Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

23 augustus 2012

Vorig jaar was de eerste Rief-Teckelwandeling en dat was een groot succes. Het idee vorig jaar was,  om met alle Rief-Tecks die ooit bij ons het eerste daglicht zagen, te gaan wandelen ergens in het midden van het land. Ergens waar de hondjes lekker los konden lopen. Maar er waren zo in de loop der jaren veel Teckelvriendschappen met "niet-Rief-Teckel-baasje" ontstaan en díe Teckels en hun baasjes hoorden er gewoon bij! Riefteckel of géén Riefteckel.

Ook dit jaat gaan we het weer organiseren. We hebben er voor gekozen om dezelfde lokatie aan te houden. Belangrijkste reden hiervan is, dat het centraal in het land ligt. Maar ook omdat je meer dan welkom bent Restaurant "de Soesterduinen" ongeacht het aantal hondjes. Voor onze teckels zijn ze daar net zo gastvrij als voor ons!. Maar wat ook een groooooot voordeel is...We hebben vorig jaar de route gelopen onder de leiding van een heuse "Pack-leader". Dat was niet gepland maar is gewoon zo ontstaan. Ik weet zeker als ik met mijn coördinatiegevoel van een bevroren visstick, deze tocht vóór had moeten gaan, de honden geen meter los hadden kunnen lopen en we binnen een kwartier terug waren geweest. Gert-Jan (de packleader) en Els zijn er ook dit jaar bij, inmiddels met 2 Teckels, Floor en Abby, dus over de route maak ik mij géén zorgen!


 
Deze Rief-teckel-wandeling gaat de boeken in als meest waanzinnige "teckel-attack" van de eeuw....althans dat is de bedoeling. Wat gaan we doen???? Lopen uiteraard!! en heel veel bijpraten en voor sommigen kennismaken met broertjes en/of zusjes van hun eigen Teckel.
Ik zit er sterk aan te denken om de omgeving dan maar te laten ontruimen zodat andere honden en hun baasjes een beetje veilig zijn. Wandelen in de Soesterduinen betekent dat de honden los kunnen lopen (als ze luisteren...is wel handig als ze ook weer terug komen! ). We starten bij Restaurant de Soesterduinen. Dat is ook de verzamelplaats. Wanneer gaat dit gebeuren??? Op zondag 9 september 2012. We willen graag starten rond de klok van 14.00 uur. De route is 6 km lang. Als we doorlopen doen we er  ruim 2 uur over. Halverwege ploffen we ergens in het gras om even weer tot leven te komen. (het vochtgehalte van hond en mens moet dan wel door een ieder zelf op peil worden gehouden anders lopen wij 3 km met een koelbox rond onze nek...niet zo'n slim plan...wij komen later aan bod). Voor de mensen die minder goed ter been zijn is het misschien een idee om de helft van hun kunnen mee te lopen en dan terug te gaan naar restaurant de Soesterduinen. Wij komen uiteindelijk ook weer daar uit. Als we de 6 km achter de kiezen hebben en nog een beetje aanspreekbaar zijn, dan gaan we voor een afzakkertje naar restaurant De Soesterduinen (ik zal ze ruim op tijd in kennis stellen dat er ook een horde aan Teckels meekomt, alhoewel ze groepen met honden wel gewend zijn...de NTC gaat daar ook vaak wandelen).
Wat heel belangrijk is voor een wandeling met veel honden, ...de "hekkensluiter". Eén van ons (of iemand die zich spontaan anbiedt) zal de hekkensluiter zijn, zodat we ook zeker weten dat we met net zoveel mensen eindigen als dat we begonnen zijn.
In Restaurant de Soesterduinen (ik hoop nog buiten op het terras)  kunnen we dan uitgebreid kennis maken of bij kletsen met alle teckies en hun baasjes. Er zullen erg veel "broertjes en zusjes" van elkaar zijn en de gelijkenis zal soms enorm zijn.
In tegenstelling tot vorig jaar, toen het eerste rondje van ons was, mogen jullie nu lekker zelf je knip gaan trekken:)
De vruchtbaarheid van een aantal van onze hondjes, maar ook niet te vergeten de sociale media zoals Facebook heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar toch wel een hele grote groep mensen verwachten.
Ik hoor graag wie er mee gaat. Dat kun je aangeven via het gastenboek, de mail, de link "contact" van de site, Facebook,...of een belletje. Maar láát even horen of je meegaat...dan weten wij op wie we nog moeten wachten op de parkeerplaats. Des te meer teckels en baasjes...hoe leuker het wordt.
We hopen op ONWIJS veel reacties.....

Het plan voor  zondag 9 september is als volgt:
Lokatie: De GROTE parkeerplaats tegenover restaurant "De Soesterduinen", Soesterbergsestraat 188 (bij de spoorwegovergang) in Soest.
Tijdstip: Verzamelen tussen 13.30 - en 14.00 uur (Om 14.00 uur willen we graag vertrekken)
Routebeschrijving:Klik hier
We gaan een wandelroute lopen van 6 km (als we niet verdwalen
en Ron stelt net voor om waterposten en veldbedden klaar te zetten. Tevens wil hij graag 3 EHBO posten voor de te behandelen blaren alsmede een helikopter om de groep bijeen te houden. (Verder gaat het goed met Ron)
Na afloop drinken we iets bij Restaurant "De Soesterduinen". We hebben daar gereserveerd voor mens en hond.
Voor mensen die erg moe zijn van het wandelen of een dodelijk vermoeide hond hebben...Het Hilton zit vlakbij:)
Voel je je veiliger als je een uitgeprinte wandelroute mee kunt nemen, dan is deze hier te vinden.
We hopen op droog weer en hebben er heel erg veel zin in! Misschien overbodig om te vermelden, maar denk aan stevige schoenen en evt. regenkleding!
Voor wie het aandurft...de honden mogen los lopen tijdens de wandeling!!!


Ron zal helaas net als vorig jaar thuis blijven omdat Ebby dan net een weekje drachtig is en we geen risico willen lopen.

Als Zazou en Coco zich niet laten besmetten met het "loopsheidvirus", dan kom ik dus met 5 hondjes en kan wel wat handjes gebruiken voor het uitladen enz. Aan een riem lopen met 5 hondjes is niet echt ideaal!

Tot zondag 9 september allemaal !!!!
Groeten Sonja en Ron en de teckies

(Mocht de wandeling vanwege het weer niet doorgaan, dan nemen wij deze beslissing zaterdag aan het einde van de middag! Hou dus de site goed in de gaten!!!)