Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Prinz

29 mei 2012.

030_prinzzzz.jpg Hei jooo ..peeeple...ikke hier...de enige echte Prinzzzzz!! Ik moet jullie wat vertellen...ik krijg namelijk een broertjuuuhhhhhhhh...ow Yeah!!!
Waar dat zo spontaan vandaag komt?? Ik zal jullie precies vertellen hoe dat gegaan is. Zoals jullie misschien allemaal weten ben ik het soort kind van mijn baasje en vrouwtje en hou ik net als zij van uitslapen. zo lang mogelijk graag. Daarna
40.jpg word ik het liefst gewekt met een vers eitje en een bakje vers water zodat mijn dag ook goed begint. ik moet dan even rekken en strekken (mijn vrouwtje doet het altijd voor hoe dat moet). Maar afgelopen zondag was dat even een ander verhaal. Mijn baasje en vrouwtje waren nogal anders als anders en ik vond ze eigenlijk wel een beetje druk doen. Ik werd voor mijn doen ook behoorlijk op tijd mijn bed uitgehaald. Zal wel zo zijn redenen hebben dacht ik toen nog. Het dak werd van de auto geschroefd en ik dacht...'goh...is inderdaad prachtig weer om te toeren'.
Maar dat we zo'n eind zouden gaan rijden dat wist ik toen nog niet. Ergen in een gat in Drente werd de bolide geparkeerd en het dak er weer opgeschroefd. Ik ging aan de lange lijn mee en dacht van een lekkere wandeling te kunnen genieten. Maar het bleef bij 50 meter lopen. We
41_lekker_een_zonnebril.jpg liepen een oprit op waar ik ooit wel eens eerder was geweest maar wanneer dat nou ook alweer geweest is, dat schoot mij maar niet te binnen. Totdat daar ergens een deur openging en er zo'n zwarte haarbal naar buiten kwam rennen met in 36_dubbelop.jpg zijn kielzog nog zo'n ander monster. Waar kende ik die 2 gasten toch van....OMG....!!! Het muntje viel..die laatste...dat was mijn vader!!!! Ik begroette beide mannen met het optillen van mijn poot tegen een plantenbak op de oprit en tot mijn grote schrik zag ik dat mijn territorium meteen weer werd 'ondergesneeuwd' door een andere teckelpoot. Dat zwarte monster tilde zijn minipoot ook nog even op en toen was de plantenbak ingewijd. We hebben heerlijk in de tuin gezeten bij de Riefjes, maar op de achtergrond hoorde ik wel wat piepen zo af en toe...Ik kon het niet helemaal plaatsen. Mijn ongeduld werd snel bevredigd want er kwamen een 5-tal mini-ikjes aan. Was ik ook ooit zo klein geweest?? Mijn hemel wat gebeurde hier. Ik wist niet waar ik het eerste moest kijken. Achter mij hoorde ik een stemmetje roepen: "halloooooo...joehoeoe...Prinzzzzjuuuhhh...hier ben ik 48_cookietime.jpg Igorrrrrr". Nou ik draaide me om en de beslissing was snel genomen door mij. Deze mini-ik gaat met me mee naar huis. ik weet nog niet hoe ik dat precies aan ga pakken zonder dat mijn baasje en vrouwtje erachter komen...maar dit ga ik regelen. Ik zat nog helemaal een plan de campagne te maken, toen ik vrouwtje hoorde zeggen: "Nou...ik geloof dat onze 60_mooie_prinzzzz.jpg Prinzzz zijn keuze wel heeft gemaakt"? HUH??? echt waar??? Een broertje??? En ik ben niet eens jarig!! Joepie wat een feest. Nu moet ik nog een week wachten want Igorrrrrrr is nog een beetje te klein om met mij mee naar huis te gaan, maar ik kan thuis al mooi wat voorwerk doen voor volgende week. We hebben nog een hele tijd gespeeld maar Igorrr werd na verloop van tijd wel erg moe en ging bij vrouwtje op schoot slapen. Dat is een heel lekker plekje....daar weet ik alles van. Ik schrok wel een beetje toen Igorrr uitgeteld bij de vrouw op schoot lag. hij heeft namelijk nogal een grote...hoe zal ik het zeggen...nou ja...gewoon een hele 028_igorr_met_zn_igor.jpg grote "Igor"....zeg maar...Ik mag hopen dat de verhoudingen hier nog op zijn plek vallen want anders hou ik er misschien wel een trauma aan over. Aan alles komt een eind zo ook aan deze middag maar nog 6 nachtjes slapen....en dan komt Igorrrr hier wonen!! Ik kan haast niet meer wachten. Na nog een rondje poot op tillen (ook op plekken waar ik het anders nooit doe) was het tijd om afscheid te nemen. Dag Igorrrrrrr tot volgende week!!!!

