Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

Onze kennel

 
 
Toen wij in 2007 hoorden dat én de kennelnaam was goedgekeurd én dat we door een andere woning te kopen, nu de ruimte hadden, hebben we geen moment langer gewacht en zijn we gaan nadenken over hoe onze "kennel" er uit zou moeten zien.
Wat wij voor ogen hebben is een kennel, waar de honden lekker los kunnen lopen en van binnen naar buiten kunnen. Bovendien is het sociale contact met ons gezin erg belangrijk.  De binnenkennel moet schoon en verwarmd zijn, zodat de honden een warme slaapplaats hebben want wij liggen tenslotte ook niet op de grond in onze slaapkamer.
Buiten hebben wij gekozen voor een speelweide (van 60 m2 grind)  op ons erf. Waar de in totaal 7 honden lekker kunnen rennen en hun energie kwijt kunnen. Zelfs Ebby, ons normaal gesproken ongeleide projectiel) rent door het grind alsof haar leven ervan afhangt en vegen is daarna een noodzaak. De 3 oudste honden Xanthi, Boudewijn en Zazou vinden het helemaal geweldig dat er dame's bij zijn gekomen.
's Nachts slapen ze allemaal samen in 1 grote mand. Verder hebben we een trimtafel aangeschaft, zodat we de teckels zelf kunnen plukken. Het zelf plukken van Xanthi en Boudewijn doen we al jaren, Zazou is een kort gebleven ruwhaar (stokhaartje), dus zij hoeft niet geplukt te worden en Coco, Ebby, Ushi en Fabienne kunnen dus ook gewoon aan huis gekapt worden. Ebby die het meeste haar heeft ligt stokstijf op tafel als ik begin te plukken en komt weer tot leven als het haar eraf is.

In de voortuin is een heel mooi bord gemaakt met uiteraard een Teckelkop (van Xanthi) erop zodat ook iedereen die langs ons huis rijdt kan zien dat we er écht zijn! En de reacties zijn niet uit de lucht en erg positief.
De visitekaartjes zijn gedrukt, contacten zijn gelegd met dierenwinkels om met korting manden etc te kopen voor de "Van 't Rief pups" en uiteraard wordt elke nieuwe pup eigenaar voorzien van een  puppy pakket met daarin "Carnibest" en een verassingspakket van ons. 
Wij zelf voeren onze honden ook "Carnibest". Dit is voor onze honden de meest ideale voeding. Géén zetmeel, géén kleurstoffen en uiteraard geen varkensvlees. Naast het puppy pakket van Royal Canin, krijgt u tevens voor 2 weken "Carnibest" van ons mee. Zo kunt u zelf bepalen of u uw pup groot wilt brengen met vlees of dat u over wilt stappen op brokken en het vlees langzaam afbouwt. Beide kan natuurlijk ook, maar de ervaring heeft geleerd dat als ze 1 vleesmaaltijd per dag krijgen, dat de brokken tijdens de andere maaltijd met lange tanden worden bekeken.
Onze teckels groeien op in een vrije omgeving tussen de mensen met veel beweging en vooral een goed leven. Daar houden wij zelf ook van, dus dat krijgen onze teckeltjes ook! 

Wij hopen u snel te kunnen ontmoeten in onze kennel waar dan de evt. pups en uiteraard beide ouders te bewonderen zijn. Mocht u vragen hebben over wát dan ook, kunt u ons altijd bellen of mailen.