Ruwhaar Teckelkennel van 't Rief

Gefokt op schoonheid en karakter

De avonturen van Pippi

 
12 juli 2011

pippi_het_fotomodel.jpg Haai teckelvrienden
Het is heel lang geleden sinds ik achter mijn laptop heb gezeten, maar ik ben ontzettend druk geweest het laatste jaar. Het werken aan een carriere als foto-model gaat je niet in je koude vachtje zitten dat kan ik jullie wel vertellen. Een jaar lang met mijn portfolio op pad...modellenbureau in...modellenbureau uit. Ik heb zo menig catwalk gezien de laatste maanden. Ik heb een broer genaamd Sijbert, (Die staat ook op deze site) en hij is een heus foto-model, dus ik dacht...dat kan ik ook. Ben tenslotte minstens net zo mooi als hij.
fotomodel1.jpg Afgelopen weekend dacht ik eindelijk eens een keertje vrij te zijn, maar dat pakte anders uit. Ik werd door mijn vrouwtje meegenomen naar een verjaardag. Op zich heel erg leuk want je weet nooit of er niet misschien een stukje taart naar beneden valt. Eigenlijk mag ik dat natuurlijk niet hebben, gezien mijn geweldige body waar ik erg zuinig op moet zijn, maar wees nou eerlijk...Als er een stuk taart naar beneden komt vliegen...dan laat je dat als echte teckel toch niet liggen???...tóch????
Op die verjaardag zat mijn vrouwtje te kletsen met een andere mevrouw en dat bleek een fotograaf te zijn. Ze had dat apparaat nog meegenomen ook. Dus ik spitste mijn oren en had al snel door dat de camera uit de tas werd gehaald. Normaal
pippi.jpggesproken ga ik voor een foto-shoot eerst langs de make-up, maar daar was nu geen tijd voor, dus het is allemaal puur natuur wat jullie hier zien.
Ik heb mijn  mooiste pose's aangenomen, mijn mooiste oogopslag gebruikt (dat is de verleidelijke oogopslag) en ben heel stil blijven liggen. Die mevrouw begon op het knopje van de camera te drukken en daarmee is mijn carriere begonnen. Nu is het wachten op uitnodigingen uit New York of Milaan. Oh ja....11 september ga ik ook mee wandelen en ik hoop jullie daar allemaal te zien!!
Dikke lebber van Pippi

16 maart 2010

voor_mamma.jpgMaandenlang was ik, als webmaster zijnde, in de veronderstelling dat het dagboek van Pippi als sinds november 2009 online te lezen was.
Niets was minder waar. Ik zag de tekst en de foto's wél, maar was dan ook de enige die het zag. Foutje in de koppeling. Dom dom dom.
Alhoewel we het voorjaar al naderen, wil ik jullie de prachtige kerstfoto van pippi, waar Florine en Dieter ook bij op mochten van haar, niet onthouden.
Pippi loops
Met Pippi gaat het heel erg goed. Ze is niet meer weg te denken uit het gezin. Pippi is een kei in het spelen met andere honden, met name heeeele grote, wat haar vrouwtje dan weer een beetje eng vindt. Ze zit op puppycursus en voor een likje smeerkaas doet ze werkelijk álles. Een echte teckel. Roep het woord "kaas" en je krijgt zo ongeveer alles gedaan.
Haar vaste maatje op de cursus is dwergteckeltje Pluk.
Omdat het hele dagboek van Pippi niet zichtbaar was op de site, hoop ik niet dat haar baasjes hebben gedacht..."dat Riefmens doet helemaal niets met onze mailtjes en foto's".
Ik het er opgezet en tot dusver dus in mijn uppie genoten van de foto's. We hopen snel weer nieuwe foto's van Pippi te krijgen en uiteraard de zo graag gelezen avonturen van "ons' lieve teckeltje.

Voor Pippi en haar baasjes een hele dikke lebber van Xanthi, Boudewijn, Zazou, Sanne, Coco en Ebby.
En nu maar wachten op het nestje van Coco ...wat met een "F" gaat beginnen. We zullen niet verklappen dat de eerste dame Florine gaat heten. Dat moet een verassing blijven...toch??
img_4810.jpgp1220038.jpgimg_4964.jpgp1220037.jpg


Vrijdag 20 november 2009

Hallo allemaal,

003._pip_in_bed.jpgHier dan eindelijk mijn eerste echte dagboekaanvulling. Na een hele emotionele start voor dit lieve gezin hebben ze met mij toch wel hun draai gevonden. Alhoewel Pippi de eerste (die nu verder  door het leven gaat als Dakota) altijd een speciaal plekje in hun hart blijft houden.
Met mij gaat het in ieder geval heel goed! Ik mag al los mee naar het bos en dat vonden baasje, vrouwtje en de kids toch wel een beetje eng.
001._pip_onder_de_kraan.jpgMaar ik heb daar een spelletje ontdekt. Als ik namelijk heel laag bij de grond blijf, met mijn pootjes bijna ingetrokken en mijn kontje omhoog, dan kruip ik door de heide alsof ik een sluipschutter ben. Ik trek dan een bewegend spoor achter me aan, zodat the family precies kan zien waar ik ben. en ik maar denken dat ik undercover ben. En weten jullie wat gewoon het aller aller ergste is??? Als ik dus in het bos ben geweest en ik een beetje vies ben...dan word ik net als een krop sla afgespoeld onder de waterkraan. Het enige voordeel wat ik dan nog heb ten opzichte van die krop sla, is dat ik onder warm water word afgespoeld en de sla onder koud water...brrrrrr.
006_pip_in_bed.jpgTja...ik zit dan wel op een hondenschool, maar kennelijk moet ik nog heeeeeel veel leren. Ik vind het daar wel onwijs leuk en heb ook al een teckelmaatje gevonden met de mooie naam PLUK. Ik zal vrouwtje eens vragen of ze wat foto's van mijn studententijd wil maken. je bent tenslotte maar één keer jong. Tijdens mijn universitaire opleiding wordt ik gelokt met smeerkaas. Ja...dat lezen jullie goed. Dat heb ik van mijn mama want die is ook gek op kaas. (Papa trouwens ook).
008_pip_pc_les.jpgIk weet niet hoe ze het precies doen, maar elke keer als ik weer een voldoende heb gehaald voor een soort van toets, dan zit er ineens een vinger vol met smeerkaas die ik af mag lebberen. Heerlijk...dus mijn resultaten op school zullen wel goed blijven alhoewel ik wel vrees dat vrouwtje binnenkort met een kilo-emmer nhaar school moet komen. Binnenkort doe ik het namelijk niet meer voor een likje.
Ik hoop dat ik dat ik in mijn tweede kwartaal van mijn opleiding de cursus "hoe zet ik foto's op de PC"leer, want nu moet ik nog steeds meekijken met Florine en dat is soms zooooooo vermoeiend. Binnenkort kan ik het vast zelf.
Tot zover maar weer,
Dikke lebber van Pippi