Wordt zeer zeker vervolgd.....

27 maart 2011

011.jpg Er is zoveel te vertellen over Prinz. Hij is nog steeds onze wipkip. Standaard na het eten ’s avonds moet hij zich even afreageren. Zijn balletjes hangen er inmiddels prima bij, zijn puppybuikje is behaard en hij is bijna klaar met wisselen. Toen we de foto’s van Floortje zagen moesten we echt lachen. Ze lijken als twee druppels water op elkaar ook qua gedrag. 010.jpg Prinz luistert echt geweldig, totdat hij iets anders in zijn kop heeft of iets ruikt. Hij is namelijk vorige week mee geweest op wintersport en heeft ontdekt dat hij kan jagen. Een veldmuis is gesneuveld, want toen het baasje de muis wilde redden beet hij definitief het nekje door. En een mol hebben we ternauwernood kunnen redden. Als we nu op de dijk lopen en hij ruikt wat zet hij het op een lopen met een hysterisch rennend en roepend vrouwtje achter hem aan.

Ook wij hebben het constant over ons mormel, inmiddels is het ‘we created a monster’… haha. Hij is zo stoer en wordt de koning van de straat genoemd. Grote of kleine honden maakt hem niet uit. Hij past zich aan in zijn gedrag en is supersociaal, maar je moet niet aan zijn bal zitten. Hij is namelijk ook op het echte strand geweest en had zijn bal bij zich. Na het spelen met een herder vergat
009.jpg hij zijn bal, liep weg, bedacht zich en ging verontwaardigd voor de herder staan, die van verbazing de bal liet vallen. That’s the way we do it. De eigenaren van de herder lagen helemaal in een deuk. Iedereen moet eigenlijk om Prinz lachen. Op de fiets, vanuit de auto. Het is een opvallend hondje die iedereen inpakt.

Toch blijft hij ons kleine jochie en ’s avonds op de bank is het tijd om te knuffelen en komt de pup weer naar boven. We zijn erg blij met hem en kunnen ons leven al niet meer zonder hem voorstellen, zo’n aanvulling geeft hij. Of hij ook zo blij is met ons??????
Wordt vervolgd......


25 november 2010

008a_prinz_voor_film.jpg(Voor het filmpje.....klik op de foto links)
Even een korte update vanuit Purmerend. Prinz is echt de beste en mooiste hond die er is. Hij wordt inmiddels echt groot en krijgt baardgroei.... Met onze nachtrust gaat het prima. Hij slaapt zelfs uit zonder te piepen en sinds twee dagen houden we het droog in huis, want meneer gaat bij de  deur staan en geeft met een pootje aan dat hij naar buiten wil om te plassen.
Hij is deze week ook al een aantal keren lang alleen geweest, zo ongeveer 2 tot 3 1/2 uur en ook dat is zonder problemen gegaan. Hij is rustig als je thuiskomt, niet in paniek en vooral erg blij om ons te zien.
Gisteren heeft hij zijn eerste stappen en plasje in het Amsterdamse bos gedaan en vandaag is hij naar het strandje in Monnickendam geweest, zie filmpje. Erg indrukwekkende uitjes, die maar een kwartiertje duren , maar meneer is daarna bekaf en vindt zichzelf vooral erg stoer. 's Avonds wil Prinz maar 1 ding en dat is bij ons zijn en het liefst op schoot, dan is alles goed.
 

