Monty ligt dwars

17 november was onze Pitou uitgerekend. We wisten bijna zeker dat het 1 pup zou worden. Vaak komen kleine nestjes iets later dan de uitgerekende datum en Pitou was de rust zelf, dus geen reden om je zorgen te maken.

Zondag 20 november zat ik 's avonds lekker met Pitou op de bank en ik had mijn linker hand aan de ene zijkant van haar buik en mijn andere hand aan de andere kant van haar buik. En echt ik ben niet gek en voelde écht aan beide kanten tegelijkertijd pootjes trappelen.


Dat kon 2 dingen betekenen: Of het zou toch meer dan 1 pup worden, óf de uk lag helemaal overdwars. Dus maandagochtend meteen richting dierenarts voor een röntgenfoto en het werd al snel duidelijk. Dwarser dan dwars kon niet. En dan ook nog eens lekker met de rug richting de "uitgang" Dat werd dus een keizersnede en wel meteen.


Een kwartier later kreeg ik en pup in mijn handen gelegd, met de kocher nog aan zijn navelstreng. Prachtig dat kleine wezentje in je handen. Hij deed het prima. Pups die met een keizersnede ter wereld komen, happen altijd gedurende langere tijd naar adem om de zoveel seconden. Dat is normaal omdat ze toch iets hebben binnen gekregen van de narcose van de keizersnede.


Ook onze Monty deed dat maar niets om je zorgen over te maken. Moeder en zoon mochten mee naar hus. Pitou was nog helemaal "out of order" en in de werpkist hebben we ze samen bij laten komen. De melkproduktie komt ook altijd wat moeiijker op gang, dus Ik heb het maar even gelaten voor wat het was. Zo lang ze maar binnen 24 uur gedronken hebben.


Vrijwel meteen heb ik Michiel (Mijn steun en toeverlaat en ook een fokker) gebeld om hem te vertellen wat er was gebeurd. Hij bood echt meteen aan om een pup van hem te komen brengen die 2 dagen eerder geboren was uit een nest van 5. Daar hoefde ik maar heel kort over na te denken want alleen is maar alleen. En zo kwam Maxx er bij. In de "volksmond" of anders gezegd in de Riefteckel Facebook groep wordt hij eigenlijk vanaf het begin "de dikke Duitser" genoemd. Die stiekemerd doet aan "tepel-hopping", zuigt overal het lekkerste meest verse gedeelte uit en laat de restjes over aan Monty.


We zagen al snel dat Monty niet genoeg aankwam, dus flessen maar! Elke 2,5 uur en dat 24/7. Inmiddels gaat hij uitstekend en zit hij op 5 flesjes per dag. De nachten mag ik weer doorslapen ...YESSS!


Rond de kerstdagen komen de eerste toekomstige personeelsleden ze bewonderen en een keuze maken. Op 1 januari weet het andere personeel dan ook welke meneer het gaat worden.


Aanstaande maandag 12 dec, is Monty 3 weken en hij begint voorzichtig te lopen. Maxx is 3 dagen ouder en bijna 2x zo groot, alhoewel ik beter kan zeggen dat Monty gewoon heel klein is. Hij zal "formaat papa" worden die ook zo klein is.