Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Sijbert


 
 
 
Zondag 22 maart 2009

Haaaaalllllooooo,
 
011.jpgTja, wat moet ik zeggen...heel stout van mijn mama (Magdalena) dat ze niks van ons laat horen. Heb gisteren foto's van mijn broertjes en zusje gekeken en ik blafde...."stuur nou een mail"" !
Dus....naast sorry, sorry komt nu een heel lang verhaal.
Ik ben paar mnd geleden naar Polen geweest met een ding wat eruit ziet als een vogel alleen met veeeeel mensen binnen, raar.
Het ging goed moet ik zeggen want ik had mijn eigen stoel. Tijdens het opstijgen en landen moest ik wel in zo 'n speciale tas en dat vond ik niet zo leuk want dat ben ik niet gewend.
Wij moesten wel overstappen en dat was ook wel een beetje lastig want waar ga je dan plassen als je niet naar buiten mag. Ik dacht...als je als een vliegveld ontwerper daar geen rekening mee houdt dan doe ik het gewoon waar ik wil.... oeps. Gelukkig hield het vrouwtje (hier als mama genoemd) daar rekening mee. Ze had alles bij zich om dit soort problemen snel op te lossen. En ik heb tuurlijk zo 'n mooi kopje dat nog steeds niemand boos op me kan worden.
Vlucht was wel oke,
013.jpg
ik heb een beker met water gekregen van een vrouw in een mooie pakje en mama had wat snoepjes voor me zodat ik kon kauwen...(helpt tegen de oorpijn)
012.jpgIn Polen was het ECHT leuk. Izabela is de moeder van mijn vrouwtje en soms had ik wel een beetje moeite om te zien wie wie is, want ze lijken heel erg op elkaar, en ze praten ook dezelfde taal...nou, ik ben wel slim dus ik heb snel wat geleerd.
Mama van mama woont heerlijk aan het strand bij het bos!!!
Het weer was goed, koud maar zonnig. Wij gingen elke dag heel veel wandelen want dat kan je daar heel goed, heel groen. (4) (5)
Het lijkt alsof iedereen in Polen een hond heeft!!! Ik heb heel veel vriendjes gemaakt.
Ik was zo blij daar dat ik op een dag heb besloten om te laten zien dat ik niet zomaar een pup bent...hoooop met mijn been om hoog en plassen!!! Ja vier mnd oud en ik doe het gewoon.Die twee mama's gingen gillen!!!! ooooooooooh, kijk maaaaaarrr!!!!
014.jpgGek? Dat is toch normaal? Maar goed, vakantie voorbij en wij moesten terug naar Nederland.
Mijn vrouwtje had besloten om afscheid te nemen van haar werk want zij vond daar niet zo leuk en ik mocht steeds niet mee naar de winkel.
015.jpgZe was drie weken thuis en dat vond ik heerlijk!!! Zo veel aandacht heb ik toen gehad. Moet wel eerlijk toegeven dat het zindelijk worden een hele klus was. Pffff, ik hou wel van piepen maar alleen als ik niet op de bank mag maar piepen om naar buiten gaan vind ik niks. Wie wil nou in het regen lopen??? Het gaat nu wel goed hoor.
Ik slaap nog steeds in die grote mand, gezellig hoor alleen nu moet ik het nog delen met een andere man! Tja, mama heeft al een tijdje een vriend!!!! Hij is wel oke hoor. Hij is lief tegen mij alhoewel hij niet zo veel geduld heeft als hij met mij buiten loopt. Ja, ik ben een teckel dus ik ben eigenwijs. Wil alles zien en ruiken dus ik loop niet altijd snel.
Moet wel zeggen dat ik hem heel erg mis als hij er niet is.... soms slaapt hij ergens anders...misschien in zijn eigen mandje?
016.jpgHeb nog steeds heel veel kontakt met mijn honden vrienden. Laatst heb ik een heel gaaf shirt gekregen van de baasjes van Luba. Heel vrolijk, voor de zomer.(6) En ze hebben mij meegenomen naar een kapper. Nou, gebeurde niet zo veel want ze vonden mij nog iets te klein. Maar mijn nageltjes werden geknipt en ik ben gewassen.
017.jpgEn mama's beste vriendin heeft nu ook een hondje, een Chiuawa. (Wishbone) Zij is pas 11 wkn oud maar.... pfff wat een wijf!!! Ik ben natuurlijk best volwassen dus ik laat haar alles met mij doen. Dat blaffen vind ik alleen irritant want dat doe ik niet. Alleen tegen die stomme jongens op die skates en skateboard...want dat snap ik dan niet, ga gewoon lopen mens!!!!
Zoals jullie kunnen zien op de foto's ik ben dus een ECHTE ruwharige teckel!!! ik heb een baard en krullen op mijn rug. ik Heb prachtige dikke poten en ik weeg bijna 6 kilo!!!  Nee, nee ik ben niet dik, daar is mama heel streng mee....ik ben gewoon laaaaaaang hihihi
Dikke knuf van ons xxxVrijdag 21 november 2008

