Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

27 maart 2012


27 maart 2012

Met nog 2 weken en een paar dagen te gaan begint het op te schieten met beide dames. Zazou neemt hierin duidelijk het voortouw. Tjonge jonge wat wordt ze dik! Mensen vragen mij als ze haar foto's zien hoeveel er in vredesnaam inztiiten? Nou we hebben écht géén idee. Een echo laten maken heeft geen zin omdat daarin alleen bevestigd wordt dát ze drachtig is...en neem van mij aan...die bevestiging hebben wij niet nodig.
Dan zou een röntgenfoto wel duidelijkheid kunnen scheppen, maar daar zien wij het nut niet van in. Waarom moeder en kroost aan straling bloot stellen om onze eigen nieuwsgieriheid te bevredigen? We wachten gewoon geduldig af en of nou mét of zonder zekerheid....1 ding is zeker....ze moeten er allemaal uit!
Coco daarentegen doet het met het exlosiegevaar van haar buik wat relaxter dan Zazou. Ze groeit..en dat ook  niet gering, maar toch veel minder heftig dan Zazou. Coco is wel een stuk dikker dan bij het vorige nestje, dus we zijn heel erg benieuwd.
De laatste week hebben we een aantal belletjes gehad met de vraag of er misschien ook kaninchen pups bij zitten, omdat de "echtgenoot" van Coco, Baro dus....een kaninchen is. Dat kunnen we nog niet zeggen en wordt voor ons pas ná de geboorte en de eerste weken duidelijk. Voor de Raad van Beheer wordt dit pas officieel duidelijk als de pups een jaar zijn! We leggen het even uit. Wij fokken met dwergjes en kaninchen. Vuistregel 1 is, dat de vader NOOIT groter mag zijn dan de moeder. Dit heeft me het formaat van de toekomstige pups te maken en dus de moeder die het hele spulletje wél moet kunnen werpen. Wordt je niet blij van als moeder zijnde als je teckels moet baren van formaat walrus

Dan blijven er een aantal mogelijlheden over.
Moeder en vader zijn alletwee dwergen
Dit is bij Zazou en Xanthi het geval. De pups zijn hoe dan ook op de stamboom van het begin af aan dwergjes.

Moeder en vader zijn alletwee kaninchen

Dit was vorig jaar bij het nest van Ebby en Lucas het geval. Alle pups hebben opd e stamboom meteen de stempel "kaninchen" meegekregen.

Moeder is dwerg en vader kaninchen

Dit is het geval bij Coco en Baro. Coco is een dwerg en Baro een Kaninchen (de vader dus in dit geval kleiner dan de moeder). Bij de geboorte is al te zien of de ene pup kleiner is dan de andere en in de eerste weken wordt dit duidelijker. Zo hadden we bij het vorige nest van Coco heel duidelijk een kleine Gill en een Grotere Fred. Op de stamboom zijn ze alletwee "dwerg" omdat de Raad van Beheer altijd de grootste "maat" opgeeft. Dit ook weer om te voorkomen dat er in de toekomst te grote reuen voor de dames worden gebruikt. Alles in het belang van de vrouw dus (zó hoort dat!)
Als de nieuwe eigenaar van Gill daar nu belang bij heeft, kan ze bij het bereiken van 1 jaar, Gill op speciale teckeldagen, over laten meten. Bij Gill is het overduidelijk....zij zal gebombardeerd worden tot "kaninchen" en de stamboom wordt aangepast.

Moeder kaninchen en vader dwerg??????

Kan niet!!!..Mag niet!!... Uit den boze!!! Dus dat gebeurt bij ons niet. De vader is immers groter dan de moeder. Volgens de richtlijnen van de Raad van Beheer niet toegestaan en volgens onze normen en waarden ook niet. Deze mix zult u bij ons dus ook niet aantreffen.

Het kan dus zo maar zijn, dat Coco bijv. kleine pups krijgt, die in het begin de stempel "dwerg" mee krijgen en later. Laat men deze pup later over meten, dan kan het zo maar een kaninchen zijn. Bij de pups van Zazou en Xanthi zou dit ook kunnen gebeuren, ondanks dat beide dwerg zijn. Xanthi is namelijk een hele kleine  dwerg en als we hem ooit over hadden laten meten, dan was hij zeker op "papier" een kaninchen geweest. Voor ons zei een woord op de stamboom biet zoveel. Wij willen kleine hondjes en dat zijn ze....allemaal.

Om even in een notendop het karakter van de teckel samen te vatten, voeg ik even deze afbeelding links toe. Deze komt van het baasje van Sera en zij vertelt in het kort over het karakter van haar pup.

Wordt vervolgd....