Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

29 april 2015

Ai Ai ai wat een drama dat eten op dit moment van de dames. Het is een “gedrags-dingetje” daar ben ik van overtuigd. Enkele weken geleden zijn we vanwege logistieke redenen overgestapt van de Carnibest naar de TamRo. Beiden natuurvoer.
De dames (allemaal) aten er vrolijk op los. De beide heren krijgen speciaal niervoer dus daar hebben we geen extra werk mee …althans dat dachten we!!
Na enkele dagen smullen van de TamRo begon het gesodemieter. Ebby en Ushi haalden hun neus ervoor op en dat niet gedurende 1 dag maar gedurende meerdere dagen.
De pups pakken wel wat ze nodig hebben bij de moeders, maar dit gaat natuurlijk ten koste van de moeders en dat willen we niet.
Dus wordt je creatief. Vrolijk en blij kwam ik met de bakjes bij de dames….liet me op mn knieën vallen (niet te hard) en deed een beetje voer in mijn hand en met “ mnom mom mnom” geluidjes had ik de nieuwsgierigheid gewekt van Ebby en Ushi. Fabienne zat me aan te kijken met een gezicht van “ alles goed?”
Ushi en Ebby vraten de TamRo uit m’n hand…letterlijk…maar ja niet helemaal de bedoeling. Dus na 2 dagen op m’n knieën te hebben gelegen, heb ik het maar weer in een bakje gedaan….waar het een uur later nog stond.
Vervolgens ben ik zo ongeveer over m’n eigen schaduw heengestapt en heb bakjes Ceasar gekocht. Nou…die aten ze…en niet zo’n klein beetje snel ook. Helaas ook maar weer 2 dagen.
Om een heel lang verhaal in te korten….sindsdien kruip ik zo ongeveer 3 keer per dag op m’n knieën over de grond, ben creatief met voer en hondjes uit elkaar houden zodat ik ook weet wie wat eet. Bij de dierenarts heb ik een flink aantal zakjes Royal Canin energie voer gekocht. Een ondefinieerbaar poedertje wat je moet mengen met water. Het ruikt net zo ondefinieerbaar als het eruit ziet. De meeste honden vinden het zo vies dat je dit gedwongen (met een grote spuit) moet voeren….maar niet bij ons…Ushi lebbert het kwispelend uit een bakje…als iemand het nog snapt hoor ik het graag :-)

Inmiddels kopieren ze allemaal elkaars gedrag...zelfs de mannen (van bijna 14 en 15) hebben besloten dat ze wel een beetje last hebben van hun hormonen en misschien wel een beetje zwanger zijn....dus het voeren van alle 7...daar ben ik wel even mee bezig en inmiddels sta ik open voor suggesties!!

Ik weet ook dat dit weer over is als de kleintjes er zijn...dus verder niets om je zorgen over te maken (behalve dan dat ik wat eelt kweek op m'n knieën)