15 oktober 2010

008_maffe_prinz.jpg Haai Gaais.
Ik ben jullie daar in Erica zeker niet vergeten, maar ik heb een super enerverend weekje achter de rug. Ik ben  mee geweest naar het werk van mijn vrouwtje en heb vooral heel erg veel mensen op me af zien komen. Iedereen wil me beetpakken en knuffelen. Ze mogen me ook allemaal heel veel aaien, maar oppakken dat doen alleen mijn baasje en vrouwtje.
Wat me nou afgelopen week is overkomen...ineens ging mijn bek open...Ik dacht eerst dat ik moest hoesten of zo...maar het begon zo raar te kriebelen achter in mijn keel, dus ik spande mijn bilspieren om die kriebel eruit te persen. Ineens...kwam er zo'n raar geluid uit mijn bekkie. Ik schrok me helemaal een ongeluk. Ik rende naar mijn baasjes om het te vertellen, maar ze hadden het al gehoord. Dat heet nou blaffen en klinkt heeeeeel gevaarlijk. Verder ben ik nog steeds zwaar in gevecht met mijn spiegelbeeld, daag de grote zwarte herder van de buren uit om te spelen, piep 's nachts niet meer en ben inmiddels ook weer bij de dierenarts geweest voor mn prik en om te kijken of ik de dierenarts wel acceptabel vind.. Maar wat vooral duidelijk is, volgens mijn baasjes, is dat ik een eigen willetje heb. (tja...ben een teckel hé?) en eigenlijk hoop ik nog steeds dat de aanhouder wint.......

006_het_wapen_van_prinz.jpg Maar het leukste was toch dat ik in het stadje achter mijn vrouwtje aanliep en ik toen mijn zusje tegenkwam. Wat lijken wij op elkaar, gelukkig voor onze baasjes heb ik een geweer onder mijn buik hangen en zij lekker niet. Kunnen ze ons ook niet per ongeluk verwisselen. Eerst was het even aftasten en net toen we echt wilde gaan spelen, wilden de baasjes al weer verder. Maar ik heb gehoord dat we elkaar misschien nog wel een keer gaan zien.
Baasje en vrouwtje genieten volop van me (Ik doe ook mijn uiterste best) en ik heb het giga reuze onwijs naar mijn zin. Verder heb ik een nieuwe koosnaam....WIPKIP.....Ja....ik duik wel eens ergens bovenop en train dan mijn bilspieren. Ik heb toch niet voor neits zo'n geweer onder mijn buik!!! Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Even duidelijk maken wie hier de vent is. En dat terwijl ik niet eens echt ben voorgelicht door mijn vrouwtje en baasje. Ik hoop niet dat ze nu naar de boekhandel rennen om prentenboeken voor me te halen. (ooh neee...ze hebben alletwee een E-reader...alhoewwel mijn baasje nog steeds neit weet hoe dat ding werkt!) Ik ontdek zelf wel het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes.
Lebber Prinzzzzz


31 oktober 2010


Haai gaais.
Hier was ikke. Laat ik meteen even duidelijk zijn. Mijn Naam IS Prinz en ik BEN een echte PRINZ. Voluit geheten: Prinz Florisz-Zazou van 't Rief...zoon van prinses Zazou en kleinzoon van Prinz Floris.....PRINZ voor intimie...of was dat nou zonder " e"  op het eind?? Moeilijk die deftige taal. Sinds afgelopen weekend woon ik bij Miranda en Danny. Het was nog een hele
001_prinz.jpg heissa om mij te verhuizen. Wat wil namelijk het geval....Danny heeft een Be-em-wee..of hoe zo'n merk ook mag heten. Maar hij vindt....nu hij een echte hond heeft...dat er wel een station BMW moet komen. Het gevolg was dus, dat Danny, toen ik afgelopen vrijdag werd opgehaald....moest werken. Tja...als je een station uitvoering wilt voor mij, dan moeten er centjes verdiend worden. Ik wil hier best aan meewerken, dus volgende week ga ik maar eens bezig met het solliciteren als vakkenvuller bij de C1000 of de Appie. Toen ik zaterdag bij Gill werd weggehaald (ja....zij bleef helemaal alleen achter omdat ze een paar uurtjes later werd opgehaald) ben ik op schoot gedoken bij Miranda. Helemaal geweldig. Ze begon meteen met mij te spelen en Danny was ook een beetje maf. Dus ik ging rennen op de bank...gaaf joh!!! Van Miranda naar Danny....van Danny naar Miranda...ik sprong van de bank af....ooohh..neee...dat wilde ik maar dat mocht niet van Miranda (stom he?) en weet je wat je van al dat rennen moet??? PLASSEN!!! En wat is er nou geschikter dan de bank van mijn vroegere baasje en vrouwtje. Joh ...ik ging toch verkassen...lekker boeiend!!! Sterker nog...Ik heb 2 keer geplast op de bank. Dus Miranda dacht...laat ik met Prinz even de tuin ingaan. Danny bleef binnen en mijn oude baasje en vrouwtje ook. En ineens....nou ja zeg....Ik zag vrouwtje en baasje en het nieuwe baasje opspringen...want ik begon te gillen. Ja ...echt te gillen!!! Mijn nieuwe vrouwtje tikte met haar voet tegen mij aan en ik tuimelde zo om. En je bent een echte teckel of je bent het niet....Dus heb ik een keel opgezet. Binnen vlogen ze allemaal overeind om te kijken wat er gaande was dus ik begon NOG harder te gillen. lachen joh...dat theater. Kwam Miranda met mij onder haar arm weer binnen. Helemaal geschrokken was ze. Ze had me niet gezien en ik ben nog wel zooooooo groot. het was maar een inimini tikje, maar ik ben een echte tuimelteckel. Kan salto's flik-flaks enz. en dat heb ik even laten zien.
Binnen koos Danny meteen partij voor mij...Ooooh..Miran..wat heb je nou gedaan...kom maar Prinz....kom maar bij mij....ze moet je niet....ze deed het met opzet he? Kom maar lieverd...Ja. dat stond mij wel aan. Aangezien ik een witte rand rond mijn ogen heb, waar ik een waanzinnige blik mee kan forceren, heb ik daar handig gebruik van gemaakt. Ik keek met het wit van mijn ogen naar Miranda en deed alsof ik heeeeel zielig was. maar toen kreeg ik toch wel heel veel medelijden met mijn nieuwe vrouwtje en het nieuwe baasje bleef dr maar plagen en het ex vrouwtje deed er nog een schepje bovenop. Ik zag een waasje voor de ogen van mijn vrouwtje en hoorde een snik...Ach wat voelde ze zich schuldig. Ik ben maar snel daar haar toegekropen. Ik had me helemaal niet zeer gedaan maar ben nou eenmaal en TECKEL...Gelukkig had ze snel door dat ik dr hartstikke lief vind!!!
We zijn naar huis gereden (in de nu nog inimini BMW...komt later wel) en thuis moest mijn baasje meteen aan het werk. Ik heb lekker de boel verkend met vrouwtje en ben al heel snel ter aarde gestort van vermoeidheid. Ook mijn vrouwtje en baasje hebben nu nachtdienst. (lachen joh) Maar ik heb tijdens die nachtdienst wel 2 keer geplast buiten. Stoer he? Baasje was trouwens heel vroeg thuis 's avonds. Hij mocht eerder weg van de grote baas. Dat was wel gaaf want we hebben met zn drietjes een borrel gepakt!
Ik heb ook al kennis gemaakt met een grote rotte weiler...of zoiets ...en met een witte sneeuwpop....een witte herder heet dat geloof ik. Ik ben voor de duvel niet bang en daag ze allemaal uit. Het liefst allemaal tegelijk.
Oh ja...nog iets leuks over mijn vrouwtje...ze heeft.....wel 12  aifoons...een aimek....( je weet wel...van die moeilijke digitale dingen voor mail enzo)...maar een echt camera??? HO MAAR. Baasje.....is dat een idee in plaats van een stationwagen???

Dikke lebber  van de enige echte Prinzzzz uit Purmerend.