Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

21 mei 2012

Zoals u heeft kunnen lezen genieten wij op dit moment van 2 nestjes pups. Wij zoeken de toekomstige baasjes altijd met zorg uit en heel soms kan het voorkomen dat wij van onszelf een 'nee' moeten verkopen. Zo kreeg ik een aantal weken geleden een alleraardigste mevrouw aan de telefoon die belangstellend vroeg of er nog pups beschikbaar waren. Daar kon ik bevestigend op antwoorden en wij raakten in gesprek. Tijdens dit gesprek, wat overigens zeer prettig verliep, werd de mevrouw in kwestie een aantal keren 'gestoord' door een geluid wat in mijn oren klonk als zijnde een huilend klein kind. Niets mis mee...dat doen kinderen nou eenmaal. Onverstoorbaar vertelde zij verder aan de telefoon dat ze al heel lang graag een Teckeltje wilde. Nou kwam dat even mooi uit. Wij hebben pups en één en één is twee. Voor ons is het altijd erg belangrijk hoe de gezinssamenstelling is (mocht er een gezin zijn) dus dat vraag ik dan ook. Het antwoord was zéér verhelderend. Er waren 2 kinderen van 2 en 1 jaar jong en de derde was op komst.
Uuuuhhhh...Gefeliciteerd wat ontzettend leuk voor u, maar denkt u dan dat er op dit moment ruimte is voor zijn inimini Teckeltje? Nou dat had ze zichzelf ook al afgevraagd maar haar man en zij waren van mening dat kinderen op moeten groeien met dieren. daar zijn wij het helemaal mee eens, maar een pup vergt nou eenmaal ontzettend veel tijd en aandacht. Er was niet veel voor nodig om duidelijk te maken dat het misschien handiger zou zijn om óf een iets groter ras te nemen (denk hierbij aan een maat pony) of anders nog eventjes te wachten. Een konijn doet ook vaak wonderen. De mevrouw (die overigens weet dat ik dit op de site plaats en hier geen moeite mee heeft) snapte mijn standpunt en bedankte me voor mijn tijd. We hopen nog eens iets weer te horen van dit gezin, maar voor ons was het op dit moment een 'nee' op de vraag of ze een pup bij ons mocht halen.
Een aantal dagen later belde mij een van het platteland afkomstige 'meneer'. wij noemen dat een boer! Helemaal niets mis mee....maar met deze wel. ik weet dat hij deze site nog geen seconde bekeken heeft gezien zijn  vragen dus ik durf het er met een gerust hart op te zetten. Zonder zijn naam te noemen waren de eerste woorden uit zijn mond: "Wat kost dat spul?" Het antwoord was net zo kort: "Dit spul is uitverkocht!" Hier was een 'nee' verder overbodig.
Nou sta ik niet zo snel met mijn mond vol tanden, maar onlangs gebeurde dit wel degelijk. In eerste instantie werd ik gebeld met de vraag of ik wat informatie wilde verstrekken over het Teckelras. Uiteraard wil ik dat en uitgebreid deed ik verslag van wat een nieuwe baas te wachten staat. Deze meneer gaf aan dat hij niet alleen kon bepalen of het een Teckeltjes zou worden en gaf aan indien de keuze op een Teckel zou vallen, hij nog terug zou bellen. En zo geschiedde. Er werd een afspraak gemaakt voor nú een week geleden. Het zou dan meteen gaan om 2 reutjes en weet wat je aanhaalt als je 2 reutjes tegelijk neemt. Dan moet je toch enige kennis van zaken hebben. Er gingen een aantal dagen overheen tot die meneer wéér belde en dit keer Ron aan de telefoon had. Om een lang verhaal kort te maken. Hij had de pups ten eerste bij een andere fokker voor 100 euro goedkoper gezien en hij wilde ze wel meteen meenemen want twee keer op en neer rijden dat zagen ze toch niet zitten. Het was zó ver. Ron heeft de man geadviseerd om de pups dan maar snel ergens anders te halen, want hoe haal je het in je hoofd om pups van nog geen 5 weken oud meteen mee te willen nemen!!!! Bovendien willen wij altijd kennis maken met de toekomstige eigenaar!
Na weer een aantal dagen had ik de partner van die bewuste meneer aan de telefoon. Het kwam er op neer dat ze toch wel weer graag een afspraak bij ons wilden maken. Ze waren inmiddels bij een andere (grotere) fokker geweest en hadden daar 2 reutjes gereserveerd. Deze fokker had echter een mail gestuurd dat de verkoop niet door ging. Volgens mevrouw zonder opgave van redenen en ze begreep er niets van. Héél bijzonder!! Uiteraard heb ik gevraagd bij welke fokker dit was en die naam heb ik gekregen. Mevrouw gaf aan dat ze dan graag een afspraak met ons wilden maken in het weekend van 10 juni en dat ze de pups dan meteen mee zou nemen. Uuuuh...ja allemaal leuk en aardig, maar stél dát we opnieuw een afspraak zouden maken, dan zou dat inhouden dat ze kan kiezen uit de pups die 'over' zijn. Nou dat vond ze geen enkel probleem. Helaas....wij wel!
Ze wilde even overleggen met haar partner en zou dan nog terugbellen. Voor os was dit eigenlijk al niet meer nodig. Uiteraard heb ik meteen contact opgenomen met de bewuste fokker die de verkoop ongedaan had gemaakt en behalve dat zij er helemaal géén goed gevoel bij had, zijn de overige redenen bij mij bekend en dat was voor ons een bevestiging van óns gevoel.
Kennelijk hebben deze mensen het toch op de een of andere manier aangevoeld dat het bij ons een 'nee' zou worden, want een uurtje later belde meneer op met de mededeling dat ze nog éven verder zouden kijken. Dat leek ons een héél slim plan.
En zo zijn er nog een aantal belletjes geweest met mensen die met mij in onderhandeling gingen over de prijs. Nou vergeet het maar. Het is hier geen handje klap!
Onze Teckeltjes zijn onze 'kinderen' dus behouden wij ons het recht voor om de toekomstige eigenaar met zorg uit te kiezen en een ieder die daar moeite mee heeft....succes met verder zoeken!