009.jpgHalloooo,
Ja, het is lang geleden maar wij hadden het even een beetje druk...sorry, sorry.
Sijbert is lekker aan het groeien. Hij eet en drinkt goed, en ziet er vrolijk en gezond uit.
Volgende week gaan wij weer naar de dierenkliniek voor een inenting. Dit keer ook waarschijnlijk oodruppels want zo als ik zei had Sijb ergens oormeit opgelopen.
006.jpgMaar het was eigenlijk binnen paar dagen opgelost.
Hij krijg ook een prik speciaal voor hondjes die van reizen houden, want Sijb gaat met mij in December met een groot
vlieugtuig naar Polen. Dat is heel spannend, want in Polen zal zeker sneeuw liggen. Misschien wordt het tijd voor een jasje voor Sijb anders krijgt hij een hele koude buik!
Afgelopen weken zijn heel druk geweest. Sijb heeft al kennis gemaakt met al zijn hondenvriendjes en vriendinnentjes.
008.jpgElke dag gaat hij naar Jack, zijn grote teckelbroer toe en twee keer is hij bij luba, de labrador geweest en dat vindt hij ook
heel spannend. Luba is heel lief en geduldig voor Sijb en Sijb zou geen teckel zijn als hij daar geen gebruik van zou maken... trekken aan Luba's oren, rennen....heen en weer en hij kan zelfs BLAFFEN!?! 
Woensdag heeft Luba bij ons gelogeerd, dat was heel leuk, we hebben heerlijk met honden en al op de bank gelegen. Sijb vond alles best.
007.jpgMaar toen moesten we naar buiten. Die dag had Sijb GEEN zin om te lopen en zeker niet aan het riem! Luba is sterk en trekt echt alle kanten op. Pffff dat was zwaar! Toen we in het park waren aangekomen had luba zin om te...ZWEMMEN!!!!  Sijbert vond het nodig om er vantussen te gaan en hij kan rennen hoor deze pup!!! Niet normaal zeg...Luba kon vervolgens het water niet meer uit, Sijb zat klem tussen de rozenstruiken en ik kan niet zwemmen!
pfffff dat doen wij dus niet meer...hahahaha. Er is wel een improvement voor wat betreft Sijbs roze bed. Ja hij vindt het toch wel prettig...dat wil zeggen voor eventjes dan en vervolgens HOP bij mij op schoot. Slapen gaat super. Ik moet hem gewoon wakker maken en uit bed schoppen! Eén van de voordelen van een teckeltje die in je bed slaapt.
Nou, dat is het dan voor nu.
Tot snel!
.
Vrijdag 14 november 2008

Hallo daar,
Ik ben verhuisd naar het mooooooie Rotterdam. Daar woont mijn broertje Pim ook..da's wel gaaf.
 
