Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

3 juni 2012


009_schiedam.jpg Afgelopen weken waren voor zowel de pups als voor ons zéér intensief. Het begon allemaal met het enten van de kleintjes. De dierenarts heeft ze na uitgebreid onderzoek allemaal voorzien van een APK sticker en een Europees paspoort. Ze zijn alle 8 klaar om de wereld te verkennen. De paspoorten zijn gestempeld. Dat hele proces hebben we in twee gelijke aantallen verdeeld, want met 8 pups tegelijk naar de dierenarts is geen probleem als het uit 1 nest komt....maar deze pups lijken zó op elkaar dat ze anders niet uit elkaar te houden zijn. De dierenarts was weer zéér te spreken over alle pups en nadat we eerst veel langer dan een cunsultduur op de grond hadden gelegen, werden ze stuk voor stuk zonder tegenspartelen geënt.
Afgelopen maandag (2e Pinksterdag) kregen wij bezoek uit Schiedam. 2 vrouw en 1 man sterk kwamen ze onze kroost bekijken. Het was een zéér geslaagd bezoek en de keuze werd
001_ian_schiedam.jpggemaakt. Onze Ian gaat in Schiedam wonen samen met Guus (miaaauuuwww) en Ingrid en Ed. Het was prachtig om te zien dat Ed (ik noem hem eerbiedig een "boom van een vent"), een beertje uit zijn broekzak toverde toen de keuze was gemaakt. Dit knuffeltje had hij meegenomen voor hun nieuwste aanwinst!! Ze werden in hun keuze bijgestaan door Joke, de fokster van hun nog niet zo lang geleden overleden hond Lex. (Een Golden Retriever). Een vrouw met hart voor dieren zonder enige vorm van `belangenverstrengeling`. Spontaan maakte ze de mooiste foto's van de pups maar ook van onze andere honden. In no-time kregen we die foto's op de mail met de vraag welke foto's we een maatje groter zouden willen hebben. Een uitnodiging om een keer in haar "keuken" te komen kijken volgde snel en dat gaan we zeer zeker doen! Aankomende woendag wordt Ian opgehaald door Ingrid en Ed.
  Gisteren kregen wij bezoek uit Bussum. Je kunt met een gerust hart zeggen...bezoek van een auto vol. Nadat er uitgebreid kennis was gemaakt met onze hondjes, de koffie (half) op was en de kinderen erg ongeduldig werden, werd er een weloverwogen keuze gemaakt. Na een nachtje slapen viel de keuze op Jasper. Jasper komt in een druk huishouden terecht met 4 kinderen en een heidewachtel. Oh ja....vader en moeder wonen er ook nog. Jasper wordt volgende week zondag opgehaald.
Afgelopen vrijdag was de chipper op bezoek en we kunnen wel zeggen dat dit altijd letterlijk zéér flitsend gaat. We weten al dat áls deze mevrouw van de Raad van Beheer binnen is...de hele tafel leeg moet zijn! Haar grote koffer gaat op tafel....de alcohol wordt tevoorschijn gehaald (nee....niet voor ons maar om te
31.jpgdesinfecteren) en de pups komen in razen tenpo voorbij om gechipped te worden. Het is maar goed dat we zo langzamerhand weten hoe het werkt en dat we ons huiswerk goed hadden gedaan. Anders had het zomaar kunnen gebeuren dat 1 pup een dubbele chip had gekregen, en een andere pup helemaal niets. We hebben alles even dubbel gechecked en het is weer helemaal goed gegaan. Op hetzelfde moment dat de chipper er was, werden ook de Royal Canin puppybrokken gebracht. 99_puppypakketten.jpgGeen van allen spreken ze een exact tijdstip af en dan zul je altijd zien....alles komt tegelijk. Ron zat de puppypakketten weer uitgebreid te bestuderen kwam eigenlijk een beetje verbaasd de keuken in waar ik met de pups languit op de grond lag. uuuuh....Son.....zijn die brokjes voor de pups altijd zo groot????? Na bestudering van de in onze ogen wel vreemde zak, bleek dat ze ons puppybrokken hadden gebracht voor honden van 45 kilo of meer. Foutje bedankt. Er zat 1 goed pakket bij (dat moet dan zo zijn) en dat gaat morgen mee met Igorrrrrrrrr en Prinzzzzzzzz. De andere 7 worden aanstaande dinsdag gebracht, dus  net op tijd voor de verhuizing van kleine Ian.  De mevrouw van de Raad van Beheer heeft me achtergelaten met bergen informatie (en afval) en veel.......heeeeeel veel chipnummers die allemaal verwerkt moesten worden in de paspoorten. Ik ben de rest van de middag bezig geweest om alle informatiemappen klaar te maken, registratieewijzen in te vullen en chipnummers te plakken. Morgen vliegt Igorrrrr als eerste uit...en dan wordt het stil bij ons......heeeeeeeeeeeel stil.

wordt vervolgd....