Toen wij in 2007 hoorden dat én de kennelnaam was goedgekeurd én dat we door een andere woning te kopen, nu de ruimte hadden, hebben we geen moment langer gewacht en zijn we gaan nadenken over hoe onze "kennel" er uit zou moeten zien.
Wat wij voor ogen hebben is een kennel, waar de honden lekker los kunnen lopen en van binnen naar buiten kunnen. Bovendien is het sociale contact met ons gezin erg belangrijk.  De binnenkennel moet schoon en verwarmd zijn, zodat de honden een warme slaapplaats hebben want wij liggen tenslotte ook niet op de grond in onze slaapkamer.

 

Buiten hebben wij gekozen voor een speelterrein (van 60 m2 grind)  op ons erf. Waar de in totaal 6 honden lekker kunnen rennen en hun energie kwijt kunnen. Feliz en Luna rennen als een kamikaze  door het grind alsof hun leven er van afhangt en vegen is daarna een noodzaak. 
's Nachts slapen ze allemaal samen in 1 grote mand. 


Wij zelf voeren onze honden "KIVO KVV (Kant en Klaar Vers Vlees)". Dit is voor onze honden de meest ideale voeding. Géén zetmeel, géén kleurstoffen en uiteraard geen varkensvlees.


Naast het puppy pakket met Acana puppybrok, krijgt u tevens voor 2 weken "KIVO KVV" van ons mee. Zo kunt u zelf bepalen of u uw pup groot wilt brengen met vlees of dat u over wilt stappen op brokken en het vlees langzaam afbouwt. Beide kan natuurlijk ook, maar de ervaring heeft geleerd dat als ze 1 vleesmaaltijd per dag krijgen, dat de brokken tijdens de andere maaltijd met lange tanden worden bekeken.

Onze teckels groeien op in een vrije omgeving tussen de mensen met veel beweging en vooral een goed leven. Daar houden wij zelf ook van, dus dat krijgen onze teckeltjes ook! 

 

Wij hopen u snel te kunnen ontmoeten in onze kennel waar dan de evt. pups en uiteraard (in sommige gevallen) beide ouders te bewonderen zijn. Als ik naar het buitenland ga voor een dekking wordt dat uiteraard lastig. Mocht u vragen hebben over wát dan ook, kunt u ons altijd bellen of mailen.

 

Sonja en Ron Koolen

Rief 6, 7887 DC Erica (gemeente Emmen)