Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

19 maart 2012

19 maart 2012

Dit is even een tijdje geleden, maar we zijn er weer! We wisten dat ik een tijdje uit de running zou zijn vanwege een pittige operatie, maar het ging allemaal veel sneller dan verwacht. Ondertussen heb ik dus 2 weken in het ziekenhuis gelegen, maar ben inmiddels ook alweer ruim een week thuis en dat is waar het om gaat!
Héérlijk om weer thuis te zijn! Wat heb ik dat teckelspulletje gemíst in die weken.
Ik was dus ook amper thuis toen het hele spul alweer babbels begon te krijgen. Zazou waggelt door het huis alsof ze zojuist een infuus heeft gehad en ingeleid moet worden omdat ze minstens en paar weken over tijd is. Niets is minder waar. Beide dames moeten nog iets minder dan 4 weken! Dat zegt genoeg. Zazou is bij vorige nestjes never nooit zo dik geweest. Dat kan betekenen dat ze óf veel pups heeft, of veel vocht vast houdt. Een echo maken is zinloos. Daar kun je alleen op zien dát ze drachtig is maar niet hoeveel [ups ze heeft. Dát ze drachtig is....daar hebben we geen echo voor nodig. Je zou het aantal kleintjes kunnen bepalen middels een röntgenfoto. Maar die straling vinden wij onnodig. We laten ons graag verrassen!
Normaal gesproken groeien de dames in de eerste weken van de dracht niet zoveel en bij Coco gaat dat ook op. Zij doet alles beheerst en rustig, alhoewel ook bij Coco goed te zien is dat ze weer moeder wordt. Coco loopt alleen minder met haar buik te pronken dan Zazou. Als je naar de omvang wilt kijken? Dan moet je doen alsof je Coco wilt kietelen. Dan draait ze als een soort van Zeehond op haar rug en voila....daar is haar zwangere buikje!
De eerste belangstellenden hebben zich inmiddels gemeld voor een pup van zowel Zazou als Coco, maar zoals wij dat altijd doen....alles is geheel vrijblijvend. Pas ná de geboorte maken wij afspraken dat mensen komen kijken en dat ook pas na 3 à 4 weken, als de ogen en de oren open zijn. Wel hebben de mensen die nu al contact met ons hebben opgenomen, dan ook het meeste recht van spreken. 
Het zou trouwens zo maar kunnen zijn dat er een pup bij ons blijft. Daar zijn we nog niet helemaal over uit. Ook niet of dit een reu of een teefje zou moeten zijn. Dat hangt helemaal af van wat en hoeveel er geboren wordt. Wij houden ons uiteraard wel het recht voor om dan de eerste keuze te hebben:)
De komende weken houden wij jullie uiteraard weer op de hoogte van het wel en wee van onze aanstaande moeders en uiteraard van de rest van onze teckeltjes.
 
Wordt vervolgd.......