004.jpg
Mijn vrouwtje en ik hebben echt een moeder-kind liefde, volgens mij had ze nooit gedacht dat ze zo verliefd op me zou worden. Nou moet ik wel toegeven dat ik ook wel heel erg verleidelijk ben.
Dat schijnt een beetje een "kwaal" van de Riefteckies te zijn, want mijn broertjes en zusje zijn ook zo. Met name mijn zusje...pppffff.....ben blij dat ik van dat gekontedraai van haar af ben zeg.
Ze zal vandaag of morgen haar eigen dagboek wel aanvullen...die maakt wat mee daar in het verre Oosten.
Mijn vrouwtje wil geen moment zonder mijn zijn, maar soms moet het gewoon.Deze week moest vrouwtje voor het eerst werken en ik mocht mee. Dat was gaaf....dacht ik!!!!
Voor het eerst in de winkel voor het eerst in een bench! DRAMA!!! Je denkt toch zeker niet dat ik daar in ga??? NOT NOT NOT!!!!!! 2 uur janken!!!! "ik wil niet! Vrouwtje wat doe je me aan!!!?
003.jpg
Vrouwtje in de stress, huilen, dat kan ik mijn kind toch niet aan doen?! Nou vrouwtje...dat klopt inderdaad!!!
Dus ik heb me daar een keel opgezet en dat heeft geholpen. Ik mocht naar mijn teckelvriend Jack. Daar ben ik wel vaker. Hij is een ruwharige standaard teckel en vindt mij onwijs cool.
Oom Alberto is het baasje van Jack en een soort van peetvader dus van mij. Hij kwam me meteen halen. Kijk..hij snapt tenminste hoe het hoort. Ik ben volgens vrouwtje nu nog te klein en te eigenwijs om mee naar de winkel te gaan dus ga ik nu elke ochtend naar Jack toe en dat vinden wij alletwee fantastisch!!! (ze weet nog niet dat ik zo eigenwijs blijf....whahahaha)
001.jpg
Ik ben echt een baasje over Jack hoor! Ik trek hem aan zijn oren, pak zijn riem af en slaap in zijn mandje...en Jack die laat het allemaal toe!!!
Jack heeft een gevoel dat ik zijn kleine broertje ben, dus alles mag. We spelen de hele dag en ik kom helemaal uitgeput terug bij mijn vrouwtje...
Ik ben ook heel goed bezig met mijn plasjes en poepjes...er gebeurt soms nog ongelukje ( van blijdschap) maar dat is niet zo erg....vind ik!!
Ik slaap ook al bijna de hele nacht door. Weet je hoe dat komt???? Ik slaap in een mand van 1.80 x 2 mtr...Vrouwtje mag dan ook wel bij mij liggen, daar doe ik niet moeilijk over. Als ze maar niet mijn hele dekbed inpikt.
Verder ben ik een erg attente teckel. Als ik namelijk netjes mijn behoefte buiten doe, dan krijg ik iets lekkers. Dat vind ik zo lief van vrouwtje, dat ik vind dat hier ook iets tegenover moet staan. Als ik dan mijn snoepje op heb, dan ren ik gauw weg, op zoek naar een blaadje. Die dingen vallen namelijk van de boom. Dan breng ik vrowutje zo'n blaadje. Heeft ze ook iets om te eten. Lief hé?
002.jpg
Afgelopen zaterdag ben ik met vrouwtje wezen winkelen. Ze had een roze mand voor me gekocht voordat ik bij haar kwam wonen. Nou...daaaaaag....daar ga ik dus mooi niet in.
Ik hoop dat vrouwtje gauw weer foto's stuurt van mij, want dan kunnen jullie mijn nieuwe uitzet bewonderen.
Wij hebben tot nu toe nog weinig foto's gemaakt want wij zijn de hele tijd aan het knuffelen hahaha. Maar vrouwtje heeft beloofd om na het weekend een verhaaltje te schrijven en niewue foto's te maken.
 
Die zet mijn Rief-ex-vrouwtje dan weer op de site.
Nou, tot volgende keer, dikke lebber voor alle hondjes van Magdalena en mij.