Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Ludo

13 januari 2014

031.jpg Ludo is nu bijna 7,5 maand oud en is echt onze grote kleine vriend!

Ludo weegt nu 5kg en begint nu ook een beetje in de breedte te groeien i.p.v. In de lengte en hoogte. Hij is prima op gewicht. Hij krijgt 2x per dag 100gram Carnibest en 2 handjes brokken per dag. Ludo schooit nooit, terwijl ie af en toe wel wat lekkers krijgt. Stukje kaas, worst, appel of wat magere kwark vindt ie super lekker. Hij heeft ook al een heel mooi en shiney gevaarlijk grote teckel gebit.

's nachts gaat Ludo niet meer in de bench. Hij heeft een groot kussen bij ons in de slaapkamer en als wij gaan slapen loopt hij gelijk mee de slaapkamer in. Meestal eindigt ie dan stiekem wel bij vrouwtje in bed. Lekker warm!  Ludo houdt z'n behoefte op totdat wij uit bed gaan. Voordat we gaan slapen doen we hem nog even buiten. Dan zeg ik: Ludo plassen? en dan rent ie als een gek naar buiten, tilt z'n poot op zo'n 100m verder, rent nog een rondje en blaft als ie weer binnen wil. Soms moeten we hem roepen, want dan staat ie te neuzen met de pitbull van de buurman.

028.jpg Ludo houdt heel erg van het zonnetje. Net als het vrouwtje!! Dit winterweer met een lekker zonnetje vindt ie heerlijk. Hij is dan ook veel buiten aan het ravotten met Hummer en gaat vervolgens op het matje bij de deur liggen chillen in de zon. Binnen ligt ie het liefst bij het vrouwtje, maar als dat niet kan dan wil ie op de leuning van de bank liggen en buiten kijken. Net als de katten. Nieuwsgierig dat ie is joh! Zo'n 3x per week gaat hij mee naar het bos. Vindt ie helemaal geweldig. Laatst gingen we kijken wie z'n echte baasje is. Eerst moest het baasje met Ludo verder lopen en vrouwtje blijven staan. Nou Ludo wilde helemaal niet verder lopen als het vrouwtje achterbleef. Toen stiekem terwijl ie druk aan het rennen was achter gebleven. Toen hij daarachter kwam rende ie als een speer op mij af haha! Toen de baas.... We waren al een heel eind op weg en Ludo keek mij heel de tijd aan zo van: " Die baas spoort niet he vrouwtje dat ie daar alleen blijft staan?!?" Pas toen ik stil ging staan en zei: ' Zoek de baas' liep hij kei hard naar de baas, om vervolgens weer heel snel terug naar het vrouwtje te rennen. Dus eigenlijk is het vrouwtje gewoon de baas haha. Autorijden vindt Ludo ook heel tof. Ik denk niet zozeer het rijden zelf, want dan ligt ie binnen 10min te pitten, maar hij vindt het altijd reuze spannend om ergens heen te gaan. Ook andere honden vindt ie super leuk. Klein of groot, maakt niet uit. En hij kan eindeloos apporteren met alles wat ik weggooi. Nou ja apporteren.... Hij komt er mee terug en het spelletje is dan dat ik het afpak. Erg goed voor je conditie hoor pfff!
029.jpg Ludo is wel een echte stalker. Waar ik ga, gaat Ludo. Het is geen verlatingsangst, want ik loop wel eens naar buiten om bijvoorbeeld de kippen eten te geven ofzo en dat vindt ie prima, maar hij is echt bang dat ie iets mist volgens mij. Zelfs als ik in bad ga komt ie in de badkamer liggen en elke 5 min tegen het bad aan staan. Ik heb ook een kat die dat doet dus een drukke bedoeling dat badderen. Als ik in de keuken bezig ben gaat ie daar in z'n mandje liggen en zo loopt ie me eigenlijk heel de dag achterna in huis en waar ik me settle gaat meneer zich ook settlen. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik regelmatig per ongeluk een teckel op mijn pantoffel heb haha. Zelfs op de wc ben ik niet veilig. Reuze gezellig vindt ie dat!

030.jpg Ludo blaft niet veel. Gelukkig maar, want wat een herrie komt daar uit zeg!! Tis maar goed dat ie niet naar iemand met een zwak hart gegaan is! Als Ludo blaft doet ie dat het liefst totaal onverwacht en vooral erg schel en heeeeeeeel hard. Serieus, je laat alles uit je handen vallen!

Ludo is echt nergens bang van. Zodoende is oud en nieuw probleemloos verlopen. Echt niks onder de indruk van die knallen. Hij was bij mijn ouders 's nachts. Overdag vond ie het wel heeeeel gek dat 1 van de katten ( z'n beste vriend) heel de dag onder de bank bivakkeerde. En dat net nu hij net te groot is om daar ook onder te passen.

Ludo is ook echt een drammer. Tegen het lachwekkende aan. Als hij iets wil moet en zal het gebeuren ( denkt ie) En zo niet dan gaat ie de clown uithangen. Op z'n rug liggen, duwen, op je voeten gaan liggen, piepen, blaffen, zielig kijken, rare geluiden maken, springen, z'n hoofd op je knie leggen als je zit en dan net doen of ie slaap etc. Etc. Meestal zijn we dan gelijk direct en is het: "in de mand" en dan gaat ie met 10x omkijken of ik dat wel echt meen daar wel in liggen, maar soms kijken we de " Ludo-show" even af. Wat een entertainer!

Dit was het weer even voor nu. Alles gaat dus top met de kleine Luud!

Groeten uit Brabant!


07 september 2013

006_ludo.jpg Hoi hoi hier weer een Ludo update!

Met Ludo gaat het goed! Hij heeft al veel vriendjes gemaakt. Zelfs de waakhonden (pittbulls ) van de buren vinden hem leuk. Ik krijg iedere keer een hartverzakking, maar ze kunnen het super goed met elkaar vinden. Volgende week komt er een collega langs met haar dwergteckel, eindelijk een bezoeker van zijn eigen formaat .

Bij de dierenarts was ook alles ok. Ik maakte me een beetje zorgen, want Ludo eet minder dan hij mag hebben terwijl hij echt heeel erg actief is heel de dag. En hij tussendoor echt niet veel snoepjes krijgt en nooit menseneten. Maar zij zei dat als hij niet afvalt en zijn ribben niet te zien zijn dat ik me dan geen zorgen hoef te maken. ' Hij zal wel zelfregulerend zijn' zei ze haha!! Nou we zullen maar denken dat het een hele verstandige jongen is dan . Ik ben waarschijnlijk gewoon een overbezorgde teckelmoeder, want hij is inderdaad hartstikke actief en hij drinkt goed, plast en poept goed. Hij krijgt nu het merendeel Carnibest, afgewisseld met af en toe Ducks en heel soms Renske. 's Avonds krijgt hij wat brokjes.

Ludo is wel nog steeds heel vroeg wakker. Maar na het poepen, plassen, eten en rondjes rennen leg ik hem dan nog lekker even bij ons in bed als we ( of 1 van ons) er niet uit hoeven. Dan slaapt ie lekker uit tot 10.00u ofzo. Als we allebei tegelijk moeten werken gaat Ludo naar mijn vader. Eigenlijk is hij nog nooit langer dan 2,5uur alleen geweest.

010_ludo.jpg Ludo is nu in een uitprobeer fase. Hij weet heel goed wat nee is. Dan stopt ie gelijk met hetgeen niet mag. Maar draai ik me om... Dan gaat meneer het nog eens proberen haha. Ik voel me soms net een politie agent. Van de week hebben we geoefend dat ik sokken uit de wasmand op de grond gooide en hij moest er af blijven. Wat een clown! Hij had 'de oefening' snel door maar meneer ging op z'n rug liggen, piepen, blaffen, zielig kijken etc om toch maar toestemming te krijgen.

Zijn lievelingseten zijn eikels volgens mij. Elke dag moet ik die uit zijn bek vissen tijdens het uitlaten. Hummer heeft dezelfde hobby, maar die maakt geen onderscheid met stenen. Oh en we hebben hem ook al een keer in bad gedaan. Hij was namelijk per ongeluk ondergepist door een andere hond . Dat krijg je als je overal onderdoor kan lopen. Wij hondenshampoo gehaald en hem in bad gezet. Het is echt een waterrat hoor. Als ie wat ouder is dan zal ie vast wel willen zwemmen. En daarna kwam het leukste: de föhn! En toen hadden we weer een fris en zacht teckeltje. Voor de rest is Ludo altijd vrolijk, erg eigenwijs, een entertainer en vindt ie iedereen aardig ( zelfs de dierenarts!). Maar als ie moe is wil hij toch bij zijn vrouwtje liggen .

Groetjes van ons en van Ludo!

10 augustus 2013

007_ludo.jpg Wat zijn wij blij met Ludo, wat een geweldig leuk, lief en leergierig beestje!
Allereerst eet, poept, plast en groeit hij goed. Sinds 2 dagen heb ik een kussen in zijn bench gelegd en is ie 's nachts helemaal zindelijk. Ik merkte namelijk dat als ie wakker werd dat ie dan eerst een plasje pleegde op de handdoek en daarna pas ging blaffen dat ie wakker was. Gepoept heeft ie nooit in de bench. Hij vindt de bench overigens helemaal niet erg. Ook als we even weg gaan gaat ie gewoon lekker slapen en moet ik hem wakker maken als we thuis komen. Hij heeft de afgelopen week geen 1 ongelukje gehad! Super knap! Hij loopt naar de deur of naar buiten als hij moet plassen.
We zijn volop aan het socialiseren. Van de duvel niet bang die kleine Ludo! Met verschillende honden al in aanraking geweest. Auto rijden vindt ie leuk. Zelfs de fohn en de stofzuiger vindt ie niet erg. De stofzuiger valt ie trouwens aan haha! Langs drukke wegen gelopen en gisteren even naar een tenniskamp geweest met hem. 40 gillende basisschoolkinderen stormden op hem af en meneer kwispelde en likte erop los.
Ludo krijgt nu 's morgens en 's avonds Carnibest en tussen de middag brok. We hadden per ongeluk de Carnibest voor volwassen hondjes meegenomen, maar die vindt ie net zo lekker!

Lopen aan de riem vindt ie hartstikke leuk nu. Behalve als ik hem wakker maak om te gaan lopen. Dan gaat meneer midden op straat liggen en kan ik de pot op met mijn snoepjes! Hij kan ook al op commando zitten en we zijn nu bezig met liggen. Komen als we roepen doet ie vrij goed, behalve als ie met een andere hond aan het spelen is. Dan zijn we niet interessant genoeg.
Het liefst ligt Ludo op schoot ipv in zijn mand of kussen.

009_ludo.jpg We gaan denk ik wel met hem op cursus. Hij is zo leergierig namelijk!
Zo grappig als Ludo zijn spiegelbeeld ziet. Ik heb een spiegel op mijn kast in de slaapkamer. Daar gaat ie dan voor zitten en dan wordt ie echt een beetje debiel haha! Dan gaat hij naast en achter de kast kijken en weer terug naaar de spiegel.

Achter de katten rent ie graag aan. Dat maakt ze niks uit. Dan springen ze ergens op en lachen ze hem uit. 1 kat heeft al 2 keer op mijn buik gelegen terwijl Ludo op schoot lag. Heel schattig!

Hij heeft nog niks stuk gemaakt. Hij gaat wel graag in de kattenbak. Dat kattengrid vindt ie geweldig, wij minder als we het te laat zien en de inhoud ligt door de halve kamer. Hij weet heel goed dat het niet mag, maar hij weet ook heel goed dat we het niet zien als we in de keuken zijn. Hij heeft ook een Crocs-fetisj. Die staan bij de keukendeur voor als ik snel naar buiten moet. Tegenwoordig staat er vaak maar 1 ipv 2 .


Wordt vervolgd.


27 juli 2013

041_ludo_met_vrouwtje.jpg De reis is goed gegaan. Ik dacht die zal wel angstig zijn in de auto, nou nog niet eens misschien! Hij wilde allemaal buiten kijken haha! De ruitenwissers en de regendruppels waren ook erg interessant. Slapen? Welneee! Liefst wilde Ludo van schoot af en de auto verkennen. Dus na uur gestopt (vermoeiend! Haha) Even uit de auto en toen heb ik hem toch maar in het reismandje gedaan en er naast gaan zitten achterin. Nou meneer sliep binnen 5 min en heeft heel de weg geslapen.

Thuis gekomen eerst een grote plas gedaan in het gras. De hond van mijn ouders vindt ie nog wel een beetje eng. Die is nog te enthousiast en wel erg groot ( in vergelijking met Ludo dan) Hij heeft Ludo wel helemaal schoon gelikt.

De katten vindt ie geweldig! Dit is echter nog niet wederzijds. Katten zijn afwachtend en Ludo niet bepaald. Hij rent er iedere keer als een zot naar toe.  Maar ze zijn niet agressief dus dat komt wel goed. Heeft even tijd nodig. De kippen vindt ie maar gekke beesten. Die heeft ie al goed bestudeerd.

Hij speelt goed en had z'n Carnibest binnen no time op. Hij komt ook kroelen als je op de grond gaat liggen. Hij ligt nu in de bench te slapen. Hij heeft 2 min gepiept, maar hij was stiekem toch best moe. de katten gaan nu om de beurt stiekem kijken.