelen in het Noord Barger bos. 't is maar even dat jullie een beetje aan jullie topo kennis doen.
Die wandeling heeft ervoor gezorgd dat vrouwtje zo druk was met 6 teckjes dat er geen tijd was voor foto's. Dat heeft ze gisteren ruimschoots ingehaald. Dat meer dan de helft daarvan mislukt is omdat ze een nieuwe camera heeft, dat mocht ik niet vertellen, dus dat doe ik dan ook niet.
Baasje was gisteren ook mee en we waren met 5 teckjes....Gijsje woont inmiddels zo ongeveer aan de andere kant van de teckelwereld in Son. Staat aaaalllemaaaaal in zijn eigen dagboek.
Wij hebben zo'n hele grote beauty-case voor achter in de auto. Da's zo'n giga koffer met een opening waar we allemaal in kunnen. je hebt ze ook in het klein, maar dat wordt zo proppen met zn vijfjes.
Komen wij daar gisteren aan in het Bargerbos, zie ik ik me daar toch een mooi stukje bos-grond...wow....zo glad...leek wel een spiegeltje.
Dus ik loop die spiegel op en.....PLOP.....weg Coco! Nou dat was dus mijn eerste ervaring met water waar je in kunt zwemmen. Ja hallooooo....alsof ik door had dat ik daar niet kon staan...en mijn zwembandjes had ik ook niet om, dus ik ging kopje onder. Proest...slik...zwem...joegeeeeee...ik kan zwemmen, Da's gaaf!!!! Baasje vond het minder want hij zag alleen mijn koppie nog maar en vrouwtje deed het bijna in haar broek van het lachen en toen moest ons rondje van 3 km nog beginnen.
Ik heb behoorlijk lopen rennen want ik moest de blubber weer uit mijn vacht schudden.
Het grootste gedeelte van onze wandeling heb ik mee kunnen lopen, maar dat had volgens mij meer te maken met het feit dat vrouwtje meer op haar buik lag om foto's te maken, dan dat ze liep. Dus al met al tijd genoeg om uit te rusten.
Vanavond ben ik voor het eerst in het donker gaan wandelen. Da's wel een beetje eng, maar gelukkig liep Sanne met me mee en het lopen aan de riem ging heel erg goed.
Ik moet tenslotte in januari mijn eerste (en laatste) show lopen.
Als er weer nieuws is...dan horen jullie het als eerste hoor...
Lebber van Coco