11 december 2022

Ik moet oppassen met wat ik precies schrijf want voordat ik het weet ben ik grens overschrijdend, maar het is waar, we hebben een échte Duitser in huis. Zuipen en vreten en een grote waffel opzetten, dat is wat hij doet, maar dan wel op een léuke manier. Hij heeft een melkbuik waar menig bier drinkende Duitser jaloers op zou zijn. Hij ploft nog net niet uit zijn voegen. Het is Duits welvaren!

Monty daarentegen is klein maar beresterk en actief. Ja die Duitser is zó dik, die kan eigenlijk alleen maar rollen. Maar "grommen" dat begint hij al te leren. Hij is een paar daagjes ouder, en bovendien een zoon van dwerg ouders. Monty is een Kaninchen en dan is papa ook nog eens formaat "tuinkabouter". Maxx heef dus éigenlijk de hele melkbar voor zichzelf en dat is hem aan te zien. Als ze over een weekje langzaam overgaan op puppy KVV dan kunnen ze ook op hun pootjes staan en "lopen" (Wel handig anders kukelen ze met hun bekkie in het vlees...dit voor de beelddenkers onder ons) Dan moet ook Maxx in beweging komen en zullen de obesitas verhoudingen wat minder extreem worden.


Inmiddels hebben ze de eerste ontworming achter de rug en is het bijna tijd voor een rondje nageltjes knippen. 18 per pup. Ze beginnen namelijk langzaam aan te lopen (of iets wat daar op lijkt) en dan haken ze vast in het vetbed wat in de werpkist ligt.


Pitou heeft eigenlijk vanaf het begin af aan Maxx verzorgd en bemoederd alsof het haar eigen kind is. Ze was ook nog een beetje groggy toen ik met Maxx aankwam. Het eerste wat die deed was "rennen" en op zoek naar een campina-tap-punt voor de nodige dosis melk. Maxx was het drinken bij zijn eigen moeder natuurlijk gewend dus hij haakte zo aan. Monty lag nog in een soort van dromenland, maar goed voorbeeld doet volgen.


Voor de mensen die zich afvragen of honden dat niet doorhebben dat er een pup "weg" is zoals in het geval van Maxx. Nee...honden kunnen niet tellen. Je laat de mama hond gewoon even uit en ondertussen wordt er voor de baby een verwarmde goed beschermde transport box (boxje) gemaakt. Mama komt terug van de plas-sessie en moedert gewoon verder over haar kroost en merkt niets van het feit dat er 1 minder is.


Toen Monty dronk bij Pitou, wist ik alleen nog niet hoevéél Monty binnen kreeg. Dat is wat lastig te meten. Eigenlijk zouden pups een mini maatbeker in hun buik moeten hebben, waar je met een app kunt aflezen hoeveel hij binnen heeft gekregen. Ik heb m'n IPhone wel met de QR scanner langs zijnn buikje gehouden, maar helaas, er gebeurde niets. Beetje jammer in dit digitale tijdperk. Maar wat deed die dikke Duitser nou....elke keer als Monty een tepel te pakken had, kwam Maxx heel voorzichtig in een tijger sluipgang aangewaggeld, kroop hij ónder Monty door en als hij het juiste moment te pakken had, deed hij zijn kop omhoog en hoorde je "PLOP", zag je Monty weg tuimelen en nam Maxx de tepel over. (Klik hier voor het filmpje met bewijs, even helemaal afkijken) Dus dan maar de fles erbij en die gaat er prima in!


Over een dikke week wordt het eerste bordje KVV geserveerd voor de mannen en dat is altijd een mooi moment. Soms beginnen ze te knabbelen aan het bordje in plaats van aan het vlees. Of ze wandelen gewoon dwars over het bord heen en kijken me aan met een gezicht van "mag ik de volgende keer mijn lieslaarzen aan please?"


De (p)updates over de mannen zullen regelmatig aangevuld worden en de nieuwste staan altijd bovenaan. Van scrollen wordt je namelijk zó